Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Azerbaycan'ın Zaferi Tescillendi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Azerbaycan'ın haklı zaferini canı gönülden tebrik ederim. Gerçekten gurur verici.

2012 yılında Ermenistan'a kendi arabam ile gitmiştim.

Ermeni halkı olarak yaşayış olarak Türkler den çok faklı değiller. Hatta gözünüzü kapatsanız Erivan da açsanız burası Türkiye desem çoğu kişi inanabilir. Ülkenin bir kısmı gerçekten çok güzel özellikle Sevan gölü civarı ve Gürcistan'a yakın bölgeler. Diğer kısımlar dağlık veya yüksek plato. Erivan dışında her yer fakirlikten kırılıyor desem abartmış olmam. Doğru düzgün bir sanayi tesisi olmayan iki komşu ülkesi ile sınırları kapalı, diğerleri ile de eh işte denecek seviyede ilişkisi olan elinde sadece diasporanın gazı ile tuttukları bir tek soykırım yalanı olan bir ülke.

Herkesle kavga eden bir arkadaşım var ona göre ''tüm orijinal tipler gelip onu buluyor'' farkında olmadığı ise kavganın tartışmanın odağında hep kendisinin olduğu. Ermenistan'ın da bence önce kendine bu soruyu sorması lazım ''ben neden böyleyim'' diye.

665060_10151101738478639_1569901585_o.jpg

177648_10151202388858559_679339015_o.jpg

Scudo
Ermenileri sevmiyoruz denmiyor. Osmanlı rus savaşında, fransada tıp eğitimini bırakıp rusların yanında osmanlıya karşı savaşmaya gelen ermeniler kastımız. Rusyaya vilayeti sitte 6 ili verin diyen ermenilere, rusların "en kalabalık olduğunuz yerde bile nüfusunuz yüzde 35, pek çok yerde yüzde 10 ve altı, size oraları versek idare edemezsiniz " demesi üzerine, durumdan vazife çıkarıp, madem sayımız az, biz de müslüman keser öldürür oranı kendi lehimize çeviririz diye vilayetül sittede katliama girişen ermeniler kastımız. Hocalıda çocukları öldüren ermeniler kastımız.
1915 te istanbuldan tehcir ettirilmeyen ermenilere sözümüz yok, hatta o zamanki kabinede 6 ermeni bakan bile var. Amerikan, ingiliz, rus fitnesi ile 1000 yıldır beraber yaşadıkları komşularını katletmeye kalkan ermeniler kastımız. Zira, bir insana baktığımızda onun hangi milliyetten olduğunu anlamak güç. Avrupada köpeklik edip onlarca diplomatımızı öldüren ermeniler kastımız. Pkk yi kurup, ülkeyi kürt türk diye bölmeye kalkan, ülkemize 40 yıldır maddi manevi zarar veren ermeniler kastımız. Askerlikte 265. Dönem asteğmen olan ermeni arkadaşım değil benim derdim. Soyadı kohen di ve bedelli askerlik yapmaya yeltenmemişti. Bu ülkeye vatani görevini yapmış adamdı. Bu ülkede iyi ermenileri tanıdım, avedisten matchbox araba aldım, galatadaki bisiklet dükkânından alışveriş yaptım. Kafatasçılığı başlatan kendileri iken mağdur ayağına yatan caniler kastımız.

Ben de çok severim. Bestesinin bir Ermeniye ait olduğunu bilmek bu toprakları anlamamıza biraz yardımcı olur umarım.

“Çırpınırdı Karadeniz” olarak milliyetçi çevrelerin diline pelesenk yaptığı marşın bestesi 1712 yılında Ermenistan’da doğan ve Ermenistan’ın ulusal şairi kabul edilen Sayat Nova’ya ait.

(link)
Hocam belirttiğiniz kaynak bestenin Azeri besteciye ait olduğunu gösteren hiçbir yazılı kaynak yok derken Ermeni besteciye ait olduğunu gösteren yazılı kaynak sorgusu bile yapmıyor. Ona aittir diyor, sadece buardan bire çok güvenilir gelmedi. Ayrıca beste değil güfte ön planda , bukadar insanın tüylerini diken diken yapan kısmı sözleri.Velev ki Ermeni bir besteci yapmış onun da ellerine sağlık çok güzel beste

Ben de çok severim. Bestesinin bir Ermeniye ait olduğunu bilmek bu toprakları anlamamıza biraz yardımcı olur umarım.

“Çırpınırdı Karadeniz” olarak milliyetçi çevrelerin diline pelesenk yaptığı marşın bestesi 1712 yılında Ermenistan’da doğan ve Ermenistan’ın ulusal şairi kabul edilen Sayat Nova’ya ait.

(link)

Aynı besteyle farklı güfteler kullanarak farklı milletlerin söylüyor olması beni rahatsız etmez.
Yalnız şu dikkatimi çekti, Evrensel Gazetesi Çırpınırdın Karadeniz'in bestecisinin Türk olmadığını kendince ispatlamaya çalışırken kullandığı argümanları, aslının Ermeni ozana ait olduğunu iddia ederken kullanma gereği duymamış, sadece Ermeni aşığa ait diyerek yüzeysel olarak geçmiş. Ama "Başka halkların bestesiyle milliyetçi destanlar yazmak'' başlığıyla gerekli sansasyonel etkiyi bırakmaktan kendini alıkoyamamış. Velev ki ismi geçen Ermeni aşığa ait, çok güzel bir beste olduğu gerçeğini değiştirmez beni de kesinlikle rahatsız etmez. Ben Evrensel sitesinin aksine müziğin evrenselliğine inanarım.
Aslında nasıl olsa ispat etme gereği yok ben de kendi yazımı yazayım bari. Bu besteyi Karadeniz dağlarında gezerken 400 yıl kadar önce büyük büyük dedem yörükoğlu Süleyman, bestelemiş...... Ondan da İranlı mı almış, Ermeni mi almış, Azeri mi almış bilemem.
Başlığımı yazmayı da unutmuşum:
"Evrensel müzikle Evrensel Gazetesi gibi sinir uçlarına dokunmaya çalışmanın kolaylığı"

@karanbatu Değerli dostum, tepkim tamamen Evrensel gazetesine.
Bazen düşünüyorum , bu sağcı solcu medya birbirinin aynısı da biri diğerinin sadece laciverti mi?
Objektif, bilimsel olsunlar canımı yesinler. Ama nerde
@PianoMan Şimdi farkettim benzer şeylerden bahsetmişiz.

@Muhammet Ağrı Yazmadan bu kadarsa yazınca kaç sayfa olacağı hakkındaki düşüncem doğruymuş...
Sana kocaman bir 👏..Başardın sabun köpüğü misali..Sana cevap yazmayacağım...Ogün'e selam...👍

@HakanAydn saygıyı bilmeyen insanın saygıdan bahsetmesi. Size, siz diye hitap ederken bana sen diye hitap ediyorsunuz. Kalite başka bir şey. Sizinle münakaşaya girmek hiç doğru değilmiş. Ayrıca selam gönderdiğiniz insan Cia tarafından kullanılan satılmış bir katil. Tabi bunu da bilmiyorsunuz. Muhtemelen Ermenisiniz. İsmi Muhammet olan birinin "Bayrağımıza bayrağım diyen Ermenilerle gurur duyarım" demesini hazmedemiyorsanız o zaman bizim bayrağımıza bayrağım diyemiyorsunuz. At gözlüklerini çıkırıp öküzün altında buzağı aramaktan vazgeçin.

Bilal N. Şimşir ermeni meselesi kitabını okuyun. Ermenileri büyük ermenistan için kurgulayan medeni batı. Yunan dağlarında lord byron denen kefere bile gelip savaşmış ki mora daki müslüman kıyımı ile yunan ülkesi bağımsız olmuş fransızın ingilizin yardımı ile. Ermenilere de bakın yunan kesti doğradı, ne duruyorsunuz demek olmuş, örnek. Diasporası ile erivanlısı büyük ermenistanı kurmak istiyor. Şu anki ermenistan doğu ermenistan batı ermenistan için samsundan mersine bir çizgi çizin, o çizginin doğusu. Adamlar bunun derdinde. Üstelik hala.

+ rusya . Navarin Baskını

@hamlet2006 evrensel gazetesi görüşlerimi yansıtmaz. Bu bestenin bir Ermeniye ait olduğunu bu sitenden de duymadım. Hızlıca google a yazdığımda akit ve vb haber siteleri çıktı onlar yerine evrenseli tercih etmiştim sadece.
Benim asıl söylemek istediğim bu bestenin bu topraklara ait olması ve doğal olarak bu topraklarda yaşayan insanlarca sevilmesi ki ben de çok severim.
Çocukluğumun bir kısmı ülkü ocakları saçmalığında geçti, lise de belediye otobüsünde kürtçe konuşan birini duyunca PKK lı olduğundan şüphem olmazdı. Ermeni kelimesi benim için en ağır küfür gibi geliyordu. Büyüyüp düşünmeye başlayınca bu ülkede yaşayan bir Ermeni veya Kürde ne kadar zulüm ettiğimi anlıyorum.
Benim zıddımda olan sebepsiz yere Türkler hakkında nefret ve kin besleyen binlerce Ermeni ve Kürdün olduğuna da eminim.
Onların varlığı benim yanlış yapmama sebep olamaz. Hatta varlıklarından dolayı kısmen kendimi mesul de hissederim.
Gerek Hocalı’da gerek Karabağ’da yapılanlar hakkında az biraz bilgiye sahibim.
Günümüzde verilen mücadelenin meşru olmayan iktidarlar tarafından kendilerine güç ve meşruiyet katmak adına geçmiş acıları kullandıklarını düşünüyor ve orada yaşayan halkların refahlarına bir katlısının olmadığını düşünüyorum.
Din sömürsü artık para etmemeye başlayınca milliyetçilik sömürüsü başladı. Bu işin sonunda kazanan hiç şüphesiz Rusyadır ve Rusya sayesinde sorgusuz sualsiz yıllarca iktidarına devam edebilecek otoriter liderlerdir. Vatandaşlar değil. O yüzden benim için sevinilecek bir tarafı yoktur.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri