Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Forum okuduğunu anlamayanlarla dolmuş. Kimseye köpekleri sahiplenin demedim. Köpekler sokaklarda gidip hepsini öldürebilirsiniz. Sürekli faydadan bahsedenlerin ne faydası var çok merak ediyorum. Kimine göre caddeleri kapatıp bisiklet yarışı düzenlemek faydasızlık. Kimine göre dağın zirvesine çıkmak faydasızlık. Bir çoğumuzun büyüklerine göre de bisiklete binmek faydasızlık :) İş kurmak faydasızlık, okumak faydasızlık, sanat faydasızlık ama bak kpss'ye hazırlanıp devlete girmek çok faydalı :) Neyse neyin fayda sağlayıp sağlamadığı tartışılır. Konu toplamak olmalı öldürmek değil. Lütfen okuduğunuzu anlayıp öyle cevap verin boşa harcayacak vaktim yok. İyi forumlar.

• Hahaha
Tepkiler: templeos
Scudo
17169817272894784788996833625665.jpg17169817272894784788996833625665.jpg
Köpeksavar var bende herkese bunlardan verilse olmaz mı.Benim ki kaliteli ve kaçıyor k9pekler

Köpek kovucular her köpekte etkili olmaya biliyor: İşitme sorunu olan, yaşlı ve kimi melez türlerde işlevi olmuyor ne yazık ki...

(link)
dediğim gibi olay turizm cb olayı bu yüzden çok ciddiye alıyor

Ne kadar basit çözdüler.Tebrikler

Çözüm öldürmek olmamalı toplamak olmalı diyen arkadaş nereye topluyorsun emeklilere öğrenci yurtlarını yazın açtıkları gibi bir organizasyon mu yapmayı planlıyorsun, topladığın yerde neyle besliyorsun, bakımı, temizliğini kaç personel ile sağlıyorsun her şeyden önemlisi neden böylesi bir aktiviteye para harcayıp, zaman ayırıyorsun, kimin parasını harcıyorsun? Amaç nedir, ne getirisi var bunun bize deyince de, senin ne faydan var ki diyorsun.

İnanılır gibi değil yahu.

(link)
dediğim gibi olay turizm cb olayı bu yüzden çok ciddiye alıyor

"Türkiye kuduz açısından Afrika ve Asya ülkeleri ile aynı risk kategorisinde"

Evet, insan hayatını önemsemeyenlerimizin bizi, çocuklarımızı layık gördüğü ülke bu.
Bu yüzden vicdanımızın yanında akıl ve mantığımızı da kullanarak bu çözüme ulaşıyoruz.

"Türkiye kuduz açısından Afrika ve Asya ülkeleri ile aynı risk kategorisinde"

Evet, insan hayatını önemsemeyenlerimizin bizi, çocuklarımızı layık gördüğü ülke bu.
Bu yüzden vicdanımızın yanında akıl ve mantığımızı da kullanarak bu çözüme ulaşıyoruz.
İnsan hayatı söz konusu ise diğer hayvanların hayatı feda edilebilir, mantık her zaman bu olmalı.

"Her ne kadar köpekler için üzülsem de rasyonel başka bir çözüm yoktur."

Kanun koyucu gibi konuşmuşsunuz. Bu konunun uzmanı iseniz, tek rasyonel çözüm toplu itlaftır diyebilirsiniz, yanlış ya da doğru. Lakin tartışılan konuda uzman değilseniz, "başka rasyonel bir çözüm olabileceğini düşünmüyorum" demeniz beklenir. Biz orta yolu öneriyoruz ve rasyonelliğin kısırlaştırmayı emrettiğine inandığımızı söylüyoruz. Bu mesele forumda devam etmekte olan tartışmanın ima ettiği kadar ciddi ve önemli ise, bazı itlaf taraftarlarının yaptığı gibi "ben cebimden çıkacak vergilerle kısırlaştırma projelerinin fonlanmasını istemiyorum" demememiz gerekir. Neticede çok sayıda canlının hayatı söz konusu. Bu arada Carl Sagan referansı bana muhtemelen Neil deGrasse Tyson'ın dünyanın bir uzaylı istilası ile karşı karşıya kalması durumunda ne olabileceğine dair öngörüsünü hatırlattı. (Tyson değilse Lawrence Krauss veya Michio Kaku da olabilir.) Aşağı yukarı şöyle diyordu Tyson: "Gezegenimizi ziyaret edecek kadar gelişmiş bir medeniyetin temsilcileri için ancak karınca kadar değerimiz olabilir. Bize bakmayacaklardır bile." Bu sözler aklıma "İnsan hayvandan üstündür. Sonra doğal seçilim diye bir şey var. Aslında biz de hayvanları seviyoruz ama öyle gerekiyorsa köpekleri toplu katliama tabi tutabiliriz" tadındaki cümleleri okurken geldi.

Son düzenleme:
Aklın yolu birdir ama aklın yanına vicdanı eklemeye kalktığımız için bu sorun kangren halini aldı, hem vicdani hem de sonuca ulaştıracak bir yol aramak denize girmek ama ıslamamak istiyorum demek gibi bir şey. O hayvanlar öldürülmesin toplanıp bir adaya bırakılsın orada ne halleri varsa görsün gibi bir organizasyon bile çok zor ve maliyetli olmasına rağmen itperestler ona da itiraz edecekler çünkü onlar itlerle insanların bir arada yaşamalarını normalleştirmeye çalışıyorlar.

Köpek insanı ısırsa umurlarında olmaz ama videolu örnek paylaşabilirim adamın biri kendine havlayan köpeğe ayağını savurdu diye "ne diye köpeğe tekme atıyorsun" diyen birkaç kişi çıktı. Kendini savunmak bile anormal bu insanların gözünde ısırılırsan vah tuh geçmiş olsun kader falan filan.

Köpek itlafına karşı çıkan insanlar hiç sokağa çıkmıyor, köpek olan ortamlarda bulunmuyor değiller yarın kendilerinin de bir saldırıya maruz kalması işten değil ama akılcı, rasyonel düşünmeye vicdanı karıştırıyoruz.

Vicdan şovu yapa yapa bu günlere geldik, ayda 4 insan ÖLÜYOR bunlardan biri ben, siz veya yakınımız olabilir ve bu önlenebilir bir durum. Kimse de yani ne AB ne, ne BM size "neden köpekleri öldürdünüz?" diye sormayacaktır çünkü vatandaşını korumakla sorumludur devletler, vatandaşının vicdanına kulak vermekle değil.

Biraz araştırırsanız internette bir şeyler bulursunuz, ayrıca arkadaşın muhtemelen petshop sahibi biri tarafından yazılmış bir yazısı da yukarı da var. Oradan bilgi edinebilirsiniz genel anlamda.
Bazı akıl yoksunlarının herşeyin içine Atatürk'ü katmasına tahammülüm yok! hadsiz herifler halen Atatürk'ü siyasi yada kendi aptalca şeyleri için bir figür bir araç olarak görüyorlar.

317624 dosyayı görüntüle317624 dosyayı görüntüle
Köpeksavar var bende herkese bunlardan verilse olmaz mı.Benim ki kaliteli ve kaçıyor k9pekler
Olur olur. Ben de resimdeki koruyucu kolluğun tüm vücut için olanından üretilmesini istiyorum. Bunları giydikten sonra özgürce bisiklet sürebiliriz, gezebiliriz.
Böylece hem köpeksavar kullanarak köpekleri rahatsız etmemiş oluruz hem de hayvanlar istediği zaman bizi ısırabilir. Isırmak da onların hakkı sonuçta1716985625318.png

Mama sektörün büyüklüğü 2 Milyar Dolar.

daha önce gelen açıklamalarda, mama ile beslenen hayvanların saldırganlaştığı saptamaları var denmişti.

bu kadar mama tüketimi bizlere bir mesaj vermeli. Neden bu kadar saldırı var?

kaynak Tarım ve Orman BakanlığıCEE71092-619C-467A-9449-BAF79F0E6C72.jpeg

Son düzenleme:
Bunlar o kadar büyük rakamlar ki, son yıllarda et fiyatlarına yaklaşan tavuk fiyatlarının bu kadar yükselmesinde bile etkisi olabilir, araştırmak lazım
Mesaja şu ilaveyi yaptım:

daha önce gelen açıklamalarda, mama ile beslenen hayvanların saldırganlaştığı saptamaları var denmişti.

bu kadar mama tüketimi bizlere bir mesaj vermeli. Neden bu kadar saldırı var?

Bu hayvan neden öldü şimdi? Öldürüp yese "büyük balık küçük balığı yutar, besin zinciri" deriz. O da yok. Mıntıka bellediği yere gireni parçalayan vahşi bi hayvan.

20240529_070844-jpg.317613

Bazı akıl yoksunlarının herşeyin içine Atatürk'ü katmasına tahammülüm yok! hadsiz herifler halen Atatürk'ü siyasi yada kendi aptalca şeyleri için bir figür bir araç olarak görüyorlar.

Ülkenin kurucu babası yaygın kuduz tehlikesine karşı hastalıklı, zayıf ve fakir insan nüfusunu korumak için sahipsiz köpeklerin itlaf edilmesi emrini vermiş. Bu tarihi bir gerçek. Atatürk de sarı çizmeli Mehmet Ağa değil. Köpeklerin toplu itlaflarının konuşulduğu günlerde bu tarihi olaya atıf yapılması değil yapılmaması tuhaf olurdu. Sorun Atatürk'ün bu meselede verdiği kararın günümüzün toplu itlaf taraftarlarınca istismar edilmesinde. Aradan 92 yıl geçmiş, "purge" taraftarları Atatürk'ün verdiği itlaf emrini "kendi aptalca şeyleri için" fütursuzca kullanıyorlar - "Biz neden sahipsiz köpek meselesinde bunca zaman kamu vicdanını yaralamayacak 'kansız' bir çözüm geliştirme hedefine doğru bir arpa boyu ilerleme kaydedemedik" demeden!

Siz hiç gördünüz mü köpekler için mama yapılan civcivleri konuşan 2700 civarı hayvan derneği. Belediyeler her sene sinek ilaçlıyor araçlarla gördünüz mü hiç sinekler için eylem yapan hayvan derneği?
Vegan mısın merak ettim. Milyarlaca erkek civcivin ticari değeri olmamasından kaynaklı bebek yaşta ölmesini vegan olmadan eleştiremezsin çünkü. Kedi köpek hiç olmasa da ölecek o erkek civcivler. İnsanoğlu tavuk yemeye devam ettikçe olacak bu kıyım.

Aklın yolu birdir ama aklın yanına vicdanı eklemeye kalktığımız için bu sorun kangren halini aldı, hem vicdani hem de sonuca ulaştıracak bir yol aramak denize girmek ama ıslamamak istiyorum demek gibi bir şey. O hayvanlar öldürülmesin toplanıp bir adaya bırakılsın orada ne halleri varsa görsün gibi bir organizasyon bile çok zor ve maliyetli olmasına rağmen itperestler ona da itiraz edecekler çünkü onlar itlerle insanların bir arada yaşamalarını normalleştirmeye çalışıyorlar.

Köpek insanı ısırsa umurlarında olmaz ama videolu örnek paylaşabilirim adamın biri kendine havlayan köpeğe ayağını savurdu diye "ne diye köpeğe tekme atıyorsun" diyen birkaç kişi çıktı. Kendini savunmak bile anormal bu insanların gözünde ısırılırsan vah tuh geçmiş olsun kader falan filan.

Köpek itlafına karşı çıkan insanlar hiç sokağa çıkmıyor, köpek olan ortamlarda bulunmuyor değiller yarın kendilerinin de bir saldırıya maruz kalması işten değil ama akılcı, rasyonel düşünmeye vicdanı karıştırıyoruz.

Vicdan şovu yapa yapa bu günlere geldik, ayda 4 insan ÖLÜYOR bunlardan biri ben, siz veya yakınımız olabilir ve bu önlenebilir bir durum. Kimse de yani ne AB ne, ne BM size "neden köpekleri öldürdünüz?" diye sormayacaktır çünkü vatandaşını korumakla sorumludur devletler, vatandaşının vicdanına kulak vermekle değil.

Siz vicdanı "merhamet" ya da gençlerin ağzıyla söylersek, "duyar kasmak" gibi bir şey sanıyorsunuz herhalde. Öyle değil. Vicdan doğru ile yanlışı birbirinden ayırt etme yetisidir. Akılla vicdanı birbirinden ayıramazsınız. Bir de hem "aklın yolu birdir" ilkesini hatırlatıyorsunuz hem de tartışmanın size göre karşı tarafındaki insanları "itperest" diye damgalıyor hatta şeytanlaştırıyorsunuz. Bu üslubu kullandığınız için forumdaki itlaf karşıtlarına bir özür borçlusunuz.

Geri