Eroseros
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.243
- İsim
- Eray Yumuşaker
- Bisiklet
- Sedona
birim köpek başına maliyeti en düşük çözüm uygulanır. başıboş köpek sayısının onbinlerce olduğu söyleniyor Türkiye genelinde. istanbul, ankara gibi şehirlerdeki barınak kapasiteleri 8000 civarında. köpekleri topla, kısırlaştır; kısırlaşan dişi köpekleri 1 hafta kadar barınakta tut, sonra sokağa sal. bu çok iyi yönetilmesi gereken bir süreç iken, malumunuz, doğal felaketler bile çok iyi yönetilemedi.
bir anektod ile bitireyim. kızımı kısırlaştırmak için veterinere götürdüğümde orada bir amcaya rastladım. kedisini kısırlaştırmış ama kedisi tekrar hamile kalmış. anlaşıldı ki, kısırlaştırmayı yapan veteriner, sadece bir taraftan ameliyat bölgesini açıp oradaki yumurtalığı almış. halbuki, diğer yumurtalık sağlıklı bir şekilde duruyormuş. bir de böyle şeyler olacak.
yakalanıp, uyutulup, bu işi en kısa sürede çözmek en ucuz çözümdür.
Vererinerden aldığımda erkek kedi diye aldım. Adını birader diye koydum. 1 ay sonra aşıya gittiğimizde dişi dedi baytar. O zaman hemşire diye ismini değiştirdim. Ama yapma kızım etme kızım diye seslenirken adı kızım oldu. Maalesef benim insan olarak çocuğum olmuyor. Yani ben maalesef bir homo sapsapienshibi olup ona kızım veya oğlum diyemiyorum. Kusura bakmayın.Kusura bakmayın, kızımı kısıtlaştırmak için diye yazınızı okurken bi afalladım tövbe tövbe bu ne diyor diye, sonra veteriner diye devam edince cümleye anladım durumu. Bu hayvanlara kızım oğlum demek bile yanlış. Böyle böyle her şey normalleşiyor zaten. Bir köpeğe kızım dedikten sonra kendi çocuğuma nasıl kızım nasıl oğlum derim, hayvan mı bu. Ben yakıştırmam şahsen bence bu da çok yanlış. Hatta bir keresinde markette bir kedi çalışmayan kasaya uzanmış, ben de biraz tebessüm ederek baktım. Kasiyer “ benim de iki kızım var “ dedi. Allah bağışlasın dedim. Kasiyerin kızım diye tabir ettiğini anlamak için İsimlerini sorduğumda kediden bahsettiğini anladım. Akabinde kasiyer “ sizin de var mı “ diyince, ben de “ var ama hayvan değil insanoğlu iki kızım var “ dedim. Yüzü düştü. Düşsün de. Bu nedir böyle. Ha bu arada saat 03:40 olmuş ben forumdayım. Niye, küçük kızım (3yaşında) sokakta havlayan köpeklerin (hayvanların) sesinden korktuğu için uyuyamadı.. 🤬
Vererinerden aldığımda erkek kedi diye aldım. Adını birader diye koydum. 1 ay sonra aşıya gittiğimizde dişi dedi baytar. O zaman hemşire diye ismini değiştirdim. Ama yapma kızım etme kızım diye seslenirken adı kızım oldu. Maalesef benim insan olarak çocuğum olmuyor. Yani ben maalesef bir homo sapsapienshibi olup ona kızım veya oğlum diyemiyorum. Kusura bakmayın.
Ya kime ne anlatıyoruz, sokaklarda olur olmaz sebepsiz yere korkutan, kovalayan, saldıran bu hayvanlar, insanların içinde yaşamlarını sürdürmemeli nokta.(link)
Hadi buyur...
Kaçmaktan yorulunca, kovalamaya başladım. İnanın işe yaradı. Neredeyse günlük önümü kesmeye çalışan köpeklere artık ani duruyorum, bisiklet den iniyorum ve üzerlerine ben koşmaya başlıyorum. 😁😁😁😁🤣🤣🤣
Doğru diyorsunuz, Hollanda'daki zararlı gaz emisyonlarının yarısından çoğunun hayvanclık kaynaklı olduğu tespit edilmiş. İneklerin daha az gaz salınımı yapmaları için beslenme rejimlerinde değişiklik yapılıyor ve hatta toplam hayvan sayısının da ciddi oranda azaltılması için çalışıyorlar. Evet bir insan bir inek tarafından yaralanmıyor belki ama onbinlerce inek milyonlarca insanın sağlığını uzun vadede olumsuz şekilde etkiliyor. Neticede dediğiniz kesinlikle doğru, şu an konuşulan konu "sokak hayvanları" konusu değil, "sokak köpekleri" konusu ve bu bağlamdan çok da uzaklaşmadan bir tartışma döndürmekte fayda var. Aksi takdirde manasız şekilde Kilyos'ta gördüğüm "sokak domuzları", Belgrad'da gördüğüm "sokak tilkileri" de bu tartışmanın kapsamına dahil olmak durumunda kalırdıBora Bey, ülkemizde "sokak hayvanları" sorunu yok; "sokak köpekleri" sorunu var, bence bu dil kullanılmalı. Diğer evcil hayvanların da fazla çoğaltılmasının ekosisteme zararı var ama köpek saldırıları gibi insanlara doğrudan tehdit oluşturmuyor henüz.
Ya ben bunu hep diyorum ama anlatamıyorum insanlara. Korkusuz tek hayvan bal porsuğu, kütleyle cüsseyle ilgilenmeyip gelene gidene atar yapıp saldıran tek hayvan bu. Yani köpek dediğimiz hayvan olsun olsun dizimize kadar gelen bi hayvan, hadi en çok belimize gelir. Yıllardır köpekler bana havladığında "şş", "sus bakayım", "hayt", "huyt" gibi yüksek sesler eşliğinde üstlerine doğru hamle yaparım, korkup da geri çekilmeyen, paşa paşa önüne dönüp beni görmezden gelmeyen bi tanesine rastlamadım desem yeridir. Deli deliyi görünce çomağını saklarmış diye boşuna dememiş atalarımızKaçmaktan yorulunca, kovalamaya başladım. İnanın işe yaradı. Neredeyse günlük önümü kesmeye çalışan köpeklere artık ani duruyorum, bisiklet den iniyorum ve üzerlerine ben koşmaya başlıyorum. 😁😁😁😁🤣🤣🤣
Kangal diye bir köpek türü gerçeği de var. Bence mesele böyle korku nedir bilmez köpek türlerinden ziyade, korkak köpekler. Hiçbir bekçi köpeği korumasız bir insana saldırmaz. Bu korkak köpekler ise zayıf gördüğüne anında kalleşlik eder. O yüzden tehlike toplum için var, bireysel olarak köpekten korkmayan insanlar için değil. Toplum adına bir karar alınıp sokakların bu köpeklerden arındırılması gerekli.Yani köpek dediğimiz hayvan olsun olsun dizimize kadar gelen bi hayvan, hadi en çok belimize gelir.
sen maymun diye bizi mi kastediyorsun? 🤬Maymunların köpeklerden bin kat daha tehlikeli olduğunu düşünen yok mu?
(link)
312746 dosyayı görüntüle
Kurallara uymayan sürücüler tespit edilirse cezası var, temennim denetim artması, para cezası dışında daha caydırıcı cezalar getirilmesi.Maymunların köpeklerden bin kat daha tehlikeli olduğunu düşünen yok mu?
(link)
312746 dosyayı görüntüle