Siz sokaktaki her köpeği dogo arjantino, rottweiler veya pitbull falan mı sanıyorsunuz?
Gelin, ben sizi sokakta parça pinçin edecek mahallelere götüreyim, bakın bakalım aralarında "sorunlu nadir birkaç saldırgan" mı var, yoksa hepsinde sürü güdüsüyle "arıza" mı var?
"Senede birkaç çocuk ölüyor veya yaralanabiliyor diye" ne demek ya? Fare mi bunlar? Hamamböceği mi? Sizin bir kere kendi ırkınıza, yani insanlığa olan bakış açınızı anlamadım. Yani çocuklara daha çok zarar veren X etmeni var diye öncelik sıramızı oraya koyalım diye bir durum söz konusu olabilir mi? Bunun öncelik sırası veya koşulu mu var? İnsan hayatı her şeyden önce gelir. Hayatını sevmeyen varsa, o kişinin kendi sorunudur. Ben, başkası zarar görmesin diye önlem alınmasını savunuyorum; siz de ona sıra gelene kadar önce başka insanlar var diye işi çözüp bitirmek yerine sırayı savuyorsunuz. Mama lobisi dedikleri de aynen bu algıyı körüklüyor.
Medeni kanuna veya insan haklarına aykırı durumlarla bunu niye harmanlama gereği duyulduğunu anlamıyorum. Zaten kafa bulandırmaya veya konuyu saptırmaya yönelik bir ifade şekli gibi görmeye başladım. Ben çocuklar o tür olayları yaşasınlar, ona da önlem alınmasın demiyorum...
Köpeklerin "yanlışları" olmaz. Köpekler, senin benim gibi düşünen canlılar değil. Empati duygusuyla, doğal güdüleri karıştırmayın. Onlar doğruyu yanlışı ayırt ediyor sanmayın, sadece alışkanlıkları ve sahiplerinden gördükleri ilgiyle bağlantı kuruyorlar.
Buraya gelip "köpek korkun varsa" şunu yap, bunu yap, gelme, oraya gitme diye çözüm üretilmez. Bir kere bu lafları sabaha kadar istersen yıl boyu anlatsan, evet, fark etmez. Algısı kapalı olan diye suçlamadan önce, dönüp yazdıklarınızı bir okuyun, kimin algısı kapalı kimin algısı açık...