Scudo Sports

Bana merhaba de

Bence kask yanında çok büyük olmayacak çok küçükte olmayacak herkese hoş gelen genel bir slogan bulup sonra mesela kaskın belli biyerine koydurtabilirsiniz öncesindede istanbul içinde belli bir kitlenin oyunu aldıktan sonra bu hareketi başlatabilirsiniz nekadar çok olursa okadar anlamı olur mesela en az bi 400-500 kişide olcakki başlangıç için bir anlamı olsun.

Birde mesela reklam için ilk tanınan sitelerin adminlerine falan söyle nebilim onlarda böyle birşeyi sorsunlar millet yeteri kadar destek verirse daha yardımcı olurlar senin için.

Scudo
Foruma başlarken ne umutlarla başladım ama böyle kendini beğenmiş artis kişileri gördükçe sıkmaya başladı yahu adam aklından kalbinden grçen bişey paylaşmış bir istekte bulunmuş yap veya yapma neden ukala ukala yorumlarda bulunuyorsun? Kalp kırmadan olmazmı bu işler yorum yapma ozaman fikrine katılmıyorsan

@Çaylak-24

Cok anlamli geldiyse size, yarin stickerli fotografinizi bekliyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Benim de uzun süredir Strava'dan takip edip bir türlü açılamadığım biri var aslında. Bu sayede açılabilirim belki de :eek:ops: İrfan abiye yarın açılacağım arkadaşlar. Biliyorum o da boş değil bana karşı... Belki birlikte süreriz :eek:

Yarın size gelişmeleri aktarıcam

Dogrudur veya yanlistir ama her fikir önemlidir. Arkadaşımız bir fikir üretmiş, bir yol çizmeye çalışıyor. Başarili olur veya olamaz. Bu sadece kendisini ilgilendirir.
Belki bu arkadaş çok orijinal biriyle tanişacak, veya hayatini degistirecek birini bulacak, nereden biliyorsun? Senin ukalaligin bunun cevabini verebilecek ölçüde yüksek bir öngörü mü barindiriyor?
Belki katildigi gruplarda kendisi gibi 3-5 yalniz adam bulup bir grup olacak?
Neyse...
Son dönemlerde sikca rastliyoruz, tubitagin kabul etmeyip incelemeye dahi gerek gormedigi projelerin abd'deki ulusal bilim kuruluslarinca deger gordugunu, hatta yarismalara katilip dereceler aldigini?
Sen simdi ukalaligini ortaya dökmüş olan sevgili bisikletci dostum, bence yazmis olduklarini editle ve adama en azindan "öyle olmaz ama bak şöyle bişey de düşünebilirsin" de. Forumdaki yardimlasmayi sadece "1200 tl'ye mtb önerisi" şeklinde görme.

Sevgili @Mycity oradaki "de" ayirma isareti ile yazilmaz. Lütfen bu konularda hassas olalim.

Merhaba yı bayrak olarak arkaya takabiliriz çok güzel olur gibihttps://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSXu3H9Kd9TulJKN86JFKPbHZwbYAVYpzSZrKrqaZOvJ0eXPf8uvo2oqgO0

• Beğen
Tepkiler: sspl
@Saikou
Bana anlamlı geliyor veya gelmiyor diye birşey demedim sadece adamın fikrine saygı duymayıp değişik yorumlarda bulunup kalp kıranlaraydı sözüm

Sosyalleşmeye fazlasıyla olanak tanıyan hobi&sporlar var. Bir de daha bireysel yalnız yapılanlar. Treking oldukça sosyaldir, tanışırsın sohbet edersin. Koşacam maratan yapacam derseniniz bu içe dönük bir şey.

Bisiklet te içe dönük bir hobi&spor. Breysel bir faaliyet. Diğer insanlarla iletişim sınırlı.

Öyle yazı ile bayrak ile olacağını düşünmüyorum. Eşyanın tabiatına aykırı.

• Beğen
Tepkiler: kubilayt
Kimse kimseyi zorlamıyor sosyal olmak için. Herkesin bisiklete binme amacı farklı olabilir, kimi yeme içme turları yapar, kimi performans turları yapar.
Kişinin hobisi bisiklet ise ortak zevki olan kişilerle iletişim kurmak istemesi ve bu yönde bir girişimde bulunması niye saçma geliyor ki. Kimseyi zorlamıyor, bir fikir var, mantıklı veya mantıksız.
Şahsen benim öyle bir amacım yok ama forumda açılan başlıkların %95 inden daha mantıklı bir başlık. En azından bir fikir var ortada. Sonunda birşey çıkar çıkmaz o ayrı bir konu.

Mevzu saçma olup olmaması değil. "Fizibilite" (yapılabilirlik). Maksat hakaret değil, işin ruhunun farklı olduğunu anlatmak.
Alınmaya gerek yok yani...

Kim karar veriyor yapılamaz olduğuna? Kim karar veriyor kimin ne için sürdüğüne? Öyle bir otorite varsa biz de bilelim..

Biz veriyoruz. Hep birlikte. Fikirlerimizi söylüyoruz, şekilleniyor.

Yapılamaz diye bir şey de yok.

Arkadasin iyi niyetini anliyorum ve saygi duyuyorum. Gecen ay.bizim mahallede tarihi bi mekana kafe acildi bende disardan gorup bi cay.iceyim, hayirli olsun dileyeyim dedim...Demez olaydim... Olayi aynen aktariyorum ;
Iceri girdim baktim cay ocaginin dibinde cok tatli bir beyaz renk dahon katlanir duruyor. Oradaki adam (patron mu calisan mi bilmiyorum) cayi koyarken ben bi yandan bisikleti inceledm bi yandanda sorular sordum. ..
Diyalogu aynen aktariyorum...

"__Cok tatli bu katlanir bisikletler ya bende ilerde almak istiyorum bi tane"

_" .........." ( yanit yok)

"_Sizin mi bu acaba memnun musunuz?" Hizi surusu filan guzel mi?"

_"............" yanit yok

"_ ikinci el filan bende boyle bisey bakicam.nasipse tabi....sizinse kaca aldiniz acaba?

"_ bilader ben sana ustundeki kiyafeti kaca aldin memnun musun diye soruyomuyum? Ne diye soruyosun? Millet gelip gelip dukkandaki esyalari soruyor . ne merak varmis millette yaa cildircam artik.
2000 tl lik bisiklet bu varsa paran basar alirsin bana sorma internete bak"

( adami ...mekten beter etmek budur iste kusura bakmasin kmse ama argodan baska bi tanim bulamadim yasadigm duyguyu.anlatmak icin... Hc bisey demedim adama sadece : "_bilader terslemene gerek yok. Ben mekanina hayirli olsuna geldim bu. Mahallede oturuyorum. Cayimi icip gidicem" Demekle yetindim.)

Velhasilda oyle oldu cayimi icip parasini odeyip hayirli olsun deyip ciktim mekandan... Olay ramazan ayindan once oldu bu arada belirteyim

MTB ile Türkiye turu yaparsın istersen.

Ama ne kadar keyifli olur.

Yani keyifli mi, zorlamayla mı olur, onu tartışıyoruz.

@mariokaldato senin olay farklı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@kutsaruzgar Bisiklette benim gibi yarış koşmuyorsanız ben bisikletin illa da "içe dönük kapalı bir spor" olduğuna inanmıyorum. Çok insan tanıdım çok grup gördüm, grupça grup ziyaretlerinde falan da bulunduk. Gayet sosyalleşmeye uygun bir spordur tabi yapmak isteyene ya da yapmasını bilene diyelim.

@mariokaldato dilegimiz tiz zamanda böyle esnafların batması :) yalnız diyaloga cok güldüm :koptum:

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
@sspl iş edinir ayrıca vakit ayırırsan olur. Ama özünde bisiklet, salt şekilde yaparsan, takım sporları ya da treking, dağcılık vs gibi sosyal değil.

@1dost
Yok canim beddua etmek olmaz. Ben bizim kafadandir diye ayakustu sohbet ederiz dedim. Ama konuyla alakali yazdiklarim gbi farklli bi kisilige sahipmis. Yapacak bisey yok. Ama " bu bisiklet 2000 tl varsa paran bastirir alirsin" demesi cok acaipti. Gariban ezer gbi ezdi bizi o ayip kacti

• Beğen
Tepkiler: selket
@kutsaruzgar
Her gün neredeyse birisiyle tanışıyorum narlidere buca arası. Bir zahmet kafanizi kaldirip insanlarin yuzune bakarsaniz %80 i nin arkadaş olmak isdediğini görürsünüz, bu arada bilmiyorum İstanbulda cat gibi gruplar varmi ama biz 200den fazla insan aile gibiyiz, sürerken yavaşlayana veya durana sorariz yardim lağzımmı diye ya da çadırını kuramayan varsa 5-10 kişi toplanıp yardım ederiz, yani bu sosyallik değilse bir sözüm yok ama bence bisiklet futboldan vs daha sosyal, en azından rakibine küfür etmiyorsun :)

• Beğen
Tepkiler: bulentbuy
Geri