Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Geçmiş olsun. Bu ülkede orman kanunları geçerli. Hala medeni duygularımızla isyan ediyoruz. Lakin bir kaosun içindeyiz bunu anlamak lazım. Kendi tedbirimizi kendimiz almalıyız artık, kimsenin bizi koruyacağı yok

Scudo
324320 dosyayı görüntüle
kopek teroru
kopeklere alisigim ve korkmam ve havlayip isirmayacaklarina inanirim
Galiba bu konu grup icinde olan sokak kopekleri icin gecerli , bolgelerini korumak icin havliyorlar , genelde
Ama bu durum sahipli kopekler icin farli
ilk defa kilyos tarafinda bir ciflik onunde sahipli bir kangal tarafindan hic tereddutsuz isirildim maalesef bu kopegin ilk vukuati degilmis , jandarmaya haber verdim en azindan baglansin diye ama olan oldu
Dogadaki tek havyan kedi kopekmis gibi sadece onlarin yasamini dusunmek buyuk yanlis , sonuclari agir oluyor
çok geçmiş olsun abi ben de korkmam bunlardan ama çalılığın içerisinden çıkıp benimde sol ayak bileğimi ısırmıştı sonra kuduz aşısı serüveni başlamıştı.Bu it taparlar yüzünden daha kaç kişinin daha canı yanacak yada hayatını kaybedecekler bilmiyorum ama insanlar kendileri başlarsa ortalığı kan götürecek bu bir gerçek

İtlaftan başka çare yok. Sayıları kontrol edilemeyecek kadar arttı. Daha geçen hafta Hem de okul bölgesinde ve Çok kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğradım.

324320 dosyayı görüntüle
kopek teroru
kopeklere alisigim ve korkmam ve havlayip isirmayacaklarina inanirim
Galiba bu konu grup icinde olan sokak kopekleri icin gecerli , bolgelerini korumak icin havliyorlar , genelde
Ama bu durum sahipli kopekler icin farli
ilk defa kilyos tarafinda bir ciflik onunde sahipli bir kangal tarafindan hic tereddutsuz isirildim maalesef bu kopegin ilk vukuati degilmis , jandarmaya haber verdim en azindan baglansin diye ama olan oldu
Dogadaki tek havyan kedi kopekmis gibi sadece onlarin yasamini dusunmek buyuk yanlis , sonuclari agir oluyor
geçmiş olsun bilmediğimden soruyorum,bu köpeğin sahibine bir yaptırımı varmı bu şekil ağızlıksız veya başıboş dolaştırmasının?
Cezası yoktur muhtemelen!

• Beğen
Tepkiler: MakRo
geçmiş olsun bilmediğimden soruyorum,bu köpeğin sahibine bir yaptırımı varmı bu şekil ağızlıksız veya başıboş dolaştırmasının?
geçen gün bir köepk kediyi parçaladı sahibini tutukladılar ağızlıksız gezdirdi diye

Bazen iş başa düşer.

• Beğen
Tepkiler: Aliank
sikayette bulunup mahkemeye verilirse yaptirim olur herhalde ama memleketteki adalet duzeni malum , uzun surer sairim

Bir parça zehirli et falan verip hayvanı zehirlesen hayvana yazık! sorumsuz sahibi yüzünden olan hayvana olacak,koskoca kangal tabiki dağ bayır gezecek koyunları sürecek ama başındaki herif önlemini almamışsa,gereken eğitimi vermemişse insanların suçu ne.

Bu arada konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum ama Reşadiye - Cumhuriyet köyü arasını kullanıyorum bu ara sık sık, dün hava baya güzeldi ve köpekten geçilmiyordu ortalık. Durum çok fena..
Ben orasıyla ilgili 3-4 yıl önce yazmıştım bu foruma. Orada iniş yaparken önüme atlamıştı köpek ağaçların arasından, ona çarpmayayım diye karşı şeride geçtim, az kalsın araba çarpıyordu. Bir daha hiç geçmedim, o yol yokmuş gibi sürüyorum. Zaten az olan sürülebilir yollardan biri de köpekler yüzünden yasaklı bölge oldu.

Bu kadar köpek bomboş yolda nasıl hayatta kalıyor, kim bakıyor bunlara, düzenli biçimde yolun ortasında yatan köpeklere kim yiyecek veriyor? Belediye denen kurum ne iş yapıyor? Bir gün o yoldan bir kaza ve ölüm haberi gelecek diye korkuyorum...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve BloodBela
Ben orasıyla ilgili 3-4 yıl önce yazmıştım bu foruma. Orada iniş yaparken önüme atlamıştı köpek ağaçların arasından, ona çarpmayayım diye karşı şeride geçtim, az kalsın araba çarpıyordu. Bir daha hiç geçmedim, o yol yokmuş gibi sürüyorum. Zaten az olan sürülebilir yollardan biri de köpekler yüzünden yasaklı bölge oldu.

Bu kadar köpek bomboş yolda nasıl hayatta kalıyor, kim bakıyor bunlara, düzenli biçimde yolun ortasında yatan köpeklere kim yiyecek veriyor? Belediye denen kurum ne iş yapıyor? Bir gün o yoldan bir kaza ve ölüm haberi gelecek diye korkuyorum...
Köpeklerin hayatta kalmasının nedeni oraya gelip yemek veren ittaparlar herkesin bildiği üzere. Bir kere o bölgede ben de turlamıştım bana da bayağı denk gelmişti.

Çok fazla büyük paket yem ambalajı kalıntısı var ortalıkta. Birileri vicdan mastürbasyonu yapıp duruyor işte, şehre de yakın hem..

Şimdiye kadar hiç saldıranı olmadı allahtan.

Bu konuya uzun zamandır bakmıyordum veya bakmak istemiyordum. Gördüklerime çok üzüldüm. Malum parti ve önderi ülkemiz ve vatandaşlarımız için beka sorunudur. Başka bir açıklaması yok! Kendimiz de zarar görmek istemeyiz ama zarar görme işi çoluk çocuğa, kardeşe, yeğene, anne babaya gelirse insan çıldırma seviyesine geliyor. Lanet olsun böyle düzene ve sebep olanlara!

Bunu soyleyen kopeksever bir arkadasimi kopek isirmisti 😂
Köpekleri ben de seviyorum, korkmuyorum ve rahatsız olmuyorum varlıklarından ancak bu beni ısırmayacakları anlamına gelmiyor. “Siz yanlış yapıyorsunuzdur yoksa köpek ısırmaz” gibi bi sava tamamen karşıyım, hayvanın herhangi bir türünün her zaman tutarlı davranış göstereceğine inanmak hiç sevmesem de şu sürekli bahsi geçen ‘ittaparlık’ tanımına uyan bi yaklaşım benim gözümde. Psikolojisi olan varlıklarız hepimiz ve özellikle bu köpeklerin yakın zamana kadar sıcak bi yuvada yediği önünde yemediği arkasında yaşarken vahşi doğanın göbeğine atıldıklarını ve hayatta kalma içgüdüsüyle sadakati bırakıp her türlü hayvanlığı yapabilecek hale gelebileceklerini unutmamak gerekli. Parçalanmış yem ambalajlarıyla birlikte çokça da ufak bez, battaniye, kıyafet parçaları da görüyorum yol kenarlarında. Zannediyorum ki ‘hayvanseverlerimiz’ evcil hayvanlarından kurtulmak için buralara bırakırken yürekleri elvermediği için bu tarz şeylere sararak bırakıyorlar ki üşümesin garibanlar. Düşünsenize yaşadıkları travmayı. Bizim geçerken karşılaştıklarımızdan bazısı belki daha dün bu ortama girdi, belki de aylar hatta yıllar oldu gireli, haliyle hepsinin aynı yaklaşıma aynı tepkiyi vereceğini düşünmek de doğru değil..

Bu işin 4 tarafı var; suçsuz hayvanlar, suçsuz insanlar, insanlıktan nasibini almamış ‘hayvanseverler’ ve çözüm için adam akıllı bi iş yapmayan yöneticiler. O yüzden lütfen bu hayvanları veya onları sevenleri suçlamayın, bu hayvanları beslemeye çalışan insanların da motivasyonunu da anlayabiliyorum ama doğru olmasa da bu davranışlarından dolayı bu insanlara da kötü gözle bakmanın bi anlamı yok. Bu bir eğitim sorunu ve çözümü yine yönetimde bitiyor..

Bu arada konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum ama Reşadiye - Cumhuriyet köyü arasını kullanıyorum bu ara sık sık, dün hava baya güzeldi ve köpekten geçilmiyordu ortalık. Durum çok fena..
Eskişehir ise Eskişehir'in en köpekli rotasıdır.

İnsan sevdiğini sokakta bırakır mı? Bu nasıl sevgi?

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
2 tip köpek çeşidi var. Korkanlar ve saldıranlar. Çok veya az olmaları davranışlarını değiştirmiyor.

Geri