P1n0ky0
Daimi Üye
- Tepki
- 1.073
- İsim
- Pin Okyo
- Başlangıç
- 1982—83
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
şu şekilde sorun çözülür demek için elinde data olması lazım, Ben de hayvanların öldürülmesine karşıyım ama fizibilite olmadan kısırlaştırma ile çözülür ben 40 tane yaptım oluyor biraz naif bir yaklaşım olmuş. Buna kişisel deneyim önyargısı deniliyor.
İnsanlar köpeklere kinlendi zehirli yem atıyor olabilirler ama tabi çekip gitmeleri de bir ihtimal çok beyin göçü yaşadı Türkiye son yıllarda, bir büyüğün de dediği gibi "aklı olan kaçtı gitti"Sokakta beslediğim 3 kedi vardı. Bir gece üçü de yok oldu. Sanırım k-pop uğruna evden kaçıp koreye doğru yola çıktılar.
Sokak köpekleri öldürmüş. Biz beyin göçü diye de düşündük. Göçmek çözüm mü bilemiyorum.İnsanlar köpeklere kinlendi zehirli yem atıyor olabilirler ama tabi çekip gitmeleri de bir ihtimal çok beyin göçü yaşadı Türkiye son yıllarda, bir büyüğün de dediği gibi "aklı olan kaçtı gitti"
Sokak köpekleri öldürmüş. Biz beyin göçü diye de düşündük. Göçmek çözüm mü bilemiyorum.
Arkadaş her şeyin lobisi var şimdi de mama lobisi çıktı, lan bırakın artık kene gibi bu halkı emmeyi yeterin
Belediyelerde yolsuzluk geriye donuk takibi gerceklestirilemeyecek kalemlerde yapilir. Bahce duzenlemesi bunlarin en basinda gelir, cunku yapilan harcamalarin gercegi yansitip yansitmadiginin takibi mumkun degildir. Simdi buna mama eklendi.Seçimden sonra sokaklara yeni mama otomatları yerleştiren belediyemize şimdi aynı köpekleri sokaklardan toplayacak barınağa koyacak ve bir müddet sonra itlaf etmek zorunda kalacak.
İyi ama bunun için yasaya mı gerek vardı, hergün başıboş köpek şiddeti haberi medyada boy gösterirken neden belediye sokakta başıboş hayvanların beslenmesine ödenek ayırdı?
Vatandaş bir sorun olduğunun farkında mı değil mi?
Belediyelerde yolsuzluk geriye donuk takibi gerceklestirilemeyecek kalemlerde yapilir. Bahce duzenlemesi bunlarin en basinda gelir, cunku yapilan harcamalarin gercegi yansitip yansitmadiginin takibi mumkun degildir. Simdi buna mama eklendi.
belediye 2023 mama harcaması 3milyon tl yaz geç. hadi kilosunu da yazdın. peki o kadar dağıttın mı? bilebilecek var mı?Herhangi bir belediyenin kaç ton hayvan yemi aldığı bunun maliyeti neden hesap edilemesinki?
Güçlü bir elektirikli bisikleti yakalayabiliyor mu bu itler ?
belediye 2023 mama harcaması 3milyon tl yaz geç. hadi kilosunu da yazdın. peki o kadar dağıttın mı? bilebilecek var mı?
meclis üyeleri birbirini ısırmazBelediye meclisinde muhalif partinin hiç mi üyesi yok o giderler ben yazdım oldu şeklinde olursa işin kokusu çıkar.
Ama ülkemizde dinazor heykeline milyonlarca dolar harcandığı da yaşanmış olay.
Aslında yeni yasada belediyeler bütçelerinden binde 5 ve 3 arası bir oranda pay ayırmak zorunda. Bu parayı da hayvanların barınağı, bakımı, maması ve sağlığı için kullanmalı. Düzenli olarak da bakanlığa rapor vermeli. Belediye başkanları bunları yapmadığında hapis cezasına kadar cezalar var. Başkanlar gerçekten görevini mi yapacak yoksa her zamanki gibi yasayı nasıl delerim diye çakallık mı yapacak bunu zaman gösterecek tabi. Bir veterinerle anlaşırsa biraz da veterinere para verirse... Sonuçta 1 ton mama aldım bilmem kaç milyonluk ilaç aldım 3 tane köpeği iyileştirdim deyip işin içinden de çıkabilirler.Belediye meclisinde muhalif partinin hiç mi üyesi yok o giderler ben yazdım oldu şeklinde olursa işin kokusu çıkar.
Ama ülkemizde dinazor heykeline milyonlarca dolar harcandığı da yaşanmış olay.