ben ise sorduğum soruların cevabını aynen aldım
dostum kaan beye teşekkür ederim .
1- soru-sizden ricam var
kaan bey ,alsepin aydan ayrılırken tek bir duman çıkarmamasını nasıl açıklayacaksınız,
ayrıca yerde tek bir yanık izi yok, nasıl indi bu araç aya ,videoyu seyredin toprak hiç bozulmamış sanki araç hep orada duruyormuş izlemini veriyor
2- cevap
Kudret Bey, aya iniş aracı sanılanın aksine çok ufak bir kuvvet uyguluyor motorlarından (filmlerde gördüğünüz ortalığı toza dumana katma olayı yok yani). Biliyorsunuz ayda yerçekimi dünyaya göre çok az. Ayrıca iniş modülünün yüzeye yaklaştığı son anlarda itki azaltılarak tam iniş aşamasında tamamen kesiliyor. Ayrıca ayda hava olmadığı için "toz kalkması" durumu tozun kalkıp anında yere inmesi şeklinde oluyor, toz bulutu görmeniz için o tozun asılı duracağı bir atmosfer olması gerek.
bill kaysing kimdir ,
kaan dostumun cevabı
Tam çevirecek vaktim yok ama özet geçersek bu amca 1976'da diyor ki astronotlar Satürn 5'e hiç binmedi, onun yerine roket boş fırlatıldı, astronotlar gizli bir şekilde stüdyoya nakledildiler. Orada (Las Vegas'ta) 8 gün kızlarla günlerini gün ettiler

Sonra iniş zamanı gelince c5 uçağından attılar modülü aşağı (kimsede dürbün/teleskop yok çünkü bunu görecek).
2001'de ise bunu yediremediğini farkediyor herhalde ki şuna çeviriyor : astronotlar rokete bindi, ama aya gitmediler, dünya etrafında dönüp durdular 8 gün. Pek sözüne güvenilecek bir adam değil yani.
Projede çalışmış olabilir, bu söylediklerinin doğru olduğunu göstermez, ün/para peşinde koşan biri ya da düz akli dengesi bozuk biri olması olasılığı daha çok.
kaynak ingilizce ,,
(link)
sonuçta aşağıdaki videoda ,bill kaysing güvenilir bi kişilik olmadığı için, bu video inanırlığını aynen, benim nezdimde kaybetmiştir ..