Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol tek yaprak

@gültekin bölükbaş narrow wıde kullanıyorum demişsiniz fakat ben harici dişli almak istemiyorum kullanmak istediğim çap oranı 32t zaten aynakol yaprağımda bu yaprak mevcut ikinci kez neden olarak alayım ki,yoksa dediğiniz dişli ile aynakoldaki kullanılan dişlinin arasında farkmı oluyor,ayrıca kullanmak istediğim sistem 1x9
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Scudo
1200 km dir 2x11 sistemi 1x11 kullanıyorum 36t ye 11 28 rublem var %10 yokuslara kadar sıkıntı yok. Önde aktarıcı olmaması çamur durumda çok avantajlı. Ağırlık söz konusu ile amaçsız bir yönelim olur. Ancak yaprağı sabitliyeceğiniz mevcut savitleme vidaları 2 yaprağı aynı anda sıktığı için vidalara pul tarzı bir şeyler ekliyerek sıkmanız gerekir.tmp_31294-20160930_220740-758040312.jpg
 
merhaba 3 senedir 9 lu sistemde tek yaprak kullanıyorm problem olacak hususlar zincirin çapraz kullanımı ve kısmi zincir atması ama bunu uzun uğraşlar sonucunda 48 t dişliyi 32 nin yerine monte edip çapraz kullanımı ortadan kaldırdım en azından ben böyle kullanmaktayım[emoji6]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Uzun zamandır araştırıyordum bende 3x9 sistemimi 1x9 yapmak istediğim için. Bugün ön aktarıcı vidasını sıkarken hayvan gücü kullanarak kırdım :). Yenisini de gidip almaya üşendiğimden hazır aklımda 1x9 yapma düşüncesi var iken gerçekleştireyim dedim. Ön vitesi ve aynakol yapraklarını söktüm sadece ortadaki yaprak duruyor 32t. Stand üzerinde vites geçişlerinde falan sorun olmadı, bugün kısa bir tur yapacağım sorun olmaz ise eğer böyle devam edeceğim. Arka aktarıcı Sram X7.
 
@EmirhanShn sürüş sonrası artı ve eksilerini buraya bizimle birlikte paylaşırsanız daha başka kiişilerede yardımcı olacaktır. ileride zincirin çapraza düşmesi ve uyumsuzluğu için bi aparat varmış bu konuda fikrim yok malesef. hiç olmasa ileride bu problemden kuruturlmuş olursunuz.

@yunakre 48t dişliyi 32nin yerine nasıl monte ettiniz? çaprazlıktan kurtuluyormu böyle olunca,fotoğraf ekleyebilirmisiniz
 
@M.Bulat Yaklaşık 10km yol yaptım. Sadelik bakımından çok hoşuma gitti vites oranları da iniş ve çıkışlarda benim için yeterli oluyor. 9.Vites(son) geçtiğinde çaprazlık oluyor ama vites geçişleri düzgün çalıştığı için sorun olmadı. Şimdilik memnunum :).
 
@m.
@M.Bulat
hocam o dişliler zincirin üst dişe yada alt dişe geçmesi için yapıldığı için vites geçişleri sağlanıyor. haliyle siz tek diş üzerindeki 32 yaprağı kullanırsanız en ufak zıplamada vs de zincir lap diye düşecektir. normalde bile standart aynakol yaprakları dişliyi bırakmayacak şekilde kavramaz. ancak narrow wide yaprağa zinciri geçirin yaprak zinciri tutar bunun denemesini yaptık kolayca bırakmıyor
 
Tek dişli aynakol son zamanların modası, ön attırıcı iptal oluyor filan, aslında benim de çok hoşuma giden bir tarz. 11'li kaset rubleler öndeki dişli kalabalığına kısmen de olsa çözüm sunuyor ki batıda tercih ediliyor baya. Bize daha yeni yeni geliyor sanırım. Zincir atması meselesine de çare bulmuşlar, adı "chain guide", o da şöyle bişey:

s1600_EWS_ire_n3x0051a.jpg


ve hatta

p4pb10212787.jpg


Ve sanırım en önemli şey aynakolun rublenin tam ortasına denk gelmesi. Bu modifikasyonu yapacak olan arkadaşlar, eğer aynakol rublenin soluna doğru taşıyorsa, aynakoldan önce spacer (pul) koymalı, ya da tam tersi bir durum söz konusu ise orta göbeklerini daha kısa bir göbekle değiştirmeli.
 
@M.Bulat

315f8d624b2f7747c5af5055fe3e925c.jpg

dişliyi en dıştan alıp içe yani 32 yerine monte ediyoruz ;)



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
zincirin çaprazlığını ne yapsak engelleyemiyor muyuz? chain guide zincir atmamayı sağlarken aynı zamanda çaprazlığıda dengeliyormu?
 
@gültekin bölükbaş
Bu sorunu 2-3 kez yaşadığım için şimdilik sistemi geri topladım 3x9 devam edeceğim. Birde bunun dışında son viteste zincir çok çapraz oluyor bunun ne tür bir zararı olur?
 
Zincirin boyunu kısaltmayı deneyin fazla sallanıyor ise, biraz gergin olsun ve aynakolu rubleye tam ortalayın. Yani atıyorum rublede 8 dişli varsa, tam 4. viteste zincir aynakoldan rubleye tam düz gitsin. Elbette 1. ve 8. vitelerde bir miktar çapraza düşme durumu olacaktır, ama üçlü aynakoldaki kadar olmayacağı kesin.
 
Cümleten pedallı günler 2x10 vites sistemim var yokuş çıkarken kazıyor bayağı direkt yaprak alıp 3x10 yapabilirmiyim ? Aynakol fc m 785 xt
 
Bugün slx-xt-xtr karışık 3x9 set edindim. Hem sürüş tarzımdan, hem büyük yaprağın biraz eriyik olmasından dolayı 2x9 mu yapsam diye düşünmeye başladım. 2x9 için vites kolu haricinde değişiklik gerekiyor mu? Mantıken vites kolu 2li olduktan sonra aktarıcı 10 lu olsa bile bir şey değişmez :rolleyes: (zincir de bir miktar kısalacak tabi)

iş 1x9 a geldiği zaman zincir gergisi farz mı? Öyleyse çok saçma çünkü bu sistem hem hafif hem masrafsız diye seviyordum. Zincir gergisi fiyatları cep yakacak türden o_O yine bir yerden geçirmenin yolunu bulmuşlar :aglyrmngaa:
 
@Fırat Ç.
Aynakol yaprağı bahane 2x9 şahane :p cidden hiç kullanmıyorum. Zaten sürekli tırmanılan bir rotam var. E inerken de bisiklet kendi ivmeleniyor zaten. Ön Aktarıcı konusu benim de bilmediğim bir mevzu. Modeli shimano fd m 771 xt (link)

Ya da direk 22 ile 44 dişleri söküp 32 nin üstüne Chain guide koysam, deore xt ön vites ve vites kollarını satsam tekliye mi dönsem... Tek çekindiğim nokta maalesef rublem 32 dişli ve şu sıralar diz problemi çekiyorum. (bir de çapraz zincir sıkıntısı olup olmayacağı)

3lü aktarıcımı 2 olarak kullanabilir miyim birisi kesin cevap yazsa ona göre düşüneceğim. Ya da sadece 34 yaprak ruble dişlisi bulabilir miyim? ( İnternette görmedim henüz)

Chain guide da aliexpressten alırım Screenshot_20180110-214957.png

Ekleme: ruble dişlisi aramak yerine 32t aynakolu 30a çekmek daha mantıklı :D
 
@Westization Mevcut aynakolunuza dişli eklemek hem imkansız hem anlamsız. Ekleyebildiğinizi varsaysak ön vites değiştiriciyi ve kolu, zinciri de değiştirmek gerekir. Olmayacak duaya amin denmez. Kaldı ki sizin asynakolun küçük dişlisi 28 den büyük değildir. Bu da epeyce küçük sayılır. Gücünüzü artırmaya kondisyon kazanmaya bakın. Çok istiyorsanız küçük dişliyi küçük dişliyi daha küçüğüyle değiştirmeyi düşünebilirsiniz (bu durumda ön vites değiştiricinin desteklemesi gerekliliğini unutmayın).
 
@Orhan Akarkut
Biraz karışık yazdım, özetleyeyim.

3x9 üst seviye sistem aldım. Aynakol 22-32-44 ruble 11-32. İstiyorum ki bunu 2x9 ya da 1x9 yapayım.

Eğer 2x9 yaparsam ön Aktarıcıyı değiştirmem gerekir mi? Vites kolu 2 uyumlu olsa yetmez mi?

Eğer 1x9 yaparsam çapraz zincir sorunu yaşar mıyım? Kondisyon eksiğim yok, diz problemim var. O yüzden 32 aynakol yerine 30 dişli satın alıp 30- 11-32 kombinasyonu düşünüyorum. Hız kaygım yok. Zincir atmasını önlemek için zincir kılavuzu edineceğim. Bana masrafı bu olacak.

Diğer yandan deore xt ön Aktarıcı ve deore xt vites kolunu ve aynakoldan boşa çıkan dişleri satabilirim. Hafiflikten ziyade sürerken daha çok keyif alacağım ve daha dertsiz tasasız bir sistem olur.
Donanım listesini de bırakayım
_20180110_221722.JPG
 
Geri