Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Sonuna kadar katılıyorum. Her ne kadar sessiz bir huba sahib olsam da arkadaşım ile yola çıktık mı yayalar arkadaşımın hub sesi sayesinde korkup kenera çekiliyorlar ve işin komik yanı zil sesine hiç biri taviz vermiyor. Ben genelde yüksek sesle HOOP solundayım vb gibi sesleniyorum. Düdükte aslında faydalı olabilir.
Havali korna taktiracaklar en sonunda 🤣

Scudo
İstanbul valisi bu soruna önem veriyor. Bizler de destek çıkarsak sorun çözülecek.

• İnanılmaz
Tepkiler: suyunsesi
Evcil hayvanların evlerde bakımına dair bir hüküm:
(link)
Şükür kurtuluyoruz. Hiç abartmıyorum, daha geçen haftasonu birisi metrobüste yine yere hayvan bakım torbası atmıştı. Bugün yine bir köpek aydınlatma direğinin dibine yapmış. Kaldırımlar, metrobüs her yer mayın tarlası gibi ondan sonra eve gelince hastalık saçıp saçmadığın belli değil.

Gecen gun sehirlarasi yolda bisiklet kullanirken nereden ciktigini goremedigim 5-6 kopek suru halinde pesimden kosmaya basladi. Normalde kopekten korkmam ancak habersiz aniden oldugu icin refleksle bisiklet biraz yalpaladi. Sukurler olsun ki o anda yanimdan silme gecmeye calisan dangalak bir arac surucusu yoktu. Yoksa beni altina almasi isten bile degildi.

Nevşehir'de turistlere sokak köpekleri saldırmış. Bu iş iyice çığırından çıktı, milli güvenlik meselesi oldu. Sokak köpekleri yüzünden insanların yaralanması-ölmesi kabul edilebilir bir durum değil.

''Olay, bugün sabah saatlerinde Kapadokya'nın en güzel yerlerinden biri olan Güvercinlik Vadisinde meydana geldi. Sabah saatlerinde güneşli havanın tadını çıkarmak için yürüyüşe çıkan Cıulia Fortuna ve Enrico Radrızzani isimli İtalyan turistler, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Köpeğin saldırısı sonrası yere düşen Cıulia Fortuna'yı kulağından ve Enrico Radrızzani'yi de kolundan ısırdı. Çığlıklar atarak kaçan turistlerin yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti. Yaralanan turistler hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan başıboş sokak köpeklerinin saldırısı sonrası yaşanan korku sebebiyle vadi yürüyüşleri, at, deve, bisiklet ve ATV turlarında her geçen gün düşüşün yaşandığı ifade ediliyor.''

Kaynak: (link)

Yine bir sokak köpeği terörü yer Kadıköy

(link)

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
Kedi fare avlamaz. Hele mamayla beslenen kedi hiç avlamaz. Hatta mama fazla kaldığında geceleri fareler yiyor.
Hocam, maalesef yanlışınız var. Burada bir sürü yavru fare yediklerine şahidim. Hatta, oyuncak olarak dakikalarca ölü farelerle oynuyorlar. Evde beslenen kediler için haklısınız.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Dostum haklısın o ifade her kedi avlamaz olacak. Zaten bir kaç mesaj sonra o şekilde yazdım. Benim kediler de sürekli avlıyor. Ama her kedi avlamıyor. Sokaktaki kedi olsun ev kedisi olsun her zaman avlamıyor. Ama bazı kedilerde avcılık yeteneği doğuştan. Onlar her zaman avlıyor. Ve kedi genelde avladığı hayvanı sahibine gösterir öyle yer. Benimkiler bahçeden eve sesleniyor dışarı çıkıp bakmamı sağlıyorlar.

Dostum haklısın o ifade her kedi avlamaz olacak. Zaten bir kaç mesaj sonra o şekilde yazdım. Benim kediler de sürekli avlıyor. Ama her kedi avlamıyor. Sokaktaki kedi olsun ev kedisi olsun her zaman avlamıyor. Ama bazı kedilerde avcılık yeteneği doğuştan. Onlar her zaman avlıyor. Ve kedi genelde avladığı hayvanı sahibine gösterir öyle yer. Benimkiler bahçeden eve sesleniyor dışarı çıkıp bakmamı sağlıyorlar.
sanılanın aksine, sokak kedilerinin nüfus dramatik bir şekilde artmıyor. 6 senedir sokakta aynı istasyonda kedi besliyorum. 6 senedir kedi nüfusu hiç artmıyor. eğer yni doğan kedileri evlerine alıp besleyen sonra 6 aylıkken sokağa salanlar olmasa kedi nüfus kendiliğinden yok olacak. zehirler, taşıtların ezmesi, diğer erkek kedilerce yavru kedilerin yenmesi gibi sebeplerle kedilerin üremesi bir çeşit spor gibi ürüyorlar ama büyümeden ölüyorlar.

sürüleşme eğilimi olmayan hayvanlar, o nedenle çeteleşip topluca birilerine saldırmıyorlar. insanlardan alabildiğine korkuyorlar. bir sokak kedisinin size güvenip sevdirmesi için geçen süre yaklaşık 8 ila 10 ay. kedi sevmeyen insanlardan yedikleri tekmeler, üzerilerine atılan taşlar vb cisimler ile insanlardan alabildiğine korkuyorlar. 10 ay besleyip kafasını 3 sn okşayabildiğim kedi sayısı 3 şimdiye kadar.

sokaklarda kediler olsun isterim ben. hem de çok. bu coğrafyanın güzelliği onlar. evimde de var kedi ama sokak kedileri bambaşka. üstelik hepsi tıkabasa beslenemiyorlar sokakta. obez ve şişman sokak kedisi ancak kasapların yada lokantaların çevresinde nadiren olur. onun dışında yarı aç yarı tok yaşayan varlıklar.

Dostum daha önce yazdığım gibi bahçemde 3 kendi kedim var mahallede kedi besliyorum. Kediler genel olarak dediğiniz gibi insanlara zararı olmayan hayvanlar. Sürüleşme eğilimleri de yok. Sürekli araba ezdiği ve köpekler tarafından parçalandığı için de sayıları belli rakamın üzerine çıkmıyor. Tamamen katılıyorum. Çok da şirin canlılar.

Ancak sayıları kontrol altına alınmaları gerektiği gerçeği yine de ortada. Köpeklerdeki kadar acil bir durum yok. Belli ölçüde kısırlaştırma ve kontrollü besleme yapılması gerekiyor.

Peki neden ?

1 Öncelikle hayvanların kendisi zaten eziyet çekiyor. Aç kalmaları da mümkün, Ancak daha çok ezilip ölüyorlar. Köpek ve erkek kediler parçalıyor. Bu durum da bizi üzüyor haliyle.
2 Doğal yaşam için ciddi tehditler. Semtte sincap , sansar , karga ve saksağan bırakmadılar. Hatta benim yarı smokin yarı tekir kedi ağaşara tımanıp hepsinin yuvasını bozdu. Bu da doğal yaşamı bitirir. ( komşular memnun, ceviz ağaçlarını temizledi komple kedi )
3 Kediler de belli ölçüde hastalık taşıyıcısıdır. Sayıları belli oranları aşarsa halk için tehlike oluşturur. Ki köpekler toplanırsa kedi nüfusu bir anda patlar.

Bu sebeplerden ötürü ben kendi adıma konuşayım kısırlaştırmasını yapmadığım kedilere kolay kolay yiyecek vermiyorum. Verenlere de engel olmaya çalışıyorum. Kendi kedilerimin mama kabına yaklaştırmıyorum.

Şu anda ülkenin belkide en büyük 3 probleminden birisi sahipsiz köpekler. Bu sorun çözülene kadar gündemde tutup resmi kurumlara hatırlatmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de yasal çizgileri aşmamaya çalışıyoruz. Sizler de çevrenizde bu soruna dikkat ederseniz bisiklet sürerken tatsız olaylarla karşılaşmaz , çocukları parka sokağa rahtça salarız.

Köpek saldırısı sonucunda kaç kişi ölmüş diye araştırdım. 2022 yılında 50 küsür kişi köpek saldırısı sonucunda ölmüş. Yaramazlık yaparken düşüp ölen çocuk sayısı daha fazladır. Yaygara yapılıyor.
2022 yılında trafik kazası sonucunda ölenlerin sayısı 5000 küsür. Köpeklerden 100 kat daha fazla. Köpeklerden önce sürücüleri mi temizlesek.

Sokaklar kedi köpekten temizlensin diyenler başlarına bela istiyor. Kedi köpekler giderse sonucu paris gibi olur.
Paris belediye başkanı, insanlar farelerle yaşamaya alışmalı demiş :)
(link)

Köpek saldırısı sonucunda kaç kişi ölmüş diye araştırdım. 2022 yılında 50 küsür kişi köpek saldırısı sonucunda ölmüş. Yaramazlık yaparken düşüp ölen çocuk sayısı daha fazladır. Yaygara yapılıyor.
2022 yılında trafik kazası sonucunda ölenlerin sayısı 5000 küsür. Köpeklerden 100 kat daha fazla. Köpeklerden önce sürücüleri mi temizlesek.

Sokaklar kedi köpekten temizlensin diyenler başlarına bela istiyor. Kedi köpekler giderse sonucu paris gibi olur.
Paris belediye başkanı, insanlar farelerle yaşamaya alışmalı demiş :)
(link)

Durumun ölüm oranlarıyla kıyaslanmasında bir anormallik yok mu? Trafik başlı başına bir sorun. Forumda da bisiklet kullanıcılarının en dertli olduğu sorunların başında geliyor. Ehliyet sahibi olacaklarda aranan şartlar, yolların, kuralların, cezaların durumu gibi bir çok konuda sıkıntı var çözülmesinin gerekmediğini söyleyebilecek olan yoktur. Bununla beraber başıboş köpek fazlalığı sorunumuz da var. Ben gerek trafik gerek köpek gerekse diğer sorunlar için olsun içlerinden herhangi birine bir insanı öldürme ya da zarar verme hakkı tanıyamam, bunu normal göremem, kıyasa tabi tutarak tedbir taleplerine olumsuz yaklaşamam. Bu sebeplerden bir yakını kaybetmiş, ya da bu tehlikelerle yaşayan insanlar olduğunu hatırlamak ve söylemlerimizi bu kişilerin yüzlerine karşı da söyleyebilir miyiz diye düşünmek gerektir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu üzere zararlı hale gelmiş olan fazlalıkların kontrollü şekilde azaltılmasını, zararsız duruma getirilmesini istememizde nasıl bir sakınca olabilir? Bunun istenmesine neden ters mantıklar ile karşı çıkılır, anlamıyorum. Umarım ironidir. Zira bir kişinin ironi yaptığını anlayabilmemiz için o kişiyi tanıyor, genel görüşünü biliyor olmamız ya da kişinin ironinin yanında gerçek görüşünü de belirtmiş olması gerekir. O yüzden şu an sadece umabiliyorum.

Durumun ölüm oranlarıyla kıyaslanmasında bir anormallik yok mu? Trafik başlı başına bir sorun. Forumda da bisiklet kullanıcılarının en dertli olduğu sorunların başında geliyor. Ehliyet sahibi olacaklarda aranan şartlar, yolların, kuralların, cezaların durumu gibi bir çok konuda sıkıntı var çözülmesinin gerekmediğini söyleyebilecek olan yoktur. Bununla beraber başıboş köpek fazlalığı sorunumuz da var. Ben gerek trafik gerek köpek gerekse diğer sorunlar için olsun içlerinden herhangi birine bir insanı öldürme ya da zarar verme hakkı tanıyamam, bunu normal göremem, kıyasa tabi tutarak tedbir taleplerine olumsuz yaklaşamam. Bu sebeplerden bir yakını kaybetmiş, ya da bu tehlikelerle yaşayan insanlar olduğunu hatırlamak ve söylemlerimizi bu kişilerin yüzlerine karşı da söyleyebilir miyiz diye düşünmek gerektir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu üzere zararlı hale gelmiş olan fazlalıkların kontrollü şekilde azaltılmasını, zararsız duruma getirilmesini istememizde nasıl bir sakınca olabilir? Bunun istenmesine neden ters mantıklar ile karşı çıkılır, anlamıyorum. Umarım ironidir. Zira bir kişinin ironi yaptığını anlayabilmemiz için o kişiyi tanıyor, genel görüşünü biliyor olmamız ya da kişinin ironinin yanında gerçek görüşünü de belirtmiş olması gerekir. O yüzden şu an sadece umabiliyorum.
Havayolu daha az öldürüyor, o zaman karayolu ulaşımını kaldıralım - yaklaşımımız böyle midir?
Cevap verdiğiniz arkadaşın ironisini çok ciddiye aldığı belli. Yazık ki, insan hayatının söz konusu olduğu bir meselede daha iyi bir savunması yok.

Geri