- Tepki
- 18.201
- İsim
- MEHMET CEM SAYGI
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bazı arkadaşların iddia ettiğinin aksine bir zamanlar, sokak köpeği sorunu yokken sokağa bırakılmıyormuş demek. Çözüm belli, yasayı tekrar uygulayacağız, sokakları köpeksizleştireceğiz.Sabuncuoğlu Çoban, 2004 yılında sahipsiz hayvanlar sokağa geri bırakılmaya başlandıktan sonra köpek sayısının kısırlaştırmayla baş edilemeyecek bir seviyeye geldiğini söyledi.
Bilimsel bir panel:
(link)
Katılıyorum şehirden uzaklaşınca allaha emanet yalnız kalıyor insan her kıyıda bir köpek bellide olmuyor bisikletle yakalaşmaya görBugün Yılmaz Büyükerşen Bulvarı istikametinden Eskişehir Fuar Alanı'na doğru bisikletimle gitmeye karar verdim lakin 1. Hava Jet Üssü'nün ilerisinde hava muhalefeti ve yolun güvensizliği yüzünden geri dönmeye karar verdim. Geri döndüğüm yolda birden 15-20 köpek boş bir araziden bana havlayarak koşmaya başladı. Hemen köpeklere (geri?) bağırıp yerden taş aldım. Yüreğim ağzımda bir şekilde 200-300 metre yürüyerek uzaklaşmaya çalıştım. Bu mesafenin yarısında ise köpekler tarafından takip edildim. Bu ve bunun gibi olayları yaşamaktan epey bıktım. Sokaktaki başıboş köpeklerin itilaf edilmesi gerektiğine inanmaya başladım. Şehrin az buçuk dışına çıkınca adeta terör estiren canavarlara dönüşmüş bu hayvanlar...
Çözüleceğine zerre inancım yok artık.Ya bisiklet sürmeyi bırakacağım ya da bir gün burda ölüm haberimin paylaşılmasını göze alacağım..
Çok sevdiğim hayvanların bir korku unsuruna dönüşmeleri çok üzücü. Ortada bir sorun var ve hala çözülmemiş olması daha üzücü..
Birleşmiş Milletler, UNESCO, vb. Afrika’ya insani yardım götürüyor gibi adeta, gözümde bire bir aynı olay.Herkese keyifli forumlar 🙋🏻♂️,
Gün içinde işten fırsat buldukça, en azından evime gidip gelirken güzergahımı biraz şehirden uzak, biraz yokuş, biraz güzel asfalt olsun diye belirli bir kaç rota oluşturdum.. Şunu farkettim ki, araçlarında köpek mamasıyla dolaşıp ya da hayvanlara verilecek şekilde ayarlanmış yemek artıklarını yol kenarlarında gördükleri kedilere ve köpeklere veren insanların; kendilerince çok şevkatli, çok iyi, çok idol insanlar gibi davranıyor, hayvanları seviyormuş gibi tavırlara girmelerine anlam veremiyorum.. Şimdi bu kadın ve erkekler, yemek ya da mamaları bu yol kenarlarına döküyor. Kedi ve köpekler değil sadece, tilki, kirpi, domuz , kaplumbağa gibi doğal yaşamın diğer üyeleri de üşüşmeye başlıyor.. Hemen yol kenarlarına koymalarından ve hatta bazılarının bu hayvanlar için yuva getirip/yapıp, hayvanların o bölgelerde koloni kurmasını tetikleyici davranışları yüzünden faydadan çok zarar yaratıyorlar haberleri yok.. Trafikte diğer araçlar için de sorun, yolda köpek ve kedi yavruları, kirpiler , kaç defa gördüm, telef oluyor.. Kaplumbağa gördüm ya, ezilmiş, kaplumbağa.. 😒
Sosyal medyayı iyi kullanan arkadaşlar, sizlerin yardımıyla yeni bir akım (Trend) oluştursak?
Konu, "sokak hayvanlarına yardımı yolun hemen dibinde değil, oldukça uzak noktasında yapmak" olsa.
Bunu yayabilme ihtimali nedir? Bu konu biraz çabayla sosyal medyada gündem haline getirilebilir mi?
Abi zaten bu tarzdaki insanlar genellikle sosyal medyaya pek hakim olmayan, pek de bi ilişkisi olmayan insanlar. O yüzden işe yarayacağına dair bi umudum yok benim. Zaten böyle bi şey yaparken arkasını önünü düşünmeye pek niyeti olan insanlar da değiller, onlar için -daha önce de detaylıca açıklamaya çalışmıştım- hayvanların karınlarını doyurmak, onlara iyilik yapmak suretiyle sevap points kasmak önemliSosyal medyayı iyi kullanan arkadaşlar, sizlerin yardımıyla yeni bir akım (Trend) oluştursak?
Konu, "sokak hayvanlarına yardımı yolun hemen dibinde değil, oldukça uzak noktasında yapmak" olsa.
Bunu yayabilme ihtimali nedir? Bu konu biraz çabayla sosyal medyada gündem haline getirilebilir mi?
Itperestlerin buyuk cogunlugu sosyopat insanlar [Sosyopat: toplum tarafından hoş görülmeyen davranışlarda bulunan, kurallara ve kanunlara karşı gelen, verilen cezalardan hiçbir şekilde yılmayan]Sosyal medyayı iyi kullanan arkadaşlar, sizlerin yardımıyla yeni bir akım (Trend) oluştursak?
İstedigimiz kadar uzak yere koyalım yine de aynı bölgeye gelirler kontrol etmeye aslanlar gibiSosyal medyayı iyi kullanan arkadaşlar, sizlerin yardımıyla yeni bir akım (Trend) oluştursak?