Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

sezonun ortasındayız :)
ama hiç kimseden çıt çıkmıyor,hayırdır ne bu sessizlik ;)

yoksa güzel denizlerimiz bizlere koynunda beslediği nimetlerden vermezmi oldu :(
 
Scudo
nedret abi biliyosun bu sezo boş geçiyor :)
keyif amaçlı gitmek lazım aslında ama vakit yok :/
malum yılbaşı oncesnrası derken izin yok :|
 
Malzemeler: İsteğinize göre (kılçığı alınmış) 1 kg. balık. Bir şişe maden suyu.
Yeteri miktarda un, kekik, sebzeli tuz, su.
http://img267.imageshack.us/img267/7122/img0668yb4la6.jpg

Önce kuru maddeler un, kekik, sebzeli tuz, bir kapta karıştırılır.

http://img141.imageshack.us/img141/6222/67964627bj5.jpg

Sonra, maden suyu yavaşça ilave edililerek karıştırılır.
http://img156.imageshack.us/img156/6733/76713861ae3.jpg

Karışım, duruma göre su ilave edilerek kıvama getirilir (koyu kıvamlı, - eşim boza kıvamında olacak - diyor).

http://img526.imageshack.us/img526/4711/93101694lt0.jpg

Daha sonra, ister birbirine yapıştırarak, ister tek tek balıkları karışıma batırılır.

http://img253.imageshack.us/img253/6656/95426360nr6.jpg

Ve doğruca bol kızgın yağla dolu tavaya atılır.

http://img256.imageshack.us/img256/9571/18297337fg1.jpg

Bu arada, boşta kalan eşiniz salata ve rakılarınızı hazırlamıştır.

http://img476.imageshack.us/img476/9418/38899744gn8.jpg

Oooo... balıklarımızda hazır sayılır.

http://img502.imageshack.us/img502/4755/54732359yf0.jpg

Onlar daha pişedursunlar hadi buyrun başlayalım.Afiyet olsun...

http://img208.imageshack.us/img208/9997/93982139rd9.jpg
 
Tarif çok hoş. Teşekkürler. Maden suyunu denememiştim. İlk fırsatta uygulamak gerek. Hepimize afiyet olsun..
 
tesadüfen öğlen saatinde baktım... Ağzınızın tadını biliyorsunuz. :)))(2 hafta önce baltalimanından 5 tane palamut aldık (çinekop iğnesine geldi şansa galiba) resimi fırsat bulduğumda atacam.
 
palamut ben bu sezon hiç yakalıyamadım,ama ekşina çıkardım 1ad'te olsa.

çinekop şu sıralar yapıyor,ama benim niyetim en kısa zamanda göle gidip kafayı dinlemek.
 
Danimarka göllerine Karadeniz midyesi


Danimarkalı bilim insanları Karadeniz'de bulunan bir cins midyenin göl suyunun yosunlardan ve diğer pisliklerden temizlenmesinde eşsiz bir yeteneğe sahip olduğunu ortaya çıkardı.
Danimarkalı bilim insanları Karadeniz'de bulunan bir cins midyenin göl suyunun yosunlardan ve diğer pisliklerden temizlenmesinde eşsiz bir yeteneğe sahip olduğunu ortaya çıkardı.

WaterFrame isimli bir çevre danışmanlığı firmasının derlediği bulgulara göre Zebra Midyesi denilen deniz canlısı göl suyunda adeta bir filtre görevi görüyor ve suyun temizlenmesini sağlıyor.

Bu özellikleri dolayısıyla Karadeniz'den getirilen midyeler Jylland adasındaki Silkeborg şehri yakınlarında bulunan Bras ve Knud göllerine bırakıldı. Bir süre boyunca göl suyundaki değişimi takip eden bilim insanları iki gölde de suyun temizlik oranının yükseldiğini ve suyun içindeki görüş mesafesinin neredeyse bir metreden fazla arttığını tespit etti. Konuyla ilgili konuşan WaterFrame Genel Müdürü Arhus Üniversitesi profesörlerinden Christian Dieperink: "Bu midye çamurlu ve pis göl suyunu temiz suya çeviriyor" dedi.

Diğer taraftan Zebra midyesinin su canlıları için bazı zararlı tarafları da var. Öyle ki; bu özellikleri dolayısıyla Çevre Koruma Organizasyonlarının kara listelerine bile girmişler. Zebra Midyesinin zararlı özelliklerine vurgu yapan Profesör Deperink, "Sayıları kontrol altında tutulmalı aksi takdirde su içerisinde bulunan her şeyi kontrolleri altına alırlar" dedi.

Normalde tırnak büyüklüğünde olan Zebra Midyesi yaklaşık 5 santimetreye kadar büyüyebiliyor.

www.Denizhaber.net
 
  • Beğen
Tepkiler: Berke ÖZTÜRKMEN
Göllerdeki ve barajlardaki diğer zararlı balık populasyonlarını kontrol altına almak için israil sazanı gibi Türkiye de bulunmayan yabancı balıklar resmi merciler tarafından getirilerek sularımıza salındı ve şimdi durum eskisinden daha beter bir hal aldı. Hedef sadece populasyonu azaltılmak olan balıklar iken getirilen balık göl veya barajlardaki diğer balık populasyonlarını da olumsuz yönde etkiledi.
Aynı şekilde evlerimizde beslediğimiz ve japon balığı dediğimiz esasen sazangillere ait havuzbalığı olarak bilinen balıkları artık evinde bakamayan kişiler göl ve barajlara saldılar ve onlarda rahatça üreyebilecekleri geniş doğal yaşam alanı buldular ve kendilerine populasyon oluşturdular. Girdikleri baraj ve göletlerdeki yerel balıkları yok ettiler buna karşılık kendilerinin hiçbir ekonomik değeri (alınıp-satılabilirliği) olmadığı gibi etleride lezzetsiz.
Türlerin doğal çevrelerini değiştirerek doğayı yönlendirmek genelde olumlu sonuçlar vermiyor. Avustralyayı hatırlayın orada daha önce hiç tavşan yoktu. Ama yine de bunu yapanlar bilimadamları ise bir bildikleri vardır elbet :bilmiom:
 
istanbul bölgesi;
hadi balık tutmaya gidelimmmmm.

millet patır patır sallıyor oltayı bu sabah gördüm gene içim gitti.
hadi kimler oltacı görelimmm :)
 
bu hafta sonu yine köprü üzerindeydik,oltalarımızı attık.
iri istavrit çıkıyor ama hava çok soğuk olduğundan fazla duramadık ellerimiz pes etti resmen. :(

yine bir balıkçının kovasında gördüm lüfer yakalamıştı, içim gitti helal olsun balıkçı arkadaşımıza.
 
@wolar

elimden geldiğince yardımcı olurum,

nerede kullanıcaksın,daha önce kullandınmı v.b. bilgileri paylaşalım seninle fiyat konusundada yardımcı olacak tanıdıklarım var.
 
Balık Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler:
500 gr. Levrek
500 gr. Dil Balığı
500 gr. Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber

RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz


HAZIRLANIŞI :
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın.Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.

ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.

bu tarifi nette gezerken buldum biraz teferruatlı ama denemeye değer gibi gözüküyor. :)
içine katılan malzemeler doping etkisi yapabilir vücuttta.
 
250gr iç midye
2 su bardağı pirinç
2 ortaboy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi veya 1 limon
1 çorba kaşığı kuru nane
kimyon
karabiber `tuz
1 çay bardağı sıvı+2 kaşık sıvıyağ


HAZIRLANIŞI :
Soğan ince kıyılır, 2 kaşık yağda kavrulur. Midyeler ilave edilir, kavrulur. Salça ve tuz eklenir. 1/2barbak su ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav normal pişirilir. Pilava midyeler, narekşisi ve baharatlar ilave edilir, iyice harmanlanır. Üzeri örtülerek demlendirilir.

Afiyet olsun!
 
Bursa'da kaçak avcılara jandarma engeli


Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri trolle kaçak olarak balık ve midye avlayan kişilere yönelik operasyon başlattı.
Karacabey`de bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri Marmara Denizi`nde 95 kasa mezgit, 5 kasa öksüz, 6 kasa cinekop, 37 kasa istavrit, 5 kasa çıplak mezgit ve 5 kasa marya olmak üzere 150 kasa kaçak balık avlayan bir şahsı gözaltına aldılar.

Trolle avlandığı için hakkında yasal işlem başlatılan M.P. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, ele geçirilen balıklar İlçe Tarım Müdürlüğü`ne teslim edildi.

Öte yandan Karacabey ilçesinde bir minibüste yapılan aramada 1 ton beyaz midyeyi kaçak yolla avladığı öne sürülen R.E. ve K.K. isimli kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Canlı midyeler tekrar doğal yaşam alanı olan Marmara Denizi`ne bırakıldı.

www.DenizHaber.net
 
  • Beğen
Tepkiler: murty
Kefal Fırında (5 Kişilik)

Malzemeler:
2 su bardağı su
1 demet maydanoz
2 diş karanfil
5 çorba kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
1 kg kefal (ayıklanıp, halka doğranmış,yıkanıp kurulanmış)
300 gr soğan (rendelenmiş)
300 gr domates (rendelenmiş)
2 1/2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber


HAZIRLANIŞI :
Önceden fırını 170°C'ye getirip, ısıtın.
Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın.
Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün.
Maydanoz suyu-zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin. Tuz ve biberi serpin. Limon suyunu da dökün. Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Fırından alıp, önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın.


afiyet olsun
 
bu hafta sonu organizasyonumuz öncesinde bir kaç tarif hazırlıyayım,lazım olur belki ;)

Malzemeler

* bir tutam safran teli
* 900gr patates, soyulmuş ve halka halka doğranmış
* 4 domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
* 50gr yağda ançüez fileto, süzülmüş
* 150ml tavuk suyu (ya da su)
* 4 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
* 8 diş sarımsak, her biri üçe bölünmüş
* 8 dal kekik
* 85ml zeytinyağı
* 1 adet 1,5-1,75kg'lık deniz levreği, temizlenmiş
* tuz ve karabiber

Hazırlanması:

1. Fırını 200C'ye getirin. Safran tellerini bir çay bardağına koyup üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su dökün. Patatesleri tuzlu kaynar suda 7 dakika pişirin. Sularını süzüp rosto kabınızın ortasına yerleştirin. (Patatesler sadece balık için bir yatak oluştursun, kenarlar biberler için boş kalsın.)
2. Domatesleri ve kullanıyorsanız ançüezleri patateslerin üzerine yayın. Safranlı suyu ve tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Kırmızı biberleri kenarlara yerleştirin. Sarımsakları, kekikleri üzerine serpin. Hepsinin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpip fırında yarım saat pişirin.
3. Balığın üzerine bıçakla uzunlamasına bir çizgi veya dilerseniz birkaç çapraz çizin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle iyice ovup pişen patateslerin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına alıp balık pişene kadar (35 dakika veya daha az) pişirin. Közlenmiş sebzeler ve salatayla servis yapın. :lick3:
 
buda benden olsun baltalimanında arkadaşım yakaladı bu palamutları tabii kamışla yakalandığını ilk kez gören insanlar hemen gelip başımıza toplandılar balık(link)çılarda çaparideki iğnelere bakmaya gelmişlerdi :) ayrıca birtanede üste vardı makina almamış arkadaşımın kolu yorulmuştu acele ile resimlemiştim
 
Geri