Scudo Sports

Ay'a yolculuk masal mı, yalan mı?

@ihsangencer
İyide aya inen bir araç yokki burada ? Havada su buharı olan, yer çekimi kat kat fazla ve hava direncine sahip bir atmosferi olan dünyaya iniş yapılıyor burada ??? O sebeple şunu tekrar hatırlatayım;

@BerkEvren

Scudo
@ihsangencer Hocam o gördüklerin toz değil, su buharı. Roketler fırlatılırken çok şiddetli basınç ve ses dalgaları ortaya çıkar. Bunların yerden yansıyıp tekrar araca ulaşıp zarar vermesini önlemek için bin tondan fazla suyu, 1 dakikadan kısa sürede egzoz çıkışında fırlatırlar. Senin gördüğün o görüntü suyun buharlaşması ile ortaya çıkan su buharı. O patlamada ortada toz falan kalmaz zaten, kilometrelerce öteye fırlar gider.

Ve arkadaşlar uzayın keşfinin tek yararı gidip aya ayna koyup taş toplayıp gelmek değil. Kullandığınız teknolojilerin ciddi bir kısmı Nasa tarafından geliştirildi. Bunlara bebek mamalarından, su filtresine, kullandığınız kablosuz kulaklıklardan, led lambalara birçok şey dahil.

(link)

@BerkEvren

videoda 10:00'dan sonrasını düşün. ayda zemin 3-4 parmak kalınlığında tozla kaplı. iniş videosunda zerre kadar toz havalanmıyor

@umutcelik @BerkEvren @Clint Eastwood
arkadaşlar bir video izledim şimdi taşlar yerine oturdu. hadsizlik etmişim. videoda 2:17'den sonrası, çıkan toz açıkca görülüyor. üstünkörü baktığım bir konuydu. yanlış bilgi ve yanlış yönlendirme sonucu oluşan karışıklık adına özür dilerim

Son düzenleme:
@ihsangencer
Hocam Apollo 11 aya inis modulu, spacex'in falcon'lari ise roket. Teknik ve teknoloji olarak aralarinda cok cok fark var. Karsilastirginiz ciharlar bunlar

apollo_lm_diagram.gif

_48013511_falcon9_226x400.jpg

Ikisinin de dik inmesi ise referansiniz, f35 de dik iniyor.
Roket bilimcisi degilim, matematik muhendisligi okudum yazilimcilik yapiyorum. Malesef ki sizi ikna edebilecek kadar birikimim yok bu konuda. Link vermekten oteye gecemeyecegim.

Bu nasil ta ki diyorsunuz ama yine bir onceki mesajimda verdigim linke tiklasaydiniz orada "69'dan 72'ye kadar 382 kilo agirliginda 2200 ornek toplandi" diye yaziyor. Hatta Ruslar da bir kac denemeden sonra aya arac indirip onlar da ornek toplamis diye anlatiliyor. Yine google'da 3 saniyede yaptigim bir aramada buldugum linkte NASA ulkelere hediye edilen bu taslarin hacilanmasindan sikayet ediyor

(link)

Aslinda sorularinizin cevaplarinin cogunu google'dan yapacaginiz arastirmalarla astronomi/uzay bilimi ile ilgili sitelerde bulabilirsiniz.

@BerkEvren
Bunu da bir kac gun once Ay'a inisin 50. yili serefine yayinlamisti NASA

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
@umutcelik

@umutcelik @BerkEvren @Clint Eastwood
arkadaşlar bir video izledim şimdi taşlar yerine oturdu. hadsizlik etmişim. videoda 2:17'den sonrası, çıkan toz açıkca görülüyor. üstünkörü baktığım bir konuydu. yanlış bilgi ve yanlış yönlendirme sonucu oluşan karışıklık adına özür dilerim

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@ihsangencer
Estafurullah, ozur dilenecek bir sey yok. Yanlis anlamissiniz, itiraz ediyorsunuz bu cok dogal, tam aksine anlamadan savunmak mantiksiz olurdu.

Jules Verne'in 1865 yılında yazdığı Ay'a Yolculuk kitabını kesinlikle tavsiye ederim aşağıya kitaptan bir bölüm paylaşıyorum.

A765D57D-955A-4B50-8191-0EDC76D0981C.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri