Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Scudo
Sabuncuoğlu Çoban, 2004 yılında sahipsiz hayvanlar sokağa geri bırakılmaya başlandıktan sonra köpek sayısının kısırlaştırmayla baş edilemeyecek bir seviyeye geldiğini söyledi.
Bazı arkadaşların iddia ettiğinin aksine bir zamanlar, sokak köpeği sorunu yokken sokağa bırakılmıyormuş demek. Çözüm belli, yasayı tekrar uygulayacağız, sokakları köpeksizleştireceğiz.

Bilimsel bir panel:

(link)

Sokak köpeklerinin itlaf edilmesini savunuyorum. Bunu başla her gün açlıkla ve hastalıklarla sınanan, açtıktan yamyamlaşmalarını gözlerimle bir çok kez şahit olduğum sokak köpekleri , insanlar ve etkilenen diğer hayvanlar için istiyorum.
Ama içerisinde "Evrenin her unsurunun Allah yarattığı için değerli olduğunu ve bu evrenin öznesinin insan olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sinan Öge, “En değerli varlık olan insana onun için yaratılmış ona fayda versin diye yaratılmış herhangi bir unsur zarar veremez” diyerek tüm varlıkların haklarının da korunarak insana hizmet için var olduğunu vurguladı." gibi bir söylem geçen bir panel bilimsel olamaz ve bu gayeye zarar verir.

Bugün Yılmaz Büyükerşen Bulvarı istikametinden Eskişehir Fuar Alanı'na doğru bisikletimle gitmeye karar verdim lakin 1. Hava Jet Üssü'nün ilerisinde hava muhalefeti ve yolun güvensizliği yüzünden geri dönmeye karar verdim. Geri döndüğüm yolda birden 15-20 köpek boş bir araziden bana havlayarak koşmaya başladı. Hemen köpeklere (geri?) bağırıp yerden taş aldım. Yüreğim ağzımda bir şekilde 200-300 metre yürüyerek uzaklaşmaya çalıştım. Bu mesafenin yarısında ise köpekler tarafından takip edildim. Bu ve bunun gibi olayları yaşamaktan epey bıktım. Sokaktaki başıboş köpeklerin itilaf edilmesi gerektiğine inanmaya başladım. Şehrin az buçuk dışına çıkınca adeta terör estiren canavarlara dönüşmüş bu hayvanlar...

Bugün Yılmaz Büyükerşen Bulvarı istikametinden Eskişehir Fuar Alanı'na doğru bisikletimle gitmeye karar verdim lakin 1. Hava Jet Üssü'nün ilerisinde hava muhalefeti ve yolun güvensizliği yüzünden geri dönmeye karar verdim. Geri döndüğüm yolda birden 15-20 köpek boş bir araziden bana havlayarak koşmaya başladı. Hemen köpeklere (geri?) bağırıp yerden taş aldım. Yüreğim ağzımda bir şekilde 200-300 metre yürüyerek uzaklaşmaya çalıştım. Bu mesafenin yarısında ise köpekler tarafından takip edildim. Bu ve bunun gibi olayları yaşamaktan epey bıktım. Sokaktaki başıboş köpeklerin itilaf edilmesi gerektiğine inanmaya başladım. Şehrin az buçuk dışına çıkınca adeta terör estiren canavarlara dönüşmüş bu hayvanlar...
Katılıyorum şehirden uzaklaşınca allaha emanet yalnız kalıyor insan her kıyıda bir köpek bellide olmuyor bisikletle yakalaşmaya gör

Bu ulkenin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk 1932 yilinda kuduz vakalarinin artmasi uzerine butun basibos kopeklerin itlaf edilmesi emrini vermis.

1714600962276.jpeg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ya bisiklet sürmeyi bırakacağım ya da bir gün burda ölüm haberimin paylaşılmasını göze alacağım..
Çok sevdiğim hayvanların bir korku unsuruna dönüşmeleri çok üzücü. Ortada bir sorun var ve hala çözülmemiş olması daha üzücü..

Ya bisiklet sürmeyi bırakacağım ya da bir gün burda ölüm haberimin paylaşılmasını göze alacağım..
Çok sevdiğim hayvanların bir korku unsuruna dönüşmeleri çok üzücü. Ortada bir sorun var ve hala çözülmemiş olması daha üzücü..
Çözüleceğine zerre inancım yok artık.

Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️,
Gün içinde işten fırsat buldukça, en azından evime gidip gelirken güzergahımı biraz şehirden uzak, biraz yokuş, biraz güzel asfalt olsun diye belirli bir kaç rota oluşturdum.. Şunu farkettim ki, araçlarında köpek mamasıyla dolaşıp ya da hayvanlara verilecek şekilde ayarlanmış yemek artıklarını yol kenarlarında gördükleri kedilere ve köpeklere veren insanların; kendilerince çok şevkatli, çok iyi, çok idol insanlar gibi davranıyor, hayvanları seviyormuş gibi tavırlara girmelerine anlam veremiyorum.. Şimdi bu kadın ve erkekler, yemek ya da mamaları bu yol kenarlarına döküyor. Kedi ve köpekler değil sadece, tilki, kirpi, domuz , kaplumbağa gibi doğal yaşamın diğer üyeleri de üşüşmeye başlıyor.. Hemen yol kenarlarına koymalarından ve hatta bazılarının bu hayvanlar için yuva getirip/yapıp, hayvanların o bölgelerde koloni kurmasını tetikleyici davranışları yüzünden faydadan çok zarar yaratıyorlar haberleri yok.. Trafikte diğer araçlar için de sorun, yolda köpek ve kedi yavruları, kirpiler , kaç defa gördüm, telef oluyor.. Kaplumbağa gördüm ya, ezilmiş, kaplumbağa.. 😒

Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️,
Gün içinde işten fırsat buldukça, en azından evime gidip gelirken güzergahımı biraz şehirden uzak, biraz yokuş, biraz güzel asfalt olsun diye belirli bir kaç rota oluşturdum.. Şunu farkettim ki, araçlarında köpek mamasıyla dolaşıp ya da hayvanlara verilecek şekilde ayarlanmış yemek artıklarını yol kenarlarında gördükleri kedilere ve köpeklere veren insanların; kendilerince çok şevkatli, çok iyi, çok idol insanlar gibi davranıyor, hayvanları seviyormuş gibi tavırlara girmelerine anlam veremiyorum.. Şimdi bu kadın ve erkekler, yemek ya da mamaları bu yol kenarlarına döküyor. Kedi ve köpekler değil sadece, tilki, kirpi, domuz , kaplumbağa gibi doğal yaşamın diğer üyeleri de üşüşmeye başlıyor.. Hemen yol kenarlarına koymalarından ve hatta bazılarının bu hayvanlar için yuva getirip/yapıp, hayvanların o bölgelerde koloni kurmasını tetikleyici davranışları yüzünden faydadan çok zarar yaratıyorlar haberleri yok.. Trafikte diğer araçlar için de sorun, yolda köpek ve kedi yavruları, kirpiler , kaç defa gördüm, telef oluyor.. Kaplumbağa gördüm ya, ezilmiş, kaplumbağa.. 😒
Birleşmiş Milletler, UNESCO, vb. Afrika’ya insani yardım götürüyor gibi adeta, gözümde bire bir aynı olay.

Paşaköy ve Kurtköy Ömerli taraflarında durum aynı, kulübeler yapılmış çöplük gibi, birde bakımsızlıktan okadar pis kokuyor ki, özellikle yazın, bu işler bu şekilde çözülmez. Gectimiz günlerde otoyolda adamın arabası paramparça olmuş köpekte ölmüş. Adam arabasıyla ilgileniyor diye adama cemkiriyor, elleride kan olmuş hayvana müdahale etmiş güyya, bir köpek sever bayan , adam orda ölse, ailesi ölse demekki köpek kadar değeri yok. Bu olaylar artık hayvan sevgisi dışında bambaşka bir olaya evrilmiş durumda, özellikle buralarda gruplaşma oldukta ic güdüsel olarak, yabancı olan herşeye saldırmaya başlıyorlar, sürü psikolojisi, dağ başında, o dediğim yerlerde Allah korusun. Adamı parçalasalar ölüsü bulunmaz, böyle yerlere tek başınıza sürmeyin.

Sağlıcakla kalın.

Muhtemelen her geçtiklerinde görüp kendileriyle tekrar tekrar gurur duymak için yolun hemen kenarına koyuyorlar mamaları ve yuvaları.
Biliyorlar ama umursamıyorlar, o hayvanların o bölgeyi sahipleneceklerini ve gelip geçen herkese karşı tehlike arzedeceklerini.
Ne de olsa kendileri arabayla gelip geçiyor oradan. Geri kalan insanlar onlar için zaten değerli değil, köpekler daha değerli.

Sosyal medyayı iyi kullanan arkadaşlar, sizlerin yardımıyla yeni bir akım (Trend) oluştursak?
Konu, "sokak hayvanlarına yardımı yolun hemen dibinde değil, oldukça uzak noktasında yapmak" olsa.
Bunu yayabilme ihtimali nedir? Bu konu biraz çabayla sosyal medyada gündem haline getirilebilir mi?

Sahipli köpek her geçtiğimde bana saldırıyor. Sahibine bağla dedim, adamın umrunda değil, belediye beyaz masaya şikayette bulundum, muhtemel yine sonuç çıkmayacak.

Sosyal medyayı iyi kullanan arkadaşlar, sizlerin yardımıyla yeni bir akım (Trend) oluştursak?
Konu, "sokak hayvanlarına yardımı yolun hemen dibinde değil, oldukça uzak noktasında yapmak" olsa.
Bunu yayabilme ihtimali nedir? Bu konu biraz çabayla sosyal medyada gündem haline getirilebilir mi?

Sabahın 6'sında, kendisine mama dağıtmayı iş edinmiş insana yolun uzağına bırak(ır mısın) demek? Siz anlayışlı veya mantıklı seçimler yapabilen bir halkın içinde yaşadığınızı düşünüyor musunuz? Köpek sevmeyen bir insan değilim, hatta yaşama haklarını da savunuyorum ancak kontrol dışına çıkmış her güç, beladır. Avrupa'da sokakta köpek görebiliyor musunuz? Yok. Bütün AB hayvan düşmanı değil, o zaman sorunlar başka. Mama vermek bu işin bitmemesini sağlayan ana neden. Çünkü yemek var, su var, koruyan var. Ne yaparsınız? Çoğalırsınız.

Yapılacak tek bir şey var:

Abi zaten bu tarzdaki insanlar genellikle sosyal medyaya pek hakim olmayan, pek de bi ilişkisi olmayan insanlar. O yüzden işe yarayacağına dair bi umudum yok benim. Zaten böyle bi şey yaparken arkasını önünü düşünmeye pek niyeti olan insanlar da değiller, onlar için -daha önce de detaylıca açıklamaya çalışmıştım- hayvanların karınlarını doyurmak, onlara iyilik yapmak suretiyle sevap points kasmak önemli :)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Itperestlerin buyuk cogunlugu sosyopat insanlar [Sosyopat: toplum tarafından hoş görülmeyen davranışlarda bulunan, kurallara ve kanunlara karşı gelen, verilen cezalardan hiçbir şekilde yılmayan]
Maalesef bu insanlarin sosyal medyada sesi gur ciktigi icin ne iktidar ne de muhalefet bunlari karsisina alip cozum uretecek adimlari atmiyor. Bir nevi yavuz hirsiz ev sahibini bastiriyor.
Ha ne zaman bir iktidar mensubunun yakini kopek saldirisinda hayatini kaybeder, iste o zaman kiyamet kopar.

İstedigimiz kadar uzak yere koyalım yine de aynı bölgeye gelirler kontrol etmeye aslanlar gibi

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri