Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Doğru lakin eskiden sokaklarda çocuklar oynardı. Benim evimin önünde çocuk parkı var ve köpekler orayı işaretleyip bölgeleri olarak belirlemişler. 13-14 köpek var orada. İnsanlar oradan geçemiyor çünkü saldırıyor. Çocukların oynaması gereken yerde köpekler cirit atıyor. Benim evimde kedi var ve çok seviyorum. Köpek derseniz küçüğü büyüğü farketmez, hepsi benden uzak olsun. Ben kendi kızımı son anda kurtardım köpek saldırısından. Kimse bana onların yerinin sokaklar olduğunu ve doğaları gereği saldırmalarının normal olduğunu anlatamaz. Kaldırımlarda yollarda köpek dışkıları var. Bunların yayacağı hastalıklara ne diyeceğiz? Uyuz olmuş köpekler var sokaklarda. Bunların insan içinde yaşaması ne kadar doğru? Onu geçtim hijyenin üst seviye de olması gereken hastanelerde bile köpekler dolaşıyor. Köpekler bu kadar önemliyse köpek severler için ( dikkat edin, hayvenseverler demiyorum ) kendi imkanlarıyla yer yapsınlar, insanlardan uzak yerlerde yaşamlarını sürdürmelerini sağlasınlar. Bu sayede daha çok çocuk görürüz sokaklarda top oynayan, bisiklet süren. Tekrar ediyorum, köpekler dahil tüm hayvanlar insandan daha üstün ya da insana denk değildir?
Orhan Bey, kimse köpeklerle insanları denk ya da eşit göstermeye çalışmıyor. Benim söylediğim, hükümetin giriştiği çapta bir köpek imha operasyonun muhakkak istenmeyen sonuçları olacağı ve toplu imha yerine yoğun bir yer değiştirme-kısırlaştırma programının uygulanmasının gerektiği. Bu tip işler palas pandıras veya acullukla yapılmaz. Attığınız her adımın bilimsel bir temeli olması gerekir. Ayrıca ülkeyi 20 küsür senedir yönetenler neyi doğru yaptı da bu "başıboş" köpekler konusunda hiç sorgulamadan onların peşinden gidebileceğimize ikna olalım?

Scudo
Orhan Bey, kimse köpeklerle insanları denk ya da eşit göstermeye çalışmıyor. Benim söylediğim, hükümetin giriştiği çapta bir köpek imha operasyonun muhakkak istenmeyen sonuçları olacağı ve toplu imha yerine yoğun bir yer değiştirme-kısırlaştırma programının uygulanmasının gerektiği. Bu tip işler palas pandıras veya acullukla yapılmaz. Attığınız her adımın bilimsel bir temeli olması gerekir. Ayrıca ülkeyi 20 küsür senedir yönetenler neyi doğru yaptı da bu "başıboş" köpekler konusunda hiç sorgulamadan onların peşinden gidebileceğimize ikna olalım?
Ben bunu siyasi polemiklere girmek için söylemiyorum. Siyaset zaten yalan söyleme sanatıdır. Siyasetten bağımsız olarak söylüyorum ki insanlara zarar veren, sağlığını tehdit eden köpekler ( çok istiyorlar ise köpekseverler köpekleri evlerinde besleyebilirler ) itlaf edilmeli, popülasyon kontrol altına alınmalı, tıpkı medeni diye örnek gösterilen gıpta ile bakılan ülkelerdeki gibi sokaklardan tamemen temizlenmelidir. Ben neden akşamları sırf onlar özgür kalsınlar diye gece bisiklet sürme zevkimden mahrum kalıyorum. Neden bir yerden geçmek istediğimde yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum. O dişlerin arasında evladınızı görseniz ( size özel değil hitabım ) halen bu varlıkların özgür olduğunu ve sokaklara ait olduğunu savunabilecek misiniz?

Kaynağı gördükten sonra buna cevap vermek bile zuldür.

Bir kesimde o çocuklarının kanının illuminati tarafından gençleşmek için alındığına inanıyor. Hepsi deli saçması
Hükümet borazanı TÜİK verilerine de mi inanmadınız? Araya İlluminati'yi de sıkıştırmışsınız, abartma tekniğiyle coşkuyu verip acı gerçekleri savuşturma kabilinden, sizden iyisi yok! "Deli saçması" ha! Bu da "bi kereden bir şey olmaz" zihniyetinin halk arasındaki tezahürü herhalde. Aynen devam.

Hükümet borazanı TÜİK verilerine de mi inanmadınız? Araya İlluminati'yi de sıkıştırmışsınız, abartma tekniğiyle coşkuyu verip acı gerçekleri savuşturma kabilinden, sizden iyisi yok! "Deli saçması" ha! Bu da "bi kereden bir şey olmaz" zihniyetinin halk arasındaki tezahürü herhalde. Aynen devam.
Dediklerinizi ispat edin bende sizden özür dileyeyim. Bir kaç söylem ve bir iki resimle bir şeyi var diye körü körüne savunmak ancak inanmak istediğiniz şeyleri savunmaktan öte bir şey değildir. Abartma olayını ben yapmıyorum. Dünyada neler olup bitiyor neler konuşuluyor azıcık göz atmanızı tavsiye ederim. Sadece kendi sınırlarınızdan bakmayın olaylara, ufkunuzu genişletin

Dediklerinizi ispat edin bende sizden özür dileyeyim. Bir kaç söylem ve bir iki resimle bir şeyi var diye körü körüne savunmak ancak inanmak istediğiniz şeyleri savunmaktan öte bir şey değildir. Abartma olayını ben yapmıyorum. Dünyada neler olup bitiyor neler konuşuluyor azıcık göz atmanızı tavsiye ederim. Sadece kendi sınırlarınızdan bakmayın olaylara, ufkunuzu genişletin
Alın TÜİK verilerinden bir kesit: (link)

• Beğen
Tepkiler: winterkhan
Konuyla ilgisi nedir?
Konuyla ilgisi zaten açıkça belli ama önce ki gelişmeleri bilmeyen birisi okuyunca anlamsız bir geçiş gibi gelebilir. Fakat köpeklerin uyutulmasinı istemelerinin asıl sebebi , sorunlu nadir bir kac saldırgan kopeklerin (o da o bolgede yaşayan insanların kötü davranışlarından etkilendigi için saldırgan oluyor) küçük çocuklara saldırıyorlar ve sene bir kaç çocuk ölüyor veya yaralanabiliyor diye soy kırım yapmayı uygun görmelerinden geliyor. Hesap kitap hepsi ortada çocuklara köpekten daha çok zarar veren bölgenin insanları zaten. 7 yaşında evlendirilen bir çocuk yaşayan bir çocuk mu sizce? cinayetlerin yanında birde bu durum var erken yaşta evlendirme töreleriymis böyle bir töre olabilir mi ? Bu sapıkların uydurduğu birsey. Köpeklerden önce bu suçları isleyenlere bunun suç olduğunu hatırlatmak lazım. Hiç bir hayvan insandan üstün değil diyorsunuz inanmak istiyorum ama görüyorum ki dönemimiz çağında bir çok hayvan bir çok insandan daha üstün en azından gidip yavrusuna istismar niyetiyle yaklaşmaz yavrusunu öldürmez. İnsanlar daha bunu alamamış bi insan bunu nasıl yapabilir? içinden nasıl bunu tetikleyebilir? Bunu nasıl töre olarak kabul edebilir ?bunu yapan insansa ben insan değilim. Hiç mi içinden hissetmiyor yanlışla doğru arasında ki farkı. Programlanmış robot gibi yeni bilgi guncellemesiyle mi ayırt edebiliyorlar doğruyu yanlışı? Köpeklerden önce pis suçları işleyenler cezalandırılsın. sonra çocukları korumak amacıyla köpeklerin yanlışlarına birlikte çözüm bulalım. Çocuklara en büyük zarar Köpeklerden değil insanlardan gelmektedir. Bu tarz toreler adetler kabul edilemez. Çocukları korumaksa amaç buradan başlamamız lazım. Hayatta kopek korkun varsa o zaman başka tabi sizlere ne anlatsak ne yazsak istediğinize odaklanıp algilarinizi asıl soruna kapatırsınız
Biriside tüik verilerini doğru verdiğini düşünüyor galiba. Allahim nasıl bu kadar kör ve sağır olmayı kulakları ve gözleri olan kişiler başarabiliyor. Tuike göre enflasyon yok siz neyden bahsediyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Konuyla ilgisi zaten açıkça belli ama önce ki gelişmeleri bilmeyen birisi okuyunca anlamsız bir geçiş gibi gelebilir. Fakat köpeklerin uyutulmasinı istemelerinin asıl sebebi , sorunlu nadir bir kac saldırgan kopeklerin (o da o bolgede yaşayan insanların kötü davranışlarından etkilendigi için saldırgan oluyor) küçük çocuklara saldırıyorlar ve sene bir kaç çocuk ölüyor veya yaralanabiliyor diye soy kırım yapmayı uygun görmelerinden geliyor. Hesap kitap hepsi ortada çocuklara köpekten daha çok zarar veren bölgenin insanları zaten. 7 yaşında evlendirilen bir çocuk yaşayan bir çocuk mu sizce? cinayetlerin yanında birde bu durum var erken yaşta evlendirme töreleriymis böyle bir töre olabilir mi ? Bu sapıkların uydurduğu birsey. Köpeklerden önce bu suçları isleyenlere bunun suç olduğunu hatırlatmak lazım. Hiç bir hayvan insandan üstün değil diyorsunuz inanmak istiyorum ama görüyorum ki dönemimiz çağında bir çok hayvan bir çok insandan daha üstün en azından gidip yavrusuna istismar niyetiyle yaklaşmaz yavrusunu öldürmez. İnsanlar daha bunu alamamış bi insan bunu nasıl yapabilir? içinden nasıl bunu tetikleyebilir? Bunu nasıl töre olarak kabul edebilir ?bunu yapan insansa ben insan değilim. Hiç mi içinden hissetmiyor yanlışla doğru arasında ki farkı. Programlanmış robot gibi yeni bilgi guncellemesiyle mi ayırt edebiliyorlar doğruyu yanlışı? Köpeklerden önce pis suçları işleyenler cezalandırılsın. sonra çocukları korumak amacıyla köpeklerin yanlışlarına birlikte çözüm bulalım. Çocuklara en büyük zarar Köpeklerden değil insanlardan gelmektedir. Bu tarz toreler adetler kabul edilemez. Çocukları korumaksa amaç buradan başlamamız lazım. Hayatta kopek korkun varsa o zaman başka tabi sizlere ne anlatsak ne yazsak istediğinize odaklanıp algilarinizi asıl soruna kapatırsınız
Biriside tüik verilerini doğru verdiğini düşünüyor galiba. Allahim nasıl bu kadar kör ve sağır olmayı kulakları ve gözleri olan kişiler başarabiliyor. Tuike göre enflasyon yok siz neyden bahsediyorsunuz?
Yanlış anlamanın şahikası olmuş "Biriside" diye başlayan cümleniz ("de" ayrı olacak). O "Birisi" benim ve şunu söylüyorum bahsettiğiniz cümlede: "Hükümet borazanı TÜİK bile gerçekleri bir parça görmek zorunda kalmış. Bana inanmıyorsanız TÜİK'in açıklamaya kendini mecbur hissettiği verilere bakın." TÜİK için hükümetin "borazanı" diyorum. Daha ne diyeyim? Rusça veya Çince (Mandarin) mi yazayım?

Hamiş: Siz anlaşılan benim bahsettiğim cümleyi hiç görmemiş, okumamış veya anlamamışsınız. Bakın cümle şu (Yukarıda var): "Hükümet borazanı TÜİK verilerine de mi inanmadınız? Araya İlluminati'yi de sıkıştırmışsınız, abartma tekniğiyle coşkuyu verip acı gerçekleri savuşturma kabilinden, sizden iyisi yok! "Deli saçması" ha! Bu da "bi kereden bir şey olmaz" zihniyetinin halk arasındaki tezahürü herhalde. Aynen devam."

Son düzenleme:
Siz sokaktaki her köpeği dogo arjantino, rottweiler veya pitbull falan mı sanıyorsunuz?

Gelin, ben sizi sokakta parça pinçin edecek mahallelere götüreyim, bakın bakalım aralarında "sorunlu nadir birkaç saldırgan" mı var, yoksa hepsinde sürü güdüsüyle "arıza" mı var?

"Senede birkaç çocuk ölüyor veya yaralanabiliyor diye" ne demek ya? Fare mi bunlar? Hamamböceği mi? Sizin bir kere kendi ırkınıza, yani insanlığa olan bakış açınızı anlamadım. Yani çocuklara daha çok zarar veren X etmeni var diye öncelik sıramızı oraya koyalım diye bir durum söz konusu olabilir mi? Bunun öncelik sırası veya koşulu mu var? İnsan hayatı her şeyden önce gelir. Hayatını sevmeyen varsa, o kişinin kendi sorunudur. Ben, başkası zarar görmesin diye önlem alınmasını savunuyorum; siz de ona sıra gelene kadar önce başka insanlar var diye işi çözüp bitirmek yerine sırayı savuyorsunuz. Mama lobisi dedikleri de aynen bu algıyı körüklüyor.

Medeni kanuna veya insan haklarına aykırı durumlarla bunu niye harmanlama gereği duyulduğunu anlamıyorum. Zaten kafa bulandırmaya veya konuyu saptırmaya yönelik bir ifade şekli gibi görmeye başladım. Ben çocuklar o tür olayları yaşasınlar, ona da önlem alınmasın demiyorum...

Köpeklerin "yanlışları" olmaz. Köpekler, senin benim gibi düşünen canlılar değil. Empati duygusuyla, doğal güdüleri karıştırmayın. Onlar doğruyu yanlışı ayırt ediyor sanmayın, sadece alışkanlıkları ve sahiplerinden gördükleri ilgiyle bağlantı kuruyorlar.

Buraya gelip "köpek korkun varsa" şunu yap, bunu yap, gelme, oraya gitme diye çözüm üretilmez. Bir kere bu lafları sabaha kadar istersen yıl boyu anlatsan, evet, fark etmez. Algısı kapalı olan diye suçlamadan önce, dönüp yazdıklarınızı bir okuyun, kimin algısı kapalı kimin algısı açık...

Son düzenleme:
Dünkü turumda köylere doğru bir yola çıktım. 28 km yaklaşık vardığım son köye kadarki mesafe. Arada yaklaşık 15. kilometrelerde bir anda yola siyah şu kangal kırması dedikleri gibi kocaman bir köpek çıktı. Kovalamaya başladı ben de asıldım asılabildiğim kadar pedala. O anki his başka bir şey ve Allah'tan yeterince yüksek vitesteydim. Basıp hızlanınca bir ara hızlarımız dengelenmişti sonra daha da hızlanınca uzaklaştım. Ama gerçekten korkmuştum yani karadeniz burası ve abuk sabuk yerlerde köyler ve burası köye yakın bile değildi aradaydı. Orada bir şey olsa kim bilir belki saatlerce kimse görmeden öyle kalacaktım. Oradan hastaneye yetiştirilme vs. cabası. Şimdi bu köpeğin kime ne faydası var Allah aşkına. Yolda ona buna havlıyor kovalıyor belki yetişse atlayıp ısıracak saldıracaktı. Öte yandan canlı biyolojisine de hayran kaldım o an orada onu yaşadım o ayrı bir güzeldi. O an attığım sprinti istesem atamam şimdi ama hemen sinir sistemi nasıl da harekete geçiriyor kasları :D

Hayvanın size bir faydası mi olması gerekiyor yaşayabilmesi için ? Faydası yok ve havlıyor oyun olarak yapsada biz anlamıyoruz o yüzden ölsünler diye mi düşünüyorsun ? Köylerde dikenli tasmalari ile dolaşıp sürüsünü koruma gudusuyle havlayan köpekler toplanacak mi sanıyorsunuz? Toplama kararı çıkarsa sadece şehirde ve şehire yakın yerlerde yaşayan masum köpekleri yakalayacaklar. Belediye çalışanları havlayan köpeğe yaklaşacak cesareti var mı sanıyorsunuz? Bahsettiğiniz şekilde hırçın köpeklerle bir kere değil yaptığım 1800km lik sehirler arasi yolculukta envayi çeşidini gördüm karşılaştım. Hepsi iç gudusel havlıyor bisikletten inmeyi köpeğe sakın ol demeyi gösterebilecek cesaretin varsa havlamiyor aptal oluyor susuyorlar. Bu kadar cesareti olmayan insanda hayvanların ölmesinden ziyade köyler arasi uzun yolculuklar yapmasın kopek değil başka sorunlarla da karşılaşırsın daha bi köpeğe dur diyemiyorsan ne bileyim.
Siz sokaktaki her köpeği dogo arjantino, rottweiler veya pitbull falan mı sanıyorsunuz?

Gelin, ben sizi sokakta parça pinçin edecek mahallelere götüreyim, bakın bakalım aralarında "sorunlu nadir birkaç saldırgan" mı var, yoksa hepsinde sürü güdüsüyle "arıza" mı var?

"Senede birkaç çocuk ölüyor veya yaralanabiliyor diye" ne demek ya? Fare mi bunlar? Hamamböceği mi? Sizin bir kere kendi ırkınıza, yani insanlığa olan bakış açınızı anlamadım. Yani çocuklara daha çok zarar veren X etmeni var diye öncelik sıramızı oraya koyalım diye bir durum söz konusu olabilir mi? Bunun öncelik sırası veya koşulu mu var? İnsan hayatı her şeyden önce gelir. Hayatını sevmeyen varsa, o kişinin kendi sorunudur. Ben, başkası zarar görmesin diye önlem alınmasını savunuyorum; siz de ona sıra gelene kadar önce başka insanlar var diye işi çözüp bitirmek yerine sırayı savuyorsunuz. Mama lobisi dedikleri de aynen bu algıyı körüklüyor.

Medeni kanuna veya insan haklarına aykırı durumlarla bunu niye harmanlama gereği duyulduğunu anlamıyorum. Zaten kafa bulandırmaya veya konuyu saptırmaya yönelik bir ifade şekli gibi görmeye başladım. Ben çocuklar o tür olayları yaşasınlar, ona da önlem alınmasın demiyorum...

Köpeklerin "yanlışları" olmaz. Köpekler, senin benim gibi düşünen canlılar değil. Empati duygusuyla, doğal güdüleri karıştırmayın. Onlar doğruyu yanlışı ayırt ediyor sanmayın, sadece alışkanlıkları ve sahiplerinden gördükleri ilgiyle bağlantı kuruyorlar.

Buraya gelip "köpek korkun varsa" şunu yap, bunu yap, gelme, oraya gitme diye çözüm üretilmez. Bir kere bu lafları sabaha kadar istersen yıl boyu anlatsan, evet, fark etmez. Algısı kapalı olan diye suçlamadan önce, dönüp yazdıklarınızı bir okuyun, kimin algısı kapalı kimin algısı açık...
Senin bir yere goturmene gerek yok kardeş istersen ben seni karşılaştığım köpekler ile tura çıkartayım murat la turat kanalında bulabilirsin hırçın köpeklerle karşılaştığım yol maceralarını

Manisa'da köpekler için devasa bir yer yapım aşamasında ve bitmek üzere. Eninde sonunda bu hayvanlar oraya toplanacak. Madem bu kadar köpekleri düşünüyorsunuz o zaman belediyelere destek olun da o hayvanların beslenmesine katkıda bulunun. Madem köpek severler olarak iyi bakılmayacağını düşünüyorsunuz o zaman orada gönüllü olarak çalışabilir, ilgi ve alakanızı onlara sonuna kadar gösterebilirsiniz.

Manisa'da köpekler için devasa bir yer yapım aşamasında ve bitmek üzere. Eninde sonunda bu hayvanlar oraya toplanacak. Madem bu kadar köpekleri düşünüyorsunuz o zaman belediyelere destek olun da o hayvanların beslenmesine katkıda bulunun. Madem köpek severler olarak iyi bakılmayacağını düşünüyorsunuz o zaman orada gönüllü olarak çalışabilir, ilgi ve alakanızı onlara sonuna kadar gösterebilirsiniz
Madem öyle o zaman böyle yapın şöyle yapın diye konuşmak kolay. Nereden biliyorsun yapmadığımı beni ne kadar tanıyorsun o zaman böyle yap şöyle yap diyorsun o zaman sende tedbir al sokak köpeğinin olduğu yerden geçme? Beslenmesine katkıda bulunduğum hayvanların en ufak zerre fikir sahibi olabilir misin bunu bana yap diye söylersin. boş yapmayın. Madem bu kadar sorun yaptınız çıkın sokağa yapın birsey hayvanlara bakalım yaptirtiyor muyuz size ?
Siz anlatılarak anlayabilecek kitleden değilsiniz bildiğini okuyan kitledensiniz bu yüzden gelisemedigimiz halimizi bile beğenip şükredip halimiz iyi der kendinizi bile kandırırsınız.
Hadi tüm dediklerini ciddiye almaya çalışalım köpekleri çok sevdiğim için barınakta gönüllü çalışabilmemin bir yolu var mı? Bu ekonomide çalıştığın halde hayatta kalabilmek sanatken sen zengin ülkede yaşıyormuşuz algısıyla git gönüllü çalış diyerek senin sözlerinin mantıklı olduğuna mı inanılmasını bekliyorsun ?

• Beğen
Tepkiler: GraveWalker
Madem öyle o zaman böyle yapın şöyle yapın diye konuşmak kolay. Nereden biliyorsun yapmadığımı beni ne kadar tanıyorsun o zaman böyle yap şöyle yap diyorsun o zaman sende tedbir al sokak köpeğinin olduğu yerden geçme? Beslenmesine katkıda bulunduğum hayvanların en ufak zerre fikir sahibi olabilir misin bunu bana yap diye söylersin. boş yapmayın. Madem bu kadar sorun yaptınız çıkın sokağa yapın birsey hayvanlara bakalım yaptirtiyor muyuz size ?
Siz anlatılarak anlayabilecek kitleden değilsiniz bildiğini okuyan kitledensiniz bu yüzden gelisemedigimiz halimizi bile beğenip şükredip halimiz iyi der kendinizi bile kandırırsınız.
Hadi tüm dediklerini ciddiye almaya çalışalım köpekleri çok sevdiğim için barınakta gönüllü çalışabilmemin bir yolu var mı? Bu ekonomide çalıştığın halde hayatta kalabilmek sanatken sen zengin ülkede yaşıyormuşuz algısıyla git gönüllü çalış diyerek senin sözlerinin mantıklı olduğuna mı inanılmasını bekliyorsun ?
İyi de neden üzerine alındın ki? Size hitaben bir yazı yazmadım ki 😁
Madem bu kadar sorun yaptınız çıkın sokağa yapın birsey hayvanlara bakalım yaptirtiyor muyuz size ?
Tehdit!!! Buna karşılık söylenecek bir atasözü var ama söylemek istemiyorum.
Sokaklarda köpeklerin olduğu, insanların bunlar yüzünden rahat dolaşamadığı ülkede bunu kabul etmek ve onlarla iç içe yaşamak gelişmişlik mi oluyor? O zaman neden ileri seviye gelişmiş dediğimiz ülkelerde sokaklarda köpek yok, açıklar mısınız?

Barınaklara alınan hayvanları , saldırgan olsa dahi takip edip tekrar sokağa salmaya çalışan kişiler var , organize olabilirler. Ve ayrıca heryer köpek, yasa uygulanmıyor. Değişen bir şey göremedim yasa çıktığından beri. Araba kullanmıyorum. O yüzden sokaklarda yürüyorum. Ve ben rahatsız oluyorum. Yanlarından geçerken. Ne yapacakları belli olmadığı için ultrasonic köpek kovucu taşıyorum. Sürü halinde başıboş köpekler gezmeye devam ediyor. Ben mecburyum rahatsızlık hissederek sokaklarda yürümeye.

• Beğen
Tepkiler: ag249
İyi de neden üzerine alındın ki? Size hitaben bir yazı yazmadım ki 😁

Tehdit!!! Buna karşılık söylenecek bir atasözü var ama söylemek istemiyorum.

Sokaklarda köpeklerin olduğu, insanların bunlar yüzünden rahat dolaşamadığı ülkede bunu kabul etmek ve onlarla iç içe yaşamak gelişmişlik mi oluyor? O zaman neden ileri seviye gelişmiş dediğimiz ülkelerde sokaklarda köpek yok, açıklar mısınız?
İç içe yaşamak gelişmişlik olmuyor olabilir ama toplu katliamı ise kesinlikle gelişmişlik hareketi olamaz tam tersine asıl geriledigimizin kanıtı bir kaç sorunlu canlı yüzünden milyonlarca canlıyı yok etmek hem barbarlık hem cahillik hem gerileme örneğidir.
Avrupa da veya ileri seviye memleketlerde neden sokakta hayvan olmadığını soruyorsunuz cevabı çok basit. Devletleri üzerine düşen vazifeyi yapıyormuş gibi gözükerek calışmadıkları için , üzenlerine düşen görevleri yaptıkları için şuan sokakta hayvan yok yani kısırlaştırılarak veya gerekli barınakları yapıp onları düzenledikleri için bu sorun olarak gördüğünüz şey onlarda yok. Toplu katliam yaptıkları için değil.
Ayrıca söylediğim bakalım yaptırıyor muyuz size cümlesi tehdit olarak algılanabilmesi için zarar verilecek birsey belirtmiş olmak gerekiyor ama siz tehdit olarak algıladınız. Ben zarar vereceğiniz hayvanları koruyacağımızı onlara zarar vermenizi engelleyecegimizi belirttim ama insan nasıl düşünceye sahipse etrafını öyle algılar.

Barınaklara alınan hayvanları , saldırgan olsa dahi takip edip tekrar sokağa salmaya çalışan kişiler var , organize olabilirler. Ve ayrıca heryer köpek, yasa uygulanmıyor. Değişen bir şey göremedim yasa çıktığından beri. Araba kullanmıyorum. O yüzden sokaklarda yürüyorum. Ve ben rahatsız oluyorum. Yanlarından geçerken. Ne yapacakları belli olmadığı için ultrasonic köpek kovucu taşıyorum. Sürü halinde başıboş köpekler gezmeye devam ediyor. Ben mecburyum rahatsızlık hissederek sokaklarda yürümeye.
Baksana tehdit edecek boyutta insandan daha değerli ve üstün tutuyorlar köpekleri. Kimse ölsünler demiyor ama sokaklarda rahatsız edici boyutta sürü halinde dolaşırken hemen herkes korkuyor. Üstte bir kaç çocuk öldü diye cümlesini kullanarak insandan daha çok değer verdiklerini belli etmediler mi? Yasa saldırgan ve ehlileştirilemeyen köpeklerin uyutulacağını belirtmesine rağmen mama lobisi ve destekçileri tüm köpekleri öldürecekleri yönünde provokasyon yapmaya devam ediyor. Köy yerlerinde sahipsiz hemen hiç köpek yoktur ama şehirdeki köpeklerin sahibi yoksa yeri sokaklar değil barınaklardır. Hatta orada da kısırlaştırılıp popülasyonun yavaş yavaş düşürülmesi gerekmektedir.
İç içe yaşamak gelişmişlik olmuyor olabilir ama toplu katliamı ise kesinlikle gelişmişlik hareketi olamaz tam tersine asıl geriledigimizin kanıtı bir kaç sorunlu canlı yüzünden milyonlarca canlıyı yok etmek hem barbarlık hem cahillik hem gerileme örneğidir.
Avrupa da veya ileri seviye memleketlerde neden sokakta hayvan olmadığını soruyorsunuz cevabı çok basit. Devletleri üzerine düşen vazifeyi yapıyormuş gibi gözükerek calışmadıkları için , üzenlerine düşen görevleri yaptıkları için şuan sokakta hayvan yok yani kısırlaştırılarak veya gerekli barınakları yapıp onları düzenledikleri için bu sorun olarak gördüğünüz şey onlarda yok. Toplu katliam yaptıkları için değil.
Ayrıca söylediğim bakalım yaptırıyor muyuz size cümlesi tehdit olarak algılanabilmesi için zarar verilecek birsey belirtmiş olmak gerekiyor ama siz tehdit olarak algıladınız. Ben zarar vereceğiniz hayvanları koruyacağımızı onlara zarar vermenizi engelleyecegimizi belirttim ama insan nasıl düşünceye sahipse etrafını öyle algılar.
Yasa toplu olarak hepsini öldüreceğiz mi diyor? Ya da ben sokakta köpek görürsem zarar vereceğim mi dedim ki engelleriz cümlesini kullandınız? Dediğim şey çok basit. Sokaklardaki köpekler yasaya göre toplatılmalı, saldırgan olanlar uyutulmalı, orada kısırlaştırılıp popülasyonun çoğalmasının önüne geçilmeli. Ayrıca hiç kimseyi tehdit etme gibi bir düşüncem hiç bir zaman olmadı ama kimseye de kurmadığı bir cümle sebebiyle de önyargı ile yaklaşmadım.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Kimsenin daha fazla değer verdiği yok söylediğimiz cümlelerden bu anlamları çıkartan sizsiniz.
Ben tehdit olmadığını açıklamama rağmen hala tehdit olarak algılamaş açıklamamı anlayamamışsınız.
Benim karşı olduğum şey sorumsuz bir devletin sorumsuz davranışını masum canlara kıyarak sorumsuzca hepsini öldürmesine karşılık.
Haberleri izlemiyorsunuz sanırım yaşa çıkmasına yakın daha çıkmadan devlet değil vatandaşlarımız bile kudurmuş halde içlerinde tuttukları canavarı dışarı salmamak için zor beklemişler zor tutmuşlar kendilerini heralde canavar ruhlu insanlar yavru kedileri bile işkence yaparak öldürdüler. Arazide kazı yapıp topluca öldürülen köpekleri basından saklayarak ceset vadisi yaptılar. Bakın daha yasa çıkmadan oldu bunlar çıkınca ne piskopatlıklar göreceğiz. Anlatamadığımız devlet dediklerini yapıyor olsaydı şuan zaten köpekler kisirlastirilmis ve bu sorun hiç olmamıştı. Devlet sadece saldırgan ve hastalıklı köpekler için yapacağız dediyse inanmamızı beklemeyin. Siz nasıl oluyorsa farketmiyor herseye inanıyorsunuz ama bugüne kadar sözü verilipte uygulanan bir örnek verin bana lütfen.
Ben mi farkedemiyorum yoksa sizler mi anlamıyorsunuz bu kandırmaca silsilesini öğrenmek istiyorum
Evet haklısınız sokakta köpekler tarafından tedirgin olmadan yürümeyi hakkediyor olabilirsiniz ama bunun karşılığı milyonlarca köpeğin ölümüne sebep verecekse bu kabul edilemez bir bencillik örneği olur başka bir şey değil

Kimsenin daha fazla değer verdiği yok söylediğimiz cümlelerden bu anlamları çıkartan sizsiniz.
Ben tehdit olmadığını açıklamama rağmen hala tehdit olarak algılamaş açıklamamı anlayamamışsınız.
Benim karşı olduğum şey sorumsuz bir devletin sorumsuz davranışını masum canlara kıyarak sorumsuzca hepsini öldürmesine karşılık.
Haberleri izlemiyorsunuz sanırım yaşa çıkmasına yakın daha çıkmadan devlet değil vatandaşlarımız bile kudurmuş halde içlerinde tuttukları canavarı dışarı salmamak için zor beklemişler zor tutmuşlar kendilerini heralde canavar ruhlu insanlar yavru kedileri bile işkence yaparak öldürdüler. Arazide kazı yapıp topluca öldürülen köpekleri basından saklayarak ceset vadisi yaptılar. Bakın daha yasa çıkmadan oldu bunlar çıkınca ne piskopatlıklar göreceğiz. Anlatamadığımız devlet dediklerini yapıyor olsaydı şuan zaten köpekler kisirlastirilmis ve bu sorun hiç olmamıştı. Devlet sadece saldırgan ve hastalıklı köpekler için yapacağız dediyse inanmamızı beklemeyin. Siz nasıl oluyorsa farketmiyor herseye inanıyorsunuz ama bugüne kadar sözü verilipte uygulanan bir örnek verin bana lütfen.
Ben mi farkedemiyorum yoksa sizler mi anlamıyorsunuz bu kandırmaca silsilesini öğrenmek istiyorum
Evet haklısınız sokakta köpekler tarafından tedirgin olmadan yürümeyi hakkediyor olabilirsiniz ama bunun karşılığı milyonlarca köpeğin ölümüne sebep verecekse bu kabul edilemez bir bencillik örneği olur başka bir şey değil
Bir konuda anlaşalım. Evimde kedi besliyorum. Balıklarım var. Papağan besliyorum. Onlara verilecek tüm ilgi alakayı veriyorum. Hepsine el bebek gül bebek bakıyorum. O nedenle hayvan sevgimi sorgulatmam. Lakin bu konudaki mesajlarımı okudu iseniz çok daha önceki mesajlarımda neden köpekleri sevmediğimi anlarsınız. Allah'ım ömrünü uzun etsin kızımı beş yaşında iken bir köpeğin az daha dişleri arasına veriyordum ki kucağıma alıp köpeğe sırtımı döndüm. O sıcak nefesi hala sırtımda hissediyorum. Köpek Pitbull du ve sahibi tasmasından çekmese belki de benim boynuma saldıracaktı. He diyeceksiniz ki o ırk zaten tehlikeli. Yaşadığım yerde sokak köpekleri tarafından ısırılmadık yeri bırakılmayan iki tanıdığım var. Onlar tehlikeli ırk değildi. Sonuç itibariyle bir insanla bağı olmayan yani sahiplenilmeyen her köpek doğasında vahşidir. Masumda gözükseler köpekler potansiyel tehlikedir. Daha geçenlerde sokak köpekleri tarafından parçalanan o özürlü adamcağızı ne çabuk unuttunuz. Her yerinden et koparılan o çocuğu ne çabuk unuttunuz . Evladınız varsa ne demek istediğimi anlarsınız. Demem o ki köpekleri toptan öldürelim demiyorum ama sokakları da köpeklerden temizleyelim ki çocuklar korkmadan okullarına gitsin, parklarında oynasın, rahatça arkasından köpek kovalamadan bisikletlerine binsin. Ayrıca devlet hiç bir zaman suç işlemez. Yanlışı yapan hükümetler ve onların aldığı kararlardır. Devlet ile beşer olan insanları birbirinden ayıralım lütfen. Devlet ebet müddettir. Hükümetler gelip geçicidir.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve Atasoy
Geri