Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: specific
Ben balık tutmayı sevmiyorum, hoşlanmıyorum ancak sayın @necmeddin , bu sizin ilgi alanınıza giriyor.😌
Ya bırak Allahını seversen sizin oralarda çok güzel Sudak(Uzun tatlı su levreği) çıkıyor . İki olta sallasan Ziller ötse , keyiflensen kurtlarını dertlerini döksen , tuttuğun balığı tekrar geri salsan fena mı olur? :harika:

Bisikletçiler sabahın köründe kalkarlar, topluca bisiklete binerler. Acıkınca da kaşarlı alabalığa dünyanın parasını bayılırlar. İyk:booo:
Bu bir çeşit ritüeldir.

Bisikletçiler sabahın köründe kalkarlar, topluca bisiklete binerler. Acıkınca da kaşarlı alabalığa dünyanın parasını bayılırlar. İyk:booo:
Bu bir çeşit ritüeldir.
Ben bisikletçi değilim diye boşa demiyorum.
Bacağımda çorap, tayt izi var ama olabildiğince evde küçük ekmekler hazırlayıp yola çıkıyorum. Öyle özel bir şeyler aramıyorum.
Hazırlıksız çıkarsam fırının birinden 3€'luk sandviçle öğünü atlatıyorum.
Geçen bir sandviç, içeceğe Subway'de 10€ verince evlat acısı gibi koydu be.😬

merhaba, derede olta balıkçılığı hakkında özel olarak bilmem gereken bir şey var mı? Ne tür yem kullanılır bu mevsimde İstanbul Şile'de hangi balıklar olur? Daha önce derede deneme yapmadım. Her tavsiyeye açığım

Palamut nar zamanı yenir, afiyet olsun😊...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
balık avının her türlüsü(dere-göl-tekne-sahil) terapidir. kamışı suda eğilen bilir...

Boğa güreşinin her türlüsü terapidir. Beynine kılıç geçirilmiş bir danayı görmek insanı zevkten dört köşe eder.

Yapılan araştırmalar, bitkilerin de hissedebildiğini ortaya koyuyor! Süper-hassas ve lazerle kontrol edilen mikrofonlarla yapılan araştırmada, yaprakları koparılan veya bozulmaya başlayan bitkilerin "ağladığı" tespit edildi.

Balık avı konusunda hassas olan arkadaşların et yemediğini düşünüyorum. Yukarıdaki haberde de yazdığı gibi bitkilerin de canı yanıyor. Bu durumda sadece ağaçtan düşenleri yemeleri durumunda samimi oldukları anlaşılabilir. Zira ağaçtan düşenler intihar etmiş sayılır :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Eski üye Evren Berk'in gönderisinden bir parçayı burada alıntılayıp kendisini anmak isterim.

...Ancak bundan yıllar sonra bunun tersi kanıtlanır ve bitkilerin acı çektiği konusunda hemfikir olursak yine veganlar, vegan olmayanlara göre daha az bitkinin acı çekmesine sebep olacaklardır. Çünkü bugün et yiyen birisi, bir vegana göre 18 kat daha fazla sayıda bitkinin “acı çekmesine” neden oluyor. Yenmek üzere beslenen hayvanların sayısı milyarları bulmakta ve tüm dünyadaki tarım alanlarının neredeyse %90’ı bu hayvanların beslenmesi için kullanılmaktadır. Demek ki vegan olmak hem hayvanların acı çekmemesini sağlarken hem de -hayvansal ürün tüketenlere göre- “bitkiler acıyı hisseder” endişesi için de yapılabilecek en iyi şeydir.

yanlış bir varsayım bu. ben de bitkilerle beslenen hayvanların sayısını azaltıp daha fazla bitkinin daha uzun süre hayatta kalmasını sağlıyorum. bu bakımdan ağaçtan düşenleri yemedikçe kimse bu işten kendini kurtaramaz maalesef..

Bu sene 4-5 defa balığa gittim ama sıfır çektim. Çok aşırı balık tutma meraklısı değilim ama ara sıra balık tutmaya giderim. Göle/denize karşı içebileceğim soğuk biram olduğu sürece mutluyum :) gerisi boş.

Benim çocuklar hala yalnız kalamayacak yaştalar, resmen onlar için yaşıyorum şu an. Balığa gittiğimde oğlan zaten yanımda oluyor. Yavaştan o da meraklanıyor, baba oğul daha ciddi olarak balık tutmaya başlarız gelecek yazdan itibaren.

İnsanlık danaları koyunları yemese, bitkilerle beslenen o hayvanlar hiç üretilmeyecek ve onların kesilecek yaşa gelene kadar yedikleri bitkiler de öldürülmemiş olacak.

İnsanlık danaları koyunları yemese, bitkilerle beslenen o hayvanlar hiç üretilmeyecek ve onların kesilecek yaşa gelene kadar yedikleri bitkiler de öldürülmemiş olacak.

O zaman bisiklete de binme. Metaller yerin altından çıkartılıyor, metallere ilave olarak petrol ürünleri de kullanılıyor. Bisiklete bindiğin zaman boşuna kalori yakıyorsun ve o kalorileri karşılamak için gereğinden fazla bitki incitmiş oluyorsun, vs...

Balık dediğimiz nispeten hızlı yetişiyor ve aşırı avlanma olmadığı sürece eko-sistem dengesini de çabuk bulabiliyor. Balıkları biz tutmasak, belli bir yerden sonra sayıları sabitlenecek yada besinleri tükettikleri için tam tersi sayıları azalacak. Balık tutmak basit bir karbon döngüsüdür. Benim arkadaşlarım göllere ve barajlara binlerce yavru balık salıyor, balıklı bir eko-sistem oluşmasını sağlıyorlar.

Bence bu tartışmanın yeri burası değil. Avlanma olmasaydı, ortalık yırtıcı hayvanlardan geçilmezdi ve insanoğlu bugünleri göremezdi. Bir insan olarak hayata tutunuyorsanız bunun kökeninde avlanma olduğu gerçeğini de kabul etmelisiniz. Dedelerin avcı-toplayıcıydı.

O zaman bisiklete de binme. Metaller yerin altından çıkartılıyor, metallere ilave olarak petrol ürünleri de kullanılıyor. Bisiklete bindiğin zaman boşuna kalori yakıyorsun ve o kalorileri karşılamak için gereğinden fazla bitki incitmiş oluyorsun, vs...
Ne oldu, sıkışınca konuyu bitki yemekten bisiklete binmeye çevirdin?

Balıkları biz tutmasak, belli bir yerden sonra sayıları sabitlenecek yada besinleri tükettikleri için tam tersi sayıları azalacak.
Bir hayvan türü, avlanmadığında sayısı azalacak da, avlandığında sayısı artacak. Çok mantıklı gerçekten. (Kaldı ki, benim ilk gönderimin sebebi bir hayvanı öldürmekten zevk alan, bunu "terapi" olarak gören insanların olması idi. Ekolojiye girmemiştim)

Avlanma olmasaydı, ortalık yırtıcı hayvanlardan geçilmezdi ve insanoğlu bugünleri göremezdi. Bir insan olarak hayata tutunuyorsanız bunun kökeninde avlanma olduğu gerçeğini de kabul etmelisiniz. Dedelerin avcı-toplayıcıydı.
İnsan, yırtıcı hayvanları yemek için öldürmüyor ki. İnsanoğlu tabii ki kendini kendisine saldırabilecek hayvanlara karşı savundu. Bunun beslenmek için hayvan öldürmeyle ilgisi yok. Homosapiens'in beyninin gelişmesi, küçük miktarlarda besinde yüksek kalori alabilmesi et yemesi sayesinde oldu, bunu inkar etmem. Ama bu çağda hayvan öldürmek için bir sebebimiz yok. Hele bir hayvanı öldürürken bunu "terapi" olarak görmek, katillikten zevk almaktır.

Geri