Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Ad hominem'i bırakın, sadede gelin.
İşte sadede gelmek için insan gibi sorulan soruya insan gibi cevap vermeniz gerekiyor. Köpekler görüldüğü yerde okşansın öpülsün hö hö hö yaparsanız alacağınız cevap direkt bu tarafa kayıyor. Ayrıca siz katliyamcı, katil biz hayvansever, vicdanlı modundasınız. Bu sebeple size laf anlatmaya çalışmayacağım. Okumadığınızı biliyorum çünkü yolladığınız mektuptaki tüm sorunlar için çözüm o kanun teklifinde var.

Scudo
Bak evlat, o "hö" leri kendine sakla, bu bir. İkincisi, ne kadar takla attırsalar o yasanın/yasa teklifinin bir "öteNAZİ" yasası olduğunu herkes biliyor. Kanun teklifinde herşeyin çözümü var düşüncesi TÜİK'in verileri tamamen doğrudur önermesinden farklı değildir. Daha önce sana bu ülkede öldürülen kadınların sayısı ile ilgili bir linke yaptığın itiraza karşı, hükümetin verilerine inanıyorsan TÜİK'in verilerine de inanıyorsundur, demiştim. Cevap verecek cesareti bile gösteremedin. Şimdi ağzın pabuç gibi hükümetin "öteNAZİ" teklifi herşeyi çözecek diyorsun, sıkılmadan. Neyse, karma gerçektir. Enjoy.

• Muhteşem
Tepkiler: zıpkıncı
Bak evlat, o "hö" leri kendine sakla, bu bir. İkincisi, ne kadar takla attırsalar o yasanın/yasa teklifinin bir "öteNAZİ" yasası olduğunu herkes biliyor. Kanun teklifinde herşeyin çözümü var düşüncesi TÜİK'in verileri tamamen doğrudur önermesinden farklı değildir. Daha önce sana bu ülkede öldürülen kadınların sayısı ile ilgili bir linke yaptığın itiraza karşı, hükümetin verilerine inanıyorsan TÜİK'in verilerine de inanıyorsundur, demiştim. Cevap verecek cesareti bile gösteremedin. Şimdi ağzın pabuç gibi hükümetin "öteNAZİ" teklifi herşeyi çözecek diyorsun, sıkılmadan. Neyse, karma gerçektir. Enjoy.
Birincisi ben kanun teklifinde her şeyin çözümü var falan demedim? Ben size mektuptaki şeylerin çözümü var dedim. Kendi kendinize yine bir şeyler kuruyorsunuz kafanızda, diğer arkadaş da böyleydi. Demediğim şeyleri sürekli kafada kurup sen böyle dedin diyordu.
İkincisi her söylediğinize cevap verdim. TÜİK verileri doğru değil zaten ama TÜİK verileri doğru değil diye bir şey söyleyip sonra facebook fotosuyla bak gerçeği bu demek hatalı dedim size ve hem adalet bakanlığı hem de sivil topluk kuruluşlarının rakamlarını paylaştım. Kaldı ki paylaştığım sivil toplum kuruluşları kadın haklarını savunan kuruluşlardı sanırım çabuk unutuyorsunuz.
HÖ yapmazsanız HÖ diye cevap almazsınız.

öteNAZİ karma Enjoy komik... Biraz okuyun bakalım teklifte neler var ha uzun hali de var da okumak işinize gelmeyeceği için ben parça parça kısa halini sizin için aşağı bıraktım;

MADDE 2-5199 sayılı Kanımun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (j) bentleri
aşağıdaki şekilde ve (k) bendinde yer alan "ve hayvanların rehabilite edileceği" ibaresi
hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği" şeklinde
değiştirilmiştir.
"f) Sahipsiz hayvan: Sahipli hayvanlar dışında kalan evcil hayvanları,
j) Sahipli hayvan: Bir kişi, kuruluş, kurum ya da tüzel kişilik tarafından sahiplenilen,
bakımı, aşıları, periyodik sağlık kontrolleri yapılan ve Bakanlık veri tabanma kaydedilen ev
hayvanlarım,"

MADDE 3- 5199 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasımn (b) bendi
yürürlükten kaldınimış, (d) bendinde yer alan "hayvanlara bakan veya bakmak" ibaresi
"hayvanlan sahiplenmek" şeklinde ve (j) bendinde yer alan "ve güçten düşmüş hayvanların
korunması" ibaresi "hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakılmalan" şeklinde
değiştirilmiştir.

MADDE 5-"Bakımevine alınan hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen
hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce ötanazi yapılır.
Sahipsiz hayvan popülasyonunun; kamu güvenliği bakımından tehlike oluşturmasına
veya hayvandan hayvana ya da hayvandan insana bulaşan hastalıklann görülmesine, su
kaynaklarımn, yaban hayatının ve biyolojik çeşitliliğin zarara uğramasına sebebiyet vermesi
halinde ilgili yerel yönetim tarafından sahipsiz hayvanlara ötanazi yapılabilir,"

MADDE 10- 5199 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasımn (ı) bendinde yer
alan "ikinci" ibaresi "dördüncü" şeklinde, (j) bendinde yer alan "hayvan başına iki bin" ibaresi
"hayvan başına altmış bin" şeklinde ve aym bentte yer alan "idarî para cezası." ibaresi "; (o)
bendine aykın davrananlara hayvan başına elli bin Türk lirası idarî para cezası." şeklinde
değiştirilmiş, ikinci fıkrada yer alan "hayvan koruma gönüllüsü," ibaresi madde metninden
çıkarılmıştır. (Sahipli hayvanını terkedenler için)

MADDE 13- 5199 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinin başlığı "Yerel yönetimlerin
sorumluluğu" şeklinde değiştirilmiş, birinci fıkrasmda yer alan "büyükşehir ilçe belediyeleri ile
diğer" ibaresi madde metninden çıkarılmış, fıkraya "korunması ve" ibaresinden sonra gelmek
üzere "sahiplendirilinceye kadar" ibaresi, ikinci fıkrasımn ikinci cümlesinde yer alan "olmayan
belediyeler" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile il özel idareleri" ibaresi eklenmiş ve fıkranın
üçüncü ve dördüncü cümleleri ile üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Bakımevlerine alman hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir. Rehabilite edilenler,
sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındınlır."
"Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini aşan belediyeler
bakımından, geçici 4 üncü maddenin ikinci fıkrasında belirtilen kaynağı ayırmayan belediye
başkam ve meclis üyeleri ile ayrılan kaynağı hayvan bakımevi kurmak, sahipsiz hayvanları
toplamak, rehabilite etmek veya sahiplendirilinceye kadar bakmak için sarf etmeyen ya da bu
kaynağı başka amaçlar için sarf eden belediye başkam ve belediye yetkililerine altı aydan iki
yıla kadar hapis cezası verilir."

MADDE 14- 5199 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde
değiştirilmiştir.
"GEÇÎCÎ MADDE 4- Büjdikşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini
aşan belediyeler 31/12/2028 tarihine kadar ek 1 inci maddenin birinci fıkrasmda belirtilen
hayvan bakımevlerini kurmakla ve mevcut bakımevlerinin koşullanm iyileştirmekle
yükümlüdür.
Belediyeler 31/12/2028 tarihine kadar birinci fıkra gereğince hayvan bakımevleri
kurmak, rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek ve sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye
kadar bakmak için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oramnda kaynak ayınr. Bu
oran büyükşehir belediyelerinde binde üç olarak uygulamr. Bu fıkra uyarınca ayrılan ödenekler
başka bir amaç için kullanılamaz.
Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlanm en geç 31/12/2025 tarihine kadar dijital
kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorundadır."

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Ben artık laf anlatmaktan yoruldum. Saplantılı fikirleri olanları engelliyorum geçiyorum. Adam okuduğunu anlamıyor gelmiş "siz tüm hayvanları öldüreceksiniz, katliam yapacaksınız" diyor. Mevcut yasadan tek farkı, bakım evine alınan hayvanlar belli süre sahiplendirilmeyi bekleyecek. O zaman kim gerçek hayvansever kim değil göreceğiz. Sahiplendirilmeyen hayvanı da tekrar sokağa salıp millete saldırıp öldüreceğine ötanazi ile acısız öldürülmesini öngörüyor.

Ben artık laf anlatmaktan yoruldum. Saplantılı fikirleri olanları engelliyorum geçiyorum. Adam okuduğunu anlamıyor gelmiş "siz tüm hayvanları öldüreceksiniz, katliam yapacaksınız" diyor. Mevcut yasadan tek farkı, bakım evine alınan hayvanlar belli süre sahiplendirilmeyi bekleyecek. O zaman kim gerçek hayvansever kim değil göreceğiz. Sahiplendirilmeyen hayvanı da tekrar sokağa salıp millete saldırıp öldüreceğine ötanazi ile acısız öldürülmesini öngörüyor.
Aslında birisi sahiplenene kadar bu hayvanlara bakılmak zorunda teklife göre, sorumluluğu da belediyeye atıyor hatta belediye ve belediye başkanına ceza uyguluyor. Bütçeden zorunlu kesinti yaptırıyor ve sadece buraya harcama yapacaksın diyor. Rapor istiyor yaptıkları ile ilgili.
Ötenazi ise sadece saldırgan olanlar, hasta olanlar/hastalık taşıyanlara yapılacak. Hatta eski tasarıda öldürülecek diye geçen kısımları da değiştirmişler. Ama adamlar anlamıyor tutturmuşlar tüm hayvanlar ötenazi olacak diye. Bi haberler her şeyden.

ÖteNAZİ var mı? Var. Benzer tedbirler geçmiş dönemlerde de kağıt üzerinde var mıydı? Vardı. Uygulandı mı? Uygulanmadı. Neden uygulanmadı? Çünkü cehalet ve vurdumduymazlık bürokrasimizin kılcal damarlarına kadar girmiştir. Peki sözünü ettiğiniz tedbirler nedir, nicedir? Dostlar alışverişte görsündür. Hükümetin kamuoyunu yönetme taktiğinin parçasıdır. Bu forumda "sokak köpekleri itlaf edilsin kampanyası" icra edildi mi? Edildi. Milyonlarca köpekten mi söz ediyoruz? Evet. Karma geldiğinde komik mi değil mi görecek misiniz? Evet göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
ÖteNAZİ var mı? Var. Benzer tedbirler geçmiş dönemlerde de kağıt üzerinde var mıydı? Vardı. Uygulandı mı? Uygulanmadı. Neden uygulanmadı? Çünkü cehalet ve vurdumduymazlık bürokrasimizin kılcal damarlarına kadar girmiştir. Peki sözünü ettiğiniz tedbirler nedir, nicedir? Dostlar alışverişte görsündür. Hükümetin kamuoyunu yönetme taktiğinin parçasıdır. Bu forumda "sokak köpekleri itlaf edilsin kampanyası" icra edildi mi? Edildi. Milyonlarca köpekten mi söz ediyoruz? Evet. Karma geldiğinde komik mi değil mi görecek misiniz? Evet göreceksiniz.
KARMA YA, KADIKÖY DOSTUM, ANLAMAZSIN... BİZ BİLİRİZ DOSTUM. HÜKÜMET SİZİ YÖNETİYOR ANLAMIYORSUNUZ SİZ BİZ ANLIYORUZ. ÖTENAZİ YAZIYOR MU? YAZIYOR. KUDUZ HAYVANI SALIN BABA ÖTENAZİ OLMAZ... NE YAPAYIM ÇOCUĞU PARÇALADIYSA BIRAKIN ŞU HAYVANLARI KARMA GELİRSE GÖRÜRSÜNÜZ DOSTUM HÖ HÖ :D :D
Sana sonuna kadar hak verdim saplantılı fikirleri var koca paragrafa cevap "ötenazi yazıyor ama" :D

• Hahaha
Tepkiler: Alazarhus
Alamanlar yıllar önce sessiz sedasız yapmış bu işi. bizde zor. hayvan hakları savunucuları ortalığı ayağa kaldırır. bağırır çağırırlar karşı çıkarlar

Alamanyada bu iş nasıl yapılmış? Bunlarda heralde hayvan hakları savunucusu yok, bunlar herhalde hayvan düşmanı. Yine sanıyorum ki bunlar hayvanları uyutmamıştır. Kesin hayvan eceliyle ölene kadar bakıp beslemişlerdir :snzdglsn:

Nasıl yapıldığını gerçekten bilmiyorum, merak da ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Evet, aslına döndün. Şimdi burnunu sil, fermuarını çek ve marş marş. Hadi bakim.

Evet, aslına döndün. Şimdi burnunu sil, fermuarını çek ve marş marş. Hadi bakim.
Bırakın bu boş kadıköy solcusu tavırlarını ya, attığımı okumadınız bile o kadar eminim ki. 0 fikriniz var ezberden yaz baba yaz. Neye karşı çıktığınızı bile bilmiyorsunuz. Argüman şu ötenazi geçiyor. EEEE? Kuduz saldırgan hayvanı ne yapacağız kucağımıza mı alacağız?

Herşeyi geçtim, sen beni "solcu" mu sandın? Merak ediyorum hangi sözümle o izlenimi verdiğimi. Neyse ben Zafer Partisi'ni destekliyorum. Önyargılı davranacaksan, önyargılarını hiç olmazsa siyasi yelpazenin doğru tarafına yani Atatürkçülüğe karşı seslendir. Solcu ha! Jesus!

Herşeyi geçtim, sen beni "solcu" mu sandın? Merak ediyorum hangi sözümle o izlenimi verdiğimi. Neyse ben Zafer Partisi'ni destekliyorum. Önyargılı davranacaksan, önyargılarını hiç olmazsa siyasi yelpazenin doğru tarafına yani Atatürkçülüğe karşı seslendir. Solcu ha! Jesus!
Gerçekten okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. Bakın bir daha deneyelim "kadıköy solcusu tavırlarını". "KADIKÖY SOLCUSU TAVIRLARINI"

Yavrum, okuduğunu anlamak benim işim. Ben dil bilimciyim. Sonra "solcu mu sandın" diyorum, "izlenim" diyorum, "önyargı" diyorum. Yani kesinlik ifade etmeyen kelimeler kullanıyorum. Ama sen anlamıyorsun. Neyse uzatmayalım. Admin de bıkmıştır artık.

Artık bu bebe yoldaki itlere günahını vermez

(link)

Sokak hayvanını doğanın bir parçası görüyorsanız, çeltiğe dadanan domuzları da rahat bırakmanız lazım. Tarlandaki ürünü yok ettiğinde, 50 tane domuzun yüzüne bakar, "sen de doğanın bir parçasısın ama yiiaaaa" der, evdekilere de doğa böyle uygun gördü, geçimimizi avcı-toplayıcı olarak sürdüreceğiz dersiniz.

Boş lakırdı bu hayvanseverlik. Bir kendini üstün zeka görenler ve sevgi saçtığını sananlar yüzünden, işi yokuşa süre süre geldiğimiz nokta, karşılıklı hakaretleşmeler... Medeniyeti de bu şekilde tartışmak sanıyorlar. Yeri ve zamanı gelince bitecek bu sokak hayvanı işi. Ağlasanız da çatlasanız da, teker teker bitecekler. Ama bugün ama yarın.

Sokak hayvanını doğanın bir parçası görüyorsanız, çeltiğe dadanan domuzları da rahat bırakmanız lazım. Tarlandaki ürünü yok ettiğinde, 50 tane domuzun yüzüne bakar, "sen de doğanın bir parçasısın ama yiiaaaa" der, evdekilere de doğa böyle uygun gördü, geçimimizi avcı-toplayıcı olarak sürdüreceğiz dersiniz.

Boş lakırdı bu hayvanseverlik. Bir kendini üstün zeka görenler ve sevgi saçtığını sananlar yüzünden, işi yokuşa süre süre geldiğimiz nokta, karşılıklı hakaretleşmeler... Medeniyeti de bu şekilde tartışmak sanıyorlar. Yeri ve zamanı gelince bitecek bu sokak hayvanı işi. Ağlasanız da çatlasanız da, teker teker bitecekler. Ama bugün ama yarın.
Mansur yavaşın dediği gibi ''masanın üstüne çıkıp tepinsinler isterseler''

İşte bu düşünce tarzı bence çok yanlış.Kusura bakmayın odiyorsunuz bu köpek beslediğim halde zarar verdi.O zaman bir daha beslemeyeyim.Herhalde bana maddi ya da manevi ya da içsel tatmin adına siz ne derseniz deyin bir fayda sağlamıyorsa o ısırılan çocuk hayatta yardım etmez hatta günahını bile vermez.Belki yardım eder, belki eder ben bilemem
Ben size işin temel mantığını anlatayım.Bu forumda bir abi vardı,birçok konuda fikirlerim uyuşmuyordu bile.Ben ona saygı duyuyordum o da bana.Ben ona saygı duyuyordum çünkü fikirlerini düzgün düzenli bir şekilde aktarabiliyordu.Her konuda da birikimliydi.Sokak hayvanlarını besliyordu,ben de abi demiştim:Sen kedileri köpekleri çok seviyorsun,maddi manevi onlar için çok yoruluyorsun.O bana dedi ki ''Ben kedi de sevmem ,köpek de sevmem.''İyi de o zaman niye besliyon abi demiştim.
Hayatımın derslerinden birini verdi.Benim onları sevmiyor olmam onların yaşam hakkına saygı duymuyorum anlamına gelmez gelmemeli de demişti.
Bu sözü samimi söylüyorum hiçbir zaman unutmadım.
Ben o abiden farklı olarak ''Amelleri ibadet yapan niyettir'' diyerek kısırlaştırdım Allah rızası için,besledim Allah rızası için.Neyse kedi yüzümü tırmaladı,bildiğin iz bıraktı,yine besledim.
Dışlanmış psikolojisi bozuk kediyi evime aldım her yere sıçtı.Yine bi şey demedim yolumdan dönmedim.Ki evde herkes namaz kılıyorken necaset sorunları çıkardığı halde.
Bir kedi aldım deri sorunları vardı her yere cerahat akıtıyordu ,ne sevmekten vazgeçtim ne atmaktan.
Köpeğin birisi yaralı geldi.Yanına yardıma gittim ya Hak dedim elimi fena ısırdı .Kaç defa köpek kovaladı,bi siz mi bisiklete biniyonuz, bizi de kovaladı.Vazgeçtim mi tabi ki de hayır.Bu canlılar benim için Allah Azze ve Cellenin bize emaneti, ben bakarım arkadaş kimse kusur bakmasın.Madden çok para harcıyorum sorun mu umurum da değil Allahtan gelir Allaha gider.
Ben icraat adamıyım,ben Allah izin versin maddi manevi yardımımı mı da yaparım beslerim de.Allah

Bakıyorum da bazı arkadaşlarda fena kompleksler oluşmuş , bi tek siz mi hayvan seversiniz bi tek siz mi merhametlisiniz demekten başka bir şey yapmıyor.Bu durum kimseyi ilgilendirmez ister sevin ister sevmeyin isterseniz ne bulursanız öldürün.

Şunu da belirtmek isterim.Bir hukuk devletinden bahsedebiliyorsak o ülkede kanunlar kamu yararına hayvan yararına çevre yararına vb olur.

Senin ülkende temel hak ve özgürlükler koruma altında mı?Mesela fikrini hür bir şekilde açıklayabiliyor musun hayır
Yargı bağımsız mı hayır.Mesela Adalet Bakanı HSYKnın başında değil mi ya da ne bileyim kendini yargılama yetkisi olan yargıcı Cumhurbaşkanı atamıyor mu
İdare denetlenebilir mi?Hayır, o kadar ihaleler var ,siz bunlarda devlet yararın gözetildiğini düşünüyor musun.Mesela otoyallardaki kesilen garanti ücretler
Yasama denetlenebilir mi hayır,adam kanunu çıkarıyor.Kimse kanunu denetleyemiyor bile .Yargıcı sen atamışsın nasıl seni denetlesin
Yürütme denetlenebilir mi hayır.O kadar para çarçur ediliyor .Sayıştay gel kardeşim nerede bu 128 milyar dolar.Kendi paranı mı harcadın nere harcadın diyebiliyor mu hayır
Bu ülkede eşitlik var mı hayır.KPSS ye giriyorsun en yüksek puanı almışssın atanacağına inanıyor musun hayır
Daha yüzlerce örnek vererek hukuk devletinin temel ilkelerini sayabilirim.Ve bizim ülkemizin malesif ki hukuk devleti olmadığını.
Hukuk devletinde kanunlar da çarptırılır .
Önemli olan kanun devleti olmak değildir.Aslolan hukukun üstünlüğüdür.
Şimdi soruyorum bu kanun şöyle güzel böyle güzel ama siz okumamışsınız ki demenin ne anlamı var.Bu ülkede anayasa bir kere çiğnemekle bi şey olmaz dendi,Soylu uygularız kanunu arkasından uydururuz dedi.Bunları hepimiz biliyoruz da bunların kanunu düzgün insaflı uygulayabileceğine nasıl inanabiliyorsunuz.İnanın aklım almıyor.Olay akparti chp de değil.

Düşünsenize bu ülkede bir gün hukukun olduğunu o zaman ülkede insana saygı vardır,çevreye doğaya hayvana saygı vardır.
Hiçbiriniz de demiyor arkadaş benim verdiğim vergileri 128 milyar doları nerede çarçur ettiniz.Getir kardeşim 128 milyar doları ,ben bu tüm hayvancıklara cennet bahçelerinden bir bahçe yapardım diyeniz de yok.

"Bir hukuk devletinden bahsedebiliyorsak o ülkede kanunlar kamu yararına hayvan yararına çevre yararına vb olur."
hamlet2006, bravo kardeşim. Son noktayı koymuşsun.

İşte bu düşünce tarzı bence çok yanlış.Kusura bakmayın odiyorsunuz bu köpek beslediğim halde zarar verdi.O zaman bir daha beslemeyeyim.Herhalde bana maddi ya da manevi ya da içsel tatmin adına siz ne derseniz deyin bir fayda sağlamıyorsa o ısırılan çocuk hayatta yardım etmez hatta günahını bile vermez.Belki yardım eder, belki eder ben bilemem
Ben size işin temel mantığını anlatayım.Bu forumda bir abi vardı,birçok konuda fikirlerim uyuşmuyordu bile.Ben ona saygı duyuyordum o da bana.Ben ona saygı duyuyordum çünkü fikirlerini düzgün düzenli bir şekilde aktarabiliyordu.Her konuda da birikimliydi.Sokak hayvanlarını besliyordu,ben de abi demiştim:Sen kedileri köpekleri çok seviyorsun,maddi manevi onlar için çok yoruluyorsun.O bana dedi ki ''Ben kedi de sevmem ,köpek de sevmem.''İyi de o zaman niye besliyon abi demiştim.
Hayatımın derslerinden birini verdi.Benim onları sevmiyor olmam onların yaşam hakkına saygı duymuyorum anlamına gelmez gelmemeli de demişti.
Bu sözü samimi söylüyorum hiçbir zaman unutmadım.
Ben o abiden farklı olarak ''Amelleri ibadet yapan niyettir'' diyerek kısırlaştırdım Allah rızası için,besledim Allah rızası için.Neyse kedi yüzümü tırmaladı,bildiğin iz bıraktı,yine besledim.
Dışlanmış psikolojisi bozuk kediyi evime aldım her yere sıçtı.Yine bi şey demedim yolumdan dönmedim.Ki evde herkes namaz kılıyorken necaset sorunları çıkardığı halde.
Bir kedi aldım deri sorunları vardı her yere cerahat akıtıyordu ,ne sevmekten vazgeçtim ne atmaktan.
Köpeğin birisi yaralı geldi.Yanına yardıma gittim ya Hak dedim elimi fena ısırdı .Kaç defa köpek kovaladı,bi siz mi bisiklete biniyonuz, bizi de kovaladı.Vazgeçtim mi tabi ki de hayır.Bu canlılar benim için Allah Azze ve Cellenin bize emaneti, ben bakarım arkadaş kimse kusur bakmasın.Madden çok para harcıyorum sorun mu umurum da değil Allahtan gelir Allaha gider.
Ben icraat adamıyım,ben Allah izin versin maddi manevi yardımımı mı da yaparım beslerim de.Allah

Bakıyorum da bazı arkadaşlarda fena kompleksler oluşmuş , bi tek siz mi hayvan seversiniz bi tek siz mi merhametlisiniz demekten başka bir şey yapmıyor.Bu durum kimseyi ilgilendirmez ister sevin ister sevmeyin isterseniz ne bulursanız öldürün.

Şunu da belirtmek isterim.Bir hukuk devletinden bahsedebiliyorsak o ülkede kanunlar kamu yararına hayvan yararına çevre yararına vb olur.

Senin ülkende temel hak ve özgürlükler koruma altında mı?Mesela fikrini hür bir şekilde açıklayabiliyor musun hayır
Yargı bağımsız mı hayır.Mesela Adalet Bakanı HSYKnın başında değil mi ya da ne bileyim kendini yargılama yetkisi olan yargıcı Cumhurbaşkanı atamıyor mu
İdare denetlenebilir mi?Hayır, o kadar ihaleler var ,siz bunlarda devlet yararın gözetildiğini düşünüyor musun.Mesela otoyallardaki kesilen garanti ücretler
Yasama denetlenebilir mi hayır,adam kanunu çıkarıyor.Kimse kanunu denetleyemiyor bile .Yargıcı sen atamışsın nasıl seni denetlesin
Yürütme denetlenebilir mi hayır.O kadar para çarçur ediliyor .Sayıştay gel kardeşim nerede bu 128 milyar dolar.Kendi paranı mı harcadın nere harcadın diyebiliyor mu hayır
Bu ülkede eşitlik var mı hayır.KPSS ye giriyorsun en yüksek puanı almışssın atanacağına inanıyor musun hayır
Daha yüzlerce örnek vererek hukuk devletinin temel ilkelerini sayabilirim.Ve bizim ülkemizin malesif ki hukuk devleti olmadığını.
Hukuk devletinde kanunlar da çarptırılır .
Önemli olan kanun devleti olmak değildir.Aslolan hukukun üstünlüğüdür.
Şimdi soruyorum bu kanun şöyle güzel böyle güzel ama siz okumamışsınız ki demenin ne anlamı var.Bu ülkede anayasa bir kere çiğnemekle bi şey olmaz dendi,Soylu uygularız kanunu arkasından uydururuz dedi.Bunları hepimiz biliyoruz da bunların kanunu düzgün insaflı uygulayabileceğine nasıl inanabiliyorsunuz.İnanın aklım almıyor.Olay akparti chp de değil.

Düşünsenize bu ülkede bir gün hukukun olduğunu o zaman ülkede insana saygı vardır,çevreye doğaya hayvana saygı vardır.
Hiçbiriniz de demiyor arkadaş benim verdiğim vergileri 128 milyar doları nerede çarçur ettiniz.Getir kardeşim 128 milyar doları ,ben bu tüm hayvancıklara cennet bahçelerinden bir bahçe yapardım diyeniz de yok.

"Şimdi soruyorum bu kanun şöyle güzel böyle güzel ama siz okumamışsınız ki demenin ne anlamı var.Bu ülkede anayasa bir kere çiğnemekle bi şey olmaz dendi,Soylu uygularız kanunu arkasından uydururuz dedi."

Anlattığınız olayların hepsi yaşandı ve yaşanıyor fakat şu yazdığınızı okuduktan sonra ben de o zaman size şunu sorayım. O zaman siz ne diye yasanın karşısındasınız Sonuçta yine yasayı çiğneyecek olan çiğneyecektir. Birileri yasayı çiğniyor diye yasa yapmayı bırakacaksak yazdığınız koca paragraf anlamsızlaşıyor.

"Hiçbiriniz de demiyor arkadaş benim verdiğim vergileri 128 milyar doları nerede çarçur ettiniz.Getir kardeşim 128 milyar doları ,ben bu tüm hayvancıklara cennet bahçelerinden bir bahçe yapardım diyeniz de yok."

Meclisin de en büyük problemi bu. Bir kısım sen hırsızsın diyor bak burada çaldın diyor, bak diyor sen işçinin hakkını vermedin vs. Diğerini dinliyorsun bak diyor sen teröristsin, sen bugüne kadar ne hizmet verdin. E bunlar doğru mu? Doğru. Doğru da konuya faydası yok bunu konuşmanın. Çözümden çok yeni tartışma yaratıyor. Evet 128 milyarı çaldılar da bu konuya faydası ne? Sadece bu da değil kadına şiddet, trafik cezası, darp, hırsızlık bir sürü konu var. Ona tepki gösterdiniz mi? EE gösterdim yada göstermedim. Şu an bunları konuşmak demagojiden başka bir şey değil. Her problemin çözümünde eskiler ortaya çıkarsa hiçbirini çözemeyiz. Bu başlıkta belki 50 tane yazım var ama bir kişide bak burada bu yazıyor bu yüzden olmaz demiyor. Herkes katliyam yapacaksınız. Ya kardeşim neye göre? E daha önce böyle böyle oldu. Eee kanun değişmediğinde de olabilir. Fikrin ne ? E katliyam yapacaksınız. Karşı taraf ise sürekli bak burada bu zarar görüyor burada bu diye 500 tane şey sayıyor. Doğal olarak söylemler havada kalıyor çünkü sadece katliyam katliyam ötenazi ötenazi... Açıkçası öneriniz ne çok merak ediyorum.

Geri