Scudo Sports

Başlığa mesaj yazma hakkının kapatılması

Arkadaşlar Merhaba,

Forumda "Delta Bisiklet'in bir hutchinson marka lastik alana, aynı marka bir lastik bedava kampanyası" konusuna bir eleştiri mesajı girmiştim. Demiştim ki "İlgili kampanyada ilgili lastiklerin tellisinin(kalitesi düşük olanın) tanesi 220 TL, bir alınca bir bedava versen ne olur? Aynı fiyata veya uzerine 50-60 tl daha koyarak ve kargo ücreti ödemeden, bir çift lastiği daha kaliteli katlanır, chaoyang, continental veya maxxis markalı yumuşak hamur lastikleri" alabiliyorsunuz. Halbuki ilgili kampanyada aynı seviyedeki lastikleri minimum 500 TL'ye alıyorsunuz. Mantıklı bir kampanya değil" bu mesajımı derhal sildiler ve ilgili konuya gelen mesajlara da cevap verme hakkımı engellediler. Konuya cevap bile yazamıyorum. Bu neyin sansürüdür? Döviz kuru bu haldeyken tabi ki de biz tüketiciler dikkatli davranacak ve bilinçlenecek. Ben sadece, tüketicileri bilinçlendirmek istemiştim. Ayrıca, burası özgür bir forum diye biliyordum. Tabi ki de forumun sahibi Delta Bisiklet olunca, başka markalara sallayabiliyorsunuz ama kendilerine en ufak bir eleştiri yapamıyorsunuz. Eleştiri özgürlüğünüz kendilerine dokunana kadar. Unutmayın iktidarın olduğu her yerde direniş vardır ve mutlak iktidar yozlaştırır. Anayasa ve uluslararası sözleşmeler uyarınca garanti altına alınmış ifade hürriyetim ihlal edilmiştir. Forumu ve yöneticilerini buradan esefle kınıyorum. Mesajım tekrar yayınlanmazsa da üyeliğimi kapatacağım. Biz tüketiciler, yolunacak kazlar ve koyunlar değiliz. Daha mantıklı ve tutarlı kampanyalar yapın ya da hiç yapmayın!

Saygılarımla,
Av. Barış Taşkazan

Scudo
Ben o mesajınızı gördüm:)
Hatta sizden alıntı yapacaktım,baktım mesaj uçmuş:D
Size niye uçtuğunu da,bu konularda tecrübeli biri olarak(konudan uzaklaştırılan veya banlanan) söyleyeyim;

O mesajınızın son kelimesi YEMEZLER idi..Bence admin bu yüzden sizin mesajınızı sildi ve sizi konudan uzaklaştırdı..

Admin affetmez:D

Çok yanlış düşünüyorsunuz.
Dolar olarak satın alınıyor o lastikler.
Dolar olarak ta satılıyor TL ye çevrilip.
1990 yılında 40 milyon TL ye alınan otomobil her sene yüzde yüz enflasyonla, 1995 te 2^5 32 katı fiyata yani 1.28 milyara çıkıyor.
2. elini satan 40 milyona mı satsın otomobilini 1280 milyon tl olan malı.
Siz enflasyon nedir bilmiyorsunuz sanırım.
O lastikleri alan firma altın alıp kenara koyardı niye TL de parasını yerlerde süründürsün.

Enflasyon Venezuela da bu sene yüzde 47000 marketlerin rafları boşaldı.

1 dolar şu an 100TL olsaydı bir haftada lastiği 100 liraya yani 1 dolara almak isteyecek miydiniz?

@halil halil Mesele yanlış düşünme meselesi değil ki her insan doğru düşünecek yada bizim düşündüğümüz gibi düşünecek diye bir kaide yok.

@halil halil
o firmanın kendi problemi. Beni ırgalamaz. Benim kampanyayı eleştirmek hakkım.

Mesele sansür ve mesaj silinme meselesi.

Sende başka hesap aç ordan saydır zor bir şey değil.

Dünyada sadece Hutchinson lastik yok.

Benim tahminim forum sahipleri bu kampanyada sitedeki link uzerinden yapilan satislardan komisyon aliyorlar. Bu kadar savunmada olmalari bu yuzden olabilir. Ya da bir aciklamalari varsa silinen yorumlar icin paylasmalari iyi olur diye dusunuyorum.

@vetohan Forum sahiplerini töhmet altında bırakmamak lazım aslında ama eleştirenlere başlık altında öyle saldırıldı ki ben şaşkınlık içerisinde okudum bazı yorumları. Eleştiren eleştirsin ne olacak anlamıyorum seviye korunduktan sonra insanların fikir paylaşması güzel birşey neticede burası bir ticarethane değil. Yoksa öyle mi? :):)

@btaskazan
Tabi ki hakkınız ama bildiğiniz konularda eleştiri yazmak doğrusu.
Öteki türlü firmayı karalamak olur.

@halil halil öyle bir amacım yok. Sadece kampanya mantıklı gelmedi ve kaliteli lastiklerde de adetini 500 TL yaparak 1 tane alana 1 tane verince zaten başka yerden aynı kalite lastiğin çiftini de aşağı yukarı aynı fiyata alıyorsun. İtirazım o konuya ve tabi ki görüşlerimin engellenmesine!..

İnsanlar bilmeden eleştiri yapabilirler. Önemli olan konuyu bilmediklerini güzellikle anlatmak değilmidir. Bence en ideal yaklaşım budur. Almazsan alma, işine gelirse demek güzel bir yaklaşım şekli değil gibi sanki.

Aslında böyle bir konu açıp konu altında forum yönetimini eleştirebilmekte güzel bir demokrasi örneği. Bu konu silinmezse tabii.

Sanırsın burası devlet kamu kuruluşu da gelmiş ifade özgürlüğü falan filan diyor. Bir de sonuna avukat diye belirtmiş sanki çok üstün bir insanmış gibi :D

Sağlam güldüm yalnız. Neymiş, "Unutmayın iktidarın olduğu her yerde direniş vardır ve mutlak iktidar yozlaştırır." skldfgjjkfsdg haykırarak güldüm :D :D :D

@trainspotting35

Ben tahminim diye yazdim. Tohmet altinda kalinacak bir durum yok. Zaten para kazansalar da bu normal birsey. Herkes yapiyor zaten. Ama eger oyle birsey oluyorsa bunu acik bir sekilde yapmalari daha guzel olur diye dusunuyorum.

@Anonim devletin özel kişilerin ifade hürriyeti ihalilinden de yatay etkiyle (dolaylı) sorumluluğu vardır. AİHM kararları uyarınca. Ayrıca, AY m.90/son temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmeler kanun üstündedir. Bilmiyorsan öğren. Avukat olmak, başkalarından daha üstün olduğum anlamına gelmez. Öyle bir egom yok. Sadece burada sansüre dikkat çekmek istedim ve tüketicinin bilinçlenmesini istedim. Benim itirazım; Sadece kampanya mantıklı gelmedi ve kaliteli lastiklerde de adetini 500 TL yaparak 1 tane alana 1 tane verince zaten başka yerden aynı kalite lastiğin çiftini de aşağı yukarı aynı fiyata alıyorsun. İtirazım o konuya ve tabi ki görüşlerimin engellenmesine!..

Arkadaşlar, bu forum benim için bitmiştir. Maalesef burada özgür bir ortam yok. Kimseye hakaret etmedim. Sadece tüketicileri bilinçlendirmek istedim. Ama gel gör ki bizim sayemizde var olan kurumların işine gelmedi. Artık bundan sonra ne kendilerinden alışveriş yaparım ne de foruma girerim. Umarım kampanyalarını tekrar gözden geçirirler. Sağlıcakla kalın. Sevgilerimle...

Üstüme vazife değil ama yukarıda yaşanan şu durum pek hoş olmamış.
Nazik ve kibar bir dille durumu açıklamış arkadaş yazılanları kısmen okudum kaçırdığım noktalarda olabilir detaylarını bilemiyorum fakat kimse kimseye hakaret etmediği, siyaset ve ideolojik konuları tartışıp forumu karıştırmadığı sürece (bknz forum kuralları) forumdan uzaklaştırmak yada yetkilerini kısıtlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Giden 1 profil olabilir ama arkasında bıraktığı bu notuyla sayfayı okuyan bir çok üyenin x firmaya karşı bakış açısını da değiştirecektir.

Eleştirme konusuna gelince firmaların kendine göre bir satış politikası olabilir, x firma da stok tüketiyordur standart olarak sattığı fiyatın altına bir rakam yazmış ve kampanya başlatmış olabilir. Beyefendiyi tanımam ama yaşanan bu durum forumu taraf kılar bana göre yanlış, yeri geliyor bir çok kurum hakkında da yazıp çiziyoruz. Bırakın eleştiren eleştirsin, kimseyi zan altında bırakmadığımız sürece fikirlerin paylaşılması güzel. Eğer hiç yapılamayacaksa bu noktada affınıza sığınarak tüm üyelerden aynı hassasiyetin diğerlerine de gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

edit: X firmanın devamlı bir müşterisiyim, memnunum ve ihtiyaç halinde gerekli ilgi ve alakayı görebiliyorum.

Yazmamak olmaz. Yeni farkettim, birkaç mesajım ve hatta avatar resmim bile silinmiş. Yazdığım konun komplesi silinmiş... Yazdıklarımın hiçbirisinde hakaret, siyaset vs tabiki yok.

Admin denen idarecinin kendine göre elbet haklı sebepleri vardır/olabilir fakat açıklama olmaksızın yapılan bu durum insanda gereksiz bir "neden acaba" döngüsü ve arızası veriyor.
Bu tür şeylere tepki verecek yaşı epeydir geçkin biri olarak, herkes yazdığı mesajın "nedensiz" silinebileceğini bilmesi gerek diye düşündüm ve bilgi vermek istedim. Herkese teşekkür ederim.

Şaşırdık mı? tabiki de hayır.

koppa
hocam ne zaman yazmıştınız acaba? yakın zaman ise birşey diyemem ama bir kaç ay öncesi ise foruma bir takım çökmeler ve güncellemeler oldu,belki ondan kaynaklı olabilir

Geri