OrhanOzkaya
Aktif Üye
- Tepki
- 286
- İsim
- Orhan ÖZKAYA
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
180 mm aynakol ararken harcayacaginiz watt , halihazirda kullandiginiz 175 mm ligi kullanmaktan daha fazla olacaktir. Dolayısıyla 175 mm kalmali diyorum1.96 boyundayım ve 175mm aynakol kullanıyorum 180mm ye geçmem gerekir mi. 180mm aynakol dan internette bulamadım bu da ayrı bir sorun.
Haklısınız ama bacaklar hızlı dönerken bisiklet gitmiyor. Zaten 26" tekerler. Dönerken falan yere sürtüp düşermiyiz diye sormuştum.224358 dosyayı görüntüle
170 mm aynakol 5 mm fazla olunca yere surtmesi gibi bir olasilik olamaz. 170 mm aynakol daha kadansli cevirmeye musait bir aynakol bildiğim kadarıyla uzun aynakol bu durumda daha cok hirpalamaz mi?
(link) burada uzun uzun yazmislar.
Teşekkürler yanıtınız için.Aynakolu kısaltmak kuvvetli bacaklarınız varsa mantıklı, aynı kadansı tutturabilmek için daha yüksek kuvvet uygulamanız gerekiyor. Herkes için uygun olmadığı profesyonellerin de hepsinin tercih etmemesinden belli zaten. Pogacar var örneğin şu an diğerlerine göre daha kısa kullanan, faydasını görüyor o ama o şekilde antrenman yaptığı için ve o şekilde bir vücudu ve gücü olduğu için faydasını görüyor. Yani uzun kullanan biri kısaya geçtiği gibi Pogacar’ın gördüğü avantajları görecek diye bi durum söz konusu değil.
Teşekkürler yanıtınız için.
Çağrı Terzioğlu'nun videosunda krank kolu kısa olduğu için güç kaybı oluyor, fakat bu güç kaybının çok az olduğu, kısa aynakolun kaslara ve vücuda daha faydalı olup, bu güç kaybını fazlasıyla tolere ettiğinden bahsediyor. Bende bu konuda, değiştirip faydasını ve zararını gören normal bir kullanıcının deneyimlerini yorumlamasını bekliyorum. Olumlu olduğu yönünde baya kaynak var.
(link)
Teşekkürler, Bisikletlerinizin kadro boyu nedir acaba?Yolda 172,5 , TT de 165 kullanıyorum. 165te kadans daha yüksek oluyor. Bacakların çizdiği çemberin yarıçapı daha küçük olduğu için kalça daha az açıyla hareket ediyor. Aynı zamanda dizlerin üct vücudu sıkıştırması da daha az. Aynı bisiklet üzerinde iki farklı ölçü denemedim. Çağrı benim raporuma da yol aynakolunun 165 e düşürülebileceğini yazmıştı. Gerek görmedim açıkçası.
Teşekkürler yanıtınız için.
Çağrı Terzioğlu'nun videosunda krank kolu kısa olduğu için güç kaybı oluyor, fakat bu güç kaybının çok az olduğu, kısa aynakolun kaslara ve vücuda daha faydalı olup, bu güç kaybını fazlasıyla tolere ettiğinden bahsediyor. Bende bu konuda, değiştirip faydasını ve zararını gören normal bir kullanıcının deneyimlerini yorumlamasını bekliyorum. Olumlu olduğu yönünde baya kaynak var.
(link)
Bu konulardan hiç anlamayan biri olarak,
Ayna kol kısaltmak seleyi bir tık yukarı alacağı için daha aero duruş sağlamıyor mu? Bir de pedal çevirirken daha fazla yatmaya yarar diye hayal ediyorum.