Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Bazı başıboş köpekler milletvekili veya kulüp başkanı olarak karşımıza çıkabilirler, dikkatli olmalıyız.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Scudo
moda cihangir nişantaşı gibi yerlerde yaşayanlar şehir dışına gidip köpek ordularına çiğ et götürüyorlar. bence bu sorunun çözümü basit o köpekleri toplayıp cihangire, modaya, nişantaşı vb yerlere salmak lazım. o tipte benim sürüş yaptığım parka değil gider kendi kapısının önüne çiğ et boşaltır.

Başlık bana İsmet Özel'in çok eski bir yazısını hatırlatıyor. (link)

Sokak köpeği mevzusu 1800'lerde de varmış, yazıdan öğrendiğimiz kadarıyla. Tabi o zaman da çözüm bulunamamış :)

Ülkenin başkentini dahi köpeklerin çocuk yediği bir yer haline getirenlerin burada yazılanları okuyup bir sorumluluk üstleneceğini sanmıyorum ama yine de hepimize başarılar...

Umarım bu sorunun çözümü için kamu kurumları avcı istihdam etmek zorunda kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: kuzey efe
birim köpek başına maliyeti en düşük çözüm uygulanır. başıboş köpek sayısının onbinlerce olduğu söyleniyor Türkiye genelinde. istanbul, ankara gibi şehirlerdeki barınak kapasiteleri 8000 civarında. köpekleri topla, kısırlaştır; kısırlaşan dişi köpekleri 1 hafta kadar barınakta tut, sonra sokağa sal. bu çok iyi yönetilmesi gereken bir süreç iken, malumunuz, doğal felaketler bile çok iyi yönetilemedi.

bir anektod ile bitireyim. kızımı kısırlaştırmak için veterinere götürdüğümde orada bir amcaya rastladım. kedisini kısırlaştırmış ama kedisi tekrar hamile kalmış. anlaşıldı ki, kısırlaştırmayı yapan veteriner, sadece bir taraftan ameliyat bölgesini açıp oradaki yumurtalığı almış. halbuki, diğer yumurtalık sağlıklı bir şekilde duruyormuş. bir de böyle şeyler olacak.

yakalanıp, uyutulup, bu işi en kısa sürede çözmek en ucuz çözümdür.

Kusura bakmayın, kızımı kısıtlaştırmak için diye yazınızı okurken bi afalladım tövbe tövbe bu ne diyor diye, sonra veteriner diye devam edince cümleye anladım durumu. Bu hayvanlara kızım oğlum demek bile yanlış. Böyle böyle her şey normalleşiyor zaten. Bir köpeğe kızım dedikten sonra kendi çocuğuma nasıl kızım nasıl oğlum derim, hayvan mı bu. Ben yakıştırmam şahsen bence bu da çok yanlış. Hatta bir keresinde markette bir kedi çalışmayan kasaya uzanmış, ben de biraz tebessüm ederek baktım. Kasiyer “ benim de iki kızım var “ dedi. Allah bağışlasın dedim. Kasiyerin kızım diye tabir ettiğini anlamak için İsimlerini sorduğumda kediden bahsettiğini anladım. Akabinde kasiyer “ sizin de var mı “ diyince, ben de “ var ama hayvan değil insanoğlu iki kızım var “ dedim. Yüzü düştü. Düşsün de. Bu nedir böyle. Ha bu arada saat 03:40 olmuş ben forumdayım. Niye, küçük kızım (3yaşında) sokakta havlayan köpeklerin (hayvanların) sesinden korktuğu için uyuyamadı.. 🤬

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
2 yıldır oturduğum mahallede hiç köpek yoktu birden bire 4 /5 köpek türedi. 2 yıldır düzenli gittiğim köy güzergahında hiç köpek yok iken küçük guruplar halinde gezen köpekler görüyorum. Özellikle çip takma mecburiyetinden sonra sayıları hızla artıyor.
Şu an sakinler ama soğuk havalarda aç kalınca ne yapacakları belli olmaz.

Kusura bakmayın, kızımı kısıtlaştırmak için diye yazınızı okurken bi afalladım tövbe tövbe bu ne diyor diye, sonra veteriner diye devam edince cümleye anladım durumu. Bu hayvanlara kızım oğlum demek bile yanlış. Böyle böyle her şey normalleşiyor zaten. Bir köpeğe kızım dedikten sonra kendi çocuğuma nasıl kızım nasıl oğlum derim, hayvan mı bu. Ben yakıştırmam şahsen bence bu da çok yanlış. Hatta bir keresinde markette bir kedi çalışmayan kasaya uzanmış, ben de biraz tebessüm ederek baktım. Kasiyer “ benim de iki kızım var “ dedi. Allah bağışlasın dedim. Kasiyerin kızım diye tabir ettiğini anlamak için İsimlerini sorduğumda kediden bahsettiğini anladım. Akabinde kasiyer “ sizin de var mı “ diyince, ben de “ var ama hayvan değil insanoğlu iki kızım var “ dedim. Yüzü düştü. Düşsün de. Bu nedir böyle. Ha bu arada saat 03:40 olmuş ben forumdayım. Niye, küçük kızım (3yaşında) sokakta havlayan köpeklerin (hayvanların) sesinden korktuğu için uyuyamadı.. 🤬
Vererinerden aldığımda erkek kedi diye aldım. Adını birader diye koydum. 1 ay sonra aşıya gittiğimizde dişi dedi baytar. O zaman hemşire diye ismini değiştirdim. Ama yapma kızım etme kızım diye seslenirken adı kızım oldu. Maalesef benim insan olarak çocuğum olmuyor. Yani ben maalesef bir homo sapsapienshibi olup ona kızım veya oğlum diyemiyorum. Kusura bakmayın.

Kaçmaktan yorulunca, kovalamaya başladım. İnanın işe yaradı. Neredeyse günlük önümü kesmeye çalışan köpeklere artık ani duruyorum, bisiklet den iniyorum ve üzerlerine ben koşmaya başlıyorum. 😁😁😁😁🤣🤣🤣

Vererinerden aldığımda erkek kedi diye aldım. Adını birader diye koydum. 1 ay sonra aşıya gittiğimizde dişi dedi baytar. O zaman hemşire diye ismini değiştirdim. Ama yapma kızım etme kızım diye seslenirken adı kızım oldu. Maalesef benim insan olarak çocuğum olmuyor. Yani ben maalesef bir homo sapsapienshibi olup ona kızım veya oğlum diyemiyorum. Kusura bakmayın.

O ihtimal aklıma hiç gelmemişti, eğer sizi kırdıysam çok özür diliyorum kusura bakmayın, hakkınızı helal edin.

Kaçmaktan yorulunca, kovalamaya başladım. İnanın işe yaradı. Neredeyse günlük önümü kesmeye çalışan köpeklere artık ani duruyorum, bisiklet den iniyorum ve üzerlerine ben koşmaya başlıyorum. 😁😁😁😁🤣🤣🤣
Bora Bey, ülkemizde "sokak hayvanları" sorunu yok; "sokak köpekleri" sorunu var, bence bu dil kullanılmalı. Diğer evcil hayvanların da fazla çoğaltılmasının ekosisteme zararı var ama köpek saldırıları gibi insanlara doğrudan tehdit oluşturmuyor henüz.
Doğru diyorsunuz, Hollanda'daki zararlı gaz emisyonlarının yarısından çoğunun hayvanclık kaynaklı olduğu tespit edilmiş. İneklerin daha az gaz salınımı yapmaları için beslenme rejimlerinde değişiklik yapılıyor ve hatta toplam hayvan sayısının da ciddi oranda azaltılması için çalışıyorlar. Evet bir insan bir inek tarafından yaralanmıyor belki ama onbinlerce inek milyonlarca insanın sağlığını uzun vadede olumsuz şekilde etkiliyor. Neticede dediğiniz kesinlikle doğru, şu an konuşulan konu "sokak hayvanları" konusu değil, "sokak köpekleri" konusu ve bu bağlamdan çok da uzaklaşmadan bir tartışma döndürmekte fayda var. Aksi takdirde manasız şekilde Kilyos'ta gördüğüm "sokak domuzları", Belgrad'da gördüğüm "sokak tilkileri" de bu tartışmanın kapsamına dahil olmak durumunda kalırdı :)

Ya ben bunu hep diyorum ama anlatamıyorum insanlara. Korkusuz tek hayvan bal porsuğu, kütleyle cüsseyle ilgilenmeyip gelene gidene atar yapıp saldıran tek hayvan bu. Yani köpek dediğimiz hayvan olsun olsun dizimize kadar gelen bi hayvan, hadi en çok belimize gelir. Yıllardır köpekler bana havladığında "şş", "sus bakayım", "hayt", "huyt" gibi yüksek sesler eşliğinde üstlerine doğru hamle yaparım, korkup da geri çekilmeyen, paşa paşa önüne dönüp beni görmezden gelmeyen bi tanesine rastlamadım desem yeridir. Deli deliyi görünce çomağını saklarmış diye boşuna dememiş atalarımız :)

Yani köpek dediğimiz hayvan olsun olsun dizimize kadar gelen bi hayvan, hadi en çok belimize gelir.
Kangal diye bir köpek türü gerçeği de var. Bence mesele böyle korku nedir bilmez köpek türlerinden ziyade, korkak köpekler. Hiçbir bekçi köpeği korumasız bir insana saldırmaz. Bu korkak köpekler ise zayıf gördüğüne anında kalleşlik eder. O yüzden tehlike toplum için var, bireysel olarak köpekten korkmayan insanlar için değil. Toplum adına bir karar alınıp sokakların bu köpeklerden arındırılması gerekli.

Psikolojisi stabil bir hayvan değil köpekler. Verdiğiniz tepkiye göre bir anda geri çekilip sakinleşebiliyor veya karşısındakini zayıf görüp saldırganlaşabiliyor da. Zaten tek başına bir köpek evini korumuyor ise genelde pek havlamaz bile. Tehlikeli olan şey bir grup olduklarında başlıyor. Zaten köpekten korkmayanlara öyle aman aman bir tehlike yok ama çocuklar ve yaşlılarda durum öyle değil ne yazık ki.

dün gemlik den mudanya ya tur yapayım dedim yollar mükemmel ta ki zeytin muhabbetine traktörler yolları çamura bulayınca ya dek bir de 5 erli gruplar halin de 4 5 den fazla köpek sürüleri var tecrübesiz arkadaşlar için çok sıkıntıya sokabilir ciddi mana da sıkıntılı bu hayvanlar

"Cadı avı" mı başlıyor?
(link)

Sahipsiz köpek olmaması gerekiyor. Sokaktaki her köpek bir çocuğu değil bir insanı yiyecek güçte. Çocuğa saldıran köpek haberinde çocuğun babası saldırı değil yemişler çocuğumu diye ağlıyordu. Yaşam mücadelesi sürüyor diye biliyorum çocuğun... insana saldıran her canlı dünyada öldürülüyor. Çünkü bu işi alışkanlık haline getirebilir diye. Sokaklarimiz saldırgan sahipli sahipsiz köpek dolu.

Geçen aylarda arkadaşım köy yolundan gelirken bir grup it sürüsü kovaladı ve saldırdılar. Arkadaşıma kaza ya sebep olup kendisinin omzu kırıldı... İt sürüsünü toplayıp toplu infaz edilmesi acilen şart artık gına geldi sürekli bu kanı beş para etmeyen sürekli zarar veren itlerin varlığı.

Maymunların köpeklerden bin kat daha tehlikeli olduğunu düşünen yok mu?
(link)
312746 dosyayı görüntüle
Kurallara uymayan sürücüler tespit edilirse cezası var, temennim denetim artması, para cezası dışında daha caydırıcı cezalar getirilmesi.

Kendi halindeki insana saldıran köpekler için ceza verilecek olsa anlayacak mı bunu o hayvanlar sayın köpek sevici? Maymundan zeki olduğunu göster ve buna çözüm getir hadi hodri meydan.

Kimse kusura bakmasın, böyle saçma argümanla gelene böyle.

Geri