Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Maksatları tartışma çıkıp bu başlığında kapanması. Konu böylece görmezden gelecek herkesi susturacaklar.

Scudo
Yukarılarda bir yerlerde parçalanarak öldürülen bor çocuğu paylaştım. Kaldı ki saldırıya uğrayarak hastanede tedavi altına alınan insanların sayısı yüz binleri buluyor. Bu hayvanlar yüzünden meydana gelen trafik kazaları da azımsanmayacak kadar yüksek, saldırıya uğrayan insanların bedensel deformasyon un yanında pisikolojik tramva boyutuda var. Özellikle çocuklarda daha da kötü sonuçları olabilir. Daha kaç gün evvel burada paylaştım. Kadıköy'de sahilde gezen yaşlı bir kadına saldırıyor. Burda insanların istediği şey gerekli önlemlerin alınması bunu isteyen insanları hemen hayvan düşmanlığı ile yaftalamak olayları hızlıca kestirip atmaktan başka birşey değil. Sizlerde bunun farkındasınız ama işinize gelmiyor.

Arkadaşlar hiçbir şey yapmamak heralde en iyisi. Biz istiyoruz ki aklımızı kullanarak doğru yolu bulalım, sokaklar mahalleler tehlikeli köpeklerden temizlensin, arındırılsın. Ancak öyle bir çıkmaza sokmaya çalışıyorsunuz ki, şu tarım bakanlığının gıdalardan kedi, köpek, at, eşek eti denetimlerine son vermesinden ötürü Kore gibi tüm sokak canlılarının önünüze konması yoluyla sorunun çözümünü kenara çekilip bekleyerek göreceğiz. Artık bizden günah gitti, dinsizin hakkından imansız gelirmiş.

Köpek saldırısı sonucunda kaç kişi ölmüş diye araştırdım. 2022 yılında 50 küsür kişi köpek saldırısı sonucunda ölmüş. Yaramazlık yaparken düşüp ölen çocuk sayısı daha fazladır. Yaygara yapılıyor.
2022 yılında trafik kazası sonucunda ölenlerin sayısı 5000 küsür. Köpeklerden 100 kat daha fazla. Köpeklerden önce sürücüleri mi temizlesek.

Sokaklar kedi köpekten temizlensin diyenler başlarına bela istiyor. Kedi köpekler giderse sonucu paris gibi olur.
Paris belediye başkanı, insanlar farelerle yaşamaya alışmalı demiş :)
(link)
Yanlış anlaşılmak istemem hocam ama, 50 kişi diye küçümsüyorsunuz ve yaygara yapıyor diyorsunuz. Belki kardeşini, çocuğunu; sokaktaki başıboş it saldırdı diye toprağa gömen bir arkadaşımız bu yorumunuzu okuyor şuan. Bunlar hassas konular. Mevzu insan canı. Fare popülasyonundan daha önemli. Bizim mahalledeki köpeklerin fare avladığını da hiç sanmıyorum. Umarım siz de köpek saldırısından ölmezsiniz ve, evet yine umarım sevdikleriniz yaygara yapmaz.

Köpek saldırısı sonucunda kaç kişi ölmüş diye araştırdım. 2022 yılında 50 küsür kişi köpek saldırısı sonucunda ölmüş. Yaramazlık yaparken düşüp ölen çocuk sayısı daha fazladır. Yaygara yapılıyor.
2022 yılında trafik kazası sonucunda ölenlerin sayısı 5000 küsür. Köpeklerden 100 kat daha fazla. Köpeklerden önce sürücüleri mi temizlesek.

Sokaklar kedi köpekten temizlensin diyenler başlarına bela istiyor. Kedi köpekler giderse sonucu paris gibi olur.
(link)
Sokaklar köpeklerden temizlense iyi olabilir.

(link)
Kopekler fare avliyor mu? Ayrica kedi ne alaka? Kedi saldirisindan olen kac kisi var? Herkesin derdi kopeklerle, siz araya kedileri de katip konuyu sulandirmaya calisiyorsunuz.

Habertürkte köpek tartışması var

İzlediyseniz haytap denen sömürücülerin başının ne kadar saçmaladığına şahit olmuşsunuzdur. Her açıklaması saçmalık. Devletin yıllardır yapamadığını 1 milyon lira bütçe ile yapacakmış.
Adama sorarlar sen 1 milyona kaç çuval mama alabileceksin diye ? Ama programda sormadılar. Çünki Fatih Altaylı yoktu. O olsa yine azarlar yollardı.

İzlediyseniz haytap denen sömürücülerin başının ne kadar saçmaladığına şahit olmuşsunuzdur. Her açıklaması saçmalık. Devletin yıllardır yapamadığını 1 milyon lira bütçe ile yapacakmış.
Adama sorarlar sen 1 milyona kaç çuval mama alabileceksin diye ? Ama programda sormadılar. Çünki Fatih Altaylı yoktu. O olsa yine azarlar yollardı.
Evet sinir oldum neymiş köpekler sokaklarda olacakmış kısırlaştırma yapılıp hepsini barınaklar almaz ki köpekleri barınakların geliri yok ki hangi birini desteklyeceksin

Haytap başkanı bilimsellikten uzak tamamen rant koruma odaklı konuştu. Üstelik sürekli kendi içinde çelişiyor. Daha önce toplatmayız diyordu programa çıkınca toplansın diyor.

Ayrıca herkes şirin gözükme derdinde. 10 küsür milyon hayvanı kısırlaştırmaya kalksan yıllar sürer. Bu süre zarfında ölen ölsün mü denecek. Kaldı ki kısır köpek de saldırıyor.

Avrupa , amerika itlaf edecek kurtulacak bize gelince aman yazık diyeceğiz.

Bu sorunun çözüm yolu çok açık. Ama konuşmaya cesaret edilemiyor.

0- 5199 nolu yasa düzenlenecek. Bütün hayvanlar belediye ve tarım bakanlığına zimmetlenecek.
1- Hayvanların hepsi çip ile kontrol altına alıncak. Evde beslenmiş hayvanlar çipli olacak. Nasıl ki ineğiniz , koyunlarınız Tarım bakanlığınca kimliklendiriliyorsa kedi köpek de kimlenecek.
2 - Üreten satan herkes kayıt altına alınacak. Bu gün saka kuşunu dahi evde kafanıza göre üretemezsiniz.
3- Yolda görülen her köpek anında belediye tarafından alınacak. Saldırganlık gösteren hayvan yerinde itlaf edilip kuduz emaresi için analize gidecek. Kuduz varsa o semt karantinaya alınıp bütün kedi köpek itlaf olacak.
4- Diğer toplanan hayvanlar barınağa ve rehabilitasyon merkezine götürülüp orada kimliklendirilip ilan verilecek. Bu hayvanları gönüllüler alıp evinde, bahçesinde veya kendi tesislerinde bakmak isterse imza karşılığı verilecek. Bakmaz ve sokağa salarsa ceza kesilecek.
5 Belli süre zarfında alınmayan, sahip çıkılmayan hayvan itlaf edilecek.
6 Her hayvan sahibi kimlik bilgisine göre ürettiği zarardan ziyandan sorumlu olacak. Yolda insan öldüren , yaralayan mala zarar veren hayvan tespit edilip sahibi zararı karşılayacak.
7 Kurulacak özel barınakların bütçesi ve arsa tahsisi gönüllü şahıs ve kurumlar tarafından karşılanacak. Kamu kaynakları israf edilmeyecek.

En önemli konu sıfır noktası. Yani kanun değişikliği. Şu anda konu üzerinde çalışılıyor. Bu çıkartılırsa zaten işler belli ölçüde düzelecek.

İstanbul Göztepede 10 binlerce sahipli köpek var.
Bak 3-5 değil.

Ve her sokak her santimetre kare köpek sidiği içinde.
Berbat kokuyor. Görünüyor.
Sabahları midem ağzıma geliyor.

Belediye kamu kurumları ya sağır ya sığır.
Şirin gözükme çabası içindeler.
Sokakları temiz tutma
Asli sorumluluklarını yerine getirmiyorlar.
Göztepe parkı legal köpek tuvaleti zaten.

Bu insanlar hayvan sever değil.
İnsan sevdiğinin özgürlüğünü kısıtlar mı?
İnsanlarla sağlıklı ilişki kuramayan sorunlu tipler.
Mecburen hayvan besliyorlar.

Bunlara
Benim pislik içinde yaşamaMa hakkım olduğunu anlatamıyorum.
Ben hayvan düşmanı oluyorum.

Şehirde köpek beslenmez kardeşim.
Bir tercih yapsınlar yahu

Şöyle bir haber gördüm. Sanırım bir çözüm geliştiriliyor.

(link)

Sokaktaki köpeğe mama verene ceza vereceksin, yetki belgesini soracaksın. Sorun kendiliğinden hallolur.

Avrupanın çözümü çok net.

Köpekleri sahipsiz bırakma
Köpekleri topla
Saldırganları yerinde itlaf et.
Barınakta 10 gün tut.
Sahiplenilmeyenleri itlaf et.
İnsani olanı da bu hayvan refahı için uygun olanı da.

Gerisi mama lobisi lakırdısı. Ki onları da tek tek içeri almaya başladılar.
Adamlar Sedat Pekerle, Fetöcülerle ve bilimum yurtdışı istihbarat kaynaklarıyla beraber bio terör örgütü kurdu.

Bu konuda eğitimim yok, hayvan besleyen birisi olarak yazıyorum. Öncelikle sokak köpekleri yakın zamanda dendiği gibi zıvanadan çıkmamıştır. Özellikle İstanbul da Osmanlı dönemi fotoğraflarına bakarsanız onlarsa sokak köpeği görürsünüz, yani bu sorunsa en az yüz yıllık bir sorun eğer normalse de şehrin yüz yıllık rutinlerindendir. Benim naçizane önerim şudur;
1) herkesin ittifak ettiği üzere yasa ve altındaki mevzuatlar kapsayıcı şekilde baştan yazılmalıdır, burada halktan, yerelden, sivil toplumdan, üni lerden destek ve fikir alınlamalı. Masa başında olmuyor, kedi köpek beslememiş yahut köpek saldırmamış memurun masa başında hazırlayacağı plan işe yaramaz.
2) uzun orta ve kısa vadeli planlarla tüm yurtta sahpsiz hayvan seferberliği ilan edilmeli. Herkes konu hakkında bilgi sahibi olmalı.
3) bu bağlamda yerel yönetimlere hayvan sayısına göre merkezi yönetimce belirli bütçe ayırmaları ve yerinde harcamaları belirtilerek uzun vadeli planın ilk adımı olarak büyük bütçeler verilmeli, uzmanlar, işçiler sağlanmalı, hazine arazilerinden uygulanacak takvime göre yerel yönetimlere barınak için alan tahsis etmeli.
4)Akabinde başı boş görünen tüm köpekler bu barınaklara toplanmalı. Kameralar altında ve sivil topluma açık, denetlenebilir şekilde hayvanlar burada çiplenip, kısırlaştırılmış bakılmalı. Tabi bakım konya barınağında olduğu gibi olmamalı.
5) aynı anda sokağa hayvan bırakmak ağır cezalarla cezalandırılmalı. Örneğin baktığı ineği keçisi varsa el konulmalı, ağır ve ertelenmez para ve hapis cezası uygulanmalı.
6) tabi hayvanlara sahipli sahipsiz en ufak kötü muamele de aynı cezalara çarptırılması.
7) bir süre bu şekilde sokaktaki hayvanların sayısı epey azaltılıp, barınaklarda ki hayvanların doğal ömürleri tükenince bu geniş çember daraltılarak bütçeler vs düşürülmeli.
8) sokak hayvanları ve onları sokağa atanların denetimi için tarım hayvancılık bakanlığında her il ve ilçede tıpkı karakollar gibi teşkilatlanarak denetim ve ceza için 7/24 görev yapan birimler oluşturulmalı. Yani kanunda yazanlar kanunda kalmasın uygulansın.
9) online sistem ile nerede ne kadar sokak hayvanı var anlık takip edilebilsin.
10) bu yazılanlar halka ve sivil toplum kuruluşlarına açık, şeffaf ve denetlenebilir olmalı.
11) yetkisiz hayvan satışı yapan yerler ve şahıslar hakkında yukarıda söylenen kurumlarca çok sıkı denetim yapılarak fırsat verilmemeli, ağır cezalar verilmeli,
12) sahiplendirme işlemi teşvik edilmeli, gerekirse ilk beş senede sahiplenme yapanlara 1-2 yıllık aşı tedavi bakım ücretleri alınmamalı,
13) okullarda müfredeta bu konular konularak gelecek nesiller eğitilmeli,
14) köylere mezralara mahallelere defaatle gidilerek konuşmalar toplantılar yapılarak yeni süreç anlatılmalı, zihinlere işlenmeli.
15) irtibat ihbar mekanizması kurularak süreç pratikleştirilmeli
16) saldırgan ya da birilerini yaralayan hayvanlar uyutulmalı.
bu şekilde yıllar içerisinde sayıları oldukça azalabilir, elde edilecek tecrübe ile de çok daha seri ve pratik şekilde mücadele edilebilir.
bu hayvanların da bir can olduğunu, düşünmediklerini, bilinçleri in olmadığını ancak üzüldüklerini, sevindiklerini, canlarının yandığını bilerek hareket etmek gerekiyor.
unuttuğum eklenmesi gerekenler varsa eklenirse iyi olur.

@St.Ahmetus fikrinize saygı duyuyorum ama fikriniz yanlış bir fikir. Daha birkaç sayfa önce bile kanun maddeleri evcil hayvanları kapsamıyor, onların maddeleri ayrı, besi ve binek hayvanları gibi açık arazide beslenemezler dediğim için sen kanunu anlamıyorsun diyebilecek arkadaşlarımız oldu. Siz ise geniş bütçeler öneriyorsunuz. Herkes kendine göre yorumlarsa yasa yürürlüğe konmaz. Böylece sorun bitmez, uzar. Yasanın dediğini yapmak gerekiyor.

Geri