Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Banka kartıyla alışveriş

@clubber

28.08.2016 – 21:36 Mesajı yazan clubber , hitap ettiği kişi Owlknife
Mesaj “Booking.com örneğini verdin ya... amaç daha ucuza mal etmek mi yoksa karışık yöntemlerle kandırılıp cebinden para kaptırmak mı?”
Gerçek : booking.com örneğini veren kullanıcı luneris (ben)

29.08.2016 – 17:32 Mesajı yazan kişi clubber, hitap ettiği kişi luneris (ben)
Mesaj “anlaşılacak şey senin ısrarla reklam yapman. Zaten yukardaki linke tıkladığımda referans numarası çıkıyor. Arkadaş soru sormak adına kendi hesabına reklam alıyor. Bu ayaklar koktu artık”
Gerçek : Linki veren Owlknife

@clubber

Tutarsızlık : Sistem “sağ cepten alıp sol cebe koyuyor”sa tüketiciden aldığını ona veriyor demektir. “Tabii ki satıcıdan komisyon alacaklar” dediğinde ise parayı tüketiciden almadığı anlaşılmakta. Bu iki cümle zaten birbiri ile çelişiyor.

@clubber

“Satıcı bu komisyonu fiyata mı ekliyor” sorusuna cevap olarak en başta bir deney önermiştim. Siteden fiyata bak, BW yönlendirmesinden sonra fiyata bak. Fark varsa haklısın. Ben bu denemeyi yapmadım. Daha önce belirttiğim şey böyle bir fark olmadan da kar edilebileceği. Bunu da 3 kere açıkladım ama yine yazayım. Bu komisyonu ödeyen satıcı zaten bu komisyona harcadığı/harcayacağı miktarı reklam gideri olarak kullanmayı göze almış olabilir (bir ekonomist varsa el atsın : ) Bunlar gerçekten aritmetik hesaplar, yani tüketiciye zarar vermeden böyle bir sistem kurmak oldukça mümkün.

@clubber

Tuzak derken ne dediğini ve çekincelerini çok iyi anlıyorum. Az önceki son cümlemi tekrarlamam gerekirse böyle bir sistemi tuzak içermeden ve win-win durumunda kurmak gayet de mümkün.

@clubber

BW ile hiçbir alıp veremediğim ya da aldığım verdiğim bir şey yok. Reklam yaptığıma dair asılsız suçlaman için özür bekliyorum (nedense)

@dodurgalı_06 : tamam sakinim :)

Scudo
Selam arkadaşlar,

Tartışmaya gerek yok burada hepimizin ortak noktası bisiklet değil mi? Ona odaklanalım boşverin gerisini değmez tartışmaya :)

arkadaşlar dün ininal kart aldım ama yurtdışı alışverişlerinde komisyon alıyormuş 7tl boşa gitti
bugün enparayı tavsiye ettiler enpara siparişi verdim 40$lık sipariş vericem aliexpressten acaba 40$ın Tlye çevrilmiş ücreti kadar karta para yatırsam sipariş verebilirmiyim yani ek ücret vs alıyormu?
Allah rızası için kart daha gelmeden cevap verin

@Owlknife Komisyon almaz. Ben garanti ile de enpara ile de alışveriş yaptım komisyon almadılar.

@gokhaan sağolun peki enpara nelerden para alıyor/kesiyor nereden kar sağlıyor?

@Owlknife şube masrafları olmadığı için müşteriden ücret almıyorlar hiç bir zaman. İşlem ücreti, komisyon vs yok. Ben yaklaşok 3-4 senedir kullanıyorum. Gayet memnunum. Kredi çektiğinizde, ekpara yani nakit avans kullandığınızda fln faiz var.
Nereden kar sağlıyorlar bilmiyorum :)

Booking ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. Eğer genius olmuşsanız, yani bookingde 1 yıl içinde fazla rezervasyon yaptıysanız siz genius oluyırsunuz ve bazı otellerde ekstra %10 indiriminiz oluyor. Örneğin bu yaz bir otele rezervasyon yapacaktım. Otelle konuştum 440 tl dedi, aynısı bookingde 400tl idi. Bu durumla sık sık karşılaşıyorum. Tersi de olduğu oluyor elbette. Her türlü en uyguna kalmayı başarıyorum. Hatta bu yaz bookingle bir rezervasyon yapmıştık, puanı 9.5 idi. Ama karşılamada sıkıntı çıktı, hoş değildi. Sonra otel sahibine olayı anlatınca bizden para talep etmedi ve bedavaya kaldık. Bookingin avantajı da bu, otel sahiplerinin bazıları puana takık ve negatif yorum istemiyorlar. Para talep etmeme nadir bir olay. Ama oluyor mu oluyor. Bol bol araştırmak lazım.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Hatta arkadaşım 2500tl ye ingilterede rezervasyon yapmıştı, aynı odayı ben ona 1600 e yaptım. Garip ama gerçek

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynen öyle. booking de genius um olmasam dahi. sayısız otel de kalmış birisiyim. ömrümde hiç booking den ucuza telefon ile arayıp yada elden ödeyelim dediğimde daha ucuz fiyat veren 1 otel bile rastlamadım. öyle bir şey yok. her zaman elden gelen otel arayan müşteri araştırmamış ve mahkum müşteridir ve her zaman en az 20-30 tl fazla öder. bir keresinde anlık indirim ile çift kişilik odayı 140tl ye tuttum 5 yıldızlı ankaranın en lüks otellerinden birisidir. 2 saat sonra otelin fiyatı 300tl oldu. giriş için otele gittim orada oturuyorum yoldan geçen bir çift için tam 450 lira dediler. herneyse çok bocalamaya gerek yok. bunlar olmasa e-ticaret in kaymağını bize yedirmezler. internetten ödeme yapan kitle çoğaldığında böyle avantajlar kaybolur. ama buda en az bir 20 yıl sürer. bocalayın durun 3 kuruş nakitinizi nereye harcayacağınızı şaşırın. ek hesaplara dayanın kredi kartından nakit çekip gidip pos geçen yerlere nakit ödeyin 30 gün sonra ödemek varken peşin peşin %2.02 fark ödeyin. taksitli nakit avans çekin. internette aynı ürün 100 lirayken mağazadan bir hilesi vardır deyip 180 liraya alın. internetteki 1200 liralık televizyonu teknosaplar mağazalarında 2000 liraya görerek alın.

@Oğuzhan Y. Ben ziraat bankkart kullanıyorum içinde para olmasına rağmen bakiye yetersiz diyor neden acaba?

Ben ziraat bankkart kullanıyorum. Aliexpressten en ucuz şeyi bile kartımda para olmasına rağmen bakiyeniz yetersiz diyor. Neden acaba?

@Kbrdnc12 kartınızı internet alışverişine açtırmanız gerek bir de yanlış anlamadıysam sanırım siz hesaba değil karta yükleme yapmışsınız ondan da olabilir

@Kbrdnc12

Kartınızda sadece bir hesap mı var? Eğer birden fazla var ise bir al marketten alışveriş yaparken hangi hesaptan paranın çekildiğine bakın (varsayılan hesap- birincil hesap) hangi hesaptan çekildiğini bulursanız orada para olduğuna emin olun sonra da alışverişinizi yapın. Ben hep AliExpress ten alışveriş yaparım hiç sorun yaşamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Kbrdnc12

Internet alışverişine kapalıdır. Bankayı arayıp açtırın.

@Taxonera Merhaba Aliexpreste Vakıf bank kartıyla alışveriş yapamıyorum yurt içi ve yurt dışına da açıktır sebebi ne olabilir. Müşteri hizmetlerini aradım 3D secure varsa alışveriş yapabilirsiniz yoksa yapamazsınız denildi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Geri