Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Benim de aklıma bu görüntüden sonra şu geliyor. Başıboş sokak köpekleri tamam da, köy yollarındaki kocaman kangallara ne olacak?
Ben sokağa atılmış şehir içindeki sokak köpeklerinden korkmuyorum ama kangallarla karşılaşırsam korkarım orası kesin. Kanun burada nasıl işleyecek acaba. Köylü, köpeklerini sahiplenecek te, uzun yol biniciler için köylere giriş çıkışlarda yine sıkıntı olacak. Kangal köpekleri yaşadıkları köyün çepe çevresine dağılır ve giriş çıkışları kontrol altında tutarlar (en azından benim köyümde böyle yapıyorlar). Köye yaklaşan ve kendilerince tuhaf gördükleri şeylere havlayarak birbirlerine haber veriyorlar. Gerekirse anında kalabalıklaşabiliyorlar. İnsanlara karşı sakinler ama bisikletli olursanız bilemiyorum nasıl davranırlar. Şimdi bunlar başıboş olarak adlandırılabilir mi?
Sokakta hayvan olmayacak yeni yasa tasarısına göre. Doğal olarak bu hayvanlar da sokak hayvanı statüsünde ama köylü bu benim köpeğim saldım derse ne olacak? İşte oraya bi kısıtlama getirilmemiş. Aslında ağızlıksız köpek dolaştırmak falan pek çok şey eksik yasada. Ölümler, insanların isyanı vs derken hızlıdan bir yasa. Umarım bunların hepsi zamanla düzenlenir.

Scudo
Ağızlıksız köpek dolaştırana 200 saat barınakta çalışma cezası vereceksin nasılsa köpek dostu değil mi bunlar beslesin, altlarını temizlesin topluma faydaları olsun.

Böyle cezalar olmalı ben hakim olsam son zamanlarda Atatürk heykellerine saldırı düzenleyenlere her gün gidip o heykeli silecek çevresini temizleyip videoya kaydettirip videoyu karakola gönderme cezası veririm.

Ağızlıksız köpek dolaştırana 200 saat barınakta çalışma cezası vereceksin nasılsa köpek dostu değil mi bunlar beslesin, altlarını temizlesin topluma faydaları olsun.

Böyle cezalar olmalı ben hakim olsam son zamanlarda Atatürk heykellerine saldırı düzenleyenlere her gün gidip o heykeli silecek çevresini temizleyip videoya kaydettirip videoyu karakola gönderme cezası veririm.
Londradayım, köpeği sokağa tuvaletini yapıp, bokunu temizlemeyene en az 100 pound ceza var. Sokakta sahipsiz köpekler değil, tilki ve sincaplar geziyor. Elbet sokakta köpeği seven de vardır ama bana köpeksiz sokaklar, tahmin ettiğimden daha huzurlu geldi.

Halkın sevdiği hizmet tipi, "çalıyor ama çalışıyor."

Ya birisi de çıkıp demiyor ki arkadaş bu memlekette et pahalı, hükümetimiz pahalılıkla, enflasyonla mücadele ediyor, ben de destek olayım.

Gerçi burda da böyle şeyler yazınca ciddiye alanlar oluyo ama şakası bi yana ne olacağını düşünüyorsunuz mesela uyutulacak onca hayvan? Geçenlerde Müge Anlı’da anlatıyordu birisi, annesiyle abisi mi ne analarının bi taraflarıysa birini öldürüp kıyma makinesinden geçmişler falan. Millet neler neler yapıyor, hadi bunlar cani ama ben öyle ortamları olan birisi olmamama rağmen kaç defa denk geldim avladığı yaban domuzlarını köylerde kasaplara, lokantalara satanlar..

• Kızgın
Tepkiler: Cemal Ç.
Sokakta hayvan olmayacak yeni yasa tasarısına göre. Doğal olarak bu hayvanlar da sokak hayvanı statüsünde ama köylü bu benim köpeğim saldım derse ne olacak? İşte oraya bi kısıtlama getirilmemiş. Aslında ağızlıksız köpek dolaştırmak falan pek çok şey eksik yasada. Ölümler, insanların isyanı vs derken hızlıdan bir yasa. Umarım bunların hepsi zamanla düzenlenir.
Türk Ceza Kanunu:

Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması

Madde 177-
(1) Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Öyle saldım, oraya gitmiş buraya kaçmış, yok öyle dava...

Türk Ceza Kanunu:

Madde 177-
(1) Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Burada şu da önemli 6ay ceza trde yatmıyor, adli para cezası da caydırıcı olmaaz, ama hiç yoktan iyidir, en azından cezası var artık
2. si çeşitli nedenlerle -bir kısmı da tanı almamış ruh hastalığı nedeni ile- ortalığı velveye verip işi çözümsüzlüğe itenler öyle bir hava yarattı ki yasa geçtiğinin ertesi gün bütün köpekler öldürülecek. Bence öyle bir durum oluşmayacak.

Son düzenleme:
Türk Ceza Kanunu:

Madde 177-

Bizim millet buna da uymaz. Yasa uygulayıcılar adam kayırır. Biraz ağır olacak ama BİZİM MİLLETTEN BİR ŞEY OLMAZ.
Burada bisikletle giderken 300 mt öteden beni gören kişi ya köpeğini yanına çağırıyor, ya da yanındaysa bile benimle arasına geçip boynundan tutuyor. Golden dediğimiz köpeğe bile böyle davranıyorlar.
Bakmayın kötü yazdığıma, milletim yine de benim için önceliklidir. Keşke düzelsek.😌

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Köpek yandaşları alın evinize besleyin sokak köpeklerini madem onlara bu kadar çok tapıyorsunuz. Sizin kıçı kırık sevginiz yüzünden her yıl onlarca masum insanın canından oluyorlar. Sokak hayvanlarını savunanlardan nefret ediyorum.

Sokak hayvanlarını savunanlardan nefret ediyorum.
Ben sokak hayvanlarını savunuyorum.Benden nefret edebilirsin.Beni sevmeyebilirsin,bana saygı da duymayabilirsin.Kıçı kırık sevginiz diyerek samimiyetsiz de bulabilirsin.Hatta ana avrat sövebilirsin de,inan sıkıntı yok;samimiyim.Kızmam bile sadece senin için üzülürüm.

Köpek yandaşları alın evinize besleyin sokak köpeklerini madem onlara bu kadar çok tapıyorsunuz.
Ama şu ettiğiniz lafa gerçekten inanamıyorum.Ya lafınızın nereye gelip gittiğini bilmiyorsunuz ya da İslamı terbiye almamışsınız.''Tapıyorsunuz'' demek ne demek,ne kadar tehlikeli bir söz.Ağızdan kolay çıkar hesabı çok zordur.Gerçekten düşünceli biri ya da Allah korkusu olan biri ,bu lafı edemez,aklından geçirmez bile.
İtikatınız ne bilmiyorum ben ehli sünnet akaidindenim.Bu söz tekfirciliktir.Ben şu sizin basit olarak ağzınızdan çıkan ''Tapıyorsunuz'' sözünü hiçbir insanoğluna kullanamam.Çünkü ben kimsenin göğsünü yarıp da içine bakmadım.Ha siz benimkini ya da beğenmediğiniz sokak hayvanı savunucularınkini tek tek açıp baktıysan ya da Allah size hikmet öğrettiyse bilemem.Ben bilseydim bile yine diyemezdim.
Lafınızın nereye gelip gittiğini bilin biraz.Benzetme yaptım,yanlış anladınız ,söz sanatı kullandım gibi sözler kullanmayın lütfen.Ölçün tartın öyle konuşun.

@cazci Cem abi bu arkadaşı uzaklaştırırsanız sevinirim.İstersen abi beni de uzaklaştırabilirsin.Gücenmem.

tapmak, -ar

1. -e İlah olarak tanınan varlığa karşı inancını ve bağlılığını belirli kurallar çerçevesinde göstermek.
2. -e, mecaz Tutku ile sevmek, bağlanmak:
"Bütün Bucaklıların bana taptıklarını anlıyorsun." - Ömer Seyfettin
3.
-e, mecaz Birine, bir şeye çok değer vermek.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve ag249
İnsanların siniri bozan şey bu uygulamaların zamanında yapılabilecekken yapılmaması, hayvanların kısırlaştırma için bile toplanmasına izin verilmemesi. Bu sorunun dile getirildiğinde "Whataboutism" yani sokakta o kadar katil var siz bunlarla uğraşıyorsunuz vs. diyerek yıllarca görmezden gelinmesi. şimdi gelinen noktada sokaklardan toplanacak köpeklerin barınaklara konulabilmesi için hastalıklı ve saldırgan olanların uyutulması gerekecek. Kaç bin hayvandan bahsediyoruz kimse bilmiyor. Bunların hem maddi hem manevi zararı topluma ne olacak? bu teknoloji çağında, uyutulması gereken bulaşıcı bir hastalığı olan bir köpeğin videosu bile internete düşse neler olacak? çok sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor. Biz duygularımızla hareket eden bir toplum olduğumuz için zor bir süreç gerçekten bizleri bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve ag249
tapmak, -ar

1. -e İlah olarak tanınan varlığa karşı inancını ve bağlılığını belirli kurallar çerçevesinde göstermek.
2. -e, mecaz Tutku ile sevmek, bağlanmak:
"Bütün Bucaklıların bana taptıklarını anlıyorsun." - Ömer Seyfettin
3.
-e, mecaz Birine, bir şeye çok değer vermek.

Tahrik edilerek konuşulmaz,karşısındaki insanların hassasiyeti olabileceği düşünülür.O zaman diyecek ki öyle ağır söz edeceğine ''çok değer veriyorsun, ya da tutku ile bağlısın der''
Ben zaten ne dedim ''Lafının nereye gelip gittiğini bilmeden konuşulmaz''.Burada o varsa bile iç hoş değil.Gerek de yok,gerçekten.
Dinin mantığında ''Allah zina yapmayın demez,yaklaşmayın bile der''.vardır Söz söylerken bile yaklaşmayacaksın bu kadar zor mu?Karşındakini kanırtmak kolay ama,değil mi?

Bir de şöyle bir durum daha var: Bu başlıkta defalarca ''ittapar,köpektapar'' gibi ifadeler kullanıldığı için konunun insicamı içinde değerlendirirsek anlatılmak istenin iyi niyetli olmadığı da açıktır.Burada temel anlam,yan anlam,mecaz anlam ya da söz sanatı vb aranmaz.

Son düzenleme:
Tahrik edilerek konuşulmaz,karşısındaki insanların hassasiyeti olabileceği düşünülür.O zaman diyecek ki öyle ağır söz edeceğine ''çok değer veriyorsun, ya da tutku ile bağlısın der''
Ben zaten ne dedim ''Lafının nereye gelip gittiğini bilmeden konuşulmaz''.Burada o var.Hiç hoş değil.Gerek de yok,gerçekten.
Dinin mantığında ''Allah zina yapmayın demen,yaklaşmayın.''vardır Söz söylerken bile yaklaşmayacaksın bu kadar zor mu?Karşındakini kanırtmak kolay ama,değil mi?

Tahrik ederek konuşulmasını ben de tasrif etmem ama "tapmak" kelimesi için fazla alıngan davrandığınızı düşündüğüm için kelimenin sözlük karşılığını belirtmek istedim. Tapmak kelimesi mecazi anlamda sıkça kullanılan bir kelimedir. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını korumanın ötesinde, hayvan hayatını insan hayatından daha önemli gören bir güruh olduğu ve seslerinin de çok çıktığı bir ortamda bu şahıslar için köpektapar, itprest, köpeğe tapan gibi kelimeleri uygun görüyorum. Tabi ki sizi tenzih ederim.

Neye teşekkür ediyorsun Fransız arkadaş, çevre halkın sokakta başıboş hayvanlar olmasına göz yumması sebebiyle ölüm tehlikesi atlatmana mı?

Ben sokak hayvanlarını savunuyorum.Benden nefret edebilirsin.Beni sevmeyebilirsin,bana saygı da duymayabilirsin.Kıçı kırık sevginiz diyerek samimiyetsiz de bulabilirsin.Hatta ana avrat sövebilirsin de,inan sıkıntı yok;samimiyim.Kızmam bile sadece senin için üzülürüm.

Ama şu ettiğiniz lafa gerçekten inanamıyorum.Ya lafınızın nereye gelip gittiğini bilmiyorsunuz ya da İslamı terbiye almamışsınız.''Tapıyorsunuz'' demek ne demek,ne kadar tehlikeli bir söz.Ağızdan kolay çıkar hesabı çok zordur.Gerçekten düşünceli biri ya da Allah korkusu olan biri ,bu lafı edemez,aklından geçirmez bile.
İtikatınız ne bilmiyorum ben ehli sünnet akaidindenim.Bu söz tekfirciliktir.Ben şu sizin basit olarak ağzınızdan çıkan ''Tapıyorsunuz'' sözünü hiçbir insanoğluna kullanamam.Çünkü ben kimsenin göğsünü yarıp da içine bakmadım.Ha siz benimkini ya da beğenmediğiniz sokak hayvanı savunucularınkini tek tek açıp baktıysan ya da Allah size hikmet öğrettiyse bilemem.Ben bilseydim bile yine diyemezdim.
Lafınızın nereye gelip gittiğini bilin biraz.Benzetme yaptım,yanlış anladınız ,söz sanatı kullandım gibi sözler kullanmayın lütfen.Ölçün tartın öyle konuşun.

@cazci Cem abi bu arkadaşı uzaklaştırırsanız sevinirim.İstersen abi beni de uzaklaştırabilirsin.Gücenmem.
Süleyman kardeş, burada farklı düşünüyorum seninle. "İslami terbiye" eğer "Allah korkusu" demekse orada büyük sıkıntı var bence. Sen ("kardeş" diye başladım, "siz" e dönmek garip kaçardı) Allah korkun olduğu için mi bir takım şeyleri yapıyorsun ya da yapmıyorsun? Yani çalmıyorsun, yalan söylemiyorsun, iftira atmıyorsun, büyüklere saygı küçüklere sevgi gösteriyorsun ve şimdi aklıma gelmeyen birçok şeyi Allah'tan korktuğun için yapmıyorsun veya yapıyorsun, öyle mi? Eğer böyleyse kozmik bir Kuzey Kore'de yaşadığımıza inanıyorsun demektir. Şöyle sorayım: Yarın yataktan bütün dini inancını kaybetmiş bir birey olarak kalkacak olsan, seni ahlaken ayakta tutacak değerlerin olur mu? Veya şöyle diyelim: Dinden bağımsız ahlaki ve vicdani değerlerin var mı? Bu soru (ve cevabı) önemli çünkü, belki bazı yorumcular farkında değil ama bu başlıkta ahlakı, aklı ve vicdanı tartışıyoruz.

@hakano Değerli abim,
İnanan ya da inanmayan herkes güzel ahlaklı olabilir.İslam Ahlakı dediğimiz durumda tek fark; dinin kaynağı olan Kuran ve sünnet rehberliğinde güzel ahlaka sahip olmaktır.Kısacası olay niyettir.Herhangi bir kişi aç kalan bir kediyi besleyebilir,bir yetimin başını okşayabilir ya da ne bileyim tebessümle selam verebilir.Çok kaba taslak söylemem gerekirse İslam terbiyesi yahut ahlakında yine aynı şeyleri yaparsınız tek farkla Allah rızasını gözeterek.Allah rızası için şu kediye mama verdim gibi.Allah rızası dediğimiz şey de kesinlikle bencillik değildir.Burada temel istek ,amaç hem Allah'ın,hem insanların,hem diğer canlıların iyiliğini, hoşnutluğunu, mutluluğunu kazanmaktır.Zaten başka insanların başka canlıların mutluluğunu refahını,hoşnutluğunu kazanamıyorsanız Allah rızasını zaten kazanamazsınız.Burada cömertlik vardır,fedakarlık vardır,kendi nefsinden taviz vardır.Görürsün memeleri sarkık bir köpeği,zamanından ,maddiyatından vbden feragat edip peşinden koşturursun elindeki yiyeceği verdiğinde başta o köpeği mutlu edebiliyorsan zaten Allah rızasını da kazanırsın.
Allah korkusu da mantıken Allah rızası ile aynıdır.Sen evrensel insanı değerlerden uzaksan ,güzel ahlakın yoksa niyetin bozuksa zaten Allah'tan uzaklaşırsın.Semavi dinler ,peygamberler güzel ahlakı tamamlamak için gelmiştir.Onun için din vicdan ,akıl,merhamet,sevgi saygı hoşgörü ,ön yargısız olma gibi evrensel insani değerler hatta daha da fazlası daha da hesaplanmışı dinin içinde vardır.

@hakano Değerli abim,
İnanan ya da inanmayan herkes güzel ahlaklı olabilir.İslam Ahlakı dediğimiz durumda tek fark; dinin kaynağı olan Kuran ve sünnet rehberliğinde güzel ahlaka sahip olmaktır.Kısacası olay niyettir.Herhangi bir kişi aç kalan bir kediyi besleyebilir,bir yetimin başını okşayabilir ya da ne bileyim tebessümle selam verebilir.Çok kaba taslak söylemem gerekirse İslam terbiyesi yahut ahlakında yine aynı şeyleri yaparsınız tek farkla Allah rızasını gözeterek.Allah rızası için şu kediye mama verdim gibi.Allah rızası dediğimiz şey de kesinlikle bencillik değildir.Burada temel istek ,amaç hem Allah'ın,hem insanların,hem diğer canlıların iyiliğini, hoşnutluğunu, mutluluğunu kazanmaktır.Zaten başka insanların başka canlıların mutluluğunu refahını,hoşnutluğunu kazanamıyorsanız Allah rızasını zaten kazanamazsınız.Burada cömertlik vardır,fedakarlık vardır,kendi nefsinden taviz vardır.Görürsün memeleri sarkık bir köpeği,zamanından ,maddiyatından vbden feragat edip peşinden koşturursun elindeki yiyeceği verdiğinde başta o köpeği mutlu edebiliyorsan zaten Allah rızasını da kazanırsın.
Allah korkusu da mantıken Allah rızası ile aynıdır.Sen evrensel insanı değerlerden uzaksan ,güzel ahlakın yoksa niyetin bozuksa zaten Allah'tan uzaklaşırsın.Semavi dinler ,peygamberler güzel ahlakı tamamlamak için gelmiştir.Onun için din vicdan ,akıl,merhamet,sevgi saygı hoşgörü ,ön yargısız olma gibi evrensel insani değerler hatta daha da fazlası daha da hesaplanmışı dinin içinde vardır.
Bir anti-teist olarak peygamberlerin insan ahlakını tamamlamak için geldiklerine inanmıyorum. Lakin üslubun, tarzın ve inandığın ilkeleri savunurken kullandığın argümanlar etkileyici. Kendini müslüman olarak tanımlayan bir takım ahlaksız politikacıların ve siyasi parti yöneticilerinin senden öğreneceği çok şey var. Sağlıcakla.

Bizim millet buna da uymaz. Yasa uygulayıcılar adam kayırır. Biraz ağır olacak ama BİZİM MİLLETTEN BİR B*K OLMAZ.
Burada bisikletle giderken 300 mt öteden beni gören kişi ya köpeğini yanına çağırıyor, ya da yanındaysa bile benimle arasına geçip boynundan tutuyor. Golden dediğimiz köpeğe bile böyle davranıyorlar.
Bakmayın kötü yazdığıma, milletim yine de benim için önceliklidir. Keşke düzelsek.😌
Bizim milletten bir halt olmayacağı ifadesinin altına imza atarım. Ortadoğu kafasından çıkamıyor halk.

Golden Retriever cinsi köpekler, ABD'de en çok yaralanmaya sebep olan köpekler arasında diye hatırlıyorum. TR'deki yasaklı köpekler bir kenara, aslında goldenlar bana çok da masum gözükmüyor. Dediğin gibi, hayvan sahibi, sorumluluğu gereği, köpeğin tehlike yaratmasına mahal vermeden önlemini alacak. Biz de belki bir daha hiç görmeyeceğimiz o köpeğin ve sahibinin yanından geçip gideceğiz. Yazılı olmayan ancak yapılması gereken bir hareket biçimi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@hakano Değerli abim,
Süleyman kardeş, son mesajlarını gördüm. Lakin sanırım hepsi silinmiş. Din konusu netamelidir çünkü görünmez tuzaklarla dolu olduğuna inanılır. Tartışmanın, katılımcılar bir şekilde incinmeden sürdürülmesi de zordur.

Süleyman kardeş, son mesajlarını gördüm. Lakin sanırım hepsi silinmiş. Din konusu netamelidir çünkü görünmez tuzaklarla dolu olduğuna inanılır. Tartışmanın, katılımcılar bir şekilde incinmeden sürdürülmesi de zordur.
Ben de gözüküyor abi.
Yine bugün de gördüm ve anladım ki:"Türkiye'de başıboş siyasal dinci ve bunların destekçileri sorunu var"
Seneler önce mitingte çıktı ve Hz Ömer'in sözünü söyledi"Fırat kenarında kuzuyu kurt kapınca bunun hesabını Allah bana soracak. " Hemen alkış fırtınası koptu.
Bugün mecliste yine konuşuyor kainat liderimiz. 22 senedir iktidarda kendi değilmiş gibi, kurt kuzu örneğini kendi vermemiş gibi 10 yaşındaki çocuğumuzu köpekler parçaladı, annesini kovdular. Bize merhamet dersi veremezsiniz dedi yine alkış fırtınası,gerçekten inanılmaz
Bir Allahın kulu da çıkıp diyemiyor ki, sen 22 senedir iktidardın bu sorunu büyütmeden çözmeliydin, hani kuzunun yani o çocukcağızın hesabını verecektin versen ya 10 yaşındaki çocuğun hesabını annesine.
Yine kutuplaşma yine zıtlaşma, bildiği üretebildiği bişey yok ki. Allah Azze ve Celle herkese akıl fikir, merhamet,vicdan versin.
Elhamdülillah hep Allah için sevdim,selam sucuğu da satmadım. Her namazımın arkasından Allahım bana 1250 odalı saray, kaymaklı ihale, 30 milyonluk Audi ver diye de dua etmedim. Allahım dedim sıratel müstakimden ayırma sana yakışır salih kul olayım dedim. Bundan sonrası hepimiz için hayırlısı. Ben üzerime düşeni yaptım, karınca gibi bir küçük su damlamı İbrahim As nın ateşine taşıdım, tarafımı belli ettim.İsa İsalığını gösterir, köpek köpekliğini, kedi Hamlet kedi Hamletliğini, kısaca herkes kendini gösterir. Bir de Allah'ın hesabı vardır onu da görelim.
Herkesi çok üzecekler, vicdanlarınız kaldıramayacak buna inanın.

Geri