Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bakırköy sahil bisiklet yolundaki rezalet

Arkadaşlar Florya sahilde bisiklet sürdük bisiklet yolundan insanlar yürüyor biliyorsunuz bizde kesinlikle konuşmadan sadece zili çaldık 20saniye boyunca çaldığımız halde çıkmayanlarda vardı ancak çoğunlukla yoldan çıktılar geri dönüşte ise daha rahattık burda uyguladığımız eğitimi köpeklerden esinlendik yanlış birşey yaptıkları Zaman zili çalıp onlara ceza verdik bunu tüm topluma uygulayacağız:) köpek eğitir gibi toplumu eğiteceğiz 1 2 nesil sonra daha kaliteli ırk yetiştirebiliriz

Scudo
@VeXoR
Eğitilmeye elverişli olanlara denk gelmişsiniz... Birde vahşi doğada büyümüşler oluyor, zil sesinde hırlama, havlama ve ısırma reaksiyonu gösteren cinsten. Onlar beni korkutuyor işte. Tam "hoşt" denilesi tür. Ama "hoşt" herşeyi düzeltmiyor. Birde bu vahşi cinsler üreme mevsiminde birkaç yavru veriyor. Yavrular birkaç yıl anne ve babaları ile piknik alanlarında, bisiklet yollarında ve toplumun (insan toplumunun) faydalanması için yapılmış diğer alanlarda magandalık eğitimi alıp 16 yaşlarında kendi başlarına huzur avına çıkarlar. Önceleri çocuk parklarında takılır, salıncağı kırarlar, gürültülü bir şekilde küfürleşerek çocukları korkuturlar. Çocuklara ve zaman zaman yetişkinlere saldırdıkları rapor edilmiştir. Gençlik evrelerinde ele geçirdikleri arabalarla huzur avına trafikte devam ederler. Araba kullanırken yüksek sesle müzik dinler, kıçlarının sol yanağında çıban varmış gibi vitesin üzerine doğru eğimli otururlar. Cinsel kızışma dönemlerinde karşı cinsi etkilemek için cep telefonu, sigara paketini bir eliyle taşırken diğer eli ile tesbih veya araba anahtarı sallarlar. Araba anahtarı onlar için prestij kaynağıdır. Araba anahtarı olmayan yetişkin bir erkek hiçbir zaman çiftleşemez. ................
kaynak: National Geographic

Yol bisikleti kullandığım için zil, korna kullanamıyorum. Çok etkili bir yöntemim var metrelerce uzaktan '' Pardon'' diye bağırıyorum insanlar gayri ihtiyari arkalarını döndüklerinde beni görüyorlar bende yanlarından geçerken burası bisiklet yolu yol verdiğiniz için teşekkürler diyorum. Hem gerimde bilinçlendiğini umduğum bir yaya bırakıyorum hemde nazik bir dille yaklaştığım için sert bir tepki almıyorum. Büyükçekmece bisiklet yolu bisikletlilere yazın 20:00 den sonra yasak evet yanlış okumadınız yasak :):):):) Hiç durmadan anons yapıyorlar dün akşam zabıta aracını durdurup bizim için yazın anons yapıyorsunuz ama bisiklet yolunda yürüyenler içinde anons yapsanız daha iyi olmaz mı dedim. Değerlendireceklerini söyledi. Bisiklet yoluna park eden arabalar içinde durup fotoğraflarını çekiyorum sonra ver elini yasal işlem.

@gokberk88 polisler büyük ihtimal bişey yapmaz ama çomar sürüleri etrafına toplanıp saldırabilirler. O yüzden etrafta çomar sürüsü varken böyle bir şey olursa hiç açıklamaya girme direk pedalla. Zaten trafikten dolayı seni yakalayamazlar :D

Bu memleket ne yazık ki cahil insan kaynıyor her bi hareketını düşünmeden cahil cesaretiyle yapan insanlıktan uzan mahluklar.
Her geçen gün bisikletlilerin farkedilmediğini çok daha iyi yaşayarak öğreniyoruz bu gidişe bi şekilde dur denilmeli emniyet güçleri arkamızda olmalı sadece bisiklet yolu yaparak bisiklet kullanıcılarına destek olunmuyor o yolların bakımı ve gerekli önlemleri alınmalı

Bu ulkede nefes almakta zorlaniyorum ben artik gercekten de. Gazeteleri aciyorum "uc yasinda bebege tecavuz, dedesi torununu taciz etti, o suna tecavuz etti, komsunu oldurdu otopark tartismasi yuzunden vs vs". Buraya geliyorum bu basliktaki videoyu izliyorum ve gene kan beynime sicriyor. Ulke olarak felaket bir noktadayiz. Insan kalitemiz yerlerde surunuyor. Gunun her saati cahil, kural tanimaz ve saldirgan insanlarla muhattap olmak zorunda kaliyoruz ve isin aci tarafi bu durum gitgide daha da kotulesiyor. Cehaletten beslenen bir iktidar var ve bu cehaleti duzeltmek yerine pompaliyorlar. Benim bu ulke namina umutlarim tukenmis vaziyette. Lanet olsun emegi gecenlere.

Uzun vadeli icin: Belediyeye bisiklet yolunun giris ve cikislari ile, yol boyunca aracin girmesini engelleyecek araliklarla yan tarafina beton ya da metal sutun yapilmasi icin basvuruluabilir.

Bir hafta sonu ve mangal keyfi olan adamı bisiklet falan gibi "gereksiz islerle" bilinclendirmek cok kolay degil.

Hafta sonlari bu tur yerleri faal olarak kullanacak kalabalik bir etkinlik duzenlemek ve hicbir kosulda (tahrik ve taciz bile olsa) kavga etmeden, emniyetin de destegini alarak (en azindan deneyerek) o yolu kullanmak zamanla bu tur olaylari ortadan kaldiracaktir.

Bu tur insanlar vahsi yasamda gibidir. Siz ister tek ister kalabalik olun, karsisindakini zayif gordugu anda fiziksel siddet ile sindirmeye calisir. Kalabalik ve guclu gorunmek onemli bu sebeple. Ama kavga etmek veya darp etmek (ne kosulda olursa olsun) magdur edebiyati yapmalarina ve devlet kurumlarini da arkalarina almalarina sebep olacaktir.

Önemli olan kısa vadede karşılık verme hazzı değil, geleceği düzeltebilmek olmalı. O an bu duyguları dizginlemek çok zor olsa da...

Neyse en azından polis gelip alttaki videodaki gibi videoyu çeken arkadaşa bisiklet yolu dışında bisiklet sürdüğü için ceza kesmemiş...

@R2_D2 İngilizcem yeterli degil ama sanırım 50 dolar ceza kestigi için milletten hıncını alıyor :D 50 dolarımı gerı verın hesabı :D

• Beğen
Tepkiler: R2_D2
@gokberk88 o artık zarar... Başkaca yollar
@gokberk88
O durum artık zarar. Başka şekilde tahsiline gidilir.

Bilmiyorum farkettiniz mi bu konu için Ekşisözlükte başlık açılmış ve günün popüler başlıkları arasına girmiş. Ses duyurması açısından faydalı olabilir.

Ulan allahsız adam bir de yaptığın doğru bişey değil diyor. Abi ağzımı zor tutuyorum inanın. Gerçekten çok iyi bişey yapmışsınız. Hatta bisikletle oradan uzaklaşırken bikaç arabayı tekmeleyip uzaklaşsaydınız. Evet bu da yanlış bişey ama bu insanlar anca böyle şeylerden anlar. Sonuna kadar arkanızdayım bu gibi durumlarda birlik olup çözelim böyle sorunları. Sesimizi daha çok yere duyurabiliriz o zaman.

Ha bu arada change.org da bi imza kampanyası oluştursak mı?

Kanı kanla Yumazlar kanı su ile yumarlar demiş Atalarımız cahille ne tartışılır ne de kavga edilir kendinize boş yere zarar vermeyin sadece polise havale edin

@Erkin Kalender
muşta sanırım illegal bir alet. hem de elinizde görünmesi durumunda olayın tansiyonunu daha da arttırabilir. benim tavsiyem de biber gazı yönünde. hasmınızı kısa bir süreliğine de olsa etkisiz bırakabilir. etkisiz durumdaki birinin yüzüne daha fazla püskürtmeniz ya da yerden yatan birini darp etmeniz (o anda ya da daha sonra vücudundaki morarmalardan vb. tespit edilirse) işkenceye girer ve suç teşkil eder (gerçi işkence ve darp izlerini yok etme ya da geriye delil bırakmayacak şekilde işkence uygulama konusunda ihtisas yapmış ve geçimini bundan sağlayan binlerce insan ülkemizde mevcut. ama siz yine de onlara benzemeyin). ne yazıkki hamamböcekleri bile haşere diye hunharca öldürülürken böyle zararlı ve tehlikeli varlıklar insan bedeninde olduğu için halen yaşama hakları var. bu da dünyanın utancı olsun.

Turkiyeninde bu park konusununda herseyi belediyeye vermesi lazim belediye bir ekip kurcak elinde kamera Ve ceza yaz ma aleti tek tek yazacak camina yapistircak Ben avusturalyada oturuyo ben polis hic boyle ise karismaz bunlar belediyenin isi hatta bu ceza yazan arkadaslar birde komisyon aliyo ne kadar cok ceza okadar cok maas anlicaginiz

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
Bende bakirkoyde oturuyorum.
Maalesefki haftasonu durum bu. Hatta havalar biraz daha isinsin cift serit parketmeye calisiyorlar
Kural koymakla bitmiyor is. Denetim yok denetleyen yok. Gidip ceza kesen polis yok. Biz hangi biriyle ugrasacazki bu kadar cahil insanla
Laftan anlamaz saygisiz medeniyet yüzü gormemis tipler

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
@VeXoR hocam videoyu eksi sozlukte denk gelip izledim. gercekten tebrik ediyorum sizi celik gibi saglam sinirleriniz varmis cok sabirlisiniz. eminim ben orda olsaydim hakliyken haksiz duruma dusup orda lince ugrardim. insallah sonuca ulastirabiliriz bu olaylari. yeter artik bu anadolu comarlarina takatim kalmadi. ne trafikte arac kullanirken normaller ne park ederken ne yaz gelince insan gibi mangal vs isleriyle ugrasiyolar. inanilmazlar.

bu arada sanirim biz de Stop a douchebag (rusya da bunlar gibi kuralsiz anadolu comarlarina yapilan bir protesto. youtube a yazin ve izleyin bilmeyenler.) gibi komple cami kapsayacak sekilde sticker yaptirip yapistirabiliriz. bunlarin en degerli nesneleri arabalari. hem zarar vermemis olucaz hem o stickeri kopartirken canlarindan can gidecek. camdan sticker ne kadar zor cikiyor bilen bilir :)) stickerin ustune de diledigimizi yazip duzgun bir dille bir daha olursa komple araci stickerleriz diye uyaririz. uymayan kendi bilir.

• Beğen
Tepkiler: Tavariş
@Alizee Bu sticker meselesi güzel fikir.Forumda bilgisayarda tasarım yapan çok arkadaş var.Bu çomarların arabalarına,yaptıklarına pişman edecek,mangal keyfinin içine eden,normalden çok daha zor çıkan temizlemesi epey zaman alan bir sticker yapıştırılır.
15-20 kişilik sağlam,kask kameralı ekiplerle,önce Zeytinburnu,sonra diğer bisiklet yolu piknik bölgelerine organize ziyaretler yapılır.Ziyaret öncesi havuz medyası dışı basına da haberler uçurulur.
Bu arada,Vexor'un videosu,motosiklet net sitesinde de yayınlandı.Motorcular da bu ayılardan bıktığı için orada da epey tepki çekti.Yapılacak bir eyleme,motor camiasından da katılım ya da destek gelir sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
bu hafta sonu ordan iki kere gectim hiç araç yoktu eskisi gibi park etmemişler

Geri