Deniz Duman
Daimi Üye
- Tepki
- 154
Fare yalanıda bitmedi gitti arkadaş. Avrupa da paris hariç hangi ülkede veya şehirde fare var acaba? 5 ay yurtdışında yaşadım. Ne bir köpek ne bir kedi ne de bir fare sıçan gördüm. Herkes almış evinde besliyordu.Doğudan batıya her yerde o kadar çok maymun var ki. Hiçbir caydırıcı ceza da yok.
(link)
Saldırgan köpekler tespit edildiğinde öldürülebilir. Bunda sorun yok. Sorun tüm köpekler öldürülsün düşüncesinde.
Sokaklardaki kedi köpekler in hepsini öldürdüğünüzde fare ve sıçan sayısında aşırı artış olacak ve bunların yaydığı hastalıklardan dolayı çok daha fazla kişi hastalanacak/ölecek. O zaman kedi köpekler geri gelsin dersiniz. Fareleri mi tercih edersiniz köpekleri mi? Kedi köpek seven birisi değilim. Sadece fare vs. türü haşereleri istemiyorum.
2023 yılında trafik kazalarında 327.842 kişi yaralanmış ve 2.774 kişi ölmüş. Köpeklerden bin kat daha büyük tehlike ama niyeyse kimse o kadar yaygara çıkarmıyor.Terörle mücadelede bile son 21 ayda 92 insan kaybetmedik, başıboş köpek sorunu bir milli güvenlik sorunudur. Çözümü de hoşunuza gitsin ya da gitmesin itlaftır. Aksini savunan kişi bu durumdan ya maddi ya da manevi çıkar sağlıyordur. Bunları bir veteriner olarak söylüyorum, barınakların çözüm olduğunu söyleyenler hiç barınağa gitti mi acaba? kendi pislikleri içinde açlıktan hayvanlar birbirini yiyorlar, bu mudur çözüm?
Konuyu değiştirmeyin, o kadar alıntı yaptım.Doğudan batıya her yerde o kadar çok maymun var ki. Hiçbir caydırıcı ceza da yok.
(link)
Saldırgan köpekler tespit edildiğinde öldürülebilir. Bunda sorun yok. Sorun tüm köpekler öldürülsün düşüncesinde.
Sokaklardaki kedi köpekler in hepsini öldürdüğünüzde fare ve sıçan sayısında aşırı artış olacak ve bunların yaydığı hastalıklardan dolayı çok daha fazla kişi hastalanacak/ölecek. O zaman kedi köpekler geri gelsin dersiniz. Fareleri mi tercih edersiniz köpekleri mi? Kedi köpek seven birisi değilim. Sadece fare vs. türü haşereleri istemiyorum.
Bu cümle ile ne demek istedin açıklar mısın?Hala konuda köpeklerle kedilerle bir tutan varsa pes.
Köpekler gerçekten sıçan yakalıyor. Hatta neyworkta artık aşırı derece sıçan sayısı artınca köpek sahipleri sıçan avına başladılar.@gezgin gezer Köpeklerin fare yakaladığına inanan, daha kim bilir nelere inanır. Önce bi köpekleri toplasınlar, bikaç yıl sonra fareler çoğalırsa ona göre bakarız.
Köpek salgını var. Kedi salgını olamaz çünkü bu hayvanlar avcı. Öldürdüğü hayvanlarla besleniyor. Yeni doğmuş kedi bile gider bahçeden sülük yer. Köpekler ise kurttan türemiş şehir ortamında yeri olmayan hayvanlar. Tek yaptıkları fare gibi üremek.Bu cümle ile ne demek istedin açıklar mısın?
Bu bahsettikleriniz sahipli, eğitimli hayvan. Bizim karşı olduklarımız sahipsiz sokak köpekleri. Sıçan avlayanlar bunlar değil, elma ile armutu kıyaslamayın.Köpekler gerçekten sıçan yakalıyor.
Köpekler gerçekten sıçan yakalıyor. Hatta neyworkta artık aşırı derece sıçan sayısı artınca köpek sahipleri sıçan avına başladılar.
Bir bölgedeki bir hayvan türünü tamamen yok etmenin ekolojik zararları geçmiş yıllarda zaten görüldü. Aynı hatayı tekrarlamanın anlamı yok.
Aşırı saldırgan olanlar görüldüğünde yada kuduz gibi hastalığa yakalanlar tespit edildiğinde öldürülür ama çoğu köpeğin kimseye bir zararı yok. Zararlı olmayanı öldürmenin kimseye faydası olmayacak.
Benim bu konuda onerim kopekseverlerin tek tek tespit edilip maaslarindan kesinti yapilarak barinaklardaki hayvanlarin bakimina harcanmasi. Oyle kuru kuruya kopekseverlik olmamali.Terörle mücadelede bile son 21 ayda 92 insan kaybetmedik, başıboş köpek sorunu bir milli güvenlik sorunudur. Çözümü de hoşunuza gitsin ya da gitmesin itlaftır. Aksini savunan kişi bu durumdan ya maddi ya da manevi çıkar sağlıyordur. Bunları bir veteriner olarak söylüyorum, barınakların çözüm olduğunu söyleyenler hiç barınağa gitti mi acaba? kendi pislikleri içinde açlıktan hayvanlar birbirini yiyorlar, bu mudur çözüm?
Ayni seyden ben de muzdaribim. Burada cok guzel manzarali rotalar var ama basibos kopekler yuzunden gidemiyoruz. Gitsek de birkac kisi gitmeye calisiyoruz. Birileri kopek sevecek diye kimse kimseye bu zulmu yapamaz.Malesef sürmek istediğim rotalarda çok aşırı sayıda başıboş köpek var. Bunu bizzat deneyimledim. Başıma daha kötü birşey gelmemesi için en güvenli 15 kmlik bir rota dışına çıkamıyorum yıllardır. Hayatım boyunca çocukluğum hariç 4 kez bisiklet ile düştüm, 2'si başıboş köpek yüzünden ve bu yıl oldu. Diğer 2'si kilitli pedal açılmaması ve çamur yüzünden. Eğer haber gerçekse 2024'te süreceğim çok rota, görmek istediğim çok yer var, hatta oğlumla bile sürebiliriz.
(link)
(link)bu sokak köpekleri ile ilgili bi gelişme var. ankaradaki olaydan sonra Mahur Yavaş açıklama yapmıştı. başka ülkelerde ( sanrım avrupa yı söyle ) böyle sokaklarda başıboş köpek olmaz dedi göremezsiniz. bi bizde var dedi. bunun bi çözümü olmalı dedi.
biz dedi topayacağız barınaklara koyacağız. o gönüllü hayvanseverlerler gelsinler taşın altına ellerini koysunlar, ilgilensinler, biz onlara da gereken desteği vereceğiz demişti. sahiplenebilen sahiplensin dedi..
bugünde okuduğuma göre. başı boş sokak köpekleri toplanacak, barınaklara konacak. sahiplendirilmeye çalışılıcak yok sahiplendirilemezse uyutulucak.
şimdi baya yaygara kopartır bu beyinsiz mantıksız ittaparlar.
okuyunca hemen foruma geldim. ama bu başlıkta yok göremedim. yoksa başka başlıkta mı? yoksa çok yavaşsınız , nedir bu yavaşlık arkadaşlar.? )))
(yazın pek giremedim foruma, şu anda bisikletimde hasta yatıyor garibim bende yoğunum giremiyorum foruma )
Ya ben bunu hep diyorum ama anlatamıyorum insanlara. Korkusuz tek hayvan bal porsuğu, kütleyle cüsseyle ilgilenmeyip gelene gidene atar yapıp saldıran tek hayvan bu. Yani köpek dediğimiz hayvan olsun olsun dizimize kadar gelen bi hayvan, hadi en çok belimize gelir. Yıllardır köpekler bana havladığında "şş", "sus bakayım", "hayt", "huyt" gibi yüksek sesler eşliğinde üstlerine doğru hamle yaparım, korkup da geri çekilmeyen, paşa paşa önüne dönüp beni görmezden gelmeyen bi tanesine rastlamadım desem yeridir. Deli deliyi görünce çomağını saklarmış diye boşuna dememiş atalarımız