Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol çıkmıyor

@Lord Haydari Fotoğraftaki tip bilyalı göbek kullanmıyor musunuz? Sol kolu sökmüşsünüz zaten. Sağ çanağı (yani sizin kapak dediğiniz şeyi) demonte ederseniz, mil ve sağ krankı birbirinden ayırmadan, yekpare olarak bisikletten ayırabilirsiniz.
11071339823154.jpg

Scudo
@Lord Haydari Fotoğraftaki tip bilyalı göbek kullanmıyor musunuz? Sol kolu sökmüşsünüz zaten. Sağ çanağı (yani sizin kapak dediğiniz şeyi) demonte ederseniz, mil ve sağ krankı birbirinden ayırmadan, yekpare olarak bisikletten ayırabilirsiniz.
11071339823154.jpg
Bilyalı göbek değil, rulmanlı göbek var bisiklette.
(link)

@Lord Haydari Çok saçma bir göbek sistemi bu. Kim neden kullanır anlamam. İçinde rulman yok, bilya var. Rulmanlı göbek kadar akıcı olmuyor. Bilyalı eski tip göbekten de ağır oluyor. Hiç bir artısı yok yani.

Büyük rulmanlar için kullanılan çektirmelerle çıkarılabilir.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Lord Haydari
Büyük rulmanlar için kullanılan çektirmelerle çıkarılabilir.
Onu da kullandım, çektirmenin mili yamuldu. Benim aldığım 3 bacaklı olduğundan krank kolu yüzünden tam ortalayamıyor. Hafif yan durunca da mili eğdirdi. 2 bacaklı olanları belki daha iyi olabilir.

@Lord Haydari Onu yukarıda yazmışsınız zaten. O sebeple "büyük rulmanlar için" diye yazdım. 2 kollu, büyük rulman için olan çektirme ile rahatça çıkartılır.

ya benim anlamadığım burada söylenenler ile kendi yapabilecek mi? HAYIR! Vakit harcayacağına burada da insanların vaktinden çalacağına gitse ya bir bisikletçiye 2 dakikada çıkarsın.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Otomobilin fren hidroliğinden az bir şey aynakolun mile oturduğu yere damlatın ve biraz kuvvetle tıklatın ve bekleyin. Sonra sağlam bir cisimle aynakola içten dışa doğru vurun çıkması gerekir...

ya benim anlamadığım burada söylenenler ile kendi yapabilecek mi? HAYIR! Vakit harcayacağına burada da insanların vaktinden çalacağına gitse ya bir bisikletçiye 2 dakikada çıkarsın.
Daha önce yazmıştım, 3 ay önce değişti aynakol, hem de bisikletçide. Eğer bisikletçi anti-seize gres kullanmış olsaydı bu konuyu hiç canlandırmayacaktım büyük ihtimal. (ki kullanılması gereken bir şey olduğunu yine burada ve başka kaynaklarda yaptığım aramalarla öğrendim.)

Konu acamadigimdan buraya yazmak durumunda kaliyorum simdiden kusura bakmayin.
Klasik bir bisiklet buldum kadroyu sokup boyama fikrim var fakat masayi sokemedim hic gormedigim bir yapi soz konusunherhangi bir fikriniz varmidir?
IMG_20211009_003556.jpg

@egee17 Kurbağacık veya üstteki somunun tutma oluğuna göre açık ağız anahtar bulursan yapabilirsin. Bacaklarınla maşanın dönmemesini sağlayıp, elindeki anahtar ile üst somunu saatin tersi yönde allah ne verdiyse çevireceksin. Alt somun üst somunla beraber dönebilir, bir sorun olmaz sen çevirmeye devam edip somunu maşanın şaftından çıkaracaksın. Ayrıca bisikleti merak ettim tam yandan bir fotoğrafını görebilir miyiz?

• Beğen
Tepkiler: egee17
@can_celik 32 ile baya zorladim donduremiyorum.Masaya kaynamis olabilirmi acaba ondan korkuyorum suanda.

IMG_20210929_001014.jpg

@egee17 Kaynamak diye bir şey olmaz. Eğer anahtarla yeteri kadar zorlamışsan şunu deneyebilirsin : Sağlam bir tezgaha bağlanmış bir mengene bul, bisikleti tepetakla yapıp üst somunun anahtar oluklarından mengeneyle tut, sonra sağlam bir kalas parçasını maşanın bacakları arasına sokarak maşayı saatin tersi yönde çevir. Bu şekilde açılır.

• Beğen
@can_celik elimdeki anahtarla zorluyorum ama acamiyorum.Mengene bulmam cok zor y.disinda yasiyorum ve kadroyu alip bunu acabilirmisin diye goturebilecegim bir yeryok ama bir sekilde acmam gerek baska yolu yok :)
IMG_20211009_160941.jpg

Bir tahta parçası bir de çekiç alıyorsunuz elinize. Aynakol üzerinde zarar vermeden vurabileceğiniz en uygun noktayı bulup tahtayı oraya yerleştiriyor ardından Allah ne verdi ise çekiçle vuruyorsunuz.

• Beğen
@egee17 Maşanın dönmemesini sağlamalısınız. Kadro fotoğraftaki gibi yere paralel yatarken bir kişi (tercihen ağır bir kişi) maşanın bacaklarına basarak dönmemesini sağlar, siz de var gücünüzle anahtara abanırsanız açılır.

• Beğen
@egee17 Maşanın dönmemesini sağlamalısınız. Kadro fotoğraftaki gibi yere paralel yatarken bir kişi (tercihen ağır bir kişi) maşanın bacaklarına basarak dönmemesini sağlar, siz de var gücünüzle anahtara abanırsanız açılır.
Aslinda tam olarak bunu yaptim fakat yinede acamadim :)
@ozkanburak aynakol kismini tam olarak anladigimdan emin degilim.

güzel bir furç takımına benziyor eğer zarar vereceğinizi hissederseniz bana kalırsa gidip işinin ehli bir bisikletçiye söktürün.

@denizt Evet bende zarar vermek istemedim zaten biraz deforme olmus durumda. Baska cozum ariyorum mengene bulabilirsem belki yardimci olur.

@denizt Evet bende zarar vermek istemedim zaten biraz deforme olmus durumda. Baska cozum ariyorum mengene bulabilirsem belki yardimci olur.
WD40 tarzı bir kimyasal yağlayıcı pas sökücü benzeri bir şey kullanın öncesinde, 10-15dk bekleyip aynı yöntemle tekrar deneyin, benzer durumlar başıma gelmişti ve ancak bu şekilde çözebilmiştim. Umarım zarar vermeden açabilirsiniz.

@kyucel Aslında wd40 sıktım fakat işe yaramadı.Haftaiçi müsait olamiyorum genelde haftasonu tekrar deneyeceğim.Tesekkur ederim öneriniz için.

Geri