hakano
Bilim, Birlik, Barış
- Tepki
- 549
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 1972—73
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
2 milyon köpek ve köpek başına yarım saatten 1 milyon saat işten bahsediyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir veterinerin ortalama aylık maaşı 45.800₺ [1] ve aylık çalışma saati 4 hafta, haftada altı gün ve günde 11 saatten[2] 264saattir. Bu hesaplamaya göre 45.800/264 den saatlik çalışma ücreti 173,48₺dır. 173.430.000₺ veya 5.375.091,04$ olan bir meblağdan bu ekonomik buhranda bahsetmek sizce de abes değil mi?
Sizin okumamızı tembihlediğiniz makaleden bir alıntı koymak istiyorum.
"Bazı büyük şehirlerde büyük ölçekli barınaklar inşa edildi. Öncelikle, bir barınak ne kadar büyük ölçekli olursa olsun, bir il sınırları içindeki on binlerce hayvanı alabilecek kapasitede olmasının mümkün olmadığını belirtelim. Ayrıca binlerce hayvanın; yeterli hijyen sağlanarak uygun koşullarda bakılması imkansız denebilecek kadar zor ve maliyetlidir. Dolayısıyla, iyi niyetlerle hizmete sokulan pek çok bakımevi maalesef bir süre sonra hayvanlar için toplu ölüm merkezleri haline dönüşmüştür."
Durum böyle. Kısırlaştırmak da sorunu 3-4 yılda çözecek ve bu sırada insanlar ölmeye, hayvanlar sefalet çekmeye devam edecek...
Benden daha yaşlı olan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne son seçimler haricinde benim yapabileceğim bir şey yoktu fakat siz söz konusu parti "ekonomiyi hallaç pamuğu gibi atarken" bir şeyler yapabilirdiniz...
Kaynkalar
[1]:(link)
[2]:(link)
Hiç merak etmeyin, Zafer Partisi çatısı altında elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca son 22 sene boyunca pişen AKP çorbasında benim hiç tuzum olmadı. Eğer sorunun 3-4 sene içinde çözülebileceğini görüyorsanız, 4 milyon köpeğe bir şans verin ve belediyelere ve hükümete kısırlaştırma konusunda üstlerine düşeni yapmaları ve halkın güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirleri almaları için baskı yapın.