Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Scudo
@templeos Çünkü, doğurgan dişi sayısı = popülasyonun artma hızı, direkt. Erkekleri kısırlaştırsan da, 1 tane kısır olmayan erkek, kısırlaşmamış bütün dişileri doğurtur. Erkek değil de dişi sayısını azaltmak bu bakımdan önemli. Direkt madeni kurutmuş oluyosun.
Her gün tıraş olmak yerine lazer epilasyona gitmek daha mantıklı diyo yani :p

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
(link)

Hadi bakalım cehape şimdi de köpekleri toplamasında görelim.

Konu tekrar bırakılan hayvanlar. Bakımevinden salınan hayvanlar için ceza uygulanacakmış. Yani kısacası barınağa bir defa giren hayvan oradan çıkamaz.

Benim anlamadığım, nedense tartışmalar tamamen muhalefete yönelik yapılmış. Ben iktidar belediyesinde yaşıyorum ve ortalık köpekten geçilmiyor. Büyük belediyeler muhalefette olduğundan görünürlüğü daha çok, bu yüzden de köpek sorunu muhalefetin sorunuymuş gibi yansıtılıyor.

En son çıkan yasalardan sonra bizim yerel belediye tam olarak ne yapıyor bilmiyorum ama eskiden köpekler barınakta belli bir süre tutulduktan sonra salınıyordu. Aşılar yapılıyordu, vs sonra da salınıyordu. Bildiğim kadarıyla bu standart bir uygulama.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Konu tekrar bırakılan hayvanlar. Bakımevinden salınan hayvanlar için ceza uygulanacakmış. Yani kısacası barınağa bir defa giren hayvan oradan çıkamaz.

Benim anlamadığım, nedense tartışmalar tamamen muhalefete yönelik yapılmış. Ben iktidar belediyesinde yaşıyorum ve ortalık köpekten geçilmiyor. Büyük belediyeler muhalefette olduğundan görünürlüğü daha çok, bu yüzden de köpek sorunu muhalefetin sorunuymuş gibi yansıtılıyor.

En son çıkan yasalardan sonra bizim yerel belediye tam olarak ne yapıyor bilmiyorum ama eskiden köpekler barınakta belli bir süre tutulduktan sonra salınıyordu. Aşılar yapılıyordu, vs sonra da salınıyordu. Bildiğim kadarıyla bu standart bir uygulama.
70k/köpek, sağlam ceza. 1000 köpek tespit edilse gitti belediyenin 70m u.

70k/köpek, sağlam ceza. 1000 köpek tespit edilse gitti belediyenin 70m u.
Keşke kendi ceplerinden çıksa. Yine dönüp dolaşıp bizim cebimize patlıyor ya.

@P1n0ky0 Bu konudaki fikrini bilmiyorum, belki de köpekleri öldürmeye karşı birisin. Ama cani bir tiplemenin eline tüfek alıp köpeklere ateş ettiği görüntüyü içeren bir tviti buraya aktarmak neyin kafası?

her sokakta onlarca köpek. kaldırımlar köpek b.ku, her ağaç altı yenmemiş, dökülen yemek artıkları..
200 gr boktan mama alıp dökünce sokağa, vicdanlarını temizliyorlar.

Son düzenleme:
@P1n0ky0 2 yaşında çocuk başıboş bırakılmaz. Suriyeli annesi ne yapıyordu o an acaba? Ulan köpeklerin cirit attığı kırsal yerde 2 yaşında çocuk ebeveynsiz olur mu?

(Başıboş köpek varlığını destekleyen biri değilim).

@mcanerg Aynen ya, sırf vicdan için. Hayvanlar açlıktan bi deri bi kemik olmuşlar ama yemek vermek sırf vicdan temizlemek için. (Vicdan temizlemek ne ya bu arada, vicdan rahatlatmak değil miydi o?)

Vicdanim temiz o zaman cunku ben besliyorum valla :) Hatta cantamda her daim hem kedi hem kopek mamasi gezdiriyorum.

Maalesef bu haberlerden fazla kadin/bebek/insan olumu gerceklesiyor bu ulkede. Son 15-20 senedir kisirlastirma yapilmamis olmasi ve son dakika "eyvah simdi ne olacak" denmesi onlari sucu degil. Cozum kisirlastirip kontrol altina almaktan geciyor. O zamana kadar da ben beslemeye devam ederim :)

köpek kovucu cihaz almıştım. bazı köpeklerin işitme sorunu var, onlarda pek işe yaramasa da pek çok köpekte işe yarıyor ve kaçıp uzaklaşıyorlar...

• Beğen
Tepkiler: myjourney
İç işleri bakanı tüm valiliklere nihayet emir verdi. Teeeek teeek toplanacak köpekler. Günün en güzel haberi.

Maalesef ulkenin her yerinde ayni sorun var. Basibos kopekler ve onlari savunan itperestler buyuk bir sorunu haline geldiler. Bugun parkta kosu yaptim her taraf kopek pisligi doluydu. Cevreye ve baskalarina saygisi olmayan iki ayakli hayvanlar tuvaletini yaptirmak icin kopeklerini parklara getiriyorlar

Geri