Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Azerbaycan'ın Zaferi Tescillendi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bu Rusyadan bir ben mi korkuyorum. Suriye ile beraber iyice çevrildi etrafımız. Giderek de etki alanını genişletiyor, ülkemizdeki siyasi yönetim tarzı da buna dahil. Batıyı güzellediğim falan düşünülmesin ama Rusya güdümündeki ülkelerin hali ortada. Bu durum günümüze özel de değil, uzun yıllardır böyle. Buna ancak o ülkelerdeki iktidarsam veya iktidardan nemalanıyorsam sevinirim. Vatandaş olarak sevinmem için aklımı kiraya vermiş olmam veya akılsız olmam gerekir.

Scudo
Bir ermeni ancak Türkiyede yaşar ve Türk bayrağına bayrağım derse mi kıymetli, böyle demek istemediniz değil mi? Yani ermenistanda yaşayan ermeni bayrağına saygı duyan değerli insanlarda olabilir ?(asker, politikacı, şövenleri saymıyorum). Yoksa "tüm hristiyanlar cehenneme gidecekler" gibi mi bakıyoruz olaya...
kimseye zararı olmayan bir insandan neden nefret edeyim insana saygı duyan her insana saygı duyarım dini milliyeti ne olursa olsun. Bizden nefret edenlerden de nefret ediyorum bu çok doğal değil mi?
Hristiyanların cehenneme gidip gitmeyeceğini sadece Allah bilir! biz bilemeyiz. Ne demek istediğimi derin düşünürseniz anlarsınız....

Bu Rusyadan bir ben mi korkuyorum. Suriye ile beraber iyice çevrildi etrafımız. Giderek de etki alanını genişletiyor, ülkemizdeki siyasi yönetim tarzı da buna dahil. Batıyı güzellediğim falan düşünülmesin ama Rusya güdümündeki ülkelerin hali ortada. Bu durum günümüze özel de değil, uzun yıllardır böyle. Buna ancak o ülkelerdeki iktidarsam veya iktidardan nemalanıyorsam sevinirim. Vatandaş olarak sevinmem için aklımı kiraya vermiş olmam veya akılsız olmam gerekir.
Kesinlikle haklısın. Rusya her taraftan kuşattı. Türkün türkten başka dostu yok. Bunu kaç asırdır bedeller ödeyerek ve şehitler vererek öğrendik sanırım.
Şovenizme de gerek yok. Bizim insanlığa bakışımızla diğer uygarlıkların bakışını herkes biliyor. Dünya üzerinde hiç bir ulus diyemezki Türkler kadına ,yaşlıya,çoluk ve çocuğa saldırdı. Mertlik damarlarımız da akan asil kanda mevcut.

Dostlukla, zoraki çıkarı olanları ayırt etmek lazım. Aslında kim dost kim düşman karışmış değil. Herşey ortada ve biliniyor. Zayıf düştüğümüz ve gaflete daldığımız an affetmezler.

Önemli olan Azarbeycanın zaferidir. Söke söke 40 gündür savaşıyor. Bize düşen kardeşlerimizin yanında olmaktır.

Ermenistan yıllar boyu sürdürmüş olduğu işgal ile hiçbir şekilde kendi halkına refah sağlamamıştır. Diyaspora ermenileri batı ülkelerinde zevkü sefa içinde yaşarken bir yandanda gerilim ve düşmanlık politikasını sürekli beslemişler ermenistanın sefalet içinde olmaları umurlarında bile olmamıştır. Ermeniler bu aptallıktan bir an önce vazgeçmeli ve komşularıyla tam barış ve sınırlara saygı çerçevesinde bir ilişki kurmalı. Eski defterleri karıştırmanın, emperyalistik hayaller beslemenin ermenilere bir faydası yoktur. Ermeni devleti Türkiye nin dostluğunu kazanırsa bu işten en karlı kendisi çıkacaktır. Sınırların açılması ve ticaretin canlanmasıyla kafkasya bir refah ve huzur adası haline dönüşecektir. Ne İran ne Rusya nede ermenileri zamanında gaza getiren diğer ülkelerden ermenilere bir fayda yoktur.

Yine bir putin tezgahına geldik. Rus ile anlaşma olmayacağını en iyi tecrübe eden biz olmamıza rağmen sürekli oyuna geliyoruz. Bu seferki oyun Türk cumhuriyetleri ile olan bağımızı bir yüzyıl daha kaybetmemize sebep olabilecek türden. rusya bu hamle ile hem ermenistan da kendine bağlı bir yönetim getirme şansını elde etti, hem Karabağ ın büyük bir kısmını kendi aldı, hem de Azerbaycan ın elini kolunu bağladı. Bu savaştaki sinsi sessizliğinin arkasında ki büyük plan buydu. Artık elinde avrupa ve abd nin güdümüne giremeyecek bir ermenistan ve istediği zaman darbe yapıp yine kendine bağlı bir yönetim getirtebileceği Azerbaycan var. Tabi en büyük kazancı da Türk cumhuriyetlerini bizden yine uzunca bir süre koparmış olması. Bu savaşın iki kaybedeni var, biri ermenistan, diğeri Azerbaycan. Tek kazananı rusya.

Bu günlerde gündüz evde çalışıyor, gece bir saatten itibaren televizyonlara bakıyorum.

İbretle seyrediyorum.

Bilmem fark ettiniz mi?

Sosyalist, liberal ve sözüm ona İslamcı kesimlerin bazı temsilcileri aynı telden çalıyorlar.

Türk söz konusu olunca huysuzlanmaya başlıyorlar.

Hemen bir yolunu bulup karşı tarafa geçiyorlar.

Azerbaycan Karabağ harekâtı için de öyle oldu.

Hemen nasıl itiraz ederiz diye düşünmeye başladılar.

İki gün diyecek bir şey bulamadılar.

Düşük yoğunluklu mecburi bir destekle, “Tabii canım, Azerbaycan’ın yanındayız” dediler.

Ne zaman ki Ermeni patrikhanesi önünde küçük bir gösteri yapıldı, onlara gün doğdu.

Dün baktım, belli başlı kanalların hepsinde Ermeni seviciliğin türlü görünüşleri vardı.

Ermeni vatandaşları incitmemek gerekmiş.

(Sanki inciten var gibi.)

Bu konuda biz sorunlu bir memleketmişiz.

6-7 Eylül gözümüzün önündeymiş.

Maraş. Çorum olayları da öyleymiş.

Bir Ermeni bizim için kendini yakmış, onun ruhu incinirmiş.

Kardeşim o Ermeni vatandaşımız, senin dediğinin tam tersi bir vatanseverlik ve hakseverlikle onu yaptı, diyecek bir kimse de karşılarında yoktu.

… demediklerini bırakmadılar, ama saatlerce.

Kendimi Çözüm Süreci günlerinde hissettim.

O günleri unutamam.

Demek istiyorlar ki, biz çok kötüyüz.

Dedikleri doğru olsa ve zamansız bulsam, yine yüreğim yanmayacak.

Hayır, doğrularla alakası yok.

Küçük bir doğru olaydan hareketle bütün bir milleti, bütün bir tarihi mahkûm etmeye çalışıyorlar.

O mevzii olay da millete mal edilecek bir şey değil.

Algıda seçiciliğin en acımasız, en düşmanca olanını yapıyorlar.

Dedikleri dün de bugün de aslında açık:

Türkler kendilerinden isteneni versinler.

Diğerlerinin hakkıdır.

Onlar ne yaparlarsa ses çıkarmasınlar.

Nitekim bu arkadaşlar, Ermenistan Azerbaycan topraklarını işgal ederken ne demişler bakın.

Hocalı soykırımını nasıl kınamışlar, bakın!

Bir milyon Türk Karabağ ve çevresinden sürgün edilirken, yaşadıkları acılar için bir şey deyip demediklerine bir bakın.

Dün gece televizyonda ettikleri onlarca sözün ne kadarını 27 yıl içinde Ermeni’ye Rum’a, diğerlerine etmişler, bakın.

Bu arkadaşlar, eğer Türk’ün lehine bir şey olursa bir yerlerine iğne batırılmış gibi zıplıyorlar.

Bunlar sahibinin sesi korosunun güya insancı versiyonudur.

İnsanlıkla alakaları problemlidir.

Türkleri ileri insanlar sınıfında saymak konusunda problemli bir zihin yapısıyla ortadadırlar.

Çözüm Süreci dedim.

O sırada hükumet ve FETÖ bunları kullandı, bunlar da onları.

Nerede Türk sözü gördülerse kaldırın diyenler bunlardı.

Dağlarımızda “Ne mutlu Türküm diyene” sözünü kaldırtmak yetmedi.

Şehirlerden kaldırttılar.

Mekteplerden kaldırttılar.

Andımız’ı yasaklattılar.

Dertleri bizi kimliksiz bırakmaktı.

Başaracakları iş değil ama epeyce hırpaladılar, yoruyorlar.

Hükumetimiz biraz anladı ama dün onlar adına konuşanları görünce, her an kayabilecek bir kafa yapısında oldukları açık.

Bu dikkati diri tutacağız.

Bunlar, şimdi kaldıkları yerden, yine kimliği belirsiz, beynelmilelciler, güya İslamcı ve sosyalist üç beş kişiyle ekranlardalar, devam ediyorlar.

Bu koro zayflamasın diye dün Enver Aysever’i de dahil ettiler.

Onlar bu konuyu öne çıkarınca, diğerleri cesaretlendi ve Ahmet Hakan, Metiner, Habertürt’tekiler toptan o tarafa geçtiler.

Birkaç kişi şimdi sırası değil deyince onları azarladılar, iyi mi?

Onlar da dünyayı kaldırmadılar, onları yerin dibine geçirecek olayları söylemediler, olanları anlatmadılar.

Onların çirkefliğiyle vicdansız gösterilmekten çekindiler, iyi mi?

Bu pısmaya bakar mısınız?

Böyle nereye varacağız?

Dün söyledim, yine söylüyorum.

Kardeşim bu Partikhane önündeki küçük bir gösteri.

Gereği yapıldı, herkes konuştu; en çoğu bir cümle eder geçersiniz.

Onun bile gereği yoktur.

Bu kadar büyütmenin ve zaten bu konuda arızalıyız demenin gerçekle alakası var mı?

Sizin dediğiniz onca lafın azıcık bir doğruluğu olsa Türkiye’de tek Ermeni kalmazdı.

Yüzbinlerce Ermeni kaçak olarak gelip çalışamazdı.

Ülkemize değil evlerimize aldık.

Siz neden bahsediyorsunuz?

Ben sizin dediğinizi tam tersinin doğru olduğunu bu örneklerle söyleyebilirim.

Bu toplumun yüksek insani değerleri, vicdanı hep ayaktadır.

Acır ve alır.

Bunun bize çok zarar verdiği zamanlar vardır.

Öyle olmasa siz dün öyle konuşamazdınız.

Toplum sizi dışına atardı, susmak zorunda kalırdınız.

Dediğinize uygun millet ve ülke arıyorsanız, Ermenilere ve Ermenistan’a bakacaksınız!

Rusya’ya bakacaksınız!

Batıya, Doğuya bakacaksınız!

Namuslu bir aydın bunu anlamak için yola çıkar.

Görür ve gördüğünü söyler.

Sizin çözümünüz bizi çözecek şeylerle dolu.

Ermenistan’a verdiğiniz %20 yetmez demek istiyorsunuz.

Ben bunu böyle anlıyorum.

Çünkü 27 yıldır ağzınızı açıp Ermenistan’a bir şey demediniz.

Saydığınız birkaç küçük olay dışında Türk’te bulacağınız arıza, diyeceğiniz söz yokken sakız gibi yıllarca çiğneyerek büyüttükçe büyütüyorsunuz.

Bir tek Hocalı saydıklarınızın bin misli bir zulümdür.

Türk’e hayat hakkı tanımamaktır.

Binlerce örnek sadece Karabağ’dan çıkar.

Bunları neden görmezsiniz?

Dün bile Soykırım demeye yakın ifadeler kullananları iyi belleyiniz.

Bunlar, her türlü yıkıcılık ve bölücülüğe açık kafalardır.

İnsanlık değerleriyle alakaları yoktur.

Bizim okumuşumuzun maalesef böyle bir muzır tarafı var.

Türklerin yer yer kaba görünüşleri sizi aldatmasın!

Bizim kaba saba olanlarımız da çok insandır.

Bizde yüzbinlerce Ermeni üstelik kaçak çalışıyor.

Üstelik evlerimizde.

Ermenistan’da bugün tek Türk kalmamıştır.

Bunu nasıl görmezsiniz?

Siz neden bahsediyorsunuz?

Yağmur TUNALI

Bilal N. Şimşir ermeni meselesi kitabını okuyun. Ermenileri büyük ermenistan için kurgulayan medeni batı. Yunan dağlarında lord byron denen kefere bile gelip savaşmış ki mora daki müslüman kıyımı ile yunan ülkesi bağımsız olmuş fransızın ingilizin yardımı ile. Ermenilere de bakın yunan kesti doğradı, ne duruyorsunuz demek olmuş, örnek. Diasporası ile erivanlısı büyük ermenistanı kurmak istiyor. Şu anki ermenistan doğu ermenistan batı ermenistan için samsundan mersine bir çizgi çizin, o çizginin doğusu. Adamlar bunun derdinde. Üstelik hala.

Bundan sonra ermenistan ekonomisi zor toparlar bunca yıl aldıkları silahların parasını rusya istemedi.Savaş olmasa rusya ermenistandan parasını alıcak üstüne savaş tazminatı ,savaş suçları ve nerdeyse 1 jenerasyonun yok olmasını eklendğinde ermenistan fiilen çökmüştür

samsundan mersine bir çizgi çizin, o çizg
2017'de fransızca için bir kursa katılmıştım üç ay. Orada bir ermeni kadın vardı.
Ötesi, berisi, havadan, sudan konuşurken (tabi o sırada ermeni yanımda ki biriyle harita üzerinde konuşuyor), kaldırdı dediğiniz gibi kuzeyden güneye Türkiye'nin yarısını Ermenistan'a kattı.🤬 "Hooooppp" dedim Türkçe, "oralar Türkiye Cumhuriyeti" (bunu fransızca söyledim bildiğim kadar) dedim. Soğuk bir sessizlik sonrası konu dağıldı.
Birinde de Berck-sur-Mer'de ameliyata gireceğim. Yerimden doğrulamıyorum. Anestezi doktoru ermeniymiş. Konuşmaya çalışırken "çok fransızca bilmiyorum, Türk'üm" dedim. Eleman bana "ben Türkleri sevmiyorum" dedi. Tabi ben sonradan ayıktım ama göremedim bir daha. Sünepe it sürüsü gibi eksik olana vuruyor çoğu.
İçlerinden mutlaka adam çıkıyordur da ben görmedim.

Bisiklet formunda böyle bir konu gördüğüme şaşırdım. Ama yorumlara da şaşırdım. Karabağda ne ermenistan ne de azerbaycan kazanmadı. Sputnik in haberinden de anlaşılacağı gibi Karabağ fiilen Rusya nın oldu. Haber okurken üç boyutlu düşünme eksiğimiz var millet olarak. Zeka sıkıntısından değil öyle eğitilmemişiz. Sevinecek bir durum yok yani. Etrafımızı Ruslar çeviriyor yorumu haklı bana göre. Neyse çok uzatmanın anlamı yok. Konuyu görünce yazaym dedim.

Kutlu olsun bu zafer. Hem hukuken Azerbaycan'ın toprağını işgal edeceksiniz,hem başka topraklarına saldıracaksınız,ki bunları yaparken de binlerce çocuğu,kadını,masumu katleteceksiniz? Karabağ Azerbaycan'ındır.
Noldu Paşinyan??:krktm::ssrtcbya::D:D:D:D

@Cemal Ç. 20 sene önce TV5 de Türkiye haritası üzerinde pkk nin saldırdığı yerlerin analizini yapan programlar vardı. Konuk olarak da pkk li vardı tabiki de...
Böyle bir ülkede yaşamaya çalışıyorum 10 yıldır. Herkese şüpheyle bakıyorum.😕

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@ahmet1914
Turuncu Devrimler öncesinde sovyet yanlisi olanlar devrilip yerine AB, ABD yanlisi kisiler gecti. Sonrasında ise rusya müdahalesi ve ışgal ve ilhakı ile devrildiler. Ermenistan dosyasında bu sefer bizimkiler müdahil oldu.

Şevardnadze -----> Saakaşvili ( Gürcistan )
-----> Porosenko/ Timesenko ( Ukrayna)
Sarkisyan -----> Pasinyan (Ermenistan)
Belarus da ise turuncu devrim simdilik yapılamadı .
@Cemal Ç. O yazdiklarim hep bu yüzdendi. Farkında ve hazırda olmak için.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Çok severim ''Çırpınırdın Karadenizi''; ezbere de bilirim.
Geçen seneki Trans Türkiye Ultra Bike Race'in startı Hopa'dan verilmişti.Karadeniz sahil şeridinden gecenin karanlığında geçerken Çırpınırdı Karadeniz söyleyerek 430 km bisiklet sürmüştüm.

değmez yaa, sildim...

Son düzenleme:
Azerbaycan karabağın tamamını alacak güçtedir. Bundan kimsenin şüphesi yok. Ben olaya şu açıdan bakıyorum. Karabağın tamamını alsak bile Ermenistandan Nahçıvana koridor açamazdık. Rusya Ermenistana saldırı olduğunda doğrudan müdahale ederim diyor, anlaşmaları var. Çok defa da bu şekilde gözdağı verdi, herkes biliyor. Karabağın tamamını alıp Ermenistana girsek asıl savaş o zaman başlardı. Karabağdan taviz verdik, verilebilir. Elbette vatan toprağıdır, almamız gerekir ama bu güçle ilgilidir. Misak-ı Milliden ilk tavizimiz de Batumdu sonra Boğazlar sonra Hatay. . Zamanı geldiğinde Boğazları ve Hatayı aldık. Yani dönem şartları düşünüldüğünde devletlerin bu tür şeyler yaptığını görüyoruz. Ben Karabağın tamamının alınıp koridor açılmaması yerine taviz verilerek koridor açılmasını destekliyorum. Nahçıvan Türk kapısıdır. Şuan tüm Türk dünyası ile kara sınırımız açıldı. Ayrıca Ermenistan sıkıştırıldı, Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan etrafını çevirmiş durumda, koridor ile İran bağlantısı kesildi. İleride bir olay olduğunda ambargo uygular hava sahasını kapatırsın kendi kendine çürür. Birde devlet aklını unutmamak lazım. Şimdi yapılanlar da günümüzün planı değil bundan eminim.

Zafer mutlak Türklerindir 🇹🇷

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bana yazdığınız mesajı silip değmez diyorsunuz. "saygı duymadığınız gösterir"

ama

Yani ermenistanda yaşayan ermeni bayrağına saygı duyan değerli insanlarda olabilir ?

diyerek Ermenistan Bayrağına saygı duyan ermenilerle gurur duymamı bekliyorsunuz.

Bence sizin yazılanı anlama sorununuz var. Aslında bu sorunun kaynağı da ön yargılarınız. İlk mesajımı tekrar okumanızı ve değerlendirmenizi gözden geçirmenizi rica ediyorum. "Sözüm tüm ermenilere değil" i de özellikle okuyun, onu anlasaydınız "tüm hırstiyanlar cehenneme mi gidecek" diye sormazdınız.

Yarı Kürt ,Yarı Kuman,Azeri,Kıpçak olarak çok sevindiğim haber.Soranlar için, Kumanlar, Macaristan ve Doğu Avrupa'yı işgal eden Türk ve moğol klanlarının birleşmiş hali.Cuman-Kıpchak Khanate diye geçiyor tarihte zaten.Ondan dolayı biraz çekiklikte var bende:).

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Çok severim ''Çırpınırdın Karadenizi''; ezbere de bilirim.
Geçen seneki Trans Türkiye Ultra Bike Race'in startı Hopa'dan verilmişti.Karadeniz sahil şeridinden gecenin karanlığında geçerken Çırpınırdı Karadeniz söyleyerek 430 km bisiklet sürmüştüm.
Ben de çok severim. Bestesinin bir Ermeniye ait olduğunu bilmek bu toprakları anlamamıza biraz yardımcı olur umarım.

“Çırpınırdı Karadeniz” olarak milliyetçi çevrelerin diline pelesenk yaptığı marşın bestesi 1712 yılında Ermenistan’da doğan ve Ermenistan’ın ulusal şairi kabul edilen Sayat Nova’ya ait.

(link)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri