Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

özellikle bu köpeklerin yakın zamana kadar sıcak bi yuvada yediği önünde yemediği arkasında yaşarken vahşi doğanın göbeğine atıldıklarını ve hayatta kalma içgüdüsüyle sadakati bırakıp her türlü hayvanlığı yapabilecek hale gelebileceklerini unutmamak gerekli.
Başıboş köpeklerdeki "annesi sahipli köpek" oranı %1 bile değildir. Başka bir deyişle, bu popülasyon dışarıdakilerin üremesiyle oluştu, oluşuyor. Dışarı salmalarla değil.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
Eskişehir ise Eskişehir'in en köpekli rotasıdır.
İstanbul’du benim bahsettiğim yerler ama belki de isimlerle alakalı bi köpeksel çekim olabilir :p
Başıboş köpeklerdeki "annesi sahipli köpek" oranı %1 bile değildir. Başka bir deyişle, bu popülasyon dışarıdakilerin üremesiyle oluştu, oluşuyor. Dışarı salmalarla değil.
Abi o kadar çoklar ki, haliyle dışarı salmalar da az bi sayı değildir muhtemelen. Ben buna benzer bi durum Eskişehir’de de görüyordum, sokaklarda goldenlar huskyler dolaşırdı, şimdi bu İstanbul’un köy yollarında da çok tatlı cins cins köpekler de çıkıyor arada epey bi.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Abi o kadar çoklar ki, haliyle dışarı salmalar da az bi sayı değildir muhtemelen. Ben buna benzer bi durum Eskişehir’de de görüyordum, sokaklarda goldenlar huskyler dolaşırdı, şimdi bu İstanbul’un köy yollarında da çok tatlı cins cins köpekler de çıkıyor arada epey bi.
Şahsen hiç uzun süre dışarı yaşayan safkan köpek görmedim. İnsanoğlu merhametinde bile şekilci ilkel doğasına yenik düşüyor. Yazlıkta sezon sonu, Eylül Ekim gibi "yaz tatilinde çocuğu eğlendirme görevi bitmiş cins köpek" tek tük görüyorum ama cins oldukları için, göze hoş geldikleri için 1-2 gün içinde birileri alıyor bu köpekleri.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Şahsen hiç uzun süre dışarı yaşayan safkan köpek görmedim. İnsanoğlu merhametinde bile şekilci ilkel doğasına yenik düşüyor. Yazlıkta sezon sonu, Eylül Ekim gibi "yaz tatilinde çocuğu eğlendirme görevi bitmiş cins köpek" tek tük görüyorum ama cins oldukları için, göze hoş geldikleri için 1-2 gün içinde birileri alıyor bu köpekleri.
Eskişehir’de yaşayan arkadaşlarımız belki hatırlar, 2010 civarıydı Aytaç Caddesi’nde 2 tane golden vardı. İkisinin de kuyruklar dik, gelene geçene havlayan tiplerdi. Golden gibi sümsük uyuşuk bi hayvanın hiç böyle bi versiyonunu görmemiştim :D

Ya da dışarıdaki vahşi ortama ayak uyduramayıp hemcinsleri tarafından parçalanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Başıboş sokak köpeklerinden muzdarip biz bisikletseverler ve tüm vatandaşlar nezdinde bireysel olarak ne yapabiliriz arkadaşlar, sorunun ne olduğu fazlasıyla ortada. Kendi adıma uzun bisiklet turlarına çıkarken iki kere düşünüyorum hadi uzaklara gitmeyi bırakalım, geceleri evin etrafında(şehir merkezine 2km mesafedeyim) sürüler halinde köpekler dolaşıyor. Mahalledeki hanelerden biri sokağa yiyecek boca ediyor sürekli. Haliyle köpekler çoğalıyor ve bölgeyi sahipleniyorlar. Yakındır Sinop şehrinden de 5 yaşındaki çocuğu köpekler parçaladı benzeri haberler duymanız. (İnşallah hiçbir yerde olmaz) Güzide ülkemizin en küçük şehirlerinden birinde dahi problem kontrolden çıkmış durumdayken büyükşehirleri siz yaşayanlar olarak daha iyi gözlemliyorsunuz. Belediyeye şikayet noktasında sonuç alamıyorum. Bisikletle köylere, farklı şehirlere yaptığım turlarda (kamplı ve bikepacking) yanımda bıçak, biber gazı ve dazer 2 taşıyorum. Şimdiye kadar bir şekilde korudum kendimi, peki yarın ne olacağının garantisi var mı ?

Ne yapmalıyım, ne yapmalıyız ? Çözümsüzlüklerin, güçlüklerin farkındayız. Mama lobisi, medya tarafından hayvan sevgisi adı altında vicdani duyguları manipüle edilen kitleler, iş yapmayan belediyeler, uygulanmayan kanunlar vs. Bunların sonucuna zararı maddi ve manevi olarak gören biz halkız. Koşmaktan, bisiklete binmekten ve basitçe istediğimiz saatte sokağa çıkmaktan korkar hale geldik. Sorunu tekraren dile getirmek daha fazla kişinin bu durumdan haberdar olmasına fayda sağlayabilir ki bu da kamuoyu desteği demek. Bunu yapmanın dışında somut olarak ne yapabiliriz. Fikir üretelim.

Hali hazırda eyleme geçmiş fikirler var ise de burada paylaşalım ve bir araya gelip destek olalım. Kıymetli vaktiniz için teşekkür ederim.

Korkutup kaçırmak maksadıyla ister havalı tüfekle direkt vurun, isterseniz ses ile korkutmak için av tüfeği kullanın. Yok sürü ciddi bir tehdit unsuru haline geldiyse, av tüfeğiyle insanların güvenliğini gözeterek, doğruca sürüyü vurmaktan başka çözümü, bu "hayvanseverlik" kisvesiyle zor. Hayvanseverlik, kendi canım söz konusu olduğuda benim için biter. Zaten burada sorunun temel kaynağı olan köpeğe tapanlar, yasadaki bir bağlamdan faydalanmak için kötü niyetli yaklaşım sergiliyorlar. Hem kendilerini hem köpekleri hukuki çerçevede değerlendirilmesi için bilerek abartılı besliyorlar. Beslenen bu köpekler, ev hayvanı değiller ancak evcil hayvan statüsünde değerlendirilsin istiyorlar.

Bir hayvanın evcil sayılması evde yaşamasına bağlı değildir. Kanunun 3 . Maddesi e bendinde yapılan evcil hayvan tanımına göre: İnsan tarafından kültüre alınmış ve eğitilmiş hayvanlardır. Dolayısıyla sokakta yaşayan bir kedi veya köpeği de bu kapsamda değerlendirmemiz gerekecektir. (link)
Dolayısıyla, madem bu köpekleri besleyenler savunuyor. Saldırı sonucu oluşacak zararlardan da bu besleyenler sorumlu tutulmalı. Bu şekilde bir süreç işlemediği için carcarcar sürekli bağırarak ortalığı inleten adı hayvansever olan kişiler çıkıp duruyor.

• Beğen
Tepkiler: mdonertas
Başını okşadigim ķopek tarafından 2 defa isirildım, defalarca kopekler yüzünden düstüm.
Hiçbir hayvanı okşamaya başından başlanmaz. Daha temel kuralları bilmiyorsunuz. Elinizi hayvanın başına yönelttiğinizde bunu tehdit olarak algılar çünkü.

Okşamak istiyorsanız elinizi önce hayvanın ağzının altına yöneltmelisiniz. Ancak bu korkutucu geliyor demi? Çünkü ağzına yöneltirsen elini ısırır demi?

Ancak o durumda elini hem gördüğü hem de istese ısırabileceğini bildiği için elin tehdit olmaktan cıkar.

"Merhaba" anlamındaki bu hareketten sonra hayvanın başını okşayabilirsin fakat onun da garantisi yok cunku hayvan iletişim istemiyor olabilir.

O durumda hayvan bunu belli eder. Bunu anlamak sana bağlı. Sen anlamıyorsan hayvan ne yapsın?

Bak adam arslanlarla güven ilişkisi kurmuş arslanın başını istediği gibi okşuyor. Bu ilişkilerin kuralı evrenseldir.

• Hahaha
Hiçbir hayvanı okşamaya başından başlanmaz. Daha temel kuralları bilmiyorsunuz. Elinizi hayvanın başına yönelttiğinizde bunu tehdit olarak algılar çünkü.

Okşamak istiyorsanız elinizi önce hayvanın ağzının altına yöneltmelisiniz. Ancak bu korkutucu geliyor demi? Çünkü ağzına yöneltirsen elini ısırır demi?

Ancak o durumda elini hem gördüğü hem de istese ısırabileceğini bildiği için elin tehdit olmaktan cıkar.

"Merhaba" anlamındaki bu hareketten sonra hayvanın başını okşayabilirsin fakat onun da garantisi yok cunku hayvan iletişim istemiyor olabilir.

O durumda hayvan bunu belli eder. Bunu anlamak sana bağlı. Sen anlamıyorsan hayvan ne yapsın?

Bak adam arslanlarla güven ilişkisi kurmuş arslanın başını istediği gibi okşuyor. Bu ilişkilerin kuralı evrenseldir.

Scott senin yorumlarını görse isim hakkına zarar vermekten dava eder. Elimizi aslanın ağzının altına götürüp hayvanın tepkisini mi analiz edicez. Ayrıca yanlış bilmiyorsam paylaştığın videodaki aslanlar bu adamın elinde yetişmiş.

Köpekler yüzünden öldürülen veya dolaylı yoldan öldürülmesine neden olan hayvanlardan, hatta insanlardan üstün kılan özellikleri ne ben bunu anlayamıyorum.

Yukarıdaki videoyu nasıl açıklayabilirsin. Sokakta gördüğümüz bi çok köpek tek başına 6-7 yaşında bir çocuğu çok rahat öldürebilecek güçte. Sürü olarak koşarak üzerine gelince tek başına bi çocuğun ne kadar soğukkanlı olmasını bekleyebilirsin. En başta bunu yaşaması gerekiyor mu?

Olaya hayvanlar açısından bakınca da ne yapılırsa yapılsın bu hayvanlar bi noktada birbirlerini yiyip, parçalamaya başlıyor. Ufak tefek ve beslenebilecek bir ölçüde de değiller. İçlerinden güçsüz olanları bu şekilde diğerlerine yem oluyor. Hatta bizim iyi huylu, mahallenin maskotu vs. dediğimiz bi çok köpek de muhtemelen agresif olmadığı için bu tarz köpekler tarafından saldırıya uğruyor veya ölüyor.

Ben artık bu durumun savunulacak bir yanını görmüyorum. Üç aşağı beş yukarı toplumun çoğunun hayatını olumsuz yönde etkiliyorlar.

Elimizi aslanın ağzının altına götürüp hayvanın tepkisini mi analiz edicez.
Akşamları Acun'un programlarını yada ATV haberlerini falan izliyor olmalısınız, böyle sığ bir soru sorduğunuza göre.

Ben en iyisi birşey anlatmayayım :)

Gönderdiğiniz video 50.sn 'de köpek sürüsüne doğru bir kişi yürüyor, köpekler ona bişe yapmıyor, dikkat ettiniz mi ?

Akşamları Acun'un programlarını yada ATV haberlerini falan izliyor olmalısınız, böyle sığ bir soru sorduğunuza göre.

Gönderdiğiniz video 50.sn 'de köpek sürüsüne doğru bir kişi yürüyor, köpekler ona bişe yapmıyor, dikkat ettiniz mi ?
İkisini de seyretmiyorum. Ama burada kendince bazı başlıklara provokatif yazılar yazıp, tazminat peşinde koşan TROL hesapları izliyorum ;)

La fontaine'den masallar

• Beğen
İkisini de seyretmiyorum. Ama burada kendince bazı başlıklara provokatif yazılar yazıp, tazminat peşinde koşan TROL hesapları izliyorum ;)

Ben tazminat peşinde koşuyormuşum... Yuh!

Tiner parası çıkarmak için chat odalarınd başkasını Trolleyen varoş fakirleri ile mi karıştırdın beni.

Senin paranı kim ne yapsın, ben ne yapayım 😄

Gönderdiğiniz video 50.sn 'de köpek sürüsüne doğru bir kişi yürüyor, köpekler ona bişe yapmıyor, dikkat ettiniz
Benim elimi kopek ısırdı diye kopek düsmanı da değilim. Köpek tapar da değilim. Zaten ben köpeklere mesafeli yaklaşın diyorum. Ayrica yazimda kopeklerin kadinları, yaslilari, çocuklari ayrıt edip farklı tepki verdiğini söyluyorum videodaki adama bu yuzden saldırmıyorlar.

Son düzenleme:

Tabii ki de elimizi hayvanın ağzının altına götürmüyoruz normalde. Fakat ben bir sürü farklı köpeği gayet de başından başlayarak sevdim/seviyorum. Burada başka bir sürü kişi de böyle yapmıştır. Madem öyleydi niye o köpeklerden hiçbiri ısırmadı beni/bizi. Köpekler şöyledir diyerek yapılan genellemeler çoğunluğunu ifade eder, bir kısım köpek yine saldırgan olacak, o genellemelere uymayacak. Gerçekten bu derecede savulunulmasının mantıklı bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum.
Bu şekilde eskiden verilen önerilerin doğru olmadığını insanlar zarar görerek tecrübe etti. Şunu yapınca ısırmıyor dendi bir süre sonra o şekilde yaralanan birinin videosunu izledik. Bu ve benzeri önerilerin maalesef bir garantisi yok

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve Atasoy
Aslında hiç bir köpek ıstırmaz. Böyle vakayı daha kitaplar yazmamıştır.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: ag249 ve BloodBela
Scott senin yorumlarını görse isim hakkına zarar vermekten dava eder. Elimizi aslanın ağzının altına götürüp hayvanın tepkisini mi analiz edicez. Ayrıca yanlış bilmiyorsam paylaştığın videodaki aslanlar bu adamın elinde yetişmiş.

Köpekler yüzünden öldürülen veya dolaylı yoldan öldürülmesine neden olan hayvanlardan, hatta insanlardan üstün kılan özellikleri ne ben bunu anlayamıyorum.

Yukarıdaki videoyu nasıl açıklayabilirsin. Sokakta gördüğümüz bi çok köpek tek başına 6-7 yaşında bir çocuğu çok rahat öldürebilecek güçte. Sürü olarak koşarak üzerine gelince tek başına bi çocuğun ne kadar soğukkanlı olmasını bekleyebilirsin. En başta bunu yaşaması gerekiyor mu?

Olaya hayvanlar açısından bakınca da ne yapılırsa yapılsın bu hayvanlar bi noktada birbirlerini yiyip, parçalamaya başlıyor. Ufak tefek ve beslenebilecek bir ölçüde de değiller. İçlerinden güçsüz olanları bu şekilde diğerlerine yem oluyor. Hatta bizim iyi huylu, mahallenin maskotu vs. dediğimiz bi çok köpek de muhtemelen agresif olmadığı için bu tarz köpekler tarafından saldırıya uğruyor veya ölüyor.

Ben artık bu durumun savunulacak bir yanını görmüyorum. Üç aşağı beş yukarı toplumun çoğunun hayatını olumsuz yönde etkiliyorlar.
Bunca vahsete ragmen hala basibos kopekleri savunanlari toplayip o kopeklerle birlikte ayni yere kilitleyeceksin, yasananlari da internetten canli yayinlayacaksin.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve M.İhsan
Geri