Scudo Sports

Bayanlar ve ehliyet

Öncelikle geçmiş olsun. Benimde evelki gün başıma bir olay geldi kötü bir bayan sürücü yüzünden. Akşam saatleri ve yoldan karşıya geçmem gerekli. Yayaya yeşil ışık yanıyor ama ters yönden yola çıkmaya çalışan bir araba var. Böyle olunca bana yeşil ışık yanmasına rağmen tereddütlü davrandım, biraz bekledim fakat araba hareket etmeyince bende karşıya geçmeye başladım. Tam bu sırada arabada üzerime gelmeye başladı. Bayan sürücü maşallah benden kat kat korkmuş, paniklemiş fren yerine hala daha gaza basıyordu. Ben de lap diye kendimi bir anda kaputun üstünde otururken buldum. Birkaç metre böyle gittik, e tabi bu sırada elde ne varsa yere düştü. Tüm bunların üstüne bir de arabanın farları açık değildi. Gel de sinir olma şimdi... :mad:

Scudo
Kurs erkeklerde 6 ay ise bayanlarda 18 ay olmalı bunun 10 ayı direksiyon dersi ve trafik kurallarına dair dersler olmalı.yapılan araştırmaya göre erkekler arabayı bir parçası olacak görüyorlarmış böylece sürerken rahat oldukların çevresel faktörlere daha duyarlı oluyorlar.Bayanlarda ise tam tersi arabayı bir araç olacak görüyorlar tıpkı ruj,tarak...vb malzemeler gibi.sürerken hız,vites.. gibi etmenlere takıldıklarından çevresel faktörlere daha az duyarlı oluyorlar.pek çok kadının otomatik vites kullanmasının sebebi budur.böylece yola ve trafiğe daha çok adapte oluyorlar.Otomatik araba kullanan bayan tanıdığım var adeta bunu kanıtlar nitelikte

Türk'e ehliyet vermeyeceksin abi... bu işin bayı bayanı yok, bizim millet her işte olduğu gibi trafikte de Allah'a emanet gidiyor, herşeyi hayırlısına bırakıyor... onun için Türk şoförün her cinsinden korkacaksın... Ben mecbur kalmadıkça arabaya binmiyorum, bisiklet-tabanvay-otobüs, üçünden birini seçiyorum... zaten asabi tahammülsüz adamın tekiyim, trafikte hıyarın birine denk gelip başımı belaya sokarım diye çekiniyorum...

• Beğen
Tepkiler: Barkın Kenan
(bizim millet her işte olduğu gibi trafikte de Allah'a emanet gidiyor, herşeyi hayırlısına bırakıyor...)bizim milletin yüzde 99'u müslüman olduğu için normal bu şekilde olması bence bende önce tedbirimi alırım sonra allaha emanet derim ve benim için her zaman hayırlısı olsun diye dua ederim.

bayanların iyi araç kullanamamalarının(çoğunun)bilimsel nedenleri vardır.bayanlar yapı olarak olayların bütününden ziyade ayrıntılarını görürler.trafikte tek tek bakarsanız bir çok ayrıntı vardır ve bu ayrıntı içinde boğulup hata yaparlar.kadınların çok iyi denetçi veya müfettiş olmalarının sebebi budur. trafikte bir bayan gördüğümde ondan herşeyi beklerim.aniden durabilir,aniden sağa-sola dönebilir,tersyöne girebilir.bir an evvel oradan uzaklaşmaya bakarım

Geçmiş olsun İbrahim abi iyi atlatmışsın vallaha.Bisiklette hasar varmı bari ?

konun içeriği olarak mesajların hepsini okumadım eğer aynı mesaj varsa dikkate almayın zaten silinir,peki bayanlara ehliyeti veren kim????erkekler değilmi? peki niye vermişler??ben şöförüm diye okul servis aracı kullanan ama direksiyon çevirme şeklini bilmeyenleri gördüm,siz neden bahsediyorsunuz ve hepsi erkek hemcinslerimiz!!!

Genelleme yapılmasın lütfen :) bana da ehliyet verdiler :) 100 , 98 , 95 puanlarım da :D direksiyon sınavında da arkada oturan hocaları gidecekleri yere bırakmıştım :D lütfen ... tamam facia bayanlar da var , kabul ...

ona bakarsanız facia erkekler de var , hatta bayanlardan daha çoktur bence ...

• Beğen
Tepkiler: krankmili
@MeLiSBuRCu
onlar bayanlar yüzünden paniğe kapılanlar, bu yüzden hata yapanlar :p

@a.rezak inal

İstek, ilgi , alaka , mekanik zeka , cesaret vs ile ilgili . Bunlar genel olarak erkeklerde daha fazla , lakin geliştirilebilir özellikler , ya da bazı bayanların nadiren de olsa doğuştan sahip olduğu şeyler .

@Yusuf Z. Şipal

:)

burda konu olan su otomabil sürücüsü ne olursa olsun bay bayan her hangi bi karayollarında seyir ederken solundaki arabalara sağindaki bisikletçi arkadaslara kaldırımda yürüyen insanlara biraz saygı biraz anlayıs bilinçli bir sekilde davranırsa ne onun canı yanar nede bi başkasının Trafik Kurallarına Uyalım Uymayanları Polise Şikayet Edelim .... :)

Erkekler nasıl çok güzel yemek yapamıyorsa kadınlar da çok iyi araba kullanamaz. Arada istisnalar olabilir. Ama kadınlar karşılaşılan sorunlara birçok erkekden daha insancıl yaklaşıyor.

@Ali Menemen

Usta aşçılar hep erkektir hocam. En güzel yemeği erkekler yapar, hakkımızı yeme. :)

@Ali Menemen

Bu her kadın için geçerli bir önerme değil. Empati yoksunu kadınların sayısı azımsanamayacak kadar fazla, özellikle iş dünyasında. Hırs küpü olmuş insanlar.

Konumuza dönersek, hanımlar kusura bakmasın; ama mekanikten makinadan anlamıyorlar. Bu yüzden mekanik bilgisi iyi olmayan bir kadın otomobil veya benzeri bir icat kullanmasın, kullanmazsa onun hayrına olur. Ehliyeti almak kolay, herkes alıyor; peki otomobilin dışı kadar içini kaç kadın biliyor? Bunu geçtik, trafik, hele İstanbul trafiğinde otomobil kullanabilmek için strateji geliştirmek lazım, kadınlar bu konuda ne kadar becerikli. Bence bunu okuyan her kadın bir kere düşünsün.

• Beğen
Tepkiler: temucin90
dünyadaki cinayetlerden, savaşlardan, katliamlardan hep erkekler sorumlu.

bırakında kadınlar tarfikte kötü araç kullansınlar..tek sorun bu olsun kadınlardan yana.

Bu zihniyetlerle bayanlar bisiklete de binmesin.Çalışmasın,düşünmesin,üretmesin,kara çarşafa kapanıp evinde otursun.Ülkeye faydalı hiçbir şey yapmasınlar.Tüketsinler sadece.Bunu mu istiyorsunuz???:boese157: Bu konuya bu düşünceyle yanıtlar yazan arkadaşlar içinde bulunduğumuz çağa ayak uydurun artık...Kendisi için yeterli eğitimi alan herkes aynı şekilde aynı işi yapabilir.Bilimsel verilerin dediğine göre bayanların yer yön algıları, mekanik algıları erkeklere kıyasla daha az gelişmiş olabilir.Bu onların araba sürmeyi öğrenemiycekleri veya beceri gerektiren başka işleri yapamayacakları anlamına gelmez hiçbir zaman.Aksine çok daha zor işleride yapabilmekteler.Dünya üzerinde birsürü bayan savaş pilotu var onlar nasıl öğreniyor demek ki cinsiyetle olmuyormuş bu işler,tamamen eğitimle alakalı.:rolleyes: Dünyanın ilk bayan savaş pilotu Sabiha Gökçen'dir kendisi Türk'tür.Tarihimizi bilmeyenler öğrensin burada boş boş konuşanlarda utansın. Buradaki sorun şudur: Her iki cinsiyet içinde Türkiyedeki sürücü eğitiminin,ehliyet sınavının ve sonrasındaki kontrollerin çok yetersiz olmasıdır.Bu konuda çözüm ancak toplumca duyarlı olup gerekenin yapılmasını talep edtmemizle gerçekleşebilir.

• Beğen
Tepkiler: Kıvanç ERTÜRK
@Özgür Tunalı

Burası kesinlikle doğru. Ancak ülkemiz gibi "saldım çayıra mevlam kayıra" zihniyeti ile yaşayan, yönetilen, sadece ehliyet değil, eğitimin her koşulunda kendi kendini geliştirmek veya köreltmek durumunda kalan Türk ve benzeri toplumların insanlarının durumunu konu alıp yorum yapacak olursak;

Evet, erkeklerin beyinleri doğanın yaradışı gereği mekanik düşünceye dönük olduğundan dolayı erkeklerin kadınlara oranla daha kolay otomobil sürmeyi başarmaları normal.

Ancak, rezil bir eğitim ve sefil bir denetim mekanizmasından dolayı kadın ya da erkek farketmiyor, Türkiye genelindeki sürücülerin %90 dan fazlası kör cahil, yetersiz ve bilgisiz. Hemen hemen hiçbirisi ileri şürüş teknikleri konusunda eğitilmediği gibi, temel direksiyon eğitimleride yok. Ehliyet alan herkez tarlada yada sokak aralarında 3 tur atıp sınava giriyor. Viraj apex i gibi kavramları veya ağırlık transferi gibi fiziki kuralları hayatında duymamış insanlara ehliyet veriyorlar. Ama yukarıda örneği verilen Almanya gibi ülkelerde durum böyle değil.

Geri