Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Avrupa bizi kıskanıyor

p0pVPN.jpg

Scudo
@trabzonlu ozan

Bu senede sulama tankeri versiyonu devam ediyor sinir oluyorum[emoji34]

Avrupa,amerika ve uzak doğu kaç kişi buralarda yıllarca yaşadı(bisikletle veya turist olarak gitmek dışında) eminim binlerce üyesi olan forumda 5-10 kişiyi geçmez bu arkadaşlarında zaten yorumlarından ve olaya hakimiyetlerinden anlarsınız zaten durumu,gitmemiş,görmemiş ve yaşamamış kişilerinde yorumları ortada harbiden komedi içler acısı bir durum çok yazık gerçekden.

Burda piskilet yolu olmadığı için kuş türü arabalar park yeri, ben de gönderecek fotoğraf bulamıyorum. "Kral çıplak." dememek lazım. Sonra kral üzülür, kendisini kötü hisseder.

• Beğen
Tepkiler: cngz
Spor 'u sevmeyen bir toplumun, bu tür davranışlarını normal karşılamak gerekir..

• Beğen
Tepkiler: Batuhan32
@h.kozan
Kesinlikle katılıyorum. Burası Türkiye diyelim geçelim tarzı yaklaşımlar hoş olmuyor. Birşeyler yapmak lazım. Sorsan herkes ülkeden şikayetçi ama düzene,kurala uyan yok anca burası Türkiye burda olur deyip hatayı sürdürmeye , göz yummaya şartlanmış bir topluma sahibiz. Bence biz hakettiğimiz gibi yaşıyoruz.

@Cem Ç
Abi sizin orda yol geçişlerinde kaldırımı indirmişler bizim burda mavi yol direk kesilip kendini 30 cm boşluğa bırakıyor kıskandım resmen

Bir ülkede düzen sağlanmadıkça hiç birşey kendiliğinden düzelmez.Zaten maganda çok , neyse yazılanlar havada kalıyo,kimse demiyo medyada arkadaş bisiklet yolları neden dolu diye ,seste yok icraatta .

Avrupa olmayan terör belasına mı bizi kıskanacak , bizden 5 kat değerli parasına mı, iş imkanı ve maaşlarına mı kıskanacak çözemedim doğrusu

• Beğen
Tepkiler: cngz
Avrupa da ki düzenin devamı sert ve acımasız kanunlar ile garanti altına alınmış.
orada yaşayan insanlar kurallara uymadıkları taktirde başlarına gelecek işlerin farkındalar. Evlerinin dışında sürekli tetikte yaşıyorlar.
sen orada bir bisiklet yoluna arabanı park et ya da en azından köpek gezdir de bak başına ne işler geliyor. hemen uyarı ve caydırma mekanizması devreye girer.
Avrupalı insanlar bu yüzden kuralları çiğnemekten çekiniyorlar.
bizde ise toplumu ilgilendiren düzenlemelerle ilgili kurallar caydırıcı olmamakla beraber caydırıcı olanlarda maalesef çok nadir durumlarda işletiliyor.
hal böyle olunca da türk insanı kuralları çiğnediğinde ceza alma ihtimalinin çok düşük olduğunu bildiği için 7 sinden 70 ine hepimiz kuralsız yaşamaya alışmış durumdayız.
şimdi mesela bir türk yetkili kafaya taksa dese ki arkadaş ben yönettiğim şehirde bisiklet yoluna insan bile sokmayacağım dese ve bisiklet yolunu işgal eden herkese istisnasız cezayı dayasa soruyorum kaç kişi cesaret edebilir orayı işgal etmeye.
cevap : hiç kimse
şimdi burada şöyle bir durum karşımıza çıkıyor biz aslında kuralsız yaşamaya sevk edilmiş bir milletiz. aslında kurallarla yaşamaya en elverişli milletlerden birisi de biziz.(askerlik yapanlar bilirler ayrıntıya girmeye gerek yok)
Avrupalılar ile türkler farzımuhal yaşadığımız toprakları bir süreliğine takas etsek yani biz Avrupa şartlarında , Avrupalılarda bizim şartlarımızda bir süreliğine yaşasak;
acaba bizdeki kanunsuzluk ile Avrupa insanı bizden daha fazla mı suç işler yoksa daha mı az
tam tersi biz orda onlardan daha mı az düzene gireriz yoksa daha mı fazla
ne dersiniz...

@brky1905
Bisikletsever ve sakat vatansaşlarımıza şifa niyetine.
6dfe8354f0f8d8d2fe2fde1061251636_1366188150.jpg
Şehircilikte bir ilk ! Bisiklet yoluna özgü kilitli rögar sistemi.
kilitli mazgal.jpg
Kentsel dönüşümde İtalyan estetği...
italyan-etki.jpg
images.jpeg
Metro alışveriş noktası.
ankara-431417.jpg
Şehircilikte sürreal dokunuşlar, Escher merdiveni
escher.jpeg

more surr.jpg

İnsanlar bisiklet yolunda olduklarindan farkinda degil ki. Belediye boy boy tabelalari çaksada hiç umurlarında değil.
Ne zaman birisi yolun ortasinda gitse bende onu hiç rahatsiz etmeden kensrdan köşeden iki büklüm olup geçsem arkadan "iyide burası bisiklet yolu değilki" diye ses geliyor. Bende ilerdeki bisiklet yolu tabelasinin oraya çekip dinleniyorum tabi hatalarını anlıyolarmı orasını bilemem , suratları biraz garip oluyor tabi :D

Hatta geçen bir adamda yan taraf bisiklet yolu diyerek ayrik ayrik yerleştirilmiş paket taşlı bölgeyi gösterdi. Hadi ben xc ile geçerimde karbon maşalı yol bisikleti olan adam ne yapıcak , ne mantıkla söylüyor bunu anlamış değilim.

@Kutluhan Aydoğdu
İşte bunda çok haklısın, insanlar bisiklet yolunda olduklarının farkında değiller. Aslında orada bisilet yolu olduğunun farkındalar çoğu, ama konum itibariyle bisiklet yolunda olduklarının ya da yürüdükleri yerin farkında olmuyorlar genelde :) Bence bunun 2 nedeni var, biri ortada şerit çizgilerinin olmaması, eğer şerit çizgiler olursa insanlar belki o zaman farkedebilirler, 2.si ise yolun rengi, mavi olması sebebiye insanlar farkında olmadan bu renge çekiliyor :) kırmızı, turuncu ya sarı siyah çapraz çizgili, daha itici ve uyarıcı renkler seçilse belki yine yararı olabilir.

isveç
Beispiel-135-490x367.jpg

Wisconsin
madisonbox-490x330.jpg

• Beğen
Tepkiler: ghate ve cazci
@emre önen
Şöyle bir video ile örnekleyeyim. Videodaki bisikletli kaldırım üzerinden kısa bir mesafe devam eden bisiklet yolundan ilerlerken kaldırıma girdiği anda polis tarafından durduruluyor ve "neden kaldırımda bisiklet sürüyorsunuz?" sorusuyla karşılaşıyor. Daha sonra polis haksız olduğunu fark ediyor ancak bisikletli kaldırıma girdikten sonra 2 metre dahi ilerleyemiyor. Var mı Türkiye'de bunun yaşanabileceğini düşünen?

Kimsenin güzelim ülkemizi yerip avrupa ülkelerini yucelttigi yok, onun için buradaki üyeler avrupada yaşamış mı önemi yok.. önemli olan burada olan aksaklığı yanlışları her defasında başka yollarla anlatıp, bir yerde durumun Bisiklet açısından iyileşmesini istiyorlar, istiyoruz.
Nankörlük ile ne alakası var, bisiklete gibi masum üretken faydalı bir konuya tüm yönetimler hakettikleri değeri veriyorlarda buradakiler photoshop la yalan haber mı yapıyorlar. Bisiklet yolunun sağlıklı işlemesini istemek, şehit kanına saygısızlık mı? Vatan millet Sakarya yapanlara soruyorum, bisiklet ve bisiklet li vatandaş hakettiği koşullara ulaşırsa, kazanacak olan yine bizim ülkemiz değil mi ? Madagaskar mı kazanacak.
Ne olur yani bu kadar tuhaf şeylere paralar akıtılırken bisiklet teşvik edilse , daha sağlıklı ve çevreci minikler yetişse..

Kendi belediyeme 2 dir diyorum, kaynak makinem var, demir benden, müsade edin mazgalları bisikletler için daha güvenilir yapayım, yeminlen reddettiler, biz yapacaz kamu malında izinsiz değişik lik yapamazsınız dediler.
Çalıştığım kurumda bisiklet motorsiklet çalındı, vallahi kendi paramla kendi evimde bisiklet park yeri yapıp kurumuma yerleştirmek istedim , yer göstermediler, sığmaz falan diye oyaladilar.
Benim bu davranışla mı avrupaya özeniyorum ,yok orda yaşamamışız, yok aşağılık kompleksi falan yapıyorum.

@Bahadır S.

öküz giremez yazmıyor o da boş bulunup girmiş. :srnsml:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Nilüfer Belediyesi Sosyal sorumluluk procesi.

Nilüfer Belediyesi, "Geleneksel Thomas Edison'u anma bahar şenlikleri" kapsamında, "bisiklet yolu endirek hakkımız" sloganıyla bisiklet yollarını elektrik direkleriyle donatmayı düşünüyor. Belediye başkanının yaptığı açıklamaya göre; "bölgede endemik bir tür olan elektrik direklerinin koruma altına almak, hem Sn. Edison'a olan saygı duruşumuzdan, hemde şarjı bitmediği sürece elektriğin önemini farketmeyen yeni nesi için bir farkındalık projesi olduğunu, Projenin hedef kitlesi ise özellikle bisiklete yeni başlayan, denge ve hakimiyet konusunda tecrübesi az olan insanlara her an herşey olabileceği konusunda toplum bilinci yaratırken, farkındalığı arttırmak olduğunu" belirtti.
Bisikletçi esnafı ise projeye umut dolu gözlerle bakıyor. 34 yaşındaki bisiklet tamircisi Ali Vebrekoğlu düşüncesini "Çevresel riskleri azaltan bisiklet yolu sayesinde azalan tamir ihtiyacının ve piyasadaki durgunluğun yeni uygulamayla birlikte hareketleneceğini umuyoruz" şeklinde dile getirdi.
nilüfer.jpg
Parkuru yara almadan bitiren bisikletseverlere plaketleri bizzat başkan tarafından takdim ediliyor.
nilüfer2.jpg

Baharla birlikte yeşillenen koruma altında genç bir elektrik direği fidanı...
nilüfer3.jpg

@DurgunDeniz
Tapatalk kullanın efendim. Emin olun çok kolay oluyor [emoji1]

Cemal Ç.

Bu düzden böyle gider kafalar sürekli aynı kalacak ürüyorlar doğal olarak. Bence ülkenin değişmesini beklemek yerine ülkeyi değiştirmek en mantıklısı. Adama diyorum abi bisiklet yoluna park yapmışsın sanamı sorucam lan diyor. Zabıta ceza yazmaya kalkıyor zabıtaya da kaptırıyor. Bırakın abi güzel düşüncelerimizi bozulmadan istismara uğratmadan basıp gidelim .

Geri