Scudo Sports

Ay'a yolculuk masal mı, yalan mı?

Scudo
O değil de son yıllarda dünya düzdürcüler ve dünya yuvarlaktırcılar çıktı. ABD'de bunun için grup bile kuruldu dünya düzdür falan diye. Bakalım ne olacak.

Aya gidilmesi ne masal ne de yalan ancak aya ait görevlerden kalan bazı görüntülerin sonradan yapılan çekimler ile değiştirildiği aşikar.

Bunun sebeplerini de biraz düşünerek biraz da araştırarak kolayca anlayabilirsiniz.

Misal, siz Marsa gitseydiniz keşfettiğiniz her şeyi dünya ile paylaşır mıydınız?

@Kudret Kurtcebe Bir de uzay yolculuğu için verilen kayıplar var!!!
(Başka konuda paylaşmıştım ama burada da paylaşayım)

Bence gayet mümkündür.

hep şunu merak ediyorum gidildi gidilmedi den ziyade micro dünyayı çözdün her çeşit mahlukatı,varlığı buldun tespit ettin de bir uzaymı kaldı acaba?

@wraith
Merakını gidereyim hemen : D
Merak kötü bir şey zaten,
Şimdi birincisi boy gösterisi, şov amaçlı yapılan bir hareket.
ikincisi de maden aramak için gidiyorlar. Mesela altın buldun ayda.
Veya helyumun izotopu filan var dünyada sadece 3 kg var, gramı milyon dolar. Oysa ayda bundan gırla. helyum 3
Bir diğer olay Orhan Gencebay'ın dediği gibi "her nesnenin zerresini bedenim de taşıyorsam" felsefesinden. Uzaydaki tüm elementler dünyada var ama bazen az olabiliyor.

@halil halil
Kısaca ego ve boş işler madenler tamam orda hemfikiriz ama herşey element değilki mesela bak biz türkler hiç işimiz olmaz gitmedik demekki bir bildiğimiz var:)

Artık gidilemez, Stanley Kubrick öldü çünkü..

• Muhteşem
Tepkiler: Gökay Akçay
Ayrıca gidilse, ne olur, gidilmese ne olur, SpaceX uzaya uydu fırlatmak için kullandığı roketleri dünya yüzeyine geri geri indirebildi ya, bana bu olay yeter de artar bile.
Müthiş bir olay.

Adamlar yarım saat içinde uzaya 6 uydu fırlattılar, 6sını da yörüngeye oturttular, ve 6sını da fırlatmak için kullandıkları roketleri geri geri dünya yüzeyindeki platformlara indirdiler ve tüm bunlar yarım saat içinde oldu.

Ayrıca geçtiğimiz yıllarda bir olay yaşandı hatırlarsınız, adamlar hesap kitap yapıp 10 yıl önce bir uzay mekiği fırlatıyorlar, bu mekik fırlatıldıktan 8 yıl sonra saatteki hızı 60.000 km olan bir kuyrukluyıldıza iniş yapıyor ve oradan veri toplayıp dünyaya gönderiyor. (bunu spacex yapmadı, almanlardı herhalde) bunun ötesi var mı? Tüm bunlar gerçekleşiyorken ay konusunu tartışmak çok gereksiz bir detay.

Son düzenleme:
Bence kesin yalan! Baksanıza, insanoğlu aya roket göndererek oraya insan gönderdiğini iddia ediyor ama valizlere tekerlek takmayı bile ancak 80lerde düşünüyor. :p Şaka yaptım yaw, sonuna kadar okumadan vurmayın ha! ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aya gidilmiş olabilir
Ama gidilmemişte olabilir
( En sevdiğim forum sakini modelidir. Oraya bir yorum yazar ama ne amaci vardir., nede varabilecegi bir sonuc )

Millet Ay'a gidiyor biz daha adam gibi bisiklet yolu yapamıyoruz

Bu dünyanın kıymetini bilme, sonra marsta koloni kuracağım diye heveslen. Insanoğlu garip ötesi. İletişim, modelleme ve askeri amaçla uydular insanlığa hizmet ediyor. Dünyaya karşı azıcık hoşgörülü olsak keşke.

Zaten bana göre kazandığımız maaşları ayda kazanıyorsak , o halde ay şartlarında harcamalıyız. Zira dünya ve Türkiye şartlarında yetmiyor.

Aya hic gidilmediyse oradaki aynayi uzaylilar yerlestirmis diyebilir miyiz?

(link)

Geri