Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başlangıç bisikleti olarak katlanır bisiklet tavsiyesi

merhaba, ben de katlanır bisiklete heves sarmış durumdayım. aksilik çıkmazsa önümüzdeki ay izmir'e taşınıyorum. iş yeri karşıyaka'da ve ev de bostanlı taraflarında olacak. bisikleti öncelik amaç olarak işe git-gel ve kısmi zamanlarda şehir içi ulaşım aracı olarak kullanmayı düşünüyorum.

alacağım bisiklet için dahon ve tern modelleri arasında kaldım. mayıs ayı içinde dahon'un 2015 modelleri gelecekmiş. gönlüm dahon mu d8'de kaldı. (Fotoğraf bulunamadı.)

göbekten vitesli modelleri de var dahon ve tern'in. daha konforlu deniliyor göbekten vites için. aklım onlarda da kalmadı değil. kullanan var mı göbekten vitesli modelleri? ikilemde kaldım.

Scudo
@angrist
Hayırlı olsun, Ortaköy'ün ne tarafındasınız? Ben de Ortaköy'deyim. :)

@Berke K.
Ortaköy cevirmeci'deyim;) bugün bayaa pedalladim, fotoları ve kısa incelemeyi biraz dinlendikten sonra paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Yani sorun değil ama gerçekten çok çok dik yokuşlarda (Barbaros bulvarından daha dik) 1. Vites daha küçük olsaymış dedirtebilir. Ama yani... İllaha bir sıkıntı bulmak zorunda kalırsınız ancak bunu diyebilirim. Şasi harika, rijit hafif kusursuz. Göbek, vites elcik, lastik herşeyin beğendim. Son hız zaten visc 18 ile aynı. Visc'in olayı o çok dik yokuşlarda daha küçük vites seçeneği sunması. Tabii lastik fren elcik gibi şeylerde de küçük farklar olabilir ama benim gözümde farkı çok dik yokuşlarda bile sıkıntı yaşamama keyfi. Aradaki farka değer mi bilemem. Biraz da günlük rotanıza, veya uzun turlara çıkıp çıkmayacağınıza bakar. Ben de çok arada kaldım en sonunda bunu aldım. Visc alsam da pişman olmazsınız emin olun. Gariban olmayan her dahon gerçekten çok keyifli.

@gio Ben İstanbulada oturuyorum ama katlanırı izmirden internetten siparişle aldım. Lahur Marine isminde bir mağaza. denizdükkanı.com internet adresinden aldım. Bir uğrarsanız mağazadan yakından bakabilirsiniz.

yeni konu açmama forum izin vermediği için 2015 dahaon vybe d7 ile ilgili fotoları ve kısa incelemeyi buraya yazıyorum.
bisikleti dün aldım ve toplamda tahmini 15-20 km arası kullanma imkanım oldu. rotam beşiktaş-hisarüstü arası farklı aralıklarda git-gel şeklinde gerçekleşti. (eşimle beraber çıktığımızdan bazen onu bıraktım kendim gittim geldim, bazen o kullandı vs).
öncelikle malzeme kalitesinin gayet tatminkar olduğunu söyleyebilirim. katlama mekanizmaları gayet rijit. ben 103 kilo, 1.83 boy ile bisikleti kullanıyorum. herhangi bir güvensizlik hissettirmedi. strava verisine göre 40 km hıza kadar çıktım, tek problem ayakkabılarımın pedaldan kaymasıydı onun da yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 2014 de bahsedilen vitesten ses gelmesi gibi bir problemle karşılaşmadım. vites geçişlerini çok başarılı buldum. frenlerle ilgili de herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
sele genel anlamda bugün için bir sıkıntı yaratmasa da uzun sürüşlerde rahatsızlık vereceğini düşünüyorum. jel sele düşünülebilir. manevra kabiliyeti inanılmaz diyebilirim, bu katlanır bisikletlere özgü genel bir rahatlık sanırım. sıkışık trafikte ya da sahilde yaya trafiğinin olduğu bölgelerde sürüş gayet rahat. bisikleti yaklaşık 15 sn de falan katlayabiliyorsunuz, bu konuda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım. bu arada katlandıktan sonra tekerlerin bi arada durması magnetikler yardımıyla sağlanıyor ve çok kolay açılmıyor. 2014 te geçmeli sistem vardı. aklıma gelenler bu kadar. sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. tchibo'dan eldiven aldım, bir de şu kahve tutuculardan. kahve tutucu katlama mekanizması için bir sıkıntı teşkil etmiyor. kullanmadım henüz ama ilgimi çekti. sabahları işe gitmeden önce çıkarsam işime yarayabilir. eldivenler ise fiyatının ürünü diyebilirim. dün sedona'nın bir eldivenini denemişti 40 tl idi bu 37 lira ve ondan daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.
bu zamana kadar katlanır bisiklet almadığıma pişmanım. kısacası ne iyi yapmışım diyorum ;)
1 mayıs işçi ve emekçi bayramınız kutlu olsun.SAM_7028.jpgSAM_7058.jpgSAM_7059.jpgSAM_7062.jpgSAM_7064.jpgSAM_7067.jpgSAM_7069.jpgSAM_7070.jpgSAM_7074.jpgSAM_7075.jpgSAM_7120.jpgSAM_7125.jpgSAM_7126.jpgSAM_7128.jpg

@yusufclp, teşekkür ederim. mağaza zaten karşıyaka'daymış. gittiğimde uğrayacağım.

@angrist, güle güle kullanın. çok tatlıymış bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: angrist
Rengi çok güzel. Vites kablosu da farklı yerden geçirilmiş. Benimkinde biraz bollaşırsa lastiğe sürtebiliyor. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: angrist
Çok güzel, bu bisiklete baktık baktık flexi 121 aldık. Aklım bunda kalmadı değil. Güle güle kullanın.

parkeli yollarda, ara sokaklarda vs. zorluyor mu?

@work henüz sıkıntı yaşamadım. Ortaköy sokakları Arnavut kaldırımli ve bozuk ona rağmen sıkıntı yaratmadı. Tabii mtb performansı beklememek lazım. Ama dar alanlarda falan çok iyi manevra kabiliyetine sahip.

• Beğen
Tepkiler: gio
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

@angrist hayırlı olsun iyi günlerde keyifle kullanmanız dileğiyle...

sizden bir ricam olacak: aynakol dişli sayısı ve krank uzunluğu nedir? sitesinde belirtmemişler... teşekkürler.

@angrist tekrar hayırlı olsun, çok güzel bisiklet. benim de ilk dikkatimi çeken inanılmaz manevra kabiliyeti olmuştu, şehir için biçilmiş kaftan:) Elçikler de yenilenmiş, benimkilerden çok çok güzel görünüyor. İyi günlerde kullanın

@angrist iyi günlerde kullanın .
Dahon Vybe D7 ile Tern Link C7 den birini bu hafta sonu öyle yada böyle seçip almak istiyorum.
Daha çok sahil güzergahı için hafta sonları 2 gün 20-30 km mesafeler yapmayı planlıyorum.Fiyatları da aynı sayılır ,seçim konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

@Kurtuluş E.
dostum kusura bakma görmemişim mesajını. Yarın bakar söylerim. Teşekkür ederim.

@matt
Teşekkür ederim. Açıkçası benim uzun yıllardan sonra ilk bisikletim. Yorumlarim ne derece faydali olur daha profesyonellerin yanında bilemem. Tern link C7 de inceledim, hatta evime çok yakın Kaçkar bisiklet, bir çok tern modelini inceleme fırsatı buldum. ama bu tamamen kişisel olmakla beraberrr,, tern bana dahon daki sıcaklığı hissettiremedi.. Isinamadim ne yalan söyleyeyim.. Bence fırsatın varsa ikisinide incele derim. Sonuçta teknik olarak cok yakin bisikletler , kaliteleri tartışılmaz.
vybe d7 için ise, yukarıda izlenimlerimi paylasmistim. Haftasonu üşütmüşüm henüz tekrar binme fırsatı bulamadım ama iple çekiyorum iyileşmeyi. Açıkçası benim katlanirla ilgili boy-kilo bazlı cekincelerim ve sağlamlık hissi konusunda cekincelerim vardı. Hepsini boşa çıkartıp kendine aşık etti diyebilirim. Beklentilerim bir hayli üstünde sürüş keyfi sundu. Gerçekten kullanması çok keyif veren bir bisiklet. Hatta izlemesi bile keyif veriyor :) bende seninle aynı kategorideyim haftasonları sahil ağırlıklı kullanmayı düşünüyordum. Ancak aldıktan sonra, şimdiden kafamda küçük, günübirlik Turlar planlamaya başladım bile.. Direk damardan etki gösterdi kereta.. Soruların olursa elimden geldiğince cevaplarim.. Kısaca iyi ki almışım neden bu zamana kadar almadım diyorum kendime.

Arkadaslar selam,
Yazin Avrupa'da uzun tur ve sonrasinda Turkiye'de sehir ici kullanim icin katlanir bisiklet almayi dusunuyoruz. Aklimizda dahon d8 var. Fiyat olarak da max. 1500 odemek istiyoruz cunku 2 tane almayi planlıyoruz. Baska bir onereceginiz marka model olabilir mi? Bir de once carraro flexi 121 dusunduk 21 vites olmasindan dolayi ama dislilerini gozonune aldigimizda 8 vitesli dahon d8'den daha yavas kaldigini gorduk.

Cok da yavas gitmeyecek bir marka model arayisindayiz. Ikinci el de olur. Ne önerirsiniz acaba? Iki farklı model onerebilirsiniz. Birini eşim birini ben kullanacagim. Günlük 60km'lil turlar yapabiliyorum triban 3 var bir tane de.

Onerilerinize acigiz.

@angrist
Hayırlı olsun, iyigünlerde kullanın. Güzel bi seçim olmuş. Katlanır kullanan sayısı her geçen gün artiyor. Ne güzel :cool:

bu sene carraro 225 aldım fakat seneye hedefim bir dahon almak.neden bende anadolu yakasında pedallamayayım :)

Geri