Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Ben de diyorum bir şey eksik bu ülkede, ama ne olduğunu anlayamıyordum. Sokak hayvanı :snzdglsn: 1 yıldır hiç sokak hayvanı görmedim alamanyada. Ne yapmışlar nasıl yapmışlar bilmiyorum. Marketler kedi-köpek maması tasması oyuncağı dolu. Hayvanlara has muayenehaneler var, hayvan kuaförleri var sokaklarda. Neredeyse her 10 alamandan 3'ünde en az 1 köpek vardır. Duruma göre 2-3 hatta 4 köpek gezdiren alaman da gördüm. Ama 1 tane bile sokak hayvanı görmedim. Sincap gördüm, tavşan gördüm, kirpi gördüm ama kedi veya köpek kesinlikle görmedim. 80 milyonluk ülkede milyonlarca da evcil hayvan vardır, çok ama çok yaygın evcil hayvan, fakat sokakta 1 tane bile görmedim...

Nasıl yaptılar bilmiyorum ama kökünden çözmüşler işi. Ben bu durumdan memnunum. Seven, isteyen gidiyor satın alıyor. Aylık 80 euro hayvan bakma vergisi varmış üstelik :ssrtcbya::D

Scudo
Ben de diyorum bir şey eksik bu ülkede, ama ne olduğunu anlayamıyordum. Sokak hayvanı :snzdglsn: 1 yıldır hiç sokak hayvanı görmedim alamanyada. Ne yapmışlar nasıl yapmışlar bilmiyorum. Marketler kedi-köpek maması tasması oyuncağı dolu. Hayvanlara has muayenehaneler var, hayvan kuaförleri var sokaklarda. Neredeyse her 10 alamandan 3'ünde en az 1 köpek vardır. Duruma göre 2-3 hatta 4 köpek gezdiren alaman da gördüm. Ama 1 tane bile sokak hayvanı görmedim. Sincap gördüm, tavşan gördüm, kirpi gördüm ama kedi veya köpek kesinlikle görmedim. 80 milyonluk ülkede milyonlarca da evcil hayvan vardır, çok ama çok yaygın evcil hayvan, fakat sokakta 1 tane bile görmedim...

Nasıl yaptılar bilmiyorum ama kökünden çözmüşler işi. Ben bu durumdan memnunum. Seven, isteyen gidiyor satın alıyor. Aylık 80 euro hayvan bakma vergisi varmış üstelik :ssrtcbya::D
80 euro vergi alan, sokağa bırakılan hayvan için 8000 euro ceza keser. barınakları var. kedi köpek, eğer bakılamıyorsa oraya bırakılıyor. kedi-köpek bakmak isteyene ise o kedi köpek zimmetleniyor. almanyada din vergisi de var diye duymuştum. yani bir dine inanan vergi veriyor. şimdi bize de bu iki vergi gelse ne olur siz düşünün.

Hayvanlara has muayehane nedir hocam? Veterinerler ve hayvan aciller Türkiye’de de var tam anlayamadım?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner

Tavşan, sincap, kirpi görebilmenizin asıl nedeni sokak hayvanı olmaması zaten. Peki fare popülasyonu ne durumda. Sokak kedileri aslında o işleri gönüllü yapan temizlikçiler.

Bence İstanbul kedi şehri denilir ya, bu güzel.
Seviyorum sokakta kedi gördüğümde. Bilmiyorum farklı fikirde olabilir bazı insanlar. Kediden bile korkan kişiler olabilir. Eskiden benim eşim de korkardı.
Ama köpek gerçekten de sokaklara ait değil. Onlara özel çözümler gerekiyor.

80 euro vergi alan, sokağa bırakılan hayvan için 8000 euro ceza keser. barınakları var. kedi köpek, eğer bakılamıyorsa oraya bırakılıyor. kedi-köpek bakmak isteyene ise o kedi köpek zimmetleniyor. almanyada din vergisi de var diye duymuştum. yani bir dine inanan vergi veriyor. şimdi bize de bu iki vergi gelse ne olur siz düşünün.

Kilise vergisi diye geçiyor evet. Kirchensteuer. Benim maaş bordromda kilise vergisi sıfır çünkü hristiyan olmadığımı beyan ettim daha en başında :D İnternette biraz araştırdım, gelir verginizin %9'u yazan site var, %3'ü yazan site var, birşey anlamadım. Hatta kilise vergisi hesaplama websiteleri dahi var, karışıktır belki de. Ortodoks ve protestan aynı kilise vergisini vermiyormuş mesela :naslyany:

Tavşan, sincap, kirpi görebilmenizin asıl nedeni sokak hayvanı olmaması zaten. Peki fare popülasyonu ne durumda. Sokak kedileri aslında o işleri gönüllü yapan temizlikçiler.

Fare durumu için İstanbul'daki kadar diyebilirim :D 1 yılda 2 veya 3 kez fare gördüm, İstanbul'da da durum benzerdi. Apartman bodrumları gerçekten de bodrum olarak kullanıldığı için aslında çok fare olması gerek mantık olarak ama fare bolluğu yok. Laf aramızda, sokak temizlikçisi de yok... Yılbaşı gecesi adeta savaş çıktı. Yollar, kaldırımlar, her yer havai fişek ve maytap kalıntılarıydı. Yağmurla, rüzgarla, haftalarca bir şekilde gittiler. :snzdglsn: Ve sanırım, her kes kendi evinin önünü süpürmek zorundaymış, cezası varmış. Hatta evin önündeki karı temizlemek de bunlar arasındaymış. Öyle ki biri kayıp düşse, suçlusu evin önünü temizlemeyen ev sahibiymiş :ssrtcbya: Evet gerçek

Hayvanlara has muayehane nedir hocam? Veterinerler ve hayvan aciller Türkiye’de de var tam anlayamadım?

Evet, Türkçe'yi unutmaya başlamışım hayırlısıyla :D Veteriner hekim, doğrudur

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35

Merak ettim o Alamanya da. Sokaklarda yada oturmaya gittiğiniz yeşil alanlarda köpek pisliği görüyor musunuz ? Özellikle 3-4 köpek gezdirenler. Köpeklerinin pisliklerini orada bırakıyorlar mı ?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Merak ettim o Alamanya da. Sokaklarda yada oturmaya gittiğiniz yeşil alanlarda köpek pisliği görüyor musunuz ? Özellikle 3-4 köpek gezdirenler. Köpeklerinin pisliklerini orada bırakıyorlar mı ?

Burda parklar köpek WCsi olarak kullanılıyor :snzdglsn: Orta yaştaki alaman kadınlar köpekleri tuvaletini yapsın diye yapmış belediyeler o parkları. Biz buna emin olduk :D Her parkın girişinde küçük çöp torbası var bir kutunun içinde. Ücretsiz. Sahipleri köpeklerinin dışkılarını yerden alıp çöpe atsın diye. Bunu yapan da var yapmayan da var. Bu yüzden çimler tam olarak mayın tarlası. Yaz aylarında koku da oluyor... Biz eşimle parka "dolaşmaya" gittiğimizde bize tip tip bakıyorlar. Anlayamıyorlar neden oraya gittiğimizi. Çünkü onlar için park = köpek tuvaleti :D Parkta bizim dışımızda köpek gezdirmeyen kişi çok ama çok nadir görüyoruz. Yani biri parka gidiyorsa köpeği vardır ve tuvaletini yapsın diye parka gidiyordur. Bu arada köpeğinin kakasını yerden almayanlara ceza varmış aslında 60€ sanırım :snzdglsn: Değişik memleket. Sorgulamıyoruz artık.
Başka bir gün de kaldırımda yürüyenlere neden tip tip baktıklarını anlatırım :snzdglsn:

Köpekleri anlıyorum da kedilere dokunmayın onların bir zararı yok ki. Kediler sayesinde fareler olmuyor etrafta.

Kedi fare avlamaz. Hele mamayla beslenen kedi hiç avlamaz. Hatta mama fazla kaldığında geceleri fareler yiyor.
Denizli'nin göbeği sayılabilecek bir mahalle de gündüz vakti kedi ve köpekler için bırakılmış mamaları 3 tane far yiyor, karşı kahvedeki ihtiyar heyeti de iş makinesi izler gibi izliyordu.

Biz bunu neden daha önce dile getiremedik?!!!
(link)
Bunu görünce aklıma İsviçre'nin köleliği 1974te kaldırdığı geldi.

Sokak köpekleri tarafına çok girmek istemiyorum iki grubunda savunucuları saldıracak yer arıyor. Başlıkla alakalı olarak "kuduz köpek" misali.

Bahçemde 3 tane kedim var. Artı olarak mahallede en az 15 kedi var. İçlerinden 2 tanesi düzenli olarak fare avlıyor. Hatta sadece fare değil kuş kertenkele ne varsa kapıyor. Avcı gen her kedide olmuyor. Yıllardır kedi bakan birisi olarak söyleyebilirim. Zaman zaman diğerleri de avlıyor ama çok nadir. Bu arada kedilerimi kısırlaştırdım. Mahallede yakaladığım kediyi götürüp kısırlaştırıyorum. Kısırlaştırma kedinin agresifliğini alıyor. AMa avcılığı değişmiyor. Hatta kızışma olmadığı için avlanma arttı.

Kediler kemirgen popülasyonunda şehirlerde önemli röle sahip, böcekleri bile zaman zaman yediklerini görüyorum. Ama köpekler böyle değil 2 hafta once tuzla aydınlıda keyfi otobüs durağını mesken tutmuş gelen geçen arabaları kovalıyorlar yani adam vurmim diye sola felan kırsa direksiyonu karşıdan gelene çarpar dikkatimi çeken ise her araca bu tepkiyi vermiyorlar, bazı araçlarda birşey bu hayvanları huzursuz ediyor. Bisiklettede hub sesi çok olanı kovalasınlar aga 🤣

Enteresan bir şekilde yüksek hub sesinden rahatsız olup uzaklaşıyorlar,o sesin bir faydasıda yayalara uyarıcı görevi görmesi.
Sonuna kadar katılıyorum. Her ne kadar sessiz bir huba sahib olsam da arkadaşım ile yola çıktık mı yayalar arkadaşımın hub sesi sayesinde korkup kenera çekiliyorlar ve işin komik yanı zil sesine hiç biri taviz vermiyor. Ben genelde yüksek sesle HOOP solundayım vb gibi sesleniyorum. Düdükte aslında faydalı olabilir.

Geri