Olta balıkçılığından ücret alınsın' önerisi: Neden bedava olsun?
(link)
@necmeddin beyimiz belki zuhur edip yorumlar dedimdi...
Abi yıllar önce 20 lira verip amatör balıkçı belgesini zoraki aldım. Zoraki diyorum İlçe Tarım Müdürlüğünde o bürodan bu büroya derken 3. yada 4. kapı çalmamızda belgeyi alabilmiştim.
Hocamız konuya değinmiş ama devletteki prosedür farklı işliyor. Bizim milletin avcılığı ve atıcılığı hiç bir millete benzemiyor.
Adamın elinde bir olta belinde cephanelik şarjör boşaltmak için su kenarına gelmiş.
Adamın elinde bir olta ,sırtında kocaman iki aküyle sudaki bitkileri dahi yakacak elektrik kablolarıyla gelmiş.
Adamın elinde bir olta kollarında iki tane tüple suda ne kadar oksijen varsa yok etmek için gelmiş.
Adamın elinde bir olta sırtında bir çuval dinamitle suda var olan börtü böceği katledecek mühimmat ile gelmiş.
Adamın elinde bir olta ve iki kova acı kireçle ne var ne yok herşeyi zehirleyecek kimyager edasıyla gelmiş.
Adamın elinde bir olta ve şişme bir iç lastikle bir gırgır gemisine rakip olabilecek bir ağla gelmiş.
Adamın elinde bir olta kafada hiç akıl yok yemi bitmiş, birlikte balığa geldiği arkadaşına " Sende zaten akıl yok , beynin hiç çalışmıyor ,kafanı açıp beyninde biraz yem yapsak mı?" diye muhabbete gelmiş.
Yukarıda 3-5 madde de ağlanacak halimize ait olan ,gülünç hakikatlerin gerçekliğini anlatmaya çalıştım. Şimdi Sayın Hocamız bu tiplerden para almayı ve devletin kasasına sokmayı düşünüyorsa helal olsun demek isterim.
Uzaylılar tüm dünyayı istila etse son savaş bizde ki kıyı balıkçılarıyla olsa kalıbımı basarım kaybederler. Şimdi böyle bir zihniyetten vergi alamazsın. Harç yada haraç daha zor alırsın. Fakat bu tip insanlarla çevre için pazarlık yapabilirsin. 2 adet büyük poşet dolusu çöp getiren kıyı balıkçısına 100 gayme para verirsen tatlı,tuzlu ,akarı ,deresi veya nehri tüm sularımız ve kıyılarımız temiz olur.
Gerçek anlamda bir kıyı balıkçısına gelince değil vergi ,bir damla su veya çevre kirlenmesin diye ne istersen onu verir. Çoğu zaman başkalarının çöpünü toplamaktan balık tutmaya odaklanamıyorum. Benim gibi düşünen bir çok arkadaşım var. Fakat çoğunluğa göre çok çok azız. Ha bizden vergi alınacaksa Devletimize feda olsun.
Son olarak kıymetli Hocamıza bir tavsiye de bulunmak isterim. Su kenarında saydığım maddedeki arkadaşlarla olur da denk gelirse , fikrini beyan etmesin. Hocanın ciğerini söküp Yayın balığına yem yaparlar. Beyniyle ıstakoz veya yengeç avlamaya çalışırlar.
Devletin asli görevi vergi almak veya vergi koymak değil, sağlıklı nesiller yetiştirerek geleceği planlamaktır. Sularımız ve kıyılarımız ciddi tehdit altında. Bu sebeple ciddi önlemler almak zorundayız. İlk alınması gereken önlem Akedemisyenlerin akademik faaliyetlerine öncelik vermesi olmalıdır.
Balığı tutana ve tuttuğu balığa bir öpücük kondurup salana selam olsun. Sevgiyle kalın forum ahalisi ve çok kıymetli
@cazci Cem ağabeyim.