Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

@SlowButProud Her firsatta herhangi bir konuyu mustafa kemale getirenlerin zihniyeti ne olduğu belli. Sana şöyle cevap vereyim ben Atatürkçüyüm o cani dediğin mustafa kemali ben çok seviyorum. Dediğiniz tebliğ ile ilgili bir bilgim yok eğer o dönemde yaşıyor olsaydım olaya tepkimi gösterirdim ama Atatürke olan saygım ülkemize getirmiş olduğu şuan kaybetmek üzere olduğumuz özgürlük haklarımız için seviyorum.
Lafi gevelemeyin, cok basit bir soru sordum. Kopeklerin itlafi emrini veren Ataturk hakkinda ne dusunuyorsun? Soruda anlasilmayan, size karisik gelen bir yer var mi?
Edit: Lafi top gibi cevirip soylemedigim seyi soylemis gibi kelime oyunu yapma. Itlaf isteyenlere "katil, cani, vahsi, barbar " laflarini soyleyenler sizlersiniz.
Dediğiniz tebliğ ile ilgili bir bilgim yok
Nasil bilgin yok? Burada ve internette defalarca paylasildi. Isinize gelmeyen birsey olunca hemen gormedim, duymadim, bilmiyorum modlarina geciyorsunuz
1719402739166.jpeg

Scudo
Bir kaç mesajı okudum ve bende yorum yapmak istedim. Evet sokakta başı boş gezen köpekler bir anda karşına çıkıp korkutabiliyor ama empati özelliğini her canlı için yapmamız gerekiyor. Onun yaşadığı bölgeden geçen bir yabancı olarak hareket halinde ki bizlerden korkmaları ve bölgelerini korumak için yaptıkları davranış onların doğasıdır. İnsanlar olarak yani düşünebilme yeteneği olan canlılar olarak bunu anlamak bizler için zor olmasa gerek. Havlayan köpeğin yanından geçmekle uğraşırsan tabi ki bir sorun ile karşılaşırsın. Havlayan köpeği görünce bisikletten inerek yanlarından onlara bakmadan yürüyerek geçtiğinde zaten susuyorlar. Hatta arkadaş bile oluyorlar. Sehirler arasi köy yollarından ilerleyerek kamp gezileri yapıyorum. Sayisizkez köpekler ile karşılaştım. 10km boyunca Peşime takılan yavru köpekler bile oldu. Onların dili yok ve korkuyorlar tek dertleri bu yolda onlara çarpan arabalarıda düşünecek olursak yoldan geçen taşıtlara neden havlama isteği duydukları anlaması zor birsey değil. Kendilerini korumaya çalışıyorlar bizim yapabileceğimiz en güzel seçim onlara tehdit olmadığımızı belli edebilmek. İnin bisikletten yürüyerek geçin. Yeri geliyor kamp yaptığınızda yanınızda arkadaşlık ediyor sizi koruyorlar. Yolda köpekler ile karşılaşma anlarını merak edenler varsa youtube da Murat La Turat kanalımda çeşit çeşit kopek karşılaşmalarını görebilirsiniz. Extra birsey yapmaya gerek yok Havlayan köpeklerin şifresi bisikletten inerek geçmektir.
(link)
Aynen kanka git bu videodakilere de ki yanından yürün geçin, biz insanız düşünün cart curt. Olayın ciddiyetini kavramanız için illa zarar görmeniz gerekiyor başka türlü anlamıyorsunuz siz….

(link)
Aynen kanka git bu videodakilere de ki yanından yürün geçin, biz insanız düşünün cart curt. Olayın ciddiyetini kavramanız için illa zarar görmeniz gerekiyor başka türlü anlamıyorsunuz siz….
kendi baslarina gelmedigi surece dunya yansa umurlarinda olmayan insanlar bunlar.

@PuncherZ Sorunda burada işte köpekleri kovalamaniza korkutmaniza gerek yok. Empatiyi iki taraf içinde yapıyorum biri akıllı canlı diğeri korkak canlı, birine araba çarpsa durmaz diğeri yolda giderken, tabi ki korkunç birsey olmasini istemediğimiz birsey ama kopek havladığı icin araba çarpsa bölgede ki köpekler hepsi uyutulma kararı alınır. Benim dikkat çekmek istediğim nokta hayvanları barınaklara tıkmak veya onları uyutmak gibi önlemler alıp bir canlı için kökten olumsuz çözüm üretmek yerine, biz tehlikeye magruz kalanlar olarak biraz daha bilinçli olmalıyız. Ben bu sporu yapıyorum ve yapıyorsam karşıma çıkabilecek sorunları kabul ettiğim için yapıyorum. Yolda banada araba carpabilir yolda ayıda çıkıp saldirabilir. Bunların hepsi için önlemleri almak bana kalıyor. Hayatın gerçeği arabada carpabilir başka birseyde olabilir. Ben bunu yaparken karşılaştığım sorun ne olursa onu yok etmek mi gerekecek ? Yolculukta bana araba çarparsada çarpan uyutulacak mı? Köpekler kediler dünyada yaşayan canlılar hepsinin yaşamaya hakkı var

Öncelikle bilimsel bir gerçek olan, köpek hayvanının kurt hayvanından insan eliyle türetildiğini, karşılaştığınız köpeklerinde insan tarafından oraya koyulduğunu kabul etmeniz gerekiyor.

Ben trekking yapmayı seviyorum ve doğadaki ayıya ne kadar korksam da saygı duyuyorum, çünkü ben onun yaşam alanına giriyorum. Ben bahçemdeki kirpiye saygı duyuyorum çünkü geldim onun yaşam alanına ev yaptım.

Siz o hayvanın doğal yaşam alanına girmiyorsunuz çünkü o hayvan doğal bile değil. Sanki ormana bir kurdun yaşam alanına giriyormuşçasına bakıyorsunuz olaya.

Siz çözüm odaklı değilsiniz tam tersi soruna uyum odaklısınız. Çözüm odaklı olmak soruna sebebiyet veren durumu ortadan kaldırmayı amaçlamaktır. Size atak yapan köpeğe canım cicim demek sorunu çözmüyor. Sorundan sıyrılmanı sağlıyor ki köpeğe ve kişiye göre bu yaklaşım sorundan sıyrılmaya da yetmeyebiliyor. Ben sadece burada sokak köpekleri toplatılsın diye bağırmıyorum. Çeşitli çalıştaylarda, seminerlerde ve platformlarda sürücülerin bisiklet konusunda eğitilmesi gerektiğini bağırıyorum.

Ben bu sporu sorunlarını kabul ettiğim için değin, sorunlarına rağmen yapıyorum.

Benim köpekleri kovalıyor olmam da çözüm olmasa da ben yokken oradan geçen arkadaşlarımın daha rahat etmesine yarıyor. En azından sizin ki gibi canım cicim dediğiniz köpeklerin sizden 10 dakika sonra geçecek olan bisikletçiye de sarmasından daha etki oluyor.

Ayrıca herkes sizin gibi de bisiklete binmiyor, belli bir programla yapılan antrenmanımın sokak köpeği gibi gereksiz bir sorunla bölünmesinin de anlamı yok.

@RmzBurak Çok özür dileyerek söylüyorum ama bunlar basit ve yüzeysel düşüncelerdir. Yolda park halinde duran bir arabanın yanından geçtiğinizde bile bir anda kapısı acılıp sizin uçarak dusmenizede sebep doğurabilir. Bu sporu yaparken dikkat etmemiz gereken gerçeklerdir bunlar. 30km hiz ile giderken birden kopek veya bir başka şeyde çıkabilir karşınıza bunu unutmadan tüm dikkat ile ilerlemek gerekiyor. Yola dikkatli bakınca kenarda uyuyan köpekleri görmek bizim dikkatimizde
Kapıyı açan adam elinde kapıyla sizi kovalamıyor düşürmek için ama köpek bunu yapıyor. Sapla samanı karıştırmayalım lütfen. Bisikletten düşüyoruz köpekler ölsün diyormuşuz gibi bir algı yaratıyorsunuz.

-sessiz durursan, kaçmazsan ısırmıyor
-korkmazsan ısırmıyor
-onların olduğu bölgeden geçmezsen ısırmıyor
-dikkatini çekecek renk giymezsen ısırmıyor
-çiğ et ile beslenmezse ısırmıyor
-küpeli olanlar kısırlaştırılanlar ısırmıyor
-çeteleşmedikleri taktirde ısırmıyor
-bizim mahallenin köpekleri ısırmıyor
-çocuklar taş atıp bulaşmazsa ısırmıyor
-ısırsa da zaten kuduz aşı ile çaresi olan bir virüs

biz buna neden katlanmak zorundayız neden her sokakta köpek sürüsü olmalı neden hayatımızı bu kadar zorlaştırmasına izin veriyoruz kaç milyon popülasyon olunca önlem alınacak insan sayısını mı geçmesini istiyorlar anlayana aşk olsun.

dün gece bir youtube canlı yayınını izliyorum adam mikrofonu dibine kadar soktu köpek havlamasından zor anlaşılıyor kendi de fark etti kusura bakmayın hava çok sıcak pencereyi kapatamıyorum diyor ( edit: bahçesindeki bir köpek değil sokakta köpek sürüsü var onlarca hayvan birden havlıyor), niye arkadaş niye bize bu neden reva görülüyor tamam ortadoğuyuz havaya ateş edilmesine, düğün konvoylarına, trafik kurallarına uymamanıza, yerlere sıçmanıza, denize cam şişe atmanıza alıştık da sokaklarda neden köpek sürüleri olmalı?

@SlowButProud Düşüncemi merak ediyorsan gösterdiğin tebliğ yıl 1923 te geçiyor şuan 2024 te yaşıyoruz 101 yılda ne değişti ne gelişti ileri gitmek yerine hala eskiye takılarak eskiyi örnek almak mı daha doğru? Atatürk hakkında düşüncemi merak ettiniz bende zaten söyledim. Onu çok seviyorum dedim. O dönemde alınan bir karar şuan bu konu ile Atatürk e gelmesinin sebebi nedir bende onu anlayamadım? Şuan 2024 te yaşıyoruz görmeniz gereken asıl sorunlar Atatürkün zamanında aldığı kararlar değil şuan alınan kararlar olmalıdır. Atatürk benim için cumhuriyeti getirmiş özgürlüğü bizlere kazandırmış birisidir. Ben nasıl bu başlıkta Erdoğanın aldığı karar olarak dile getirmiyorsam sizinde aynı şekilde dusunebilmenizi beklerim. Atatürke neden geldi bu konu ? Bu tarz düşüncelerin zihniyetleri belli başka birseyde söylemeyeceğim. Başına gelince anlar diyenler içinse sizin başınıza hiç gelmemiş olduğu sadece duyulanlardan yola çıkarak konuştuğunuz çok belli benim sayısız kere başıma geldi deli köpekten tutda ordu halinde havlayanlarin arasından geçtim. Bunlar bana nasıl olmadı? Çünkü köpekleri anlıyorum empati yapın dediğiniz empatiyi yaptığım icin aralarından gecebiliyorum. Herkes aynı dikkat ile ilerlese bu tür sorunlar olmayacağına dikkat çekmeye çalışıyorum. 5 sefer duran aracın kapısı yüzünden uçmuşluğumda var kopek ordusunun arasından gecmisligimde. Unutmayın bisikleti evinizin bahçesinde sürmüyorsunuz gezdiginiz yollarda köpeklerde olacak ayilarda önemli olan onlarla karşılaşınca ne yapabileceğini bilmekte önlem alabilmektedir. Hemen kolaya kaçıp onu boğarım onları yok edin artık toparlayın yol kenarından gibi düşünceler tamamen basit düşüncelerdir. Kalkıpta 1923 ten örnek vermenize şaşırmamak lazım ben ne söylersem söyleyeyim siz görmek istediğinizi görürsünüz anlamak istediğiniz gibi anlarsınız. Kendi dünyanızda değil yaşadığımız dünyada yaşayın bu dünyada yaşayan her canlının yaşamaya hakkı var eğer akıllıysak aklınızı kullanın onun dost olduğunu sadece korktuğunu görmeyi deneyerek yaklaşın. Umarım kamp yaptığınız ve kendinizi yalnız hissettiğiniz bir an bir köpek size arkadaşlık ederde tadabilirsiniz o duyguyu insan ile köpekler arasında ki özel bağı
@Jingim köpeklerin uyutulmasi gündeminde olduğumuz için ve ataturkun de bu karari daha onceden aldığını bununla ilgili düşüncelerim merak edildiği için bu şekilde konuşmam normal. Bulunduğumuz bölgeye bagli olarak bu sporun bir gerçeğidir bu tür sorunlar ben kapıya çarptığımda adam kovalıyor diye birsey demiyorum o da var bu da var her ikisininde önlemi dikkatli olmaktadır diyorum siz bu şekilde algılamak istiyorsunuz. Ne diyim o zaman bizlerin yaşadığı bölgede hayvanlar yaşayamaz diyelim tek tür tek canlı olarak kendimize ait yeni bir dünya mı yaratalım bu mu isteğiniz?

• Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
biz bu konuda uzlaşamayız. Saygılar
Konuya yazılanları her okuduğumda içimden bu cümle geçiyor! BU KONUDA HİÇ KİMSE BİRİBİRİNİ İKNA EDEMEZ! öldürülsün ve öldürülmesin diye düşünen iki taraf var ve her iki tarafında kendine göre gerekçeleri var ve en önemlisi iki tarafta kendine göre haklı.

@ajann işte siz o kamp ortamında sorumluluğunu almadığınız, sahiplenmediğiniz köpek ile o duygu bağını yaşayabilmek için bize sokak köpeği sorununu reva görüyorsunuz. Ben de o duygu bağını yaşadım ama sahibi olduğum, sorumluluğunu andığım köpek ile.

Köpekler korktukları için saldırmaz, hiç bir hayvan korktuğu için saldırmaz. Doğa, önlem ve tasarruf üzerine kuruludur. Korkan bir hayvan ancak kaçamayacak durumdaysa veya yavrularını koruma durumundaysa saldırır. Fakat köpek dediğiniz hayvan bölgesindeki, sürünün etrafındaki yabancı, hareket eden cisimlere, canlılara saldırması için seçilimle türetilmiş ve nesilden nesile seçilim devam edilerek genlerine işlemiş bir havyamdır. Doğayı, hayvanları seviyorsanız birazda bilgi edinin daha çok keyif alırsınız. Sadece korunaklı kamp alanında sahibi olmadığınız köpeğin başını okşamayla olmuyor bu işler.

Artık bu noktaya geldik ne yazık ki. Umarım bir gün o aralarına girdiğiniz köpek sürüsü canım cicimlerinizden anlamaz, hayatta kalırsınız da empati değil de bizzat yaşarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Poyraz K. ve ag249
Konuya yazılanları her okuduğumda içimden bu cümle geçiyor! BU KONUDA HİÇ KİMSE BİRİBİRİNİ İKNA EDEMEZ! öldürülsün ve öldürülmesin diye düşünen iki taraf var ve her iki tarafında kendine göre gerekçeleri var ve en önemlisi iki tarafta kendine göre haklı.
öldürülme uyutulma yanlıları ve karşıtları diye kutuplaştırılmazsa olayı tartışmak kolaylaşır aslında (ne dediğini bilmeyen emeczupları bir yana bırakıyorum). Ortada bir sorun var sokakta köpek olması ve bu sorun çözlmeli olayın özeti bu aslında. ben de öldürülme uyutma seçeneğini uygun bulmuyorum ama iş insanların ölümüne neden olacaksa o zaman da tek çare ise uyutulma seçeneği devreye girmeli.
@ajann işte siz o kamp ortamında sorumluluğunu almadığınız, sahiplenmediğiniz köpek ile o duygu bağını yaşayabilmek için bize sokak köpeği sorununu reva görüyorsunuz. Ben de o duygu bağını yaşadım ama sahibi olduğum, sorumluluğunu andığım köpek ile.

Köpekler korktukları için saldırmaz, hiç bir hayvan korktuğu için saldırmaz. Doğa, önlem ve tasarruf üzerine kuruludur. Korkan bir hayvan ancak kaçamayacak durumdaysa veya yavrularını koruma durumundaysa saldırır. Fakat köpek dediğiniz hayvan bölgesindeki, sürünün etrafındaki yabancı, hareket eden cisimlere, canlılara saldırması için seçilimle türetilmiş ve nesilden nesile seçilim devam edilerek genlerine işlemiş bir havyamdır. Doğayı, hayvanları seviyorsanız birazda bilgi edinin daha çok keyif alırsınız. Sadece korunaklı kamp alanında sahibi olmadığınız köpeğin başını okşamayla olmuyor bu işler.

Artık bu noktaya geldik ne yazık ki. Umarım bir gün o aralarına girdiğiniz köpek sürüsü canım cicimlerinizden anlamaz, hayatta kalırsınız da empati değil de bizzat yaşarsınız.
korktuğu için saldırıyorsa da insanlar da zarar görüyorsa bu da sorun, çözüm sokakta köpek olmaması bence

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
@SlowButProud Düşüncemi merak ediyorsan gösterdiğin tebliğ yıl 1923 te geçiyor şuan 2024 te yaşıyoruz 101 yılda ne değişti ne gelişti ileri gitmek yerine hala eskiye takılarak eskiyi örnek almak mı daha doğru? Atatürk hakkında düşüncemi merak ettiniz bende zaten söyledim. Onu çok seviyorum dedim. O dönemde alınan bir karar şuan bu konu ile Atatürk e gelmesinin sebebi nedir bende onu anlayamadım? Şuan 2024 te yaşıyoruz görmeniz gereken asıl sorunlar Atatürkün zamanında aldığı kararlar değil şuan alınan kararlar olmalıdır. Atatürk benim için cumhuriyeti getirmiş özgürlüğü bizlere kazandırmış birisidir. Ben nasıl bu başlıkta Erdoğanın aldığı karar olarak dile getirmiyorsam sizinde aynı şekilde dusunebilmenizi beklerim. Atatürke neden geldi bu konu ? Bu tarz düşüncelerin zihniyetleri belli başka birseyde söylemeyeceğim. Başına gelince anlar diyenler içinse sizin başınıza hiç gelmemiş olduğu sadece duyulanlardan yola çıkarak konuştuğunuz çok belli benim sayısız kere başıma geldi deli köpekten tutda ordu halinde havlayanlarin arasından geçtim. Bunlar bana nasıl olmadı? Çünkü köpekleri anlıyorum empati yapın dediğiniz empatiyi yaptığım icin aralarından gecebiliyorum. Herkes aynı dikkat ile ilerlese bu tür sorunlar olmayacağına dikkat çekmeye çalışıyorum. 5 sefer duran aracın kapısı yüzünden uçmuşluğumda var kopek ordusunun arasından gecmisligimde. Unutmayın bisikleti evinizin bahçesinde sürmüyorsunuz gezdiginiz yollarda köpeklerde olacak ayilarda önemli olan onlarla karşılaşınca ne yapabileceğini bilmekte önlem alabilmektedir. Hemen kolaya kaçıp onu boğarım onları yok edin artık toparlayın yol kenarından gibi düşünceler tamamen basit düşüncelerdir. Kalkıpta 1923 ten örnek vermenize şaşırmamak lazım ben ne söylersem söyleyeyim siz görmek istediğinizi görürsünüz anlamak istediğiniz gibi anlarsınız. Kendi dünyanızda değil yaşadığımız dünyada yaşayın bu dünyada yaşayan her canlının yaşamaya hakkı var eğer akıllıysak aklınızı kullanın onun dost olduğunu sadece korktuğunu görmeyi deneyerek yaklaşın. Umarım kamp yaptığınız ve kendinizi yalnız hissettiğiniz bir an bir köpek size arkadaşlık ederde tadabilirsiniz o duyguyu insan ile köpekler arasında ki özel bağı
@Jingim köpeklerin uyutulmasi gündeminde olduğumuz için ve ataturkun de bu karari daha onceden aldığını bununla ilgili düşüncelerim merak edildiği için bu şekilde konuşmam normal. Bulunduğumuz bölgeye bagli olarak bu sporun bir gerçeğidir bu tür sorunlar ben kapıya çarptığımda adam kovalıyor diye birsey demiyorum o da var bu da var her ikisininde önlemi dikkatli olmaktadır diyorum siz bu şekilde algılamak istiyorsunuz. Ne diyim o zaman bizlerin yaşadığı bölgede hayvanlar yaşayamaz diyelim tek tür tek canlı olarak kendimize ait yeni bir dünya mı yaratalım bu mu isteğiniz?

Hikayeniz çok güzelmiş bir de böyle deneyim... Siz işine gelene cevap verip, işine gelmediğinde es geçen insanlardansınız çünkü...
Demin paylaştığım çocuk bu tatlı iki köpekle sizin bahsettiğiniz o muhteşem bağı kurar ama sokakta onu paramparça eden, feryat figan bağırmasına sebep olan, başıboş sokaklarda dolaşan, çiğ etle beslenen, her yere sıçan pisleyen, sırf yanından geçti diye saldıran DİĞER AZGIN KÖPEK...
Kalıbımı basarım burada yazdığınız bir cümleyi o çocuğa da söyleyemezsiniz ailesine de çünkü utanırsınız. Deli gibi utanırsınız söylemeye. Diyebilir misiniz bana kapı da çarptı köpeklerin arasından da geçtim bana saldırmadılar, siz köpeklere nasıl davranılacağını öğrenin??
Bırakın bu çocuk ve ailesini, maddi zarar gören ve dişi kırılan arkadaşa bile yazdığınız şeyleri söyleyemezsiniz.
Kendinize kampta arkadaş arıyorsanız bir köpek sahiplenin ve beraber kamp yapın. Zaten kimse buna laf etmiyor.
Sizin istediğiniz belki bi köpek severim duygusuyla, sokaklarda başıboş hayvanların gezmesi. Daha mantıklı olun lütfen.

Dosyalar

• Kopek-Saldirisina-Ugrayanin.jpg
    Kopek-Saldirisina-Ugrayanin.jpg
    91,9 KB · Okunma: 10
  • depositphotos_202371096-stock-photo-cute-puppy-golden-retriever-sitting.jpg
    depositphotos_202371096-stock-photo-cute-puppy-golden-retriever-sitting.jpg
    82,7 KB · Okunma: 10
@PuncherZ düşünce şekliniz bu şekilde olduktan sonra sizinle net bir iletişim kuramayacağımı anlıyorum ve daha fazla uzatmadan son kez yazacağım. Neyin Sorumluluğunu almamı bekliyorsunuz sokak hayvanı sokak hayvandır neden onun sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz köpekler hayatlarına insanların evinde mi başladılar? Bir çok şey araştırıyorum ve bundan keyif alıyorum bu yüzden o hayvanları her zaman seviyorum beni ısırırsa suçu köpekte değil kendimde bulurum ısırığından korunabilecek donanıma sahip bir canlıyım nasıl olduda bundan kurtulamadım buna yoğunlaşırım. Kamp bölgesinde 15 tane köpek etrafımda beni korurken uzun tur yolculuğumda onları sahiplenmedigim için beni sorgulayan bir kişi ile tartışıyorum bunu farkettim. Size iyi günler dilerim

• Beğen
öldürülme uyutulma yanlıları ve karşıtları diye kutuplaştırılmazsa olayı tartışmak kolaylaşır aslında (ne dediğini bilmeyen emeczupları bir yana bırakıyorum). Ortada bir sorun var sokakta köpek olması ve bu sorun çözlmeli olayın özeti bu aslında. ben de öldürülme uyutma seçeneğini uygun bulmuyorum ama iş insanların ölümüne neden olacaksa o zaman da tek çare ise uyutulma seçeneği devreye girmeli.

korktuğu için saldırıyorsa da insanlar da zarar görüyorsa bu da sorun, çözüm sokakta köpek olmaması bence

Bence insanların %90 sizin gibi düşünüyor. Ama işte yukarıdaki arkadaş gibi, sorumluluğunu almadan bir köpekle duygu mastürbasyonu yapmak için geliyor yazıyor.

Sorun belli bu köpeklerin bu sayılarda sokakta olması.
Çözüm bu köpeklerin başka bir insanın canana zarar gelmeden sokaktan alınması.

Bizim tartışmamız gereken nasılı. Ama biz hala sokakta kalsın diyenler ile tartışıyoruz.

Pandemiden birkaç ay önce İBB'nin Dragos sosyal tesislerindeyim evsiz biri deniz kenarında başıboş bir köpeğin kafasını okşuyor, köpek de kuyruğunu sallıyor sevildiği için mutlu. Bu böyle belki 15 saniye sürdü köpek hiçbir tepki vermedi ters bir şey yapmadı ama evsiz adam aniden olanca kuvvetiyle köpeğin iki gözünün arasına yumruk indirdi hayvan sersemledi, can havliyle kaçtı zaten adam da tutmaya niyetlenmedi ama bu hayvanlar kim bilir nelere maruz kalıyor, bu gibi ne manyaklar, işkence edenler var.

O hayvan o anda tepki veremedi gidip hiçbir alakası olmayan birinden acısının intikamı almaya yeltenebilir. İşin çok köküne inip "sokakta köpek olmasa o evsiz adam bir başkasına saldıracak öfkesini ondan çıkaracaktı" gibi analizler yapıp evsizleri toplayalım, sokak köpekleri şehrimizin rengidir, kalsınlar sonucuna dahi ulaşabilecek bir kitle ile uğraşıyoruz. Bu hayvanlar her türlü şiddete, tecavüze (geçen yine bir köpek tecavüz haberi vardı twitter'da) maruz kalıyor ama ne yazık ki insanlara gücümüz yetmiyor, uyutma, öldürme açısından konuşmuyorum, sokak insanlarını toplama, bir yerde barındırma şansımız yok hatta bu hayvanlara eziyet edenlere dahi çok cüzzi cezalar uygulanıyor.

Ayrıca sadece evsizler değil bazı manyak tipler de içindeki psikopat eğilimleri bu savunmasız canlılardan çıkarıyorlar. Ben toplu itlaf savunuyor olmama rağmen evsiz, it kopuk olmadığı taktirde bir sokak hayvanına eziyet edildiğini görürsem tepki veririm. Hiçbir akli melekesi olmayan birine "sen niye böyle yapıyorsun" deyip kavga etmenin de hiçbir mantığı olmadığını, o kişinin kanunen bile bir sorumluluğu yokken bulaşmanın bir gereği olmadığını da göz önünde bulundurmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve ajann
@PuncherZ düşünce şekliniz bu şekilde olduktan sonra sizinle net bir iletişim kuramayacağımı anlıyorum ve daha fazla uzatmadan son kez yazacağım. Neyin Sorumluluğunu almamı bekliyorsunuz sokak hayvanı sokak hayvandır neden onun sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz köpekler hayatlarına insanların evinde mi başladılar? Bir çok şey araştırıyorum ve bundan keyif alıyorum bu yüzden o hayvanları her zaman seviyorum beni ısırırsa suçu köpekte değil kendimde bulurum ısırığından korunabilecek donanıma sahip bir canlıyım nasıl olduda bundan kurtulamadım buna yoğunlaşırım. Kamp bölgesinde 15 tane köpek etrafımda beni korurken uzun tur yolculuğumda onları sahiplenmedigim için beni sorgulayan bir kişi ile tartışıyorum bunu farkettim. Size iyi günler dilerim

Sizin de düşünde şekliniz, zihniyetinizle iletişim kurmak neredeyse imkansız ama işte bizler sıyrılmak değil çözüm aradığımız için çabalıyoruz.

Evet köpekler insan eliyle, sorumluluğunda, evinde dünyada var oldular.

@Jingim Tabikide üzülürüm üzücü bir olay keske yaşanmasaydı derim suçu sokakta çiğ etle beslenen hayvanda değil onun sahibinde ararım köpeğin saldırganı olduğu gibi insanında var. Paket bırakmak için giden kurye sebepsiz yere bıçaklanarak öldürülüyor bu da üzücü bir olay değil mi hayatın gerçeği ölüm var buna sebep doğuran kendini bilmez canlılar var eğer o köpek saldırgan olduğu bilindiği halde barınağa alınmıyorsa suç burada devletindir. İnsanında saldırganın yeri belli kopeginde aynı mantık ile belli barinaktir. Etrafta saldırgan bir köpek olduğu bilinen yerde de çocukların oynaması ne kadar doğru? Bölgede ilk defa geçen başı boş bir saldırgan köpek görmekte doğada sürüsünü kaybetmiş aslan ile karşılaşmak gibi düşük bir ihtimaldir. Ben yolculukta yanıma arkadaş aramıyorum demek istediklerimi hep anlamak istediğiniz şekilde anlamaya devam edeceksiniz. Birden bire yanımıza gelip arkadaşlık eden canlılar olduğunu, aramızda özel bağ olan canlilar olduğunu, hepsinin sevimli ve yaşamaya hakkı olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. Sorunlu köpek olduğu gibi sorunlu insanlarda var ve insanlar insanlara köpeklerden daha çok zarar veriyorlar bence buna odaklanırsanız daha çok canlıyı kurtarmış olursunuz.
@PuncherZ bizde çözümü söylüyoruz bunu kabul etmek buna karsi önlem almak yolda dikkati bırakmadan sürmek diyoruz. Onlar aslında dostumuz onlara empati yapabiliriz diyoruz o zaman insanın köpek kadar değeri yoktan girip Atatürk ün aldığı karardan çıkıyoruz. Burada yolda bisikletleri havlayan köpekler için konuşmuyor muyuz ? Neden uç nokta örnekleri veriyorsunuz ? Çocuğa saldıran köpekten bahsediyorsunuz. insanlar insana daha çok zarar verir o örneği vermeden önce düşünmeniz gereken başka örnekler olduğunun farkındayım
@PuncherZ Kesinlikle hayir köpekler insan elinde var olmadı. Kesinlikle yanlış bir bilgi köpekler insanları doğada yemek yerken görünce bilinen ilk temas köpeklerin insanların yanlarına yaklaşmasıdır. İnsanlarda avladiklari avdan kalan artiklar ile köpekleri beklemiş ve aramızda bir bağ evrimleşmiştir. Daha sonrasında imparatorlar gibi büyük kişiler köpeklere olan düşkünlüğü ile sevimli türleri daha evcil ve şirin melez köpekler üretilmiştir bunları farklı bölgelerden farklı köpekleri ciftlestirerek uretmislerdir laboratuvar gibi düşünmeyin. Cavailer King Charles turu İspanyol kralı için üretilmiştir pug, jack russell gibi köpekler insan sonucu üretilen köpeklere örnektir. Önemli bir detay pitbullda insan üretiminin. Yani köpeği saldırgan yapan canlıda insandır

Son düzenleme:
  • Beğen
Köpekler ile uyutulmadan(öldürülmeden) popülasyonun azaltılmasına mevcut kanunla çabalandı. Şuan ki durum popülasyonun azalmasına veya sabit kalmasını sağlamadı. Keşke sağlasaydı herkes mutlu olsa idi. Bizler aklı başında erişkin insanlarız, okuduğumuz, yaşadığımız veya tecrübelerimizle olaylara müdahale edebiliyor veya çözüm üretebiliyoruz. Ancak erişkin olmaya olaylar karşısında bir anla heycanlanan çocuklarımız anlatılanları veya okuduklarını anlayıp uygulamaya koymakta yetersiz kalabiliyor.
Köpekler ile iletişim kurma yöntemlerini anlatan arkadaş mahallelerimizde veya başka yerde saldırgan davranışlarda bulunan köpeklerin bulunduğu yerde çocukların güvenliklerinden endişe duymadan bırakabilirler mi merak ediyorum?
Bu sorun sadece biz bisiklet kullanıcılarının sorunu değil
Eşinizin, çocuğunuzun ve hepimizin etkilendiği bir sorun.
Bisiklet sürüşlerimde veya günlük hayatta köpekler ile çeşit defalar karşılaştım ve bir zarar görmedim. Ama köpekler ile karşılaşınca hareket tarzını bilmeyen yakınlarımız heyecanla kaçmak isterlerse zarar görmeleri kaçınılmaz bir durum

@PuncherZ Ben sadece size dünyada yaşadığımızı ve dünyanın parçası olan calilarla gecinebilmenin yolları olduğumu farkettirmeye çalıştım. Artık duygularımızla mı egonuzla mı masteabasyon yaparsınız onu bilemiyorum ama anlattıklarımdan birsey anlamadığınız belli bence sokak hayvanlarına değil ülkenin haline ve sokakta gezen suçlu insanların rahat rahat adaletsiz şekilde gezebilmelerine odaklanmanız daha doğru sonuçlar doğuracaktır. Sokak hayvanlarına karşı kendi önleminizi alın oyun oynamak amaçlı havlayan köpekleri korkup kacarsaniz saldırgan olarak algılamaya devam edebilirsiniz.

• Beğen
Geri