Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol değişimi

daha hızlı gitmek için ? düz yolda 50-11 i 100 kadansla çevirseniz 55kms in üstüne çıkarsanız. daha hızlı gitmeye ne gerek var ? ayrıca düz yolda 50-11 i çevirmek bile hatrı sayılır bir güç ister.

Scudo
@tuna karahan

amacım düz yolda aynı kadansla daha hızlı gitmek. veya en kötüsü aynı hızı daha az kadans ile elde etmek. 56-11 kondisyon olarak 50-11 e göre çok mu zorlar, yoksa yakın güç mü gerektirir? onu merak ediyorum

düz yolda 50-11 i çevirebiliyor musunuz ? çevirmekten kasıt. 85 kadans üzeri. yani 45 kms üstü. az kadans dizlerinize zararlı. düşük vites yüksek kadans daha yararlıdır. yani 50-11 de 65 kadans yerine 50-15 da 85 kadans daha iyidir. ikisi de ortalama aynı hıza gelir.

@tuna karahan

Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. Aynakolu değiştirirseniz pişman olursunuz şimdiden söylemesi.

Değiştirirsenizde eskisini muhafaza edin. Kesin ona geri dönüş yaparsınız.

illa dişli oranını yükseltmek istiyorsan 56/44T yerine 53/39T yapabilirsin.
ama arkadaşların da belirttiği gibi; 50/11 oranıyla 85 üstü kadans yapmak, 56/11 oranında daha düşük kadans yaparak dizlerinizi yormaktan daha sağlıklıdır.
kaldı ki 50/11 le 85 kadans yapmak da sizi hatrı sayılır hızlara ulaştırır.

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Hep düz yol olsa kullanılabilir belki ama yokuşu var, rüzgarı var. Bir de arka artırıcı uzunluğu yetmeyebilir ve onu da değiştirmek gerekebilir.

56/44 çok ağır bir orandır.İnişlerde 100+ km/s üzeri hızlara ulaşabilmek ve de zamana karşı sürüşlerde,aerodinamik özelliklerin tavan yaptığı durumlarda kullanılır.Normal "bayrak vari" sürüşlere 39-53 bile ağır.Aerodinamik bir sürüş yapıyorsanız,bilemem.

56 dişi rahat çevirebilmek için sürüş pozisyonu böyle olmalı,formalarınızda olabildiğince deri gibi yapışmalı(sıfır bolluk):

https://www.bisikletforum.com/a/img5/3687/yc8r.jpg

SELAM
Tecrübeli arkadaşlarımıza katılıyorum 53/39, 50/34 kullandım hatta colnagom 48/34 fsa aynakol (cross aynakolu sanırım) illaki hız diyorsanız 53/39 yeterlidir ve hakkını vermek için uğraşmanız gerekir 50/34 ideal oranlar arasında diye düşünüyorum.56/44 oranı yüksek bir oran özellikle arkada 11 li dişli varsa:) çok tecrübem olmasa da yokuşlar oldukça zorlar diye düşünüyorum

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/23375_113955115450866_874201018_n.jpg

:D

Bende 42'lik aynakolu var 44'lük aynakolu takmayı düşünüyorum artırıcının da değişmesi gerekir mi? Ve hız farkı olur mu?

44 lük aynakol kullanıyorum. Maksimum hızda pedalların boş dönebileceği noktada ulaştığım hız 63 km. Tabi düz yolda değil %3-4 lük bir eğimde denemiştim.

peki 44 lük aynakol'un yanında artarıcıyı da değiştirmem gerekir mi?

Merhaba arkadaşlar.Deore set(9lu) sistemde fc-m590 aynakol kullanıyordum,onu bir arkadaşıma satınca haliyle şu an yeni aynakol arayışına girdim.Size soracağım linkteki ( (link) ) 10lu gözüken aynakol 9lu sistemde sıkıntı çıkarır mı,yoksa yine aynı aynakolun (fc-m590) yenisini mi tavsiye edersiniz,teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim,şimdiden teşekkürler,iyi forumlar. . .

bu soruya ek olarak 48-38-28 olan ayna kola 48-36-26 takılabilirmi 8 li sistem..

bu sorulara ek olarak 44-32-22 olan ayna kola 48-36-26 takılabilirmi?

@Ozan Bey,
9lu sistemin zinciri ile 10'lu aynakol kullanabilirsiniz.
Emin olmak için bi kaç yere baktım sorunsuzca kullaniyor kişiler.

Ayrıca Göbek değiştirmeniz gerekmeyecek ikiside hollowtech.

Bence alıcaksanız 10'lu sistemi alın ileride yavaş yavaş 10lu sisteme geçmeye başlayabilirsiniz :)

@ozan erdem

@ Emrah Bey

Destekleyecektir.
Yalnız Zincir gerginliğini kontrol ettirmeniz gerekecek.
Gelecek dişli farkı ile zinciriniz kısa kalabilir. Ayrıca yeniden Ön aktarıcı ayarı yapılması gerekicek.
aynakol değiştirecekseniz. en azından hollowtech sistem bakmanızda yarar var.

@emrah9700

Teşekkürler 'Hüseyin Gündoğdu' aynakolu zaten göbekle beraber satmıştım o konuda zaten sıkıntı yok aynakol set olarak değişicek zaten tekrar teşekkürler

ilgilenen herkese tekrar teşekkürler aynakolumun aynasının(fc-m590) sıfırını aldım uyumluluk sorunu yaşamamak için. .

Geri