Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

2040'ta sokak hayvanı sayısı nüfusu yakalayabilir...
(link)

Scudo
İnsanlar fütursuzca sokak hayvanlarını beslediği, belediyeler geçmişte sayılarını kontrol altında tutmada gevşek davrandığı ve sokaklara kontrolsüzce atıldıkları için sayıları arttı. Geçmişte belediyelerin şehrin dışına ormanlık alanlara, yani insan yerleşiminin olmadığı yerlere attıkları köpekler, nüfusumuz hızlı arttığı ve kentlerimiz doğal alanları işgal ettiği için sorun olmaya başladı. Akıl sahibi olan canlılar olarak doğrudan bizim sebep olduğumuz sorunları diğer canlıları yok ederek çözemeyiz. Bu tüm toplumun muzdarip olduğu ve insanlığın neden olduğu bir sorunsa hep birlikte çözmemiz gerekir.

Çözüm basit. Ötelenen, indirime gidilen, muaf tutulan kurumlardan, hani o ünlü inşaat şirketlerinden alınmayan vergileri temin etsek, bir yılda tüm sokak köpekleri için daha iyi yaşam şartları sağlayacak barınaklar inşa edilip, kısırlaştırmalar yapabiliriz. Sokak hayvanların yaşam alanı değildir. Sokakta yaşayan hayvanlar istatistiksel olarak daha kötü yaşam koşullarında daha kısa yaşamaktadır. Sokakta hayvan bakmak hayvan severlik değildir. O hayvanların başlarına taciz tecavüz dahil neler neler geliyor. Ancak daha önceden alınması gereken önlemlerin alınmamış olması, sokak hayvanlarının sayılarının kontrolden çıkması da bizim hatamız. Dolayısıyla bunu insanca çözmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: catma
Akıl sahibi olan canlılar olarak doğrudan bizim sebep olduğumuz sorunları diğer canlıları yok ederek çözemeyiz.
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu soruna biz sebep olduysak, biz çözmeliyiz. Çözümü başkasından bekleyemeyiz.
Mesele insanların canının tehlikeye atılması. Bunu hiçbir diğer hayvan yapmıyor. O nedenle mesele çok açık. Bunu yapanlar ormanda yaşayan doğal canlılar değil, o nedenle uzak durarak kaçabileceğimiz bir doğa olayı değiller. Bizim şehirlerimizde yaşayan evcil olması gerekirken evcilliğini fazla müsamaha ile yitiren, insanlardan korkusunu yitirmiş vahşi köpekler bunlar.
Horozu bile eğitmezseniz sizi kovalamaya kalkar. Burnunu sürterseniz ama sizin daha büyük olduğunuzu öğrenir, bir daha sizi rahatsız etmez. Bu köpekleri ya eğiteceksiniz, ya da eğitemediğinizi kabul edip sokaklardan bir bir toplayacaksınız. Bunun başka bir yolunu ne yazık ki göremiyorum.

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu soruna biz sebep olduysak, biz çözmeliyiz. Çözümü başkasından bekleyemeyiz.
Mesele insanların canının tehlikeye atılması. Bunu hiçbir diğer hayvan yapmıyor. O nedenle mesele çok açık. Bunu yapanlar ormanda yaşayan doğal canlılar değil, o nedenle uzak durarak kaçabileceğimiz bir doğa olayı değiller. Bizim şehirlerimizde yaşayan evcil olması gerekirken evcilliğini fazla müsamaha ile yitiren, insanlardan korkusunu yitirmiş vahşi köpekler bunlar.
Horozu bile eğitmezseniz sizi kovalamaya kalkar. Burnunu sürterseniz ama sizin daha büyük olduğunuzu öğrenir, bir daha sizi rahatsız etmez. Bu köpekleri ya eğiteceksiniz, ya da eğitemediğinizi kabul edip sokaklardan bir bir toplayacaksınız. Bunun başka bir yolunu ne yazık ki göremiyorum.
Alıntı metin.

Esasında bu dediğiniz şuan birçok şehirde uygulanıyor (toplu zehirlemeler)
(link)
Aydın'da köpek katliamı büyüyor
Aydın'ın Nazilli ilçesindeki köpek ölümleri, Köşk ilçesine de sıçradı. Nazilli'de 2 günde 13 köpek, Köşk'te ise 17 köpek ve 3 tiki ölü olarak bulundu. Ölümlere ilişkin emniyetin çalışmaları sürüyor.

Bakanlıktan sokakta yaşayan hayvanlar hakkında genelge
(link)

Bakanlıktan sokakta yaşayan hayvanlar hakkında genelge
(link)
Hayvanları Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin 7. Madde'sinin E Bendinin uygulanmasını teklif ediyorum.
Kısırlaştırıp salma fikri kamu kaynaklarının israfına yol açıyor ve bitmez bir kısırdöngü oluyor. Uyutulsalar, en azından genelge doğru okunmuş olur ve tüm maddeler gereğince yerine getirilir.

Ankara'nın 'başıboş köpek' sorunu: Çözüm belli, adres neresi?
(link)

Ankara'nın 'başıboş köpek' sorunu: Çözüm belli, adres neresi?
(link)
Hayvansever kozmonotlar derneğinin bu meseledeki yerini sadece merak ediyorum. Sorun insanların yaşam alanı, kamu sorunu, olay köpeklerin ötesine geçeli çok oluyor.

Çok yazılmış , yorumlanmış , fikiler ortaya atılmış bir konu.. Uzun zamandır da bir çok platformdan takip ediyorum...

Güzel fikirler , yol/yordamlar da çıkıyor arada hak veriyorum ama günün sonunda bunu yapması gereken merciler etrafta görünmüyorlar.

Korkarım ki bu işin sonu da teksas kanunlarına bağlanmasın ; millet kendi çözümünü üretip temizliğe başlarsa şaşırmam.

Çok yazılmış , yorumlanmış , fikiler ortaya atılmış bir konu.. Uzun zamandır da bir çok platformdan takip ediyorum...

Güzel fikirler , yol/yordamlar da çıkıyor arada hak veriyorum ama günün sonunda bunu yapması gereken merciler etrafta görünmüyorlar.

Korkarım ki bu işin sonu da teksas kanunlarına bağlanmasın ; millet kendi çözümünü üretip temizliğe başlarsa şaşırmam.
Ne kadar uysal köpekler öyle, sahibini bile kapüşonundan ısırıyorlar.
(link)

Zehirlemek gerçekten canice, uyutulmaları en güzel çözüm. Biraz daha zor ama en acısızı.

Zehirlemek gerçekten canice, uyutulmaları en güzel çözüm. Biraz daha zor ama en acısızı.
Her yıl onlarca insanlar itler tarafından öldürülürken, zarar görürken sorun yok fakat insanlar kendilerini korumak için bu it sürüsünü zehirlediği zaman mı vicdanın sızlıyor?

Vay zihniyete...

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Her yıl onlarca insanlar itler tarafından öldürülürken, zarar görürken sorun yok fakat insanlar kendilerini korumak için bu it sürüsünü zehirlediği zaman mı vicdanın sızlıyor?

Vay zihniyete...
İnsan it değildir beyefendi, bir miktar vicdan olmayana da insan denmez.

• Beğen
Tepkiler: phrygian
İnsan it değildir beyefendi, bir miktar vicdan olmayana da insan denmez.
İnsana kim it demiş anlamadım? Günün birinde sokak köpeği sana veya sevdiğine zarar verince nasıl vicdanlı olacaksın itlere karşı çok merak ediyorum.

Bu hayvana karşı nasıl vicdanlı olayım?
(link)

İnsana kim it demiş anlamadım? Günün birinde sokak köpeği sana veya sevdiğine zarar verince nasıl vicdanlı olacaksın itlere karşı çok merak ediyorum.

Bu hayvana karşı nasıl vicdanlı olayım?
(link)
Başımıza ne geliyorsa duyar kasanlardan geliyor.

Geri