Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Whataboutism en sık kullanılan safsatalardan biridir, ileri okuma için Tevfik uyar, Yalın Alpay ve Safsatalar ansiklopedisi fularsız entellik tavsiye ederim
(link)

• Beğen
Tepkiler: Sulemosso
Scudo
Köpek kısırlaştırma konusuna bu kadar kafa yoracağımıza neden bunların erkeklerini bazı illere, dişilerini bazı illere doldurmuyoruz? Ülkeye kuzey güney veya doğu batı şeklinde hayali bir çizgi çekip dişileri bir yana erkekleri bir yana tıkalım soyları kurusun.

Nasıl Zihni Sinir projesi ama? Yalnız Kerem ile Aslı'daki gibi bir namussuz çıkar dağları deler, yolları aşar yine aletini sokacak bir yer bulur, hep vardır öyle bir aşk çocuğu yoksa bu hikayeler yazılmazdı.

Ben bir film izleyim daha iyi bir yöntem bulursam gelirim.

Türkiye'de kadın cinayetlerine dair resmî kurumlar ve kadın örgütleri tarafından açıklanan farklı veriler bulunmaktadır.(link) Türkiye'de partnerleri veya aile üyesi erkekler tarafından öldürülen kadın sayısına ilişkin veriler, ilgili devlet kurumları tarafından paylaşılmadığından, resmî veriler kadın cinayeti sorununun boyutunu yansıtmada yetersiz olarak değerlendirilmektedir. Vikipedi

Yine de sizin söylediğiniz veriler gerçek olsun. Konunun önemi azalır mı? Kaç protestoya katıldınız? Kaç platformda yazdınız veya konuştunuz?
Ya dostum resmî rakam paylaşmadım oraya da bakabilirsin dedim. Ben zaten kadın örgütlerinin açıkladığı sayıları attım sadece. Ayrıca protestoya katılıp katılmamam sizin yalan bilgi paylaştığınız gerçeğini değiştirmeyecek, konuyu alakasız yerlere çekiyorsunuz. Yanlış şey paylaşıyorsunuz ve bile bile hala savunmaya çalışıyorsunuz. Sizin gibilere diyecek bir şey yok.
Kendileri göçmenler konusunda yayınladıkları videolarda bilerek yalan veri paylaşmıştı daha önce. Kaldı ki kendisi de royal canin ile işbirliği yapan birisi. Yani geliri olan tayfadan. Verileri doğru aktarmıyor.

Ya dostum resmî rakam paylaşmadım oraya da bakabilirsin dedim. Ben zaten kadın örgütlerinin açıkladığı sayıları attım sadece. Ayrıca protestoya katılıp katılmamam sizin yalan bilgi paylaştığınız gerçeğini değiştirmeyecek, konuyu alakasız yerlere çekiyorsunuz. Yanlış şey paylaşıyorsunuz ve bile bile hala savunmaya çalışıyorsunuz. Sizin gibilere diyecek bir şey yok.

Kendileri göçmenler konusunda yayınladıkları videolarda bilerek yalan veri paylaşmıştı daha önce. Kaldı ki kendisi de royal canin ile işbirliği yapan birisi. Yani geliri olan tayfadan. Verileri doğru aktarmıyor.

Bakın konu "alakasız yerlere" nasıl çekilir göstereyim size. "Yalan dünya" denir ama "yalan bilgi" denmez, tabii eğer muhatabınızı yalancılıkla suçlamak gibi bir gündeminiz yoksa. Ben elimden geleni yaptım ama sizi ciddiye almak olağanüstü bir çaba gerektiriyor.

Bakın konu "alakasız yerlere" nasıl çekilir göstereyim size. "Yalan dünya" denir ama "yalan bilgi" denmez, tabii eğer muhatabınızı yalancılıkla suçlamak gibi bir gündeminiz yoksa. Ben elimden geleni yaptım ama sizi ciddiye almak olağanüstü bir çaba gerektiriyor.
Yanlış bilgi olarak düzelteyim o zaman Hakan bey. Yanlış bilgi paylaşmayın. Yanlış bilgi iyi değildir. Yanlış bilgi de art niyet vardır. Ciddiye alınmak için yanlış bilgi paylaşmamalısınız. Yanlış bilgi.

Yanlış bilgi olarak düzelteyim o zaman Hakan bey. Yanlış bilgi paylaşmayın. Yanlış bilgi iyi değildir. Yanlış bilgi de art niyet vardır. Ciddiye alınmak için yanlış bilgi paylaşmamalısınız. Yanlış bilgi.
Şimdi oldu. Diyelim ki söz konusu gönderide sunulan veriler yanlış. Doğrusunu siz açıklayın o zaman. (Halka açıklanmayan verileri de işin içine katarak tabii.)

Şimdi oldu. Diyelim ki söz konusu gönderide sunulan veriler yanlış. Doğrusunu siz açıklayın o zaman. (Halka açıklanmayan verileri de işin içine katarak tabii.)
Yanlış bilgiyi ortaya atıyorsunuz söylüyorum. Kaynak olarak kadın derkenlerini gösteriyorum ve resmi rakamlara da bakabilirsiniz diyorum. Kadın dernekleri bile sizin dediğiniz kadar yüksek bir değer söylemiyor. Sonra tüm yanlışlar içinde bana dönüp siz açıklayın doğrusunu diyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? Burada düzeltme yapması gereken sizsiniz. Sizin yanlışlarınızı ben mi düzelteceğim. Facebook dedeleri gibi her şeyi paylaşmayın lütfen, komik oluyor.

Yanlış bilgiyi ortaya atıyorsunuz söylüyorum. Kaynak olarak kadın derkenlerini gösteriyorum ve resmi rakamlara da bakabilirsiniz diyorum. Kadın dernekleri bile sizin dediğiniz kadar yüksek bir değer söylemiyor. Sonra tüm yanlışlar içinde bana dönüp siz açıklayın doğrusunu diyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? Burada düzeltme yapması gereken sizsiniz. Sizin yanlışlarınızı ben mi düzelteceğim. Facebook dedeleri gibi her şeyi paylaşmayın lütfen, komik oluyor.

Sakin. Bir şey için yanlış diyen doğrusunu söyleyecek durumda olmalı. Kadın derneklerinin veri kaynağı hükümettir. Siz mevcut hükümetin "tam ifşaat" (full disclosure) ilkesiyle hareket etttiğine mı inanıyorsunuz? Duyamadım? Evet diyorsunuz, herhalde. Yani TÜİK verilerine itibar ediyorsunuz, hatta resmi sığınmacı sayısını sorgulamak için hiçbir sebep görmüyorsunuz, daha da öteye giderek son depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 binden biraz fazla olduğundan eminsiniz, öyle mi? Konuya geniş açıdan bakamadığınız için de ben bunları söyleyince meseleyi "alakasız" yerlere çekmiş oluyorum. Ne güzel! Büyüyün artık.

@hakonu profilinde 60 yalında yazıyor. Yani anne babamla aşağı yukarı aynı yaşlarda. Anneme diyorum ki şu her gördüğünü Facebook'da paylaşma. Bazen kendini komik duruma düşürüyorsun, bir şey paylaşacaksan ya önce bir farklı kaynaklardan araştır yada bizzat deneyimlediğin bir şeyse paylaşacaksan paylaş diyorum. Ama nafile yine devam. Yetiştikleri dönem ile ilgili olmalı, bilgi kirliliğinin çok daha az veya kulaktan dolma bilgilerin kolaylıkla araştırılamadığı (internetsiz) bir dönemden gelmeler. İktidarında muhalefetinde bu yaş grubunda kemikleşmesinin sebebi biraz bu. O nedenle tıpkı Facebook'daki benzer yaştaki tanıdıklarınızın tipik paylaşımlarını dikkate almadığınız gibi burada da pek dikkate almamanızı öneririm.

Son düzenleme:
Ziya Bey, kaçıncı sınıfa kadar okudunuz siz?

Lütfen konuyu ego savaşlarına çevirip mundar etmeyelim. Israr edenlere yaptırım uygulanacaktır...

Buyrun, tam da bu konu hakkında Evrim Ağacı Çağrı Mert Bakırcı'nın bilimsel olarak konuya farklı perspektiften yaklaşımı.
Daha şimdi linki tıkladım ve henüz 1. dakikasındayım. Ama hemen bi sizinle paylaşayım istedim. Bakalım neler anlatacak.
Paylaşımı yapıp hemen ardından izlemeye devam edeyim.

Sakin. Bir şey için yanlış diyen doğrusunu söyleyecek durumda olmalı. Kadın derneklerinin veri kaynağı hükümettir. Siz mevcut hükümetin "tam ifşaat" (full disclosure) ilkesiyle hareket etttiğine mı inanıyorsunuz? Duyamadım? Evet diyorsunuz, herhalde. Yani TÜİK verilerine itibar ediyorsunuz, hatta resmi sığınmacı sayısını sorgulamak için hiçbir sebep görmüyorsunuz, daha da öteye giderek son depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 binden biraz fazla olduğundan eminsiniz, öyle mi? Konuya geniş açıdan bakamadığınız için de ben bunları söyleyince meseleyi "alakasız" yerlere çekmiş oluyorum. Ne güzel! Büyüyün artık.

Paylaştığın şeyin doğru olduğunu kanıtlamakla yükümlü olan sensin. Sana kaynak sunuyorum kaynak beğenmiyorsun ama kendi attığın dümdüz fotoğrafı kaynak kabul ediyorsun. Benden başka insanlara da benzer şekilde karşı çıkıyorsun. Al o zaman senin gibi cahilce devam edeyim, benim attığım foto doğru, yanlış diyorsan kanıtl
Gerçekten şaka gibisiniz ya.

1717140434590.png

Lütfen konuyu ego savaşlarına çevirip mundar etmeyelim. Israr edenlere yaptırım uygulanacaktır...

Ego savaşı yok ortada, yanlış bir bilgi var ve düzeltiyoruz. Bilginin yanlışlığını siz de teyit edebilirsiniz ufak bir araştırmayla. Yanlış bir şey ısrarla savunmak mı, yanlışın yanlış olduğunu söylemek mi suç? Hangisi cezalandırılır size kalmış.... @cazci

Buyrun, tam da bu konu hakkında Evrim Ağacı Çağrı Mert Bakırcı'nın bilimsel olarak konuya farklı perspektiften yaklaşımı.
Daha şimdi linki tıkladım ve henüz 1. dakikasındayım. Ama hemen bi sizinle paylaşayım istedim. Bakalım neler anlatacak.

Budur işte.

Anlattığı verilerde büyük hatalar var denildi daha önce, bir de royal caninden sponsorluğu varmış

• Beğen
Tepkiler: Jingim
Anlattığı verilerde büyük hatalar var denildi daha önce, bir de royal caninden sponsorluğu varmış
Bir yanda mış miş olabilir, bir yanda bilimsel gerçekler. Bence bunları boşverin. Zaten hiç bir güvenilir veriye ulaşamadığını söylüyor. En güvenilir olarak bahsedilen verilerin kaynağını da veriyor. Ama konu o rakamlar değil ki, bize rakamları anlatmıyor zaten burada. Ayrıca Royal Canin sponsorluğu olmasının da anlattıklarıyla bir ilgisi yok.
Sonuna kadar izledim. Güzel izah etmiş. Bilimsel olarak anlatmış. Sonunda da fikrini belirtmiş. Vakti olan arkadaşların izlemesini öneririm. Forumun bu konusunda oldukça gereksiz tartışıyoruz aslında.

Bir yanda mış miş olabilir, bir yanda bilimsel gerçekler. Bence bunları boşverin. Zaten hiç bir güvenilir veriye ulaşamadığını söylüyor. En güvenilir olarak bahsedilen verilerin kaynağını da veriyor. Ama konu o rakamlar değil ki, bize rakamları anlatmıyor zaten burada. Ayrıca Royal Canin sponsorluğu olmasının da anlattıklarıyla bir ilgisi yok.
conflict of interest? çıkar çatışması? bizim duygulrııza hitap ediyorsa hiç bir şeyin önemi yok yaklaşımı bilimsel bir yaklaşım değil. bu adam da konunun uzmanı bir bilim insanı değil zaten. oratada bir sorun var ve bunun bir şekilde çözülmesi lazım, duygusallıkla olmaz bu işler.
dipnot: bu konuya bir daha cevap yazmamaya karar verdim, bu şekilde bir yere varamayız. maalesef ortadoğu toplumlarının sorunu bu sürekli duygusallıkla meseleler analitik zeminden koparılıyor, size iyi tartışmalar

Sonuna kadar izledim. Güzel izah etmiş. Bilimsel olarak anlatmış. Sonunda da fikrini belirtmiş. Vakti olan arkadaşların izlemesini öneririm. Forumun bu konusunda oldukça gereksiz tartışıyoruz aslında.

Mış miş değil Tugay Bey, Videodaki Romanya örneğine bakarsanız oradaki köpek nüfusu bizimkine göre çok gözükecektir fakat atlanan şey şu o verilerde evde yer alan köpekler de var. Yani veri bizim problemimizi tam olarak yansıtmıyor. Kaldı ki Romanya'da sahiplenme köpek sahibi olma oranı %40 üzerinde bizdeki oran ne ?
Bizim sorunumuz insanların evlerinde baktığı köpekler değil sokaktaki köpekler. Tutup rakamları incelerken sokak köpeği ve evde bakılan köpeği üst üste koyarsak veri hatalı olur. Manipule edilmiş olur.
Konu anlatılırken size "Bakın bizde fazla köpek yok Romanya 216 bizde 14 falan" dersem "aa evet" dersiniz ama Romanya'dakilerin neredeyse %50si evde bakılıyor. Kaldı ki bu 1000 kişi başına düşen rakam. Yani nüfusa oranlı. Tüm bunlar baz alınınca köpek sayısı sizce ne kadardır?
Diğer bir durum ise bizdeki çarpık kentleşme ile ilgili. Romanyanın 1000 kişisi bizim gibi 30 40 katlı binalarda mı oturuyor yoksa tek kaltı evlerde mi?
İstanbul için 1000 kişiye düşen köpek sayısı diye bir istatistik olamaz. 25 Milyon nüfus var İstanbul'da... Yani sıkıntı bu köpeklerin çok dar bir alanda olması.

"Rabies countries or areas at risk" yazarak bir kaç farklı yerden kuduzla ilgili dökümanları incelerseniz Türkiye'nin yüksek riskte olduğunu görürsünüz. 3gün önce 2 köy karantinaya alında kuduzdan dolayı bunu da googledan bakarak bulabilirsiniz.

1717145276843.png

Bu çocuğun adı Mehmet, kuduzdan kaybettik kendisini. UYUTULMADAN önceki son fotoğrafı bu.
Bizim öncelikli derdimiz Mehmet olmalı. Mehmet ölmemeli. Her 1000 kişişe bilmem kaç köpek falan filan.... Mehmet ölmesin köpekler umrumda değil.
Mehmet sizin oğlunuz, torununuz, kuzeniniz de olabilirdi...

Arkadaşlar paylaşılan videoyu tam olarak atlamadan, yarım bırakmadan izlediniz mi?
Adam sizinle benzer şeyler söylüyor zaten. :)

• Beğen
Tepkiler: hakano
Geri