necmeddin
Acemi Balıkçı
- Kayıt
- 31 Mayıs 2019
- Mesaj
- 3.278
- Tepki
- 12.441
- Yaş
- 48
- Şehir
- Merzifon
- İsim
- necmeddin
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Ben balık tutmayı sevmiyorum, hoşlanmıyorum ancak sayın @necmeddin , bu sizin ilgi alanınıza giriyor.😌Bisikletle balığa giden varmı? Ben sık gidiyorum ama parçalı kamış taşımak zor oluyor teleskopik kamışla gidiyorum. Teleskopik kamışlarda pek performanslı değil.
Takımlarınızı nasıl taşıyorsunuz?
317911 dosyayı görüntüle317912 dosyayı görüntüle
Bisikletle balığa gitmişliğim var geçmişte. Hep kamışlarımı üst boruya sabitlemiştim.Bisikletle balığa giden varmı? Ben sık gidiyorum ama parçalı kamış taşımak zor oluyor teleskopik kamışla gidiyorum. Teleskopik kamışlarda pek performanslı değil.
Takımlarınızı nasıl taşıyorsunuz?
317911 dosyayı görüntüle317912 dosyayı görüntüle
Ya bırak Allahını seversen sizin oralarda çok güzel Sudak(Uzun tatlı su levreği) çıkıyor . İki olta sallasan Ziller ötse , keyiflensen kurtlarını dertlerini döksen , tuttuğun balığı tekrar geri salsan fena mı olur?Ben balık tutmayı sevmiyorum, hoşlanmıyorum ancak sayın @necmeddin , bu sizin ilgi alanınıza giriyor.😌
Ben bisikletçi değilim diye boşa demiyorum.Bisikletçiler sabahın köründe kalkarlar, topluca bisiklete binerler. Acıkınca da kaşarlı alabalığa dünyanın parasını bayılırlar. İyk
Bu bir çeşit ritüeldir.
Abi bu tutma işine pek benzemiyor. Bunlar galiba ölü balığı bulup foto çektirmişler. Balık elektrik yemiş Frankestayn gibi geliyor. Bu aslanım diye ortalarda geze kedi @hamlet2006 gibi çakma bir iş olmasın sakın.🤣🤣🤣
...Ancak bundan yıllar sonra bunun tersi kanıtlanır ve bitkilerin acı çektiği konusunda hemfikir olursak yine veganlar, vegan olmayanlara göre daha az bitkinin acı çekmesine sebep olacaklardır. Çünkü bugün et yiyen birisi, bir vegana göre 18 kat daha fazla sayıda bitkinin “acı çekmesine” neden oluyor. Yenmek üzere beslenen hayvanların sayısı milyarları bulmakta ve tüm dünyadaki tarım alanlarının neredeyse %90’ı bu hayvanların beslenmesi için kullanılmaktadır. Demek ki vegan olmak hem hayvanların acı çekmemesini sağlarken hem de -hayvansal ürün tüketenlere göre- “bitkiler acıyı hisseder” endişesi için de yapılabilecek en iyi şeydir.
İnsanlık danaları koyunları yemese, bitkilerle beslenen o hayvanlar hiç üretilmeyecek ve onların kesilecek yaşa gelene kadar yedikleri bitkiler de öldürülmemiş olacak.
Ne oldu, sıkışınca konuyu bitki yemekten bisiklete binmeye çevirdin?O zaman bisiklete de binme. Metaller yerin altından çıkartılıyor, metallere ilave olarak petrol ürünleri de kullanılıyor. Bisiklete bindiğin zaman boşuna kalori yakıyorsun ve o kalorileri karşılamak için gereğinden fazla bitki incitmiş oluyorsun, vs...
Bir hayvan türü, avlanmadığında sayısı azalacak da, avlandığında sayısı artacak. Çok mantıklı gerçekten. (Kaldı ki, benim ilk gönderimin sebebi bir hayvanı öldürmekten zevk alan, bunu "terapi" olarak gören insanların olması idi. Ekolojiye girmemiştim)Balıkları biz tutmasak, belli bir yerden sonra sayıları sabitlenecek yada besinleri tükettikleri için tam tersi sayıları azalacak.
İnsan, yırtıcı hayvanları yemek için öldürmüyor ki. İnsanoğlu tabii ki kendini kendisine saldırabilecek hayvanlara karşı savundu. Bunun beslenmek için hayvan öldürmeyle ilgisi yok. Homosapiens'in beyninin gelişmesi, küçük miktarlarda besinde yüksek kalori alabilmesi et yemesi sayesinde oldu, bunu inkar etmem. Ama bu çağda hayvan öldürmek için bir sebebimiz yok. Hele bir hayvanı öldürürken bunu "terapi" olarak görmek, katillikten zevk almaktır.Avlanma olmasaydı, ortalık yırtıcı hayvanlardan geçilmezdi ve insanoğlu bugünleri göremezdi. Bir insan olarak hayata tutunuyorsanız bunun kökeninde avlanma olduğu gerçeğini de kabul etmelisiniz. Dedelerin avcı-toplayıcıydı.