Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Köpeklerin atası kurttur. Binlerce yıldır insanla beraber yaşayarak evrilmiş. İnsandan uzaklaşınca içgüdüleriyle tekrar sürüler oluşturarak kurtlasmaya başlıyor evrimleri tersine dönüyor. Malesef pandemi, ekonomik şartlar ve zorunlu çip uygulaması sokak köpeklerini artışını hızlandırmıştır. Bir an önce bu engellenemez ise ilerde daha fazla kopek, daha vahşi yöntemler ile bertaraf edilecek.

Scudo
Köpek hareketlenince kadın ısıracak diye korkuyor ondan oluyor, köpek saldırınca kaçmayacak Banu Alkan'ın "Neremi neremi" isimli parçasını söyleyeceksiniz.

24 saat kadar yoktum köpeklere spiral takmaya kadar gelmiş mevzu, aile planlaması ve prezervatif dağıtımına bir haftaya kalmaz ulaşırız.

Son düzenleme:
Köpeklerin atası kurttur. Binlerce yıldır insanla beraber yaşayarak evrilmiş.

Sırf bu yalın gerçek bile, bilge lider Mehmet Bahçeli ve partisinin milletvekillerinin, mecliste gündeme gelebilecek toplu itlaf yasasına ret oyu vereceğinin kanıtıdır. Bozkurtların böyle bir katliam yasasına destek olacağını beklemesin kimse...

Sırf bu yalın gerçek bile, bilge lider Mehmet Bahçeli ve partisinin milletvekillerinin, mecliste gündeme gelebilecek toplu itlaf yasasına ret oyu vereceğinin kanıtıdır. Bozkurtların böyle bir katliam yasasına destek olacağını beklemesin kimse...

Konu başlığı altındaki yorumlar, Türkiye gündeminin basit bir özeti gibi. Bir tarafta mevcut durumun artık bu şekilde devam edemeyeceğini ifade edenler ile var olan durumu mevcut şekliyle devam etmesini savunanlar var.
Ben de ortada kontrolsüz bir sokak hayvanı popülasyonunun olduğunu ve buna bir çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
İki gönderi önce birisi sokak hayvanlarının insanlara verdiği zararlar ile cinayetleri kıyaslayan bir görsel paylaşmış. Ben bu kadar kasıtlı, mevcut sorunu çarpıtan saçma sapan bir kıyaslama daha görmedim. Trafik kazalarını, iş kazalarını da ekleseydiniz bari, sanki tek sorun köpeklerin insanlara saldırmasıymış gibi konuyu sulandırma amaçlı bir gönderi.
İzmir/Karşıyaka’da yaşıyorum, buradaki her mahallenin parklarında en az beş/on tane köpek yaşıyor. Parklar dışkıdan geçilmiyor, eline çuval gibi yem torbasını alan bazıları oraya buraya öbek öbek mama döküp gidiyor, bu mamalar ayrı bir hijyen sorunu zaten. Yürüyüş yolunda yatıp uzanmış koskoca sokak köpeğini kaldır kaldırabilirsen mesela.

Köpekler kendi bölgelerini sahipleniyor, yoldan geçen bisikletli, motorcu, araba demeden yola fırlayıp saldırıyor. Belediye görevlileri saldırgan köpekleri toplamaya geldikleri zaman neredeyse linç edilmedikleri kalıyor tırnak içinde hayvanseverler tarafından. Açık ve net ifade edeyim, bu böyle gitmez artık, toplumda kamuoyu oluştu, insanlar tepkilerini ortaya koyuyorlar, istedikleri kadar çözümsüzlüğü çözüm olarak dayatmaya çalışsınlar bir şeylerin yapılması lazım artık Bu sorunun çözümü ile alakalı.

Avrupa’da pek çok ülkeyi gezdim, böylesine kontrolsüz bir sokak hayvanı popülasyonuna hiçbir ülke izin vermiyor

Konu başlığı altındaki yorumlar, Türkiye gündeminin basit bir özeti gibi. Bir tarafta mevcut durumun artık bu şekilde devam edemeyeceğini ifade edenler ile var olan durumu mevcut şekliyle devam etmesini savunanlar var.
Ben de ortada kontrolsüz bir sokak hayvanı popülasyonunun olduğunu ve buna bir çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
İki gönderi önce birisi sokak hayvanlarının insanlara verdiği zararlar ile cinayetleri kıyaslayan bir görsel paylaşmış. Ben bu kadar kasıtlı, mevcut sorunu çarpıtan saçma sapan bir kıyaslama daha görmedim. Trafik kazalarını, iş kazalarını da ekleseydiniz bari, sanki tek sorun köpeklerin insanlara saldırmasıymış gibi konuyu sulandırma amaçlı bir gönderi.
İzmir/Karşıyaka’da yaşıyorum, buradaki her mahallenin parklarında en az beş/on tane köpek yaşıyor. Parklar dışkıdan geçilmiyor, eline çuval gibi yem torbasını alan bazıları oraya buraya öbek öbek mama döküp gidiyor, bu mamalar ayrı bir hijyen sorunu zaten. Yürüyüş yolunda yatıp uzanmış koskoca sokak köpeğini kaldır kaldırabilirsen mesela.

Köpekler kendi bölgelerini sahipleniyor, yoldan geçen bisikletli, motorcu, araba demeden yola fırlayıp saldırıyor. Belediye görevlileri saldırgan köpekleri toplamaya geldikleri zaman neredeyse linç edilmedikleri kalıyor tırnak içinde hayvanseverler tarafından. Açık ve net ifade edeyim, bu böyle gitmez artık, toplumda kamuoyu oluştu, insanlar tepkilerini ortaya koyuyorlar, istedikleri kadar çözümsüzlüğü çözüm olarak dayatmaya çalışsınlar bir şeylerin yapılması lazım artık Bu sorunun çözümü ile alakalı.

Avrupa’da pek çok ülkeyi gezdim, böylesine kontrolsüz bir sokak hayvanı popülasyonuna hiçbir ülke izin vermiyor
Avrupada insanlar kendi köpeklerini gezdirirken de çok daha medeni davranıyorlar, size çok yaklaşırsa da özür diliyorlar. Geçen gün yeşilköyde sahilde adam güya tasmalı gezidiryor ama bayağı uzun bırakmış telefona dalmış. Bir hanım abla da belli ki korkuyor köpekten, köpek de aksi gibi onun üstüne çıkmaya çalıştı. eşi zor girdi araya. Köpek sahibi telefonu bile bırakmadan küstahça yoluna devam etti. Bu kişilerin büyük kısmı da ''hayvansever'' oldukları için kendilerini herkesten de üstün görüyorlar.
Tespitinizin şu kısmı çok önemli; ortada bir sorun var ve bu sorun saçma örneklerle sulandırılmadan, konu dağıtılmadan en medeni şekilde çözülmeli. Çok sevdiğim bir söz '' Ya çözümün bir parçasısın ya da problemin''

Köpeklerin atası kurttur. Binlerce yıldır insanla beraber yaşayarak evrilmiş. İnsandan uzaklaşınca içgüdüleriyle tekrar sürüler oluşturarak kurtlasmaya başlıyor evrimleri tersine dönüyor. Malesef pandemi, ekonomik şartlar ve zorunlu çip uygulaması sokak köpeklerini artışını hızlandırmıştır. Bir an önce bu engellenemez ise ilerde daha fazla kopek, daha vahşi yöntemler ile bertaraf edilecek.

Kurt köpeğin atasımıdır değilmidir bu tartışılır köpeğin atası kurtmu çakalmı tilkimi nedir? Her neyse ama köpek insan eliyle çok değişime uğramıştır. devamlı melezlemerle değişik ırklar üretilmiş bu ırkların hemen hemen hepsi doğada kendi başına olmamıştır hep insan müdahalesi vardır.
Kurt köpek kadar üremez, çoğalmaz. Köpek 6 ayda bir kızana gelir ve çiftleşirse ürer. Kurtlar sürüler halinde yaşar ve sürüde bir hiyarerşi vardır sürüdeki her dişi çiftleşip üreyemez. Alfa kurtlar belli dişilerle çiftleşirler. Dişi kurt, köpek gibi her 6 ayda bir kızana gelmez senede bir bazen iki senede bir kızana gelir. eğer kurtlarda köpekler gibi üreselerdi ormanlarda onların avı olan geyik, tavşan, karaca,domuz vs kalmazdı. Kurtlar ormanlardayken karacaların nesli tehlike altında değildi ama köpekleri ormanlara atınca karacaların nesli tehlike altına girdi. Köpeklerin sayısı kurtlara göre çok fazla artmakta her 6 ayda bir heryer yavru dolmakta. Şu anda İstanbul ormanlarında köpek sayısı kadar kurt olsaydı ormanlarda birşey kalmamıştı. Kurt doğaya zarar vermez ama köpek verir.

O görseli ben paylaştım. Eğer gönderinin hakkını verirseniz, sadece "kasıtlı" cinayetlerden, cinsel saldırılardan bahsettiğini teslim edersiniz. Görsel, sizin "bari" trafik ve iş kazalarını ekleseydiniz diyerek yaptığınız gibi meseleyi "sulandırmaya" çalışmıyor. Dikkat çektiği olgu insanların birbirlerine ve hayvanlara yaptığı kötülükler. Burada zannettiğiniz gibi bir kıyas yok çünkü gönderi toplu itlaf taraftarlarına şunu söylüyor: "Eğer samimi olsaydınız, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı tedbir alması için hükümeti zorlardınız." Bundan sonrasını ben söylüyorum: "Ama yapmıyorsunuz çünkü kadın cinayetlerinden ve çocuk istismarından doğrudan etkilenen taraf değilsiniz. Peki doğayla iç içe olduğunu bildiğimiz bisiklet tutkunları neden toplu itlaf talep ediyorlar. Çünkü, başka sebeplerin yanında, bisikletin üstünde saldırıya uğramaktan korkuyorlar." Ben asıl sizlerin demografik bir tehdit olan Orta Doğu'lu sığınmacılar konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum.

Arkadaşlar toplu alım yaparak fiyat düşürme gibi şeyler okuyorum bu spiral denilen şey bir kez alınacak hayvan ömür boyu vücudunda taşıyacak pintilik etmeyin can taşıyor patili dostlarımız en kalitelisi hangisiyse onu takalım dış güçler bizi kıskansın.

Hatta yadırgamamaları için her birinin kürkünün renginde spiral takılmasını ben öneririm.

Arkadaşlar toplu alım yaparak fiyat düşürme gibi şeyler okuyorum bu spiral denilen şey bir kez alınacak hayvan ömür boyu vücudunda taşıyacak pintilik etmeyin can taşıyor patili dostlarımız.

Hatta yadırgamamaları için her birinin kürkünün renginde spiral takılmasını ben öneririm.
Köpeğe spiral felan takılmaz. Köpek insan değil. Dişi köpeğin gebe kalmamasını onun kızışmasını engellemeden yaparsanız o köpek yalancı gebelik yaşar. Yalancı gebelikte köpek kendini gebe olarak algılar ve süt vermeye etraftaki bazı objelere yavrusu gibi sahiplenmeye ve kimseyi onların yanına sokmamaya başlar ve saldırganlaşır. Yavruları olmadığı için memelerindeki süt sağılmazsa memeler şişer çatlamaya ve yaralar olmaya başlar sonra enfeksiyon kapınca da ağrılı bir şekilde köpeğin ölmesine de sebep olur. Kennellarda köpeklerden bazen yavru alınmak istenmez ve kızana gelmiş köpekler kafeslerde tutulur yan kafesteki erkek köpeğin kokusunu alan onu gören koklayan dişi köpek çiftleşmediği halde gebe gibi davranmaya başlar ve yalancı gebelik oluşur.
Bunları nerden biliyorsunuz derseniz ben köpek eğitmenliği yaptım ve ingiltereden köpek psikolojisi eğitimi aldım. Eğitimi bir kaç yıl önce bıraktım web sitemide bu yıl kapattım. Köpekler insan değildir insanlara uygulananlar onlarda çalışmaz.

Ben yolda spiral görsem dikiz aynasına asarım süs diye sadece muhabbeti döndüğü için tavsiyede bulundum.

(link) Bakın bakalım bu linke, oluyormuymuş olmuyormuymuş, çakma veterinerler sizi!

It is important that dogs are given their right to be able to express their natural behaviors. If dogs are not able to express natural behavior, they will have physiological & pathological sufferings.

Facepalm

• Hahaha
Tepkiler: templeos
O görseli ben paylaştım. Eğer gönderinin hakkını verirseniz, sadece "kasıtlı" cinayetlerden, cinsel saldırılardan bahsettiğini teslim edersiniz. Görsel, sizin "bari" trafik ve iş kazalarını ekleseydiniz diyerek yaptığınız gibi meseleyi "sulandırmaya" çalışmıyor. Dikkat çektiği olgu insanların birbirlerine ve hayvanlara yaptığı kötülükler. Burada zannettiğiniz gibi bir kıyas yok çünkü gönderi toplu itlaf taraftarlarına şunu söylüyor: "Eğer samimi olsaydınız, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı tedbir alması için hükümeti zorlardınız." Bundan sonrasını ben söylüyorum: "Ama yapmıyorsunuz çünkü kadın cinayetlerinden ve çocuk istismarından doğrudan etkilenen taraf değilsiniz. Peki doğayla iç içe olduğunu bildiğimiz bisiklet tutkunları neden toplu itlaf talep ediyorlar. Çünkü, başka sebeplerin yanında, bisikletin üstünde saldırıya uğramaktan korkuyorlar." Ben asıl sizlerin demografik bir tehdit olan Orta Doğu'lu sığınmacılar konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum.
ya paylaştığınız görseldeki rakamların sallama olduğunu ben hiç araştırmadan söyleyebilirim, oldukça da eminim sırf savunacağım diye acayip acayip şeyler paylaşıyorsunuz.
Hatta üşenmedim 30 saniyede google da aratarak bulduğum rakamlar;

(link)
(link)
(link)

Devlet raporlarına da bakabilirsiniz ama uğraşmak istemiyorum...

ya paylaştığınız görseldeki rakamların sallama olduğunu ben hiç araştırmadan söyleyebilirim, oldukça da eminim sırf savunacağım diye acayip acayip şeyler paylaşıyorsunuz.
Hatta üşenmedim 30 saniyede google da aratarak bulduğum rakamlar;

(link)
(link)
(link)

Devlet raporlarına da bakabilirsiniz ama uğraşmak istemiyorum...

Türkiye'de kadın cinayetlerine dair resmî kurumlar ve kadın örgütleri tarafından açıklanan farklı veriler bulunmaktadır.(link) Türkiye'de partnerleri veya aile üyesi erkekler tarafından öldürülen kadın sayısına ilişkin veriler, ilgili devlet kurumları tarafından paylaşılmadığından, resmî veriler kadın cinayeti sorununun boyutunu yansıtmada yetersiz olarak değerlendirilmektedir. Vikipedi

Yine de sizin söylediğiniz veriler gerçek olsun. Konunun önemi azalır mı? Kaç protestoya katıldınız? Kaç platformda yazdınız veya konuştunuz?

(link) Bakın bakalım bu linke, oluyormuymuş olmuyormuymuş, çakma veterinerler sizi!
olmaz. uydurma birşey para tuzağı bunlar. veterinerler bir sürü tüy dökülmesine karşı köpeğin kokusunu önleyici satıyorlar hiçbir işe yaramıyor onlar. Adam yapar satar ama işe yarıyormu yaramıyormu önemli olan o. Bu spirali köpeğe taktın yalancı gebeliği ne yapacaksın. Köpek seninse evde memelerindeki sütleri sağarsın, objeleri sahiplenirse onlara da dokunmazsın halledersin sokaktaki köpek ne yapacak. Belli bir süre sonra çıkarmak gerek sokaktaki köpeği hangisine ne takıldı ne oldu kim nerden bulacak. Saçma sapan akıl mantık almaz fikirler bunlar. Salla gittsin onu yapalım bunu yapalım.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Geri