Scudo Sports

Aynakol değişimi

@Spartiat hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Shimano m371 için vites kolu da alacağım. Önerebileceğiniz bir model var mı ?

Scudo
@Spartiat hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Shimano m371 için vites kolu da alacağım. Önerebileceğiniz bir model var mı ?

3x MTB grubunun hepsi olur ama bunlar aynı seriden:
(link) = (link) = (link)

Bunlar yeni Altus:
(link)
(link) = (link)

Bu Acera ama yine fark etmez:
(link)

Hepsi birbirinin yerine iş görür ama ufak tefek farkları var. Kelepçe kalınlığı, gösterge yeri, bazı teknik detaylar değişiyor.

Shimano SL-M315 aldım, teşekkür ederim.

Aynakol değişimini yaptık fakat tekerlek yere basmadan test ederken geçiş yapıyordu ama şuan yapmıyor. Sadece ses geliyor, sebebi ne olabilir ?

Aynakol değişimini yaptık fakat tekerlek yere basmadan test ederken geçiş yapıyordu ama şuan yapmıyor. Sadece ses geliyor, sebebi ne olabilir ?

"geçiş yapmıyor" derken "ön vites kolundan değişim aynakol dişlileri arasında geçiş yaptırmıyor" anlamında mı? Büyük ihtimalle gerginliği yeterli değildir ama şunların hepsinden emin olmak lazım:
  • Attırıcı büyük dişliye paralel ve 1-3 mm üstünde konumlandırıldı ve iyice sıkıldı mı?
  • Zincir önde en küçük arkada büyük dişlideyken alt sınır ayarı yapıldı mı?
  • Zincir önde en büyük arkada en küçük dişlideyken üst sınır ayarı yapıldı mı?
  • Gerginlik ayarı yapıldı mı?
(link)
İlk madde saya 32-34'te, son 3 madde sayfa 43-45'te.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
"geçiş yapmıyor" derken "ön vites kolundan değişim aynakol dişlileri arasında geçiş yaptırmıyor" anlamında mı? Büyük ihtimalle gerginliği yeterli değildir ama şunların hepsinden emin olmak lazım:
  • Attırıcı büyük dişliye paralel ve 1-3 mm üstünde konumlandırıldı ve iyice sıkıldı mı?
  • Zincir önde en küçük arkada büyük dişlideyken alt sınır ayarı yapıldı mı?
  • Zincir önde en büyük arkada en küçük dişlideyken üst sınır ayarı yapıldı mı?
  • Gerginlik ayarı yapıldı mı?
İlk madde saya 32-34'te, son 3 madde sayfa 43-45'te.
Ön arttırıcı, vites kolu ve aynakol ile uyumsuz çıktı. Gerginlik ayarı yaptırdım şimdi ön vites koluna biraz baskı ile yapraklar arasında geçiyor ama verimli değil. Yarın shimano ile değiştireceğim. Benim de biraz aceleci olmamdan kaynaklandı :)

Merhaba umarım hala konuyu okuyanlar vardır,
elimdeki tandemin üzerinde 3x8 li bir vites grubu var,
ruble 11-32
aynakol 22-32-43t
ve biz yokuş aşağı inerken pedalımız sürekli boşa dönüyor, bu tandeme nasılbir set almalıyım ?

Geri