Scudo Sports

basit bir km saati arıyorum

anzolot

Forum Demirbaşı
Tepki
1.255
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
öncelikle konuyu açmadan benzer konuların neredeyse tamamına baktığımı belirteyim ama sorumun cevabını bulamadım

benim istediğim fonksiyon olarak basit bir km saati, mesela; önümüzdeki hafta tura çıkıyorum, aliexpress üzerinden sunding sd-563a marka bir km saati aldım, 27 fonksiyonlu bir şeymiş ama bana bu saatin 23 fonksiyonu gereksiz :) bir çoğunuz gibi çok da aktif olan bir binici değilim

benim için gereken şu; anlık hız, toplam sürüş mesafesi, hareketli olmadığım da beklemeye alsın sürüş sırasında yeniden aktif olsun (buraya kadar yazdıklarım sanırım hepsinde var) + diyelim ki tura bugün çıktım çıktığım an itibariyle 90-100 km gittiğimi var sayalım, kamp yaparken bugünkü hedefte 100 km yol yapmışım yarın yola çıktığımız da ne kadar mesafe alırız diyerek bu süreyi sıfırlayabilmek, odo zaten taktığımız andan itibaren toplam mesafeyi gösteriyor, ben günlük olarak ne kadar yapmışım diyerek görmek istiyorum, yola çıktığımızda km saatinde kaç yazıyordu diye aklımda onu tutmaya çalışmayayım. sunding de sıfırlayabilmek için baya baya bir uğraştırıyor direk resetleyemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dr.Senih
Scudo

1-2 ay önce decatlondan 49 tl ye almıştım.Çok memnunun. Şuan decatlonda kablosuzu var.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
@Heraklia aynısından ben de aldım. temel işlevleri için fazlasıyla iş görücü. yurtdışı sitelerle hiç uğraşmadan kaliteli bir ürüne sahip olabilirsin.

zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar, ihtiyacım olanı fonkiyonu sıfırlamak bu cihazlarda basit diyorsunuz değil mi :)

@anzolot assize as880 veya as888 modellerine de bakabilirsiniz.11 fonksiyonlu biraz fazla ama ben çok memnunum.

• Beğen
@anzolot Bence bir Count 4 alıp geçin. (link) Tam size göre. Kızımın bisikletinde takılı ve istediğiniz gibi anlık hız, toplam mesafe, günlük mesafe (tek tuşa 3-4 saniye basarak sıfırlayabiliyorsunuz) bir de saati gösteriyor. İsterseniz toplam mesafeye de elle müdahale edebiliyorsunuz.

• Beğen
Yol bisikletimde 200 liralık Sigma BC 16.12 kablolu kullanıyorum, şehir bisikletimde 20 liralık Assize kullanıyorum.

Sigma arada bir çalışmıyor ama Assize iki yıldır hiç takılmadı, ayrıca Sigma gidon boğazında takılıyken her seferinde ayakta sürerken dizime çarpıp düşüyor ve ekranı çiziliyor. Tavsiyem Assize alın.

• Beğen
şu an ekranımda bahsettiğiniz bütün km saatleri açık, bir yandan da inceliyorum. dediğim gibi benim için rahatça sıfırlanması ve fonksiyonu az olması uygun. sizler kadar o ekrandan istatistik çıkaran biri değilim :)

Telefon kullanmayı denedinizmi hiç :) Telefonu gidona sabitleyip "Runtastic" le isteklerinizi karşılayabilirsiniz.Hem basit bi program hem internet istemiyor hemde her zaman anlık hızınızı görmek istemiyorsanız ekran kapalıyken program çalışıyor ama çok az şarj yiyor :)image.jpeg
image.png

• Beğen
sigma bc 8.12 de bir tane tuş var. tur bittikten sonra 3-4 saniye basarak tur verilerini sıfırlıyorsunuz.

bende km saatine çok para vermeyi hiç mantıklı bulmuyorum. kablosuzlar için sayısız memnuniyetsizlik var. ev içerisinde durduğu yerde km sayan kendi kafasına göre sıfırlanan. ışıktan etkilenen. saymamaya başlayan. hiç öyle şeylere gelemem. km benim için önemli. hiç bişey yapmasın sadece hız ile km yi göstersin yeter. sigma 8.12 kullanıyorum bende kalitesi ve hızlı sayması güzel. ucuzları soğuktan sıcaktan etkileniyor. yavaş güncelleniyor. temassızlık yapabiliyor.

Assize 888; mahalle bisikletçilerinden de bulabilirsiniz. Birkaç senedir kullanıyorum. İstediğiniz özelliği doğru anladım mı bilmiyorum fakat Assize'de tur süresini, mesafesini, ortalamayı basitçe sıfırlayabiliyorsunuz. Toplam mesafe aynen kalıyor. Fakat gün gün aldığınız kilometreleri not tutabilecek bir kilometre saati bilmiyorum.

• Beğen
@alifurkan390 evet doğru anlamışsınız, zaten sıfırlamadan önce ekranın fotoğrafını çekme gibi bir düşüncem var. daha sonra facebook sayfamda vs. paylaşırken resimlerde tarih bilgisi vs. olduğundan da gün gün katettiğim mesafeyi bir nevi dijital not almış olacağımı düşünüyorum :)

sigmayı araştırırken şöyle bir şey buldum arasında 20 tl kadar bir fark var, sigmayı öneren arkadaşlar sizce bu nasıl ekranı 3 satır göründüğü için dikkatimi çekti

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@anzolot
Ben 25 TL'ye aldım Assize 888'i. Çokça düşürdüm kırık çatlak bir şeyle karşılaşmadım. Pil konusunda sıkıntım oldu, bir süre sonra tutucuyla ekran arasında bir sıkıntı yaşadım, belki de pil zayıfladı, sebebini bilmiyorum. 2 sene olmuştur zannedersem. Uzun vadeli bakıyorsanız daha kaliteli şeyleri tercih etseniz daha iyi olabilir fakat bu fiyata gayet güzel ve işlevsel bir saat.

• Beğen
@Batuavicii
Aynen..kablolu cihazı senelerce kullandım.
Bisiklette "görüntü kirliliği ve gereksiz yük" oluşturuyor.

Kablosuz ve duraklamaları izleyen cihaz olmalı.
Gps liler sanırım daha iyi..
:)

Count 8 kullanıyorum ve tavsiye ederim. Toplam mesafe hariç her şeyi tek tuşa 2-3 sn basılı tutarak sıfırlayabiliyorsunuz. Tek tuşla sıfırlananlar;

-Tur süresi
-Tur mesafesi
-Ort. Hız
-Max. Hız

Sıfırlanmayanlar;

-Toplam mesafe
-Saat

Alakasızlar;

-Anlık hız
-Anlık hız ile ortalama hız karşılaştırması

En büyük eksik;

-Arka aydınlatma.