Konu başlığı altındaki yorumlar, Türkiye gündeminin basit bir özeti gibi. Bir tarafta mevcut durumun artık bu şekilde devam edemeyeceğini ifade edenler ile var olan durumu mevcut şekliyle devam etmesini savunanlar var.
Ben de ortada kontrolsüz bir sokak hayvanı popülasyonunun olduğunu ve buna bir çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
İki gönderi önce birisi sokak hayvanlarının insanlara verdiği zararlar ile cinayetleri kıyaslayan bir görsel paylaşmış. Ben bu kadar kasıtlı, mevcut sorunu çarpıtan saçma sapan bir kıyaslama daha görmedim. Trafik kazalarını, iş kazalarını da ekleseydiniz bari, sanki tek sorun köpeklerin insanlara saldırmasıymış gibi konuyu sulandırma amaçlı bir gönderi.
İzmir/Karşıyaka’da yaşıyorum, buradaki her mahallenin parklarında en az beş/on tane köpek yaşıyor. Parklar dışkıdan geçilmiyor, eline çuval gibi yem torbasını alan bazıları oraya buraya öbek öbek mama döküp gidiyor, bu mamalar ayrı bir hijyen sorunu zaten. Yürüyüş yolunda yatıp uzanmış koskoca sokak köpeğini kaldır kaldırabilirsen mesela.
Köpekler kendi bölgelerini sahipleniyor, yoldan geçen bisikletli, motorcu, araba demeden yola fırlayıp saldırıyor. Belediye görevlileri saldırgan köpekleri toplamaya geldikleri zaman neredeyse linç edilmedikleri kalıyor tırnak içinde hayvanseverler tarafından. Açık ve net ifade edeyim, bu böyle gitmez artık, toplumda kamuoyu oluştu, insanlar tepkilerini ortaya koyuyorlar, istedikleri kadar çözümsüzlüğü çözüm olarak dayatmaya çalışsınlar bir şeylerin yapılması lazım artık Bu sorunun çözümü ile alakalı.
Avrupa’da pek çok ülkeyi gezdim, böylesine kontrolsüz bir sokak hayvanı popülasyonuna hiçbir ülke izin vermiyor