Bak evlat, o "hö" leri kendine sakla, bu bir. İkincisi, ne kadar takla attırsalar o yasanın/yasa teklifinin bir "öteNAZİ" yasası olduğunu herkes biliyor. Kanun teklifinde herşeyin çözümü var düşüncesi TÜİK'in verileri tamamen doğrudur önermesinden farklı değildir. Daha önce sana bu ülkede öldürülen kadınların sayısı ile ilgili bir linke yaptığın itiraza karşı, hükümetin verilerine inanıyorsan TÜİK'in verilerine de inanıyorsundur, demiştim. Cevap verecek cesareti bile gösteremedin. Şimdi ağzın pabuç gibi hükümetin "öteNAZİ" teklifi herşeyi çözecek diyorsun, sıkılmadan. Neyse, karma gerçektir. Enjoy.
Birincisi ben kanun teklifinde her şeyin çözümü var falan demedim? Ben size mektuptaki şeylerin çözümü var dedim. Kendi kendinize yine bir şeyler kuruyorsunuz kafanızda, diğer arkadaş da böyleydi. Demediğim şeyleri sürekli kafada kurup sen böyle dedin diyordu.
İkincisi her söylediğinize cevap verdim. TÜİK verileri doğru değil zaten ama TÜİK verileri doğru değil diye bir şey söyleyip sonra facebook fotosuyla bak gerçeği bu demek hatalı dedim size ve hem adalet bakanlığı hem de sivil topluk kuruluşlarının rakamlarını paylaştım. Kaldı ki paylaştığım sivil toplum kuruluşları kadın haklarını savunan kuruluşlardı sanırım çabuk unutuyorsunuz.
HÖ yapmazsanız HÖ diye cevap almazsınız.
öteNAZİ karma Enjoy komik... Biraz okuyun bakalım teklifte neler var ha uzun hali de var da okumak işinize gelmeyeceği için ben parça parça kısa halini sizin için aşağı bıraktım;
MADDE 2-5199 sayılı Kanımun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (j) bentleri
aşağıdaki şekilde ve (k) bendinde yer alan "ve hayvanların rehabilite edileceği" ibaresi
hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği" şeklinde
değiştirilmiştir.
"f) Sahipsiz hayvan: Sahipli hayvanlar dışında kalan evcil hayvanları,
j) Sahipli hayvan: Bir kişi, kuruluş, kurum ya da tüzel kişilik tarafından sahiplenilen,
bakımı, aşıları, periyodik sağlık kontrolleri yapılan ve Bakanlık veri tabanma kaydedilen ev
hayvanlarım,"
MADDE 3- 5199 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasımn (b) bendi
yürürlükten kaldınimış, (d) bendinde yer alan "hayvanlara bakan veya bakmak" ibaresi
"hayvanlan sahiplenmek" şeklinde ve (j) bendinde yer alan "ve güçten düşmüş hayvanların
korunması" ibaresi "hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakılmalan" şeklinde
değiştirilmiştir.
MADDE 5-"Bakımevine alınan hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen
hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce ötanazi yapılır.
Sahipsiz hayvan popülasyonunun; kamu güvenliği bakımından tehlike oluşturmasına
veya hayvandan hayvana ya da hayvandan insana bulaşan hastalıklann görülmesine, su
kaynaklarımn, yaban hayatının ve biyolojik çeşitliliğin zarara uğramasına sebebiyet vermesi
halinde ilgili yerel yönetim tarafından sahipsiz hayvanlara ötanazi yapılabilir,"
MADDE 10- 5199 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasımn (ı) bendinde yer
alan "ikinci" ibaresi "dördüncü" şeklinde, (j) bendinde yer alan "hayvan başına iki bin" ibaresi
"hayvan başına altmış bin" şeklinde ve aym bentte yer alan "idarî para cezası." ibaresi "; (o)
bendine aykın davrananlara hayvan başına elli bin Türk lirası idarî para cezası." şeklinde
değiştirilmiş, ikinci fıkrada yer alan "hayvan koruma gönüllüsü," ibaresi madde metninden
çıkarılmıştır. (Sahipli hayvanını terkedenler için)
MADDE 13- 5199 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinin başlığı "Yerel yönetimlerin
sorumluluğu" şeklinde değiştirilmiş, birinci fıkrasmda yer alan "büyükşehir ilçe belediyeleri ile
diğer" ibaresi madde metninden çıkarılmış, fıkraya "korunması ve" ibaresinden sonra gelmek
üzere "sahiplendirilinceye kadar" ibaresi, ikinci fıkrasımn ikinci cümlesinde yer alan "olmayan
belediyeler" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile il özel idareleri" ibaresi eklenmiş ve fıkranın
üçüncü ve dördüncü cümleleri ile üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Bakımevlerine alman hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir. Rehabilite edilenler,
sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındınlır."
"Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini aşan belediyeler
bakımından, geçici 4 üncü maddenin ikinci fıkrasında belirtilen kaynağı ayırmayan belediye
başkam ve meclis üyeleri ile ayrılan kaynağı hayvan bakımevi kurmak, sahipsiz hayvanları
toplamak, rehabilite etmek veya sahiplendirilinceye kadar bakmak için sarf etmeyen ya da bu
kaynağı başka amaçlar için sarf eden belediye başkam ve belediye yetkililerine altı aydan iki
yıla kadar hapis cezası verilir."
MADDE 14- 5199 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde
değiştirilmiştir.
"GEÇÎCÎ MADDE 4- Büjdikşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini
aşan belediyeler 31/12/2028 tarihine kadar ek 1 inci maddenin birinci fıkrasmda belirtilen
hayvan bakımevlerini kurmakla ve mevcut bakımevlerinin koşullanm iyileştirmekle
yükümlüdür.
Belediyeler 31/12/2028 tarihine kadar birinci fıkra gereğince hayvan bakımevleri
kurmak, rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek ve sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye
kadar bakmak için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oramnda kaynak ayınr. Bu
oran büyükşehir belediyelerinde binde üç olarak uygulamr. Bu fıkra uyarınca ayrılan ödenekler
başka bir amaç için kullanılamaz.
Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlanm en geç 31/12/2025 tarihine kadar dijital
kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorundadır."