Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ayakkabı kılıfı

@tgbhzln

Arkadaşlar buyrun inceleyin, en rağbet gören kılıflardan birisi. Göreceğiniz gibi havuz bonesine çok benzeyen bir malzemeden yapılmış. Yüzde yüz su geçirmez, nefes almaz.
Hava almama sıkıntısı varsa esas bunlarda olur. Neopren kumaş nisbeten daha çok nefes alıyor.

 
Scudo
@Özcan. Bu plastik kaucuk gibi uzuyor esniyor, içinde ayağı sıcak tutacak hiç birşey yok ayağın nefes almasını ve ayağın ısısını dışarı çıkmasını engelliyor. Bizim meshler hava geçirgen termal maddeden üretilmiş alt tabanları da da zaten kesik olduğu için hava almaması söz konusu değil.
 
@bilalfidanboy

Hocam bunlar sıcak tutar . Ama üzerindeki jarse kumaş biraz şu tutar. Deniz icinde iken dis kisminıslak olması sıkıntı olmaz da dışarıda iken üşütür.

Gerçi bunlarında farklı kalınlıklarda olanları var. 3 mm 5 mm 7 mm gibi. Tabi ki tecrübenin yerini hiçbirşey tutmaz. Deneyenlerden yorum gerekiyor.
 
Merhabalar aynı malzemedrn geçen yıl bende kıkıf yaptım . Sıkıntı şuydu yanlardan su almıyor ama eğer üst tarafından açık olan lısmından su alıyor. Orayı güzelce kapatabilirseniz mükemmel olur. IMG-20171209-WA0005.jpeg IMG-20171209-WA0003.jpegbuda benimki altındaki ayakkabı shımano mt34 45 numara ben XL kullandım.
 
@BarkinD Artık bunlar bende. :)
Arkadaşlar size süper bir öneri.
Mest'e su itici özelliği nasıl verilir?
Bakkaldan 1 adet mum alıyorsunuz (veya evde varsa o da olur) bu mestin her tarafına iyicie yedirerek mumu sürüyorsunuz. Daha sonra saç kurutma makinesini en sıcak ayarına getirip mum sürdüğünüz mestin üzerine tutuyorsunuz.
Ta daaaaa... alın size su itici özelliği. Bu sayede su iticilik kazanıyor. Ben yaptım ve musluğa tuttuğumda üzerinden su kayıp gidiyor.
Alternatif olarak da decathlon da satılan su itici spreyler var ondan alıp da sıkabilirsiniz.
Ayrıca mesin arka tarafına, aşil tendonunuza gelen kısmına fermuar diktirirseniz daha kolay giyer çıkartırsınız.
Kapitalizme karşı pratik çözümler devam edecek :)

Bi önceki mesajda videosu var, akan musluğun altına mesti tutuyorum bakın ne oluyor.
 
@evrimvolkan

Bravo :harika: Bunu dikişlerinden su almaya başlayan botlarıma yapmıştım geçen sene. Botu elime alıp tüm dikişlere mumu iyice yedirdim. Sonrasında bir sıcak hava operasyonu. Eriyen mumu emen ipler su geçirmez hallerine geri kavuştular. Botun su alma sorunu geçti. Bu sene de bakım olarak vazelinle komple bir güzel sildim, daha da güzel oldu :)
 
Arkadaşlar durum raporu vereyim. -2 derecede başlayan bugünkü turumuz, çoğunlukla 2 derecede devam etti. Tur sonuna doğru öğle olmuş, hava 9 dereceye çıkmıştı.

Kılıf giymeyen arkadaşların ayak parmak uçları dondu. Çarşıdan aldığı mesti uyarlayan Sadi arkadaşımız, çok az üşüdüğünü söyledi.

Bizim bim ürünü kılıfımız işinin hakkını verdi. Ayaklarım soğuğu hiç hissetmedi. Sıcaklamadı da, nefes aldı ayaklar. 20 Lira ile mükemmel bir sonuç elde ettik :) Tek sıkıntısı, takıp çıkartırken biraz uğraştırıyor. Zahmet etmeye değer mi bilemedim, arkasına cırt bant ya da fermuar dikilse, dört dörtlük bir ürüne dönüşür :harika:


QuickMemo+_2018-12-08-15-46-39-01.jpeg
 
@Özcan.
Hocam btwin mtb100 modeli ayakkabısını kullanıyorum.43 numara. Kılıfı kaç numara almak lazım sence?
 
@Özcan.

Vay be işe yaradığına sevindim. :harika: Arkaya topuk üstüne kadar bir fermuar takacağım bende. Su geçirmez fermuarlar var üzeri ince film kaplı oluyor onlardan tavsiye ederim olurda yağışa denk gelirseniz normal fermuar su alır.
 
@evrimvolkan

Tuhafiye denen dükkanlarda bulunabilir sanırım. Cumartesi dahil mesaideyim, çarşıya çıkamıyorum doğru düzgün :( bakamadım hiç var mı yok mu. Bahsettiğim fermuar şu, motorcu ceketimde değişik ebatlarda bolca var:

IMG_20181208_212148.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: evrimvolkan
@BarkinD Bende de mt34 var. Kaç gündür beden olmaz diye üzülüyordum. 45 numaraya XL oluyorsa 47 numaraya XXL olur herhalde. En yakın zamanda alıp deneyeceğim.. Teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: BarkinD
Ürün dalışlarda kullanılan iki tarafı jarse ortası neopren dalış çorabı kıvamında bir çorap. Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz.
Rüzgarı geçirmez, suyu geçirir ama sizi yağmurdan koruyacak kadar idare eder(yüksek basınç olmadığı için)
Son derece sıcak tutar, boğaz kısmına güzel bir lastik takarsanız daha verimli olur.

Fermuar işine girmeden önce şu taktiği vereyim, corabı iç dış edip ters çevirin.
Ters çorabın ucunu ayakkabınızın önüne yerleştirin ve ite çeke çorabı giyin.
Jarse üzerine jarse geleceği için kayarak rahat giyilecektir. Anlamadıysanız video bulabilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Uçmakdereli

Ben giyimi bahsettiğiniz gibi yapıyorum ancak ayakkabı üzerine giyildiği için oldukça zor. Fermuar olursa çok konforlu olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
Zannedersem daha çok topuk kısmı sorun oluyor, çıplak ayak kullandığım için belirttiğim tekniği uyguluyordum ama dediğiniz gibi yine sıkıntı olabilir.

Sıklıkla çorap tamiri yaptığım için olabilecek şeyleri söyleyeyim belki işinize yarayan kısımları olur.
*Jarse ve neopren olduğu için ara sıra istediğimiz bölgeye pet şişe tarzı şey koyarak 1-2 gün bekletiriz istediğimiz bölgenin kalıbı biraz genişler.
*Eğer fermuar işine girilecekse iyice plan yapılmalıdır çünkü çok da kolay olmayacaktır. Fermuarın geleceği yer iyice hesap edilmeli, topuk üstü veya altı gerilmenin fazla olacağı yerlere göre dikim yapılmalı, çok yük binerse fermuar uzun ömürlü olmaz. Bunlardaki dikiş biraz daha jarsenin esnemesine müsaade eden özel bir dikiştir.
*Eğer fermuarın altına içlik, çorap vs gelmezse fermuarın ten ile birebir temasında deriyi tahriş edecektir, fermuar altına esnek bir bez dikilebilir, dalış ayakkabılarına bakarsanız(fermuarlı olanları) o tarz bir kumaş görebilirsiniz.

Şuanlık aklıma gelen bunlar yine de yapacağınız bir şey olursa danışabilirsiniz.
Son olarak bu çorap belki sürtüp aşınacaktır, dikiş yerleri özellikle ön kısmı aşındığında dikiş ipi kolay kopacaktır. Bu kopan ip kolayca açılabilir ve açılmış çorabı orijinal hali gibi elinizle dikemezsiniz bu yüzden bildiğimiz bally tarzı yapıştırıcı ile hem iç hem dış dikim yerlerinden geçerseniz yararınıza olacaktır, belki ömrü 2-3 kat artabilir. Aldığınız bally ile aşınan yerlere de yama yapabilirsiniz hatta becerebilirseniz eski iç lastiklerle tabana koruyucu kısım yapabilirsiniz.

Şimdiden sağlıklı pedallamalar.
 
@Rhodiumm
dostum maşallah da 47 numara ayağı olan kişi, boyun kaç vallahi merak ettim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Geri