Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ay'a yolculuk masal mı, yalan mı?

O videoların hepsini seyrettim Kudret Bey. Hepsi demesem de çoğu son derece uyduruk ve biraz fizik ve roket bilimi bilgisi ile bile yanlışlanabilir doneler, aklı başında hiçbir bilim adamının da ayrıca bu konuda pek bir şüphesi yok. Bayrak dalgalanması, yıldızlar, gölgelerin konumu, ışıklandırma vs bunlar defalarca bilimsel olarak açıklanmış şeyler ve hepsinin basit ve düzgün bir cevabı var.
Kaldı ki bu seviyede bir "yalan" operasyonu düzenlemek ve bugüne kadar gizli tutmak bence Ay'a gerçekten gitmekten daha zor bir şey.

• Beğen
Tepkiler: S.Koca ve Ahmet-E
Scudo
5 yıl kadar önce donanım haber forumda geyiklerin döndüğü konu dışı bölümünde aya çıkılmadı konusu vardı. aynı videolar da vardı belki 3 4 bin cevap gelmişti o konuyada :D

(link)

Çin'in ay'a yolladığı insansız aracın çektiği görüntüler (link)

LRO uydusundan alınan görüntüler. Burada Apollo 13’ün kalkış platformu ve astronotlar tarafından bırakılmış olan izler açıkça görülüyor. (2:34’ten itibaren…)

Ay'a bırakılan 3 adet reflektör

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@Cem Ç.

valla buraya 3000 -4000 cevap gelir ise cevaplamaya çalışırım,
hafta içi bisiklet yasak olur bana,:komik:

güncelleme ,,
3 bölüm .

üyelerden ricam seyretmeleri ona göre düşüncelerini paylaşmaları ,
önce seyredin sonra yazışırız .

işin garibi 60 yıl önce aya çıkılmış bir kaç sene önceye kadar marsa uzay aracı bırakılmış. galaksinin dışına uzay aracı bile gönderilmiş. biz daha atmosferin dışına uydu gönderemiyoruz. kendi üretimimiz uydumuz bile yok. olan uydularıda uzaya yollayacak teknolojimiz yok onuda başkalarına yollatıyoruz. onu yollayan da biz değiliz. 60 yıl sonrada marsa gidildimi diye konuşuruz artık...

• Beğen
Tepkiler: BilalBeki
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--a8-B1Pr1--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/19cbqe7t4el89jpg.jpg

cem senin linkten aldım arka planda yıldızlar nerede ? bir de apollo 13 kazaya uğramış idi (tabi ne kadar kaza ise tartışılır )

Güneş ışınları gördüğünde sıcaklığı +150 C, görmediğinde -150 C'ı geçen bir gökcismi biliyorsunuz değil mi ay dediğimiz gökcismi :D

1950 lerde yaptığı nükleer bombaya, 1945 de attığı atom ve hidrojen bombalarına hatta yaptıkları uçaklara da inanmıyorsunuzdur o zaman...

Çünkü uzaya çıkmak için bu tür zamazingoların çok çok daha üstünde para harcıyor ABD.

sırf bu yuzden obama nasanın harcamasını kısmaya başladı göreve geldiğinden beri.

1 trilyon dolara uzayda gezegen keşif etmek için yıldız gemisi inşa etme projeleri bile vardı adamların

@Kudret Kurtcebe Apollo 11/12/14/15/16/17':D

çin ya da ruslar' dan bir ay yolcuğu çıkar mı son 10 yıl içinde ne dersiniz? bir de ne zaman filmlerdeki gibi devasa büyüklükte bir uzay gemisini inşa edeceğiz? bunlar çok daha güzel konular. 1969 yılını bırakın artık, bu aynı gs' nin uefa kupasını aldığı tarih kadar çok eskilerde kaldı :koptum:

(link)

Adamın ifadesinin 1976 ile 2001 arasındaki değişimi bile bir tarafından salladığının kanıtı :)

@Cem Ç.

cem şimdi senin doğrularını çekeyim yukardan
cımbızla hemen,:komik:
doğru olan atom bombası tamam yaptı abd,kafasında patlattı japonların, gövde gösterisi yaptı rusyaya,
,obama konusunda doğrusun .

Arka planda yıldızların görünmemesi normal, çünkü fotoğrafın exposure'u ön tarafa göre ayarlanmış. Beyaz ve siyah üzeri çok ufak beyaz noktalı 2 cisimi yanyana koyup günışığında fotoğraf çekerseniz siz de göremezsiniz. Yldızları görecek şekilde exposure değerini (pozlamayı) ayarlarsanız da ön taraf patlar, bembeyaz çıkar. Bu fotoda amaç ön tarafı çekmekti, yıldızları değil.

@KaanG
teşekkürler çevirisi olsa idi, çok daha iyi olacak idi, çelişkisinin nerede olduğunu anlar idik ,

@KaanG
mantıklı.:harika:

@Kudret Kurtcebe

Abi bunları yıllar önce izledim, okudum. Sadece bu iddiaları değil kapasitem yettiğince geri kalanını da. Nasıl gidildiğiyle ilgili daha saygın kuruluşların ve insanların videoları ve kitapları var. Onları da okumak ve izlemek de fayda var değil mi?
Bu son videolarınki de ilginç veya özgün bir içerik değil, bilimsel bir temeli de yok. Nasa cevap veremedi demekse büyük bir yanılgı. Nasa her iddiayı kovalayan bir toplumsal örgüt değil, devasa bütçelerle çok karmaşık projeleri yürüten ve baskı altında bir kurum. Büyük bir devlet veya bilimsel kuruluş sorarsa belki cevap verirlerdi ama böyle bir durum yok. Soranlar bilim dünyasında yok hükmünde kişiler.
Ayrıca Nasa eskiden bu işlerde ön plandaydı ama bu yavaş yavaş değişti, artık bu alandaki ileri teknoloji uygulama ve geliştirme tabana yayılmış durumda. İlk yatırım ve bilgi üretimi çok pahalı ve gelir getirmeyen bir iş olduğundan devlet eliyle yapılır ki burada da Nasa ile bu oldu. Artık üretilen bilgi ve birikim olgunlaşıp piyasaya yayıldığından çok sayıda grupla benzer araştırmalar yapılıyor. Buna halk ağzıyla ayağa düşmek denebilir. Hatta birkaç özel firma uzaya yolcu götürmek için araştırma ve geliştirme yapıyorlar. Her hangi bir alanda bu olduğunda yani kar amaçlı kurulan özel şirketler bir işe girdiğinde o alan doyuma ulaşmış ve teknoloji genele mal edilmiş demektir. Devlet destekli büyük kurumlar o alanda gereksiz çabalamayı bırakır başka bir alana kayarlar. Teknolojinin son adımlarının geliştirilmesi, uygulamaya koyulması ve mantıklı maliyetlerle üretiminin gerçekleştirilmesi rekabetçi ortamda hareket eden şirketlere kalır. Yani bu videoları üreten bilinçsizlerin konuştuğu konu Nasa vb gibi öncü kuruluşların ilgi alanından çıkalı çok oldu. Bunu içten yanmalı motoru inkar ederken Ford vb gibilerin T model için seri üretimi planladıkları bir döneme benzetebilirsiniz.

Alman bilim insanları konusu da okuması zevkli ve ilginç bir detaydır. 2. dünya savaşı sonunda Rusya ve ABD'nin Alman teknolojisi ve bilimcilerini ele geçirmek için nasıl yarıştıklarını ve ne bulurlarsa ülkelerine götürdüklerini okumak gerek. Bu uğurda neleri göze aldıklarını ne suçları görmezden gelip bu insanların en ciddi sorumluluğa sahip olanlarını bile nasıl şartlarda yaşatıp onlardan istifade ettiklerini görmek ibret vericidir. Dünyadaki en büyük güç bilgi ve tecrübedir. Binlerce insanı öldüren bir kurumu yönetmiş bile olsanız, savaşta milyonları yokeden bir ülkenin önemli rütbedeki bir yetkilisi de olsanız bilgi ve tecrübeniz üst düzeydeyse size dokunulmaz.
Neyse bu dönem ele geçirilen insanlar ve teknolojiler uzay yarışını oldukça hızlandırmıştır. O dönem ABD uzay araştırmalarının en önemli ekiplerinden biri von Braun ve ekibidir, alman v roketlerini tasarlayıp üreten birimin önemli elemanlarından olan bu grup önce savaş kaybedildiğinde naziler tarafından öldürülmemek sonra da Ruslara değil de Amerikalılara esir düşmek için epey macera yaşamıştır.
Almanlar olmasaydı ne ABD ne Ruslar uzaya gidemezdi ise yanlış bir düşüncedir. Düşündüğümüzden çok daha fazla zeki ve başarılı insan var. Birçok gelişme farklı insanlar tarafından farklı zamanlarda tamamen bağımsız olarak ortaya koyulmuştur. Birileri ihtiyaç sebebiyle veya rastlantısal olarak diğer gruplardan önce sonuca ulaşabilir ama eninde sonunda farklı insanlar da aynı sonuçlara gelir. O dönem almanların dikkati roket teknolojisine odaklanmıştı zira savaşın gidişatını değiştirebilecek teknolojilerden biriydi. Uçak, tank vb üretiminde sayı olarak çok geri kalınmıştı ve hacmi artırmayı bırak korumak bile yoğun bombardımandan dolayı çok zordu. O yüzden roketler az üretilseler de etkili olabildiklerinden önemliydiler. ABD toprakları güvende olduğundan ve iş gücü yettiğinden ABD sayıya odaklanıp düşmanın düşürebileceğinden fazla uçak, batırabileceğinden fazla gemi stratejisine yöneldi. Sonuçlarından biri savaş sonrası devasa hacimdeki amerikan otomobil şirketleri oldu-konu dışı ama bir diğeri de kadınların iş yaşamına girmeleri oldu-. Almanlar bombalanan topraklarda çok az insanla mecburen az sayıda ama etkili silahlara yöneldi. Sonuç ilk nükleer araştırmalar, roketler, ağır tanklar ve jet uçakları oldu. Elbette konuyla ilgili önemli bir diğer sonuç ise normalden daha hızlı ilerleyen uzay yarışı oldu.
Ama ABD yapmamış oluyor, almanlar veya diğerleri yapmışlar diye bir ifade çok yanlış. Çünkü ABD zaten bu "toplama" sistemi üzerine kurulu. Dünyanın her yerinden insanların toplandığı göçmenlerin devleti.
Sınırlardan bağımsız ve insanlığın geneli için de bakarsak sonuçta birileri tarafından yapılmış oluyor. Bu ve daha bir çok büyük başarı.

sizden ricam var
kaan bey alsepin aydan ayrılırken tek bir duman çıkarmamasını nasıl açıklayacaksınız,
ayrıca yerde tek bir yanık izi yok, nasıl indi bu araç aya ,videoyu seyredin toprak hiç bozulmamış sanki araç hep orada duruyormuş izlemini veriyor

Tam çevirecek vaktim yok ama özet geçersek bu amca 1976'da diyor ki astronotlar Satürn 5'e hiç binmedi, onun yerine roket boş fırlatıldı, astronotlar gizli bir şekilde stüdyoya nakledildiler. Orada (Las Vegas'ta) 8 gün kızlarla günlerini gün ettiler :D Sonra iniş zamanı gelince c5 uçağından attılar modülü aşağı (kimsede dürbün/teleskop yok çünkü bunu görecek).
2001'de ise bunu yediremediğini farkediyor herhalde ki şuna çeviriyor : astronotlar rokete bindi, ama aya gitmediler, dünya etrafında dönüp durdular 8 gün. Pek sözüne güvenilecek bir adam değil yani.
Projede çalışmış olabilir, bu söylediklerinin doğru olduğunu göstermez, ün/para peşinde koşan biri ya da düz akli dengesi bozuk biri olması olasılığı daha çok.

Yalnız şöyle bir durumda var olay hep soğuk savaş döneminde oluyor. rusyanın uzaya ilk defa gagarini çıkarmasıyla rusların üstünlüğünü göstermesiyle başladı daha sonra ruslar maymun gönderdiler aya ama yinede aya ayak basamadılar amerikalılarda aya ayak bastıklarını ruslara üstünlük kurmak için (hileyle)yapmış olsalardı bu da 51 . bölge nin uzaylıların saklandığı bir yer değil orada uçan araçların da uzaylı değil amerikanın insansız hava araçlarını denediği askeri araştırmalar yaptığı bir bölge olduğunun ispatlanması gibi aya çıkmadığı ispatlanırdı.

Kudret Bey, aya iniş aracı sanılanın aksine çok ufak bir kuvvet uyguluyor motorlarından (filmlerde gördüğünüz ortalığı toza dumana katma olayı yok yani). Biliyorsunuz ayda yerçekimi dünyaya göre çok az. Ayrıca iniş modülünün yüzeye yaklaştığı son anlarda itki azaltılarak tam iniş aşamasında tamamen kesiliyor. Ayrıca ayda hava olmadığı için "toz kalkması" durumu tozun kalkıp anında yere inmesi şeklinde oluyor, toz bulutu görmeniz için o tozun asılı duracağı bir atmosfer olması gerek.

@KaanG
teşekkürler mantıklı

@KaanG

@KaanG

bu bilgi önemli idi teşekkür ederim, ifadesini değiştirmesi yalanının arkasından gitmesi şeklinde gözükmekte ,gerçek neden ün ve para olabilir ,ya da santaj olabilir ya da dediğiniz gibi akli dengeside bozuk olabilir .bu bilgi önemli idi ,teşekkür ederim .

@Hüseyin Çelebi

dostum hüseyin
önemli olan bilgileri paylaşmak idi ve nerede hata var ise çözmek idi ,evet ben geri adım attım, nedeni bill 'in şüpheli bir şahıs olduğu dostum kaan tarafından tescillendi, kendisine teşekkür ederim ingilizceden çeviri yaptı.
ifadelerinde değişiklik yapması şüphe çekici .

1. bölümü izledim ve tüm yorumları okuyamadım, ama benim şöyle bir görüşüm var. O yıllarda sonuçta Rusların uzay teknolojisi de çok ileriydi ve ABD roket fırlatıp 8 gün yörüngede gizleyecek olsa bunu Rusya kesin tespit ederdi diye düşünüyorum. Eğer bir aldatmaca varsa bu işin içinde Rusya'da vardır o zaman...

@Ömer D.

bu da bi görüş tabi saygı duyarım .yalnız kaan bey çevirisi ile bill kaysing 'in maskesi aynen düştü demekki her videoyu analiz etmek lazım ,diğer ingilizce kaynakları gözden geçirmek gerekiyor ,hüseyin dostumun gençlere dediğine aynen katılıyorum, ingilizce bilmek şart tabi, gerçi bu konuda kendimi affedemiyorum .2005 'de vefat etmiş bill kaysing

alıntı kaan dostumun mesajı

Tam çevirecek vaktim yok ama özet geçersek bu amca 1976'da diyor ki astronotlar Satürn 5'e hiç binmedi, onun yerine roket boş fırlatıldı, astronotlar gizli bir şekilde stüdyoya nakledildiler. Orada (Las Vegas'ta) 8 gün kızlarla günlerini gün ettiler :D Sonra iniş zamanı gelince c5 uçağından attılar modülü aşağı (kimsede dürbün/teleskop yok çünkü bunu görecek).
2001'de ise bunu yediremediğini farkediyor herhalde ki şuna çeviriyor : astronotlar rokete bindi, ama aya gitmediler, dünya etrafında dönüp durdular 8 gün. Pek sözüne güvenilecek bir adam değil yani.
Projede çalışmış olabilir, bu söylediklerinin doğru olduğunu göstermez, ün/para peşinde koşan biri ya da düz akli dengesi bozuk biri olması olasılığı daha çok.

kaynak

(link)

açıkçası youtube 'daki bazı haber kaynaklarını iyice irdelemek lazım .1 Tem 2012 tarihinde yayınlanmış aya gidildimi haber videosu ,bu videoyu seyredenlerde aşağıya attıkları mesajlar ile yalnış kapıları çalmaya başlamışlar bile ,önemli olan tek bi haberden gidip onun doğruluğuna inanmak değil bir çok kaynaktan hareket edip neticeye varmak ,ne yazıkki ingilizce kaynakların çoğu çevrilmiş değil bu bizim için dez avantaj.

@Hüseyin Çelebi hocam eline sağlık, en güzel özeti geçmişsin. Bu kadar bilim dışı uyduruk komplo teorilerine hala bu kadar rağbet ediliyor olması bilim ve teknolojiyi de geçtim kültürel olarak sığlığımızı gösteriyor maalesef.

Geri