P1n0ky0
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.152
- İsim
- Pin Okyo
- Başlangıç
- 1982—83
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Aynen öyle, diğer sorunlar konuşulmak isteniyorsa o konuyla ilgili başlık açılabilir pekala1 sorun/problem varsa 1 sorun/problem vardır. (konuda başıboş köpek sorunu)
2 sorun/problem varsa 2 sorun/problem vardır. (konuda başıboş köpek sorunu, ve eklenen diğer trafik/insan vb. sorunlar)
2 farklı sorun/problem olması birbirini veya diğerini sorun olmaktan çıkarmıyor.
Başıboş köpek sorunu var mıdır? Evet vardır. Benim yaşadığım bölgede köpek çeteleşmesinden, tavşan sincap tilki bile göremez olduk. Yanına bir şeyler ekleyip "ama" lar ile başka şeylerle kıyaslamak/öne sürmek psikolojik manipülasyona girer.
Köpekler kimi kovalayacağını iyi bilir. Gözleriyle ve burunlarıyla, korku veya tedirginliği hissediyorlar. Korkutmayı huy edinmiş veya bölgeci gibi davranan köpeklere karşı biraz dik duruş sergilediğinizde, onlar da beklemedikleri tepki karşısında afallama durumuna sık sık düşerler. Bisikletle bir kere başıma geldi, bisikleti köpeği ezecek gibi üstüne sürdüğümde köpek tedirgin olup bi daha yanaşmadı. Aynısını arabaya boş boş havlayan köpeklere de çok yapmışımdır, arabayı üstüne sürerim çarpacak gibi, anında tavırları değişir.bu gün 83 km lik antenman da 4 defa köpek sürüsünün saldırısına maruz kaldım toplamayanların emeği geçenlerin kulağı çok güzel çınlamıştır bu gün de cehennemlik olmadıysam daha da bana bir şey olmaz :d
tamamKöpekler kimi kovalayacağını iyi bilir. Gözleriyle ve burunlarıyla, korku veya tedirginliği hissediyorlar. Korkutmayı huy edinmiş veya bölgeci gibi davranan köpeklere karşı biraz dik duruş sergilediğinizde, onlar da beklemedikleri tepki karşısında afallama durumuna sık sık düşerler. Bisikletle bir kere başıma geldi, bisikleti köpeği ezecek gibi üstüne sürdüğümde köpek tedirgin olup bi daha yanaşmadı. Aynısını arabaya boş boş havlayan köpeklere de çok yapmışımdır, arabayı üstüne sürerim çarpacak gibi, anında tavırları değişir.
Bir keresinde, arkamdan koştuğunu duyabildiğim, kankileriyle beraber üstüme gelen köpeklere yüzümü dönünce duraksamalarını keşke izletebilsem. İş biraz da dişe diş, kana kan moduna girmekte yatıyor. Köpeğe yumruk atıp sersemleten adam aklıma geldi şimdi Gerçekten saldıracak köpek zaten havlamaz, hırlar ve ısırır.
Zor tabi ama köpekten korkmamak bu işin ilk basamağı; maalesef o basamak biraz yüksek.
Kopeklere fazla anlam yüklemeyin. Nerde ne yapacağini bilemezsiniz. Giderken yüzüne bakmayan kopek dönerken aslan kesilebilir.Köpekler kimi kovalayacağını iyi bilir. Gözleriyle ve burunlarıyla, korku veya tedirginliği hissediyorlar. Korkutmayı huy edinmiş veya bölgeci gibi davranan köpeklere karşı biraz dik duruş sergilediğinizde, onlar da beklemedikleri tepki karşısında afallama durumuna sık sık düşerler. Bisikletle bir kere başıma geldi, bisikleti köpeği ezecek gibi üstüne sürdüğümde köpek tedirgin olup bi daha yanaşmadı. Aynısını arabaya boş boş havlayan köpeklere de çok yapmışımdır, arabayı üstüne sürerim çarpacak gibi, anında tavırları değişir.
Zor tabi ama köpekten korkmamak bu işin ilk basamağı; maalesef o basamak biraz yüksek.
abi yolda gidiyorum araçlar yanımdan en düşük hızla giden 80 km hızla gidiyor ağaçlığın içinde bir anda fırlıyorlar 5 tane köpek tepki verip yan şeride geçsem direk öleceğim üstlerine sürdüğün zaman kaçar diyorlar tamam kaçıyor da tekrar kovalamaya başlıyor durduğun zaman saldırmıyorlar ama elinde götürsen bile yine saldırıyorlar ben antrenmana çıkmışım 5 km de bir elimde bisikletle mi gezeceğim toplama kanunu çıkarttılar hiç bir belediye sallamıyor bile ne iş anlamadımKopeklere fazla anlam yüklemeyin. Nerde ne yapacağini bilemezsiniz. Giderken yüzüne bakmayan kopek dönerken aslan kesilebilir.
Sabah havlayan kopek öglen kuyruğunun üstünden geçsen dönüp bakmaz. İki gün önce beslediğin köpek ters bir hareketinle seni ısırabilir. Aynı insanlar gibi farklı farklı karakterleri ve travmaları vardır. Gün içerisinde farklı vakitlerde farklı yerleri bölgesi ilan edebiliyorlar. Kadinları, çocuklari ve yaşlıları ayırt edebiliyorlar onlara karsi daha agresif davranabiliyorlar.
Özet olarak: tanımadığınız insanlara nasıl mesafeli ve temkinli yaklaşıyorsanız köpeklere de öyle yaklaşmak gerekir.
Yerdengöğe haklısın. Başını okşadigim ķopek tarafından 2 defa isirildım, defalarca kopekler yüzünden düstüm. Köpekle bas etmesini biliyorum. köpekten korkmuyorum.abi yolda gidiyorum araçlar yanımdan en düşük hızla giden 80 km hızla gidiyor ağaçlığın içinde bir anda fırlıyorlar 5 tane köpek tepki verip yan şeride geçsem direk öleceğim üstlerine sürdüğün zaman kaçar diyorlar tamam kaçıyor da tekrar kovalamaya başlıyor durduğun zaman saldırmıyorlar ama elinde götürsen bile yine saldırıyorlar ben antrenmana çıkmışım 5 km de bir elimde bisikletle mi gezeceğim toplama kanunu çıkarttılar hiç bir belediye sallamıyor bile ne iş anlamadım
köpekler kimi kovalayacağını iyi biliyormuş ya öyle diyorlardı(link)
Yine ve yine, yine.... Yine demiş miydim?