- Tepki
- 18.201
- İsim
- MEHMET CEM SAYGI
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hangi nüfusu? Mülteciler dahil toplam nüfus ise bence 2100'ü falan bulur. 😀2040'ta sokak hayvanı sayısı nüfusu yakalayabilir...
(link)
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu soruna biz sebep olduysak, biz çözmeliyiz. Çözümü başkasından bekleyemeyiz.Akıl sahibi olan canlılar olarak doğrudan bizim sebep olduğumuz sorunları diğer canlıları yok ederek çözemeyiz.
Alıntı metin.Çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu soruna biz sebep olduysak, biz çözmeliyiz. Çözümü başkasından bekleyemeyiz.
Mesele insanların canının tehlikeye atılması. Bunu hiçbir diğer hayvan yapmıyor. O nedenle mesele çok açık. Bunu yapanlar ormanda yaşayan doğal canlılar değil, o nedenle uzak durarak kaçabileceğimiz bir doğa olayı değiller. Bizim şehirlerimizde yaşayan evcil olması gerekirken evcilliğini fazla müsamaha ile yitiren, insanlardan korkusunu yitirmiş vahşi köpekler bunlar.
Horozu bile eğitmezseniz sizi kovalamaya kalkar. Burnunu sürterseniz ama sizin daha büyük olduğunuzu öğrenir, bir daha sizi rahatsız etmez. Bu köpekleri ya eğiteceksiniz, ya da eğitemediğinizi kabul edip sokaklardan bir bir toplayacaksınız. Bunun başka bir yolunu ne yazık ki göremiyorum.
(link)Esasında bu dediğiniz şuan birçok şehirde uygulanıyor (toplu zehirlemeler)
Hayvanları Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin 7. Madde'sinin E Bendinin uygulanmasını teklif ediyorum.Bakanlıktan sokakta yaşayan hayvanlar hakkında genelge
(link)
Hayvansever kozmonotlar derneğinin bu meseledeki yerini sadece merak ediyorum. Sorun insanların yaşam alanı, kamu sorunu, olay köpeklerin ötesine geçeli çok oluyor.Ankara'nın 'başıboş köpek' sorunu: Çözüm belli, adres neresi?
(link)
Ne kadar uysal köpekler öyle, sahibini bile kapüşonundan ısırıyorlar.Çok yazılmış , yorumlanmış , fikiler ortaya atılmış bir konu.. Uzun zamandır da bir çok platformdan takip ediyorum...
Güzel fikirler , yol/yordamlar da çıkıyor arada hak veriyorum ama günün sonunda bunu yapması gereken merciler etrafta görünmüyorlar.
Korkarım ki bu işin sonu da teksas kanunlarına bağlanmasın ; millet kendi çözümünü üretip temizliğe başlarsa şaşırmam.
Her yıl onlarca insanlar itler tarafından öldürülürken, zarar görürken sorun yok fakat insanlar kendilerini korumak için bu it sürüsünü zehirlediği zaman mı vicdanın sızlıyor?Zehirlemek gerçekten canice, uyutulmaları en güzel çözüm. Biraz daha zor ama en acısızı.
İnsan it değildir beyefendi, bir miktar vicdan olmayana da insan denmez.Her yıl onlarca insanlar itler tarafından öldürülürken, zarar görürken sorun yok fakat insanlar kendilerini korumak için bu it sürüsünü zehirlediği zaman mı vicdanın sızlıyor?
Vay zihniyete...
İnsana kim it demiş anlamadım? Günün birinde sokak köpeği sana veya sevdiğine zarar verince nasıl vicdanlı olacaksın itlere karşı çok merak ediyorum.İnsan it değildir beyefendi, bir miktar vicdan olmayana da insan denmez.
Başımıza ne geliyorsa duyar kasanlardan geliyor.İnsana kim it demiş anlamadım? Günün birinde sokak köpeği sana veya sevdiğine zarar verince nasıl vicdanlı olacaksın itlere karşı çok merak ediyorum.
Bu hayvana karşı nasıl vicdanlı olayım?
(link)
Maalesef kendi başlarına gelmediği için bilmiyorlar.Başımıza ne geliyorsa duyar kasanlardan geliyor.