Scudo Sports

Avuç içine aşırı baskı, acı ve el uyuşması

konu ile alakalı olduğunu düşünerek sorumu bu başlık altında sormanın uygun olacağını düşündüm....

Uzun mesafeli bisiklet kullanmayı çok seviyorum.. yani 10 saat içinde 150 200 km civarı ( sürüş süresi 7-8 saat)

Ancak sürüşün son 2 saatinde sol ayağımda aşırı bir ağırlık ve ağrı hissediyorum (sanki kan orda birikmiş gibi).. Ellerimde yada kollarımda herhangibir şikayetim yok.. Daha öncede DVT rahatsızlığı geçirmiş; ancak ilaçla tedavimi yapmıştım..
Merak ettiğim acaba bu normal birşeymi? yoksa doktora gitmem gerekiyormu? Ve eğer gitmem gerekiyorsa aciliyeti nedir?

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler...

Scudo
Deniz Abi o bende de oluyo bazen,
1.Çözümü ısındıktan sonra pedallara yüklenmek
2.Çözüm mola verdikten (Soğuduktan) sonra yavaş yavaş ısınarak pedallara basmak.

Başka bi sorun olmadıgını düşünerek yazıyorum,eğer ısınma sorunuysa çözümleri:)

Ben de barend kullaniyorum ve inanilmaz bir konfor sagladigini söyleyebilirim. Özellikle sprintlerde süper bir kavrama sagliyor. Ayrica jelli eldiven de takiyorum, hic sikayetim yok

ayakta şişkinlik, renk değişikliği (morarma, solukluk), kuvvet kaybı yok ise
acil bir sorun olduğunu sanmıyorum, ama yine de ortopedi uz.na görünmekte fayda var.

@aurora79

Küçüklükten beri bisikletle haşır neşir oldum hep ama ilk kaliteli bisikletimi henüz daha yeni aldım, Corratec X-Vert Cross, 28inch hibrid bir bisiklet.

Gelelim asıl konuya. Sürüş esnasında avuç içimin gidona bastığı noktada bir süre geçince sıkıntı verici bir ağrı hissetmeye başlıyorum, ve bir süre sonra da ellerim hafif uyuşur gibi de oluyor.

Bacaklarım da falan hiçbir yorgunluk yokken ve yol almak istiyorken sırf bu ellerimde oluşan ağrı yüzünden sürüş keyfim azalıyor.

Sedonanın eldivenini de kullanıyorum. Acaba neler bu soruna yol açabilir? Kilolu olmamın bunda bir etkisi olur mu? Ya da gidonu biraz daha yükseltmek gibi birtakım ayarlarla bu sorun aşılabilir mi?

Tecrübelerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.

bendede ilk başta ayrı şekil agrı olmuştu... zamanla geçer dediler dogru soylemişler zamanla geçti :)

Bisiklet ergonomisi ile ilgili tüm ayrıntıları araştırmalısınız.

Silikonlu eldivenler kullanın, tutuş şeklinizi sürekli değiştirin. Barend kullanarak baskı gören kısmı genişleterek baskının dağılmasını sağlayın. Benimde ilk başlarda sol elimin küçük parmağı 2-3 gün boyunca uyuşurdu. Silikonlu eldiven ile bu sorunu hafiflettim şimdi ise son zamanlarda olmuyor ama en güzeli sürekli tutuş pozisyonunuzu değiştirmek.

• Beğen
Tepkiler: bicylerace
bende de aynı sorun vardı, elciklerimi daha ergonamik olan bir ürünle değiştirdim ve uygun jelli eldiven kullandım. bu sayede sorunum baya bi azaldı. tavsiye ederim. eğer istersen sana locking comfort adlı elciği tavsiye ederim. bu eldeki uyuşukluğun dikkate alınmadığında ileride ciddi problemlere yol açabileceğini duymuştum.

bencede problemin çözümü elçik+yüksek gidon+jelli eldiven

İşaret ve orta parmağınız frenlerde tetikte olduğu için büyük ihtimalle vücut ağırlığınız Zuhal Hanım'ın diğer bir konuda koyduğu görsellerdeki "ulnar nerve" yani dirsek kemiği sinirine baskı yapıyor. Bu alan özellikle MTB kullanımında baskı görür. Çözüm olarak o bölgede jel olan bir eldiven seçmeniz ve baskıyı yayan bir elcik seçmeniz. Bu konuda specialized'ın ürünlerini çok başarılı buluyorum. Beden geometrisi üzerindeki çalışmaları sonucu eldivenlerinde özellikle bu bölgeler jel ile desteklenmiş. Başka markalara da göz gezdirebilirsiniz. Elcik olarak ben Ergon GX2 kullanıyorum. GP serisi daha uygun fiyatlıdır. Ancak Türkiye'de var mıdır bilemiyorum. Ben yurtdışından aldım. Ancak bu tarz elcikler başka markalarda da mevcut. Specialized'ın yukarda bir arkadaşın da belirttiği BG Locking - Comfort modeli var (en alttaki fotoğraf). Aktif Pedal'da vardır buradan sorun.

Herkese çok teşekkür ediyorum,

Biraz gidonu yükselterek deneyeceğim, açılı zaten gidon ayarlanabilir kolayca.

Nightdriver bu elciklere bayıldım resmen. GP 1 chainreactions sitesinde 20Euro, alacağım sanırım.

En iyi çözümlerden ikisi:

Daha dar gidon kullanmak. MTB'lerde ve Hibridlerde kullanılan ve 60 santime bulan genişlikteki gidonlar uzun süre düz yol kullanımı için hiç uygun değiller. Çoğu insan için ideal genişlik 46-48 santimdir. Gidonunuzu daraltmayı ya da yol gidonu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Çok alçakta duran gidonlar kullanmak. İnsanlar gidonlarını sanki Tour de France'da bisiklet kullanırmışcasına aşağı indiriyorlar. Sırtları kopuyordur herhalde diye düşünüyorum bisikletten indikten sonra. Gidonun çok ileride durması da cabası. Bu yarışçı gibi süper havalı gözüken ama sıradan bisikletçiler için ziyadesiyle gereksiz olan pozisyonda ellere aşırı yük biniyor ve ağrıya yol açıyor. Gidonunuzu seleden 4-5 cm yukarıda olacak kadar yükseltin, hala rahat edemiyorsanız daha fazla bile yükseltebilirsiniz. Aynı zamanda seleye daha yakında durmasını sağlayın. Ayarlı gidon boğazıyla gidonu yukarı kaldırırken bu geri çekme işlemini de yapmış olursunuz.

Silikonlu pofuduk yastık gibi gidon sargıları ve sargı altına koyulan parçalardan, değişik şekilli elcikler ve pahalı eldivenlerden önce gidon-sele pozisyonlarını ayarlamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: altinok
aynı sorun bende de vardı zamanla geçti sanırım kilodan ve selenin duruş şeklinden kaynaklanıyor. Sele öne doğru çok eğik ise ağırlık ister istemez ön tarafa biniyor.Bu da kollara dolayısı ile avuç içine baskıyı artırıyor.Seleyi düz bir şekle getir dene .

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
evet en iyisi kaliteli eldiven almak tutui sekillerini değiştirmek ben genelde gidunun uc kısımlarından tutarak sürüyorum

Ben de 28" Trek hybrid ve jelli eldiven kullanıyorum ve aynı ağrı bende de vardı. Metin Bisiklet'teki Sercan arkadaşım gidonu dikleştirip, seleyi de kızağında biraz öne doğru kaydırınca hiçbir sorun kalmadı. Gidon sele arasındaki uzaklığın fazla olması kollara aşırı yüklenme gerektiriyor, ikisini birbirine yaklaştırınca durum düzeliyor.

Selamlar, sevgiler, bisikletle kalın
Ercan

Ben de Trek eldivenler kullanıyorum fakat 40km'yi bulduğum zamanlar genelde bir küçük parmağımda ve yüzük parmağımda uyuşma durumu yaşıyorum.

Specialized'ın bu seneki kataloğunu gördüğümde durum benim için biraz aydınlatıcı oldu aslında. Body Geometry logosu içeren ürünlerin teknolojisinin tanıtıldığı bölümde bu iki parmağa giden sinirler görünüyor (ulnar nerve) ve BG ürünlerinde avuç içinde bu bölgeye yapılan takviye görünüyor. Söylenilene göre bu aynı zamanda o bölgedeki basıncın daha düzenli yayılımını sağlıyormuş. Avuç içinin iç kısmının daha etli olması nedenli bu iddiaları aklıma yattı.

Resimleri konulan ve Specialized'da da benzerleri olan elcikleri firma sadece road serisinin düz gidonlu olanlarında ve globe adı altında çıkan konfora yönelik ürünlerine koymuş. MTB'lerde kullanmamış. Dinamik kullanımlara pek fazla uygun olmasa gerek keza elin hareketini kısıtlayan bir yapısı var gibi görünüyor.

B 12 vitamini takviye alabilirsin fazlası depolanmıyor, hiçbir zararı olmaz 3 kutu kullan bence,
eğer uyuşma geceleride oluyorsa yatarken bileklik kullanabilirsin carpal tünel sendromu için bileklikler satılmakta,
bir süre sonra ağırlık çalışarak bileklerini güçlendirmelisin
Gidon açısını değiştirip, daha dik bir sürüş pozisyonuyla bisiklet kullanabilirsin,
takviyeli eldiven, yumuşak elcek ve barend kullanmalısın.
bunlara rağmen geçmiyorsa ve şikayetlerin dayanılmaz durumdaysa 10-15 dakikalık operasyon :(

Bu arada carpal tunel sendromun da bileklik kullanilmiyor yanlis bilgilendirme yapmayin lütfen yatarken hic mi hic kullanilmiyor

@yalçın akçe
B12'nin 3 ila 5 senelik deposu var karaciğerde.
Bence de sırt kasları ile alakalı bir durum, eğer sırtınız yorulursa bileklerinize yaslanmaya başlıyorsunuz.

Geri