Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Basınçlı yıkamadan önce 25 kere düşünün...

Yusuf !!WOW!!

Forum Bağımlısı
Tepki
1.440
İsim
Yusuf
Dalgınlıkla aleti biraz yakın tutayım dedim ve elciği bu şekilde bir saniyede eritti. Basınçlı yıkamada önce uzaktan tutun sonra yaklaşırsınız. Aman ha diyip, sizi foto ile başbaşa bırakıyorum. İyi forumlar 271020152495.jpg

Scudo
Eski tarihli olarak benzeri konuda basıncın ayarlanabildiği konuşulmuştu. Hatırlatma olsun diye yazdım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
bende başlığı. basınçla yıkamamak için 25 neden olarak algıladım :D
burası tutma yerimi

Bu basınçlı tüfekler ile yumuşak plastik veyahut dayanıklı polipropilen plastiğe yakın mesafeden isminizi bile yazarsınız.

Bunun deli basınçlı olanları ile ağaç kesenleri duydum:eek:

Benzer sıyrık motosikletimin artçı tutamağında da var. Çok sinir bozucu:snzdglsn:

Kim sana basıncı 5cm mesafeden tut dedi :) gerekli mesafe korunursa hiç bir zararı yok, hatta bana 3 metre mesafe verirsen yüzüme tutabilirsin :D

benim başımdan geçen basınçlı su hikayesi arabayı galeriden 0 km aldım antalyadan ve gelirken çok cüzzi bir miktar arka tamponda zift lekesi vardı. daha 4. yada 5. günü hem yakıt katayım hem de su tutayım dedim tampondaki zifte dayadım çıktı tamponun diğer tarafında çok daha ufak bir zift lekesi varmış onu da çıkarayım diye dibine kadar yaklaştırdım yaklaştırmaz olaydım tamponun bir miktar boyası kalktı.
o gün bu gün sadece arabayı yıkamacıya yıkatıyorum.

• Beğen
@Mert S.
o sözün orjinali "bana yeteri kadar uzun manivela verin size dünyaları kaldırayım" olacaktı

• Beğen
Tepkiler: Mert S.
Su ile oyun olmaz. Uzun yıllar 4.000bar basınçta su hüzmesi ile 7-8cm çelik, 15cm alüminyum, 10-15cm mermer kesen bir "sujeti" tezgahı işletim.

Bu yıkama sistemlerinin en babası 250 bar basar ama o bile yakın mesafeden cildinizi ya da plastik aksamı zedeleyebilir.

@Kaan.Özçelik Su jeti sadece su kullanarak kesmez diye biliyorum o_O abrasiv (aşındırıcı) oluyor basınçlı suyun içinde sanki

@gokhankoc
Doğrudur. 1mmye kadar ince metal, 8-10mm'ye kadar plastik abrasiv olmadan da kesilir ama sonrası ve her türlü taş için abrasiv gerekir. Ancak sesten hızlı püskütülen suyun enerjisini de küçümsemeyin.

• Beğen
Tepkiler: gokhankoc
@halil halil
ya da mahmut tuncer in dediği gibi "bana halay müziği ve mendil verin dünyayı oynatayım":D

@Kaan.Özçelik Teşekkürler tam olarak bilgi sahibi değildim. 4000 bar oldukça yüksek basınç ve enerji tabi ki. Hatta tezgahların basınç boruları vs sürekli değişiyor diye biliyorum.

@gokhankoc
Taşıma boruları çok uzun ömürlüdür ancak basıncın oluştuğu pompa parçaları ve püskürtme kafası parçaları 100 saat civarında değişir.

• Beğen
Tepkiler: gokhankoc
Sen yine iyisin elciği soymuşsun. Ben tazyikli su ile arkadaşın parmak derilerini soydum :)

• Beğen
bir bilgi vereyim honda opel ve bir kaç marka daha su bazlı boya kullanır (çevrecilik ve sağlık açısından) eğer basınçlı hortumu çok yakın tutarsanız aracınızın boyası kalkar.

• Beğen
@Ali Burak T. ilk defa duydum bana pek de mantıklı gelmedi emin misiniz ya da nerden duydunuz ?
çünkü bende de eski kasa hondalardan var hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Geri