Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başlangıç seviyesi mtbciyi üzen hareketler

@efeozata
Aynakol dan başlayan güç aktarımını hangi mantikla arka aktaricina bagladin onu anlasam problem kalmayacak.

Konu aynakollardaki alt ve üst seviye farki iken ozelllikle

Scudo
@Hakan38 tourney corelli serisinde de var ve dolar corelli bisikleti de etkiliyo

@efeozata
Gücü aktaran zincir ve aynakollar herhalde tourney sete aittir diye düşünüyorum.

@mariokaldato

abi öncelikle ben sana cevap vermedim, şu soruyu soran arkadaşa cevap verdim bak sana şöyle soru sormuşlar;

@mariokaldato peki pedala uygulanan gücün aktarılması bakımından önemli bir fark var mı? cidden merak ediyorum mesela bendeki tourney tx55 modeli aliminyum hem hafif hem hızlı atıyor bir kere bu yavaş demedim,360 gr arka aktarıcım mesela

tourney tx55 bir arka aktarıcı modeli, arkadaş da onun güç aktarımını soruyor. ben ona durumu anlatırken sen bana cevap verip araştırmalısın falan dedin.

geçelim bunu. farklı aynakollar arasındaki güç aktarım farkı da en fazla 0.000001 gibi birşey olabilir, o da varsa. güç aktarımı gayet basitçe ön ve arkadaki dişlilerin zincirle bağlanmasıyla olduğu için neredeyse hiç fark olmaz. esniyor demişsin ben aynakol esnemesi diye birşey duymadım. zincir esneyebilir ve güç kaybı olabilir, ama konu vites olduğu için değinmedim bile.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Berat01

tabiiki etkiler zaten baksanıza birçok malzemeler ithal

(link)
TEKNİK ÖZELLİKLER

KADRO
MAŞAALLOY
VİTES KOLUSHIMANO STR 3000 18 VİTES SORA
GİDON BOĞAZIALLOY
GİDONALLOY
ÖN DEĞİŞTİRİCİSHIMANO FDR 3000 SORA
ARKA ARTTIRICISHIMANO RDR 3000 SS SORA
AYNAKOLSHIMANO FCR 3000 CR SORA 1/2x3/32x34/50Tx170L
ORTA GÖBEK-
RUBLESHIMANO CS HG 400-9 11-12-24-28T
ZİNCİRKMC Z 99
PEDALFP 917
ÖN GÖBEKSHIMANO HBRS 300 QR 32 H
ARKA GÖBEKSHIMANO HBRS 300 QR 32 H
JANTDACRON DOUBLE WALL
FREN/td>PROMAX RC 462 ALLOY
SELE BORUSUALLOY
LASTİKSCHWALBE LUGANO 700x25 C
KADRO AĞIRLIĞI
BİSİKLET AĞIRLIĞI

ama başka bisikletler direk bisiklet ithal olarak geliyor onlar dahada çok etkileniyor

@Gencevi dostum saguian yan sanayi bir attırıcı ve kalitesiz sun run sypo vs. Markalar kotu maalesef

@Hakan38 corelli kadrodan kurtarıyor yoksa oda ithal olsa fiyati baya bir etkiler

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Berat01

Adam mutluymuş ne var bunda kötü olduğunu o da biliyordur muhtemelen yüzüne vurmanıza ne gerek var ?

Tourney grubuna beni de ekleyin.:D

Nerde ya o torney grubu bende 3x7 stx kullanıcısıyim kardes sayılır xd

Stx zamanında kraldı. Hala şeklini şemalini çok beğenirim.

• Beğen
@Bisiklet sever 93
Gayet şık duruyor . Led falan takmamışlarda . Algı kapasiteleri ne kadar acaba ?

@Hakan38
Eskişehire gidip fabrikayı gezmek lazım. En azından tasarlayan mühendüsleri iş başında görmeleri lazım bu milletin.

@mariokaldato hocam dur ortaligi karistirma ben sormustum bana izah ediyordu dur hele :)

@efeozata ben bisikletim üzerinde bulanan toruney setten memnunum gecisleri beno tatmim ediyor ama su güç aktarim,güç kaybi meselesi ister istemez insani düşündürüyor

yani aradaki farki ölçüp karşılastirma yapan bir kaynak olsa oradan okusam bilgilensem diye arastiyorum ama pek bir sey bulamadim

• Beğen
@Desert Fox güç arka aktarıcı üzerinden transfer edilmiyor dostum. o nedenle arka vitesin sınıf düşüklüğüyle ilgili güç kaybı dediğim gibi en fazla %0.000001 gibi birşey olabilir. güç direkt zincir üzerinden arka dişliye transfer edilir.

gücü asıl nerden kaybedersin: 1- ön, arka, orta göbek akıcılığından. üst seviye çok daha akıcıdır. 2- zincir ucuzsa ve esniyorsa, 3- frenler veya zincir sürtüyorsa 4- pedalların çok sıkıysa. 5- lastiklerinin basıncı çok düşükse.

@Hakan38 kötü bir malzeme nasıl zevk alabilirsin ve yan sanayi ucuz mal tatmin eder bir yere kadar ben yuzune vurmadim sadece kötü bir attırıcı oldugunu soyledim ve kısa ömürlü bir edevat seni beni üzer arkadasim

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
@efeozata
Hocam farklı aynakollar arasındaki güç aktarım farkı bence çok daha fazladır. Mesela dura ace sistemlerde pedala verilen gücün arkaya aktarılması %95 idi yanlış hatırlamıyorsam. Bence aynakol konusunda tekrar düşünmelisiniz. Çünkü set kalitesi arttıkça hafifleşen bir aynakol dönen bir parça olduğu için iyi avantajlar getirebilir. Esnemezlik konusundada fark olabilir...

Karemil gobekler ile yeni nesil halowtech gobekler arasında oldukça fark var esnemezlik olarak

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@KitapSever

hafiflik tamamen ayrı konu. ben güç kaybından bahsediyorum. hafifliği ön plana alırsak o zaman 2 kg kadro 4 kg kadrodan daha çok güç iletir dememiz lazım, ki diyemeyiz. :) esnemenin aynı olduğunu farzedelim, aynı gücü yine iletirsiniz, ama ağırlık farkından dolayı yavaş gidersiniz.

konuda önce de dediğim gibi zincir esnemesi duydum, kadro esnemesi duydum, aynakol esnemesi diye birşey hiç duymadım.

@efeozata
Yol bisikletlerinde aynakol esnemesi çok bahsedilen bir konu hocam, tabi bilmiyorum etkisi ne kadar...

Geri