Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Sokakta beslediğim 3 kedi vardı. Bir gece üçü de yok oldu. Sanırım k-pop uğruna evden kaçıp koreye doğru yola çıktılar.

Scudo
şu şekilde sorun çözülür demek için elinde data olması lazım, Ben de hayvanların öldürülmesine karşıyım ama fizibilite olmadan kısırlaştırma ile çözülür ben 40 tane yaptım oluyor biraz naif bir yaklaşım olmuş. Buna kişisel deneyim önyargısı deniliyor.

Hayır öyle denmiyor. İddianızı yabancı dillerden alınmış kavramlarla destekleyecekseniz, ilk gördüğünüz dolmuşa atlayıp yalan yanlış çevirileri dolaşıma sokacağınıza biraz araştırma yapın bir zahmet. Bu arada kısırlaştırma konusunu bir hamlede nasıl da saf dışı ettiniz öyle, hem de sorumluluk sahibi bir kişinin bu yöndeki çabalarını küçümseyerek! Aferin size. Böyle devam!

Sokakta beslediğim 3 kedi vardı. Bir gece üçü de yok oldu. Sanırım k-pop uğruna evden kaçıp koreye doğru yola çıktılar.
İnsanlar köpeklere kinlendi zehirli yem atıyor olabilirler ama tabi çekip gitmeleri de bir ihtimal çok beyin göçü yaşadı Türkiye son yıllarda, bir büyüğün de dediği gibi "aklı olan kaçtı gitti" :)

İnsanlar köpeklere kinlendi zehirli yem atıyor olabilirler ama tabi çekip gitmeleri de bir ihtimal çok beyin göçü yaşadı Türkiye son yıllarda, bir büyüğün de dediği gibi "aklı olan kaçtı gitti" :)
Sokak köpekleri öldürmüş. Biz beyin göçü diye de düşündük. Göçmek çözüm mü bilemiyorum.

Sokak köpekleri öldürmüş. Biz beyin göçü diye de düşündük. Göçmek çözüm mü bilemiyorum.

Bizim baktığımız sokak kedisi dişi olmasına rağmen gözü pek, beslememize rağmen komşunun Alman kurdunun kasesindeki yemden otlanıyor hem de onun önünde ama iyi ki başka köpek gördü mü hızla bahçeye kaçıyor, nasıl biliyorsa onun bir şey yapmayacağını çözmüş ama sokak köpeği gördü mü korkudan önce bir felç oluyor sonra tabanı yağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Arkadaş her şeyin lobisi var şimdi de mama lobisi çıktı, lan bırakın artık kene gibi bu halkı emmeyi yeterin

Arkadaş her şeyin lobisi var şimdi de mama lobisi çıktı, lan bırakın artık kene gibi bu halkı emmeyi yeterin

Yani bi süre cidden bunlar iyi niyetle bişeyler yapmaya çalışıyor falan diye düşünüyodum. Genelleyemem tabi ama bugün iç savaş çağrısı yapan, yine fazlaca makyajlı birisinin kendine ait Mamakumbarası hesabına bakıym dedim.

Aşağıdaki twitten görebilirsiniz şahsın söylemlerini:
(link)

İlgili şahsın "bağış" hesabı:
(link)

Kuzulu mama vs. bunlara girmiycem.Kilosu 35-40 tl'ye kadar olan mamalardan bahsediyor. Yani bunu oraya yazacak kadar düşüyorsan zaten yazma. Hayvana muhtemelen bin bir türlü hastalık, rahatsızlık yaratacak bi "mama" veriyorsun demektir. Hayvanseven birisi bunu yapmaz cidden. 3-5 ne koparabilirsem diyen birisi oraya o mamayı koyar.

Bi çok mama fiyatı piyasadan çok daha pahalı. Öyle 3-5 lira değil ki bu kişiler buralardan toplu alımlar yapıyor.
"Enjoy kuzu etli 15kg mama" mesela burada 850TL. Ama nette 550-600TL aralığında satılıyor.

Bence en fazla bu kesim zarar veriyor zaten bu canlılara. Umurlarında bile değil hayvanlar falan. Kendi antipatik davranışlarıyla, yapılarıyla, söylemleriyle daha da körüklüyorlar.

• Beğen
Tepkiler: GraveWalker
Allah bunların belasını versin dicem de...

• Beğen
Tepkiler: ajann
Seçimden sonra sokaklara yeni mama otomatları yerleştiren belediyemize şimdi aynı köpekleri sokaklardan toplayacak barınağa koyacak ve bir müddet sonra itlaf etmek zorunda kalacak.

İyi ama bunun için yasaya mı gerek vardı, hergün başıboş köpek şiddeti haberi medyada boy gösterirken neden belediye sokakta başıboş hayvanların beslenmesine ödenek ayırdı?

Vatandaş bir sorun olduğunun farkında mı değil mi?

Seçimden sonra sokaklara yeni mama otomatları yerleştiren belediyemize şimdi aynı köpekleri sokaklardan toplayacak barınağa koyacak ve bir müddet sonra itlaf etmek zorunda kalacak.

İyi ama bunun için yasaya mı gerek vardı, hergün başıboş köpek şiddeti haberi medyada boy gösterirken neden belediye sokakta başıboş hayvanların beslenmesine ödenek ayırdı?

Vatandaş bir sorun olduğunun farkında mı değil mi?
Belediyelerde yolsuzluk geriye donuk takibi gerceklestirilemeyecek kalemlerde yapilir. Bahce duzenlemesi bunlarin en basinda gelir, cunku yapilan harcamalarin gercegi yansitip yansitmadiginin takibi mumkun degildir. Simdi buna mama eklendi.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Belediyelerde yolsuzluk geriye donuk takibi gerceklestirilemeyecek kalemlerde yapilir. Bahce duzenlemesi bunlarin en basinda gelir, cunku yapilan harcamalarin gercegi yansitip yansitmadiginin takibi mumkun degildir. Simdi buna mama eklendi.

Herhangi bir belediyenin kaç ton hayvan yemi aldığı bunun maliyeti neden hesap edilemesinki?

Herhangi bir belediyenin kaç ton hayvan yemi aldığı bunun maliyeti neden hesap edilemesinki?
belediye 2023 mama harcaması 3milyon tl yaz geç. hadi kilosunu da yazdın. peki o kadar dağıttın mı? bilebilecek var mı?

Güçlü bir elektirikli bisikleti yakalayabiliyor mu bu itler ?

Güçlü bir elektirikli bisikleti yakalayabiliyor mu bu itler ?

Elektrikli bisikletlerin çoğu 25 km/s hız sınırı ile geliyor ayarları kurcalayarak hız sınırı kalkabilir 250 watt olan bile senin de biraz desteğinle kısa zamanda yüksek hızlara çıkıyor ama kaçabilinecek olsa motosiklet sürücüleri kaçardı. Hayvanın gözü hiçbir şey görmüyor ezilmeyi göze alıp önüne geçiyor bir şekilde ısırıyor.

Son düzenleme:
İzmirde sahilevlerinde bisiklet yolunca 3 tanesi saldırmıştı kaçarken biri ayakkabıma dişini geçirecekti allahtan bisiklet ayakkabısı sertti bastım kaçtım

belediye 2023 mama harcaması 3milyon tl yaz geç. hadi kilosunu da yazdın. peki o kadar dağıttın mı? bilebilecek var mı?

Belediye meclisinde muhalif partinin hiç mi üyesi yok o giderler ben yazdım oldu şeklinde olursa işin kokusu çıkar.

Ama ülkemizde dinazor heykeline milyonlarca dolar harcandığı da yaşanmış olay.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Belediye meclisinde muhalif partinin hiç mi üyesi yok o giderler ben yazdım oldu şeklinde olursa işin kokusu çıkar.

meclis üyeleri birbirini ısırmaz

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21

Aslında yeni yasada belediyeler bütçelerinden binde 5 ve 3 arası bir oranda pay ayırmak zorunda. Bu parayı da hayvanların barınağı, bakımı, maması ve sağlığı için kullanmalı. Düzenli olarak da bakanlığa rapor vermeli. Belediye başkanları bunları yapmadığında hapis cezasına kadar cezalar var. Başkanlar gerçekten görevini mi yapacak yoksa her zamanki gibi yasayı nasıl delerim diye çakallık mı yapacak bunu zaman gösterecek tabi. Bir veterinerle anlaşırsa biraz da veterinere para verirse... Sonuçta 1 ton mama aldım bilmem kaç milyonluk ilaç aldım 3 tane köpeği iyileştirdim deyip işin içinden de çıkabilirler.

• Beğen
Tepkiler: ajann
Benim de aklıma bu görüntüden sonra şu geliyor. Başıboş sokak köpekleri tamam da, köy yollarındaki kocaman kangallara ne olacak?
Ben sokağa atılmış şehir içindeki sokak köpeklerinden korkmuyorum ama kangallarla karşılaşırsam korkarım orası kesin. Kanun burada nasıl işleyecek acaba. Köylü, köpeklerini sahiplenecek te, uzun yol biniciler için köylere giriş çıkışlarda yine sıkıntı olacak. Kangal köpekleri yaşadıkları köyün çepe çevresine dağılır ve giriş çıkışları kontrol altında tutarlar (en azından benim köyümde böyle yapıyorlar). Köye yaklaşan ve kendilerince tuhaf gördükleri şeylere havlayarak birbirlerine haber veriyorlar. Gerekirse anında kalabalıklaşabiliyorlar. İnsanlara karşı sakinler ama bisikletli olursanız bilemiyorum nasıl davranırlar. Şimdi bunlar başıboş olarak adlandırılabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Jingim
Geri