Scudo Sports

Banka ve kargo önerileri

@oyunbozan, Kargoyu getiren arkadaşlarla birebir görüşüyorum, araçla getiren elemanlardan bahsediyorum. Hepsi yorgun bitik bir halde, çalışma şartları çok ağır bu arkadaşların. Alıştıkları kendi güzergahları dışında başka güzergahlara verildiklerini bu yüzden adres bulma da sorunlar yaşadıklarını, şubelerde yeterli eleman olmadığını söylüyorlar. Araç sayısı kısıtlı. Araçlar sık arıza yapıyormuş, arızadan da sorumlu tutuluyorlarmış bunu da yeni öğrendim, bu da üstlerinde ayrı bir stres. Bir araç bozulduğunda o gün bütün işlerin aksadığını söylüyorlar. Araç sanayi de kaç gün yatıyorsa şube de işler de o derece aksıyormuş. Müdürler genellikle sorun çıkartan müdür izlenimi bırakmamak adına merkeze olması gereken eksiklikleri aktarmamaya çalışırlar. Bu yüzden saha da olan kesim çok ezilir, sorunlar birikir ve sonucunda bu tür aksamalar meydana gelir. Bence şube ve bölge müdürleriyle görüşmek yerine şube de ve dağıtımda çalışan arkadaşlarla görüşüp dertlerini dinlemekte fayda var.

Scudo
Yazanların çoğu yurtiçiyi kötülüyor lakin yine en çok tercih edilen yurtiçi ankete göre hemde açık ara... :koptum:

@MuratHan

Ama biz ne yapabiliriz ki. Bu sorunlarını biliyorum. Aşağılık firmalar.

@MuratHan İnsan kaynakları uzmanıyım. Emin olun o söylediklerinizi yapıyoruz. Söylemek istediğim çok şey var. Sadece toplum olarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum.

Elbette müşteri haklıdır. Fakat 10 liralık flash bellek 1 günde teslim edilmedi diye 2. gün arayıp çalışanlara ağzına gelenleri söyleyen insanlar var. 5 liralık kargo verdi diye kargo firmasını sanki satın almış gibi, herkes onun kulu kölesi olmuş gibi davranan insanlar var. Çalışanların motivasyonunu bozan insanlar var. Toplum olarak, dediğim gibi elimizi taşın altına koyduğumuzda, ve anlayışlı olduğumuzda düzelemeyecek hiç bir şey yoktur.

PTT yada Yurtiçi kullanıyorum ama en çok ptt

Çalıştığım yere günde 200 e yakın kargo geldiği için bu konuda biraz fikir sahibiyim.
MNG sorun yaşamıyorsun fakat ürünü açıp kontrol etmene izin vermiyor, açmak istersen teslim etmeden geri götürürüm diyor.
UPS kargoyu kayıp dahi etseler veya kırık getirseler hiç bir şekilde hak iddaa edemiyorsun, şiddetle uzak durulmasını tavsiye ederim, ayrıca çalışanları burnu beş karış havada tipler. Ayrıca ürünü diyelim teslim almadın evde yoktun vesaire, ürünü depoda bi süre tutuyolar teslim almak istersen ekstra günlük ücret çıkarıyorlar. o sürede almadın imha ediyorlar imhanın parasınıda senden istiyorlar. :)
Yurtiçi Belki anlaşmalı olduğumuzdan bilmiyorum, sıkıntı yaşatmıyorlar. ürünü kontrol etmek istersem ederim tazmin konusunda sıkıntı yapmadılar.
Aras arada gelip bi kaç parça mal bırakıyor pek sıkıntı yaşamadık.
Bi kerede yurtdışından sipariş veren bir çalışana ptt kargo gelmişti, bu kadar merdiveni bana indirmek zorundamısınız diye atarlanmıştı neden anlamadık :)

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
Genel olarak kargo firmaları arasında en iyisi şudur diye bir tercih olduğunu söyleyemem kendi adıma. Bugüne kadar internetten yaptığım onlarca alışverişim için çeşitli kargo firmalarıyla muhatap oldum. Muhatap olduğum tüm kargo firmaları kimi zaman ürünümü son derece hızlı ve sorunsuz teslim ederken aynı kargo firmalarıyla kimi zaman papaz oldum. Örnek olarak eklediğiniz ankette aras %18 oy almış ancak benim en az sıkıntı çektiğim kargo firması bu firma. Bunun yanında yurtiçiyle gelen son iki ürünüm için arka arkaya adamlarla kavga ettim zamanında teslimat olmadığından. Belkide kargo firmasından çok hangi firmanın hangi şubesi şeklinde değerlendirme yapılması daha doğru olabilir.

• Beğen
Tepkiler: redcat1.6slx
Aras çok baştan savma çalışıyor bence. Yurt içi kullanıyorum

Dün bir sipariş geçtim bir firmadan. Malesef Yurtiçi ile çalışıyorlarmış. Kargo mesafesi 111KM görünüyor. Ama dünden beri bulunuduğu şubeden çıkış yapamadı. Oysa aynı sürede Ankaradan, Sivas'dan kargo geliyor (sürat, Ptt).

Böyle çalışmaya devam edeceklerse, biz bu işi beceremiyoruz diyerek kapıya kilidi vurup gitsinler. Kargo'nun Alanya ya geliş tarihi 29 Mayıs ve aynı gün sözde dağıtıma çıkarılmış. Bu gün dahil üzerinden 5 gün geçti ve bu paket hala şubeden buraya en fazla 2 km mesafede ki evime getirilemedi. İşte böyle bir firma bu yurt içi kargo. Bu kaçıncı. İzmir ve Antalya dahil hepsi aynı. Şubenin telini de veriyorum merak eden açsın, gün boyu saatlerce çaldırın telefonlara bakan bir Allahın kulunu bulamazsınız. 02425125201

https://i.hizliresim.com/LaGQNJ.jpg

Ek olarak Ankara kargoda temiz iş yapıyor fakat heryerde şubesi ve dağıtımı yok sanırım

Merhaba arkadaşlar. Ankara'dan bir arkadaşa kapıda ödemeli bir ürün yollayacağım ancak vergi dairesinden kağıt alman gerekiyor dendi bana. Ben ne yapacağım bu konuda bi bilgisi olan var mı? Ya da kadın eksik biliyordu da bana mı söylemedi acil yardım lütfen. Kimseden öyle bir şey istenmemiş forumlardan ve yorumlardan okuduğum kadarıyla benden neden isteniyor? Yeni yönetmelik vs bir şey mi var. Bilgisi olan birisi cevaplarsa çok iyi olur Teşekkürler

@Auron Sanchez
merhaba,
ben de bir zamanlar PTT ile kapıda ödemeli bir şeyler sattım ama sahte bal ile 2500 liralık telefonu 200 liraya satıp kutuda buruşturulmuş gazete kağıdı gönderenler yüzünden ptt bu uygulamayı vergi levhası olması şartı ile sunmaya başladı ya da ürünün faturası olması şartını getirdi. sonuç olarak benim başıma bunun gibi bir sorun gelmişti ve bu sorunu aşamadım.

@mehmetlevent Hocam ürünün faturasını benim mi çıkartmam lazım yoksa hali hazırdaki faturalar da geçerli midir? Çünkü kadın faturayla ilgili hiçbi şey demedi direk vergi dairesinden kağıt olmadıkça göndermiyorum dedi :(

@Auron Sanchez
merhaba Ahmet, benim elimde fatura olmadığı için konunun üzerine düşmemiştim. detayları bilmiyorum. üzgünüm doyurucu bir cevap veremediğim için.

@Auron Sanchez kapıda ödeme ile ürünler artık ancak faturalı satılabilyor. Ürünün fatursından ziyade yeni fatura olması gerekiyor satış dair.

@n500 Hocam faturayı benim mi çıkartmış olmam lazım, ürünün kendi faturası mevcut. Kadın fatura namına hiçbir şey söylemedi :(

@Auron Sanchez Önceden böyle değildi ama değişmiş. Konuyu daha iyi bilen arkadaş daha iyi cevap verebilir. Bilmeyen birine denk gelirse geçer belki ama. Benim anladığım ticaret erbabı olmayanlara kapıda ödeme yolu kapatılmış.

Geri