Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bayanlar ve ehliyet

2002 ve 2004 yıllarında trafik kazasına neden olan kadın sürücü oranının %3-%4 olduğu dikkate alınarak
verilen sonuç ve yorumların erkek sürücüler için geçerli olduğu söylenebilir.

(link)

Scudo
merhabalar,
soför olarak kadınlar, kurallara harfiyen uyan, temkinli sürücülerdir. bu konuda gözlemlerim epeyce fazla.
ancak benim naçizane canıma kasteden bir kaç tanesine rastladığımı belirtmeden geçmeyeceğim. ilki, izmirde hakimevlerindeki yokuştan inerken hızla yanımdan geçip sinyal dahi vermeden önüme kırıp ilk sağ sokağa sapan bir bayan sürücü idi. takip ettiğimde, kullandığı aracın iç dikiz aynasının bile olmadığını gördüm. nasıl çarpmadan kurtuldum bilemiyorum ama ben hala unutamıyorum.
bir diğer örnek ise arkadaşımın babasının başına gelen bir kaza. yan yoldan aniden önüne çıkan, aynı anda bir çok işi yapabilen yetenek timsali bir kadın sürücü. arkadaşın babasının önüne çıkıyor ve 2 araba çarpışıyor. polis olay mahaline geldiğinde, kadının sürücü koltuğunda sıkıştığını görüyorlar ve eli sol kulağında ve elinde telefon kulağına yapışık. hanımefendi telefonla konuşurken bir yandan da arabasa ile tali yoldan ana yola çıkıyor. kusur 8de 8 hanım efendiye kesiliyor haliyle.

erkek sürücüleri savunamıyorum bile ama kadın sürücülerin içinden de kaza yapmaz yaptırır çok kişi var maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Hesap yapılırken acaba kendi içlerindeki oranlar da hesaplandı mı?
Yani:
(kaza yapan bayan şoför sayısı) : (trafikteki toplam bayan şoför sayısı) = X

(kaza yapan erkek şoför sayısı) : (trafikteki toplam erkek şoför sayısı) = Y

Çıkan sonuca göre de hangi oranın büyük olup olmadığı kesin sonucu verecektir.

Bayanlar araç kullanırken,akıllarında soru işaretleri var,örneğin kaza yapar mıyım,birilerinin hayatına zarar verebilir miyim,düşüncesiyle araç kullanıyorlar,bu nedenle,herhangi bir aksilikte panik yapıyorlar ve kazaya sebep verebiliyorlar..

Bir de biz erkekler,bayanlara göre daha soğukkanlıyız..

Gidip baska bir baslik acayim mi yoksa burdan devam edelim mi?
insan evladi genelleme yapmasin neden mi?

• Beğen
Tepkiler: Büşra Yoldaş
x kromozomu, y kromozomuna göre daha uzun. bu kadınlar erkeklerden daha iyidir diyebilmemiz için yeterli bence. zira kadında 2 x kromozomuna karşın, erkekt bir x bir y kromozumu var. y kromozomu ise hem kısa hem de kıvrık. ben taşıt kullanımına dair genetik kodun o y kromozomundaki kıvrık tarafta olduğunu, x kromozomunda olmadığını düşünmüyor değilim arada.

• Beğen
@halil ibrahim duran

"Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2007 yılı itibariyle toplam 18 milyon 877 bin 354 ehliyetin, 15 milyon 804 bin 865′i erkek, 3 milyon 72 bin 489′u kadın sürücülere ait."

"Sürücülerin büyük bölümünü erkeklerin oluşturduğu gözönüne alınarak yapılan hesaplamaya göre, 1000 erkek sürücüden 7′si, kadın sürücüden ise 2′si ölümlü-yaralanmalı trafik kazasına karışıyor."

(link)

Yalnız bir konuya dikkat etmek gerekir. Şu an trafiğin karakterini belirleyen, çoğunlukta olan erkek sürücüler. Trafiğin en az yarısını veya daha fazlasını kadınlar belirleseydi, bu oranlar farklı çıkacaktır. Bunun için kadınların azınlıkta olmadığı bölgelerin istatistik verilerine ihtiyaç var.

@halil ibrahim duran

Benim tahminim şu şekilde: Bugüne kadar okuduğum kadın yapısı, erkek yapısı üzerine kitaplardan edindiğim bilgiye göre kadın ağırlıklı bir trafikte bu kadar agresif sürüş olmayacağı ve tarfik kazalarının azalacağı yönünde. Çünkü kazalarda kadın olsun, erkek olsun hepsinin biraz da sürü kurbanı olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Bu Sabah her zaman ki gibi bisikletime binip işyerime gitmek için yola koyuldum
rampa Aşaği sallanmıs gidiyorum Karşi seritten 2 otomobil geliyor ve Gittiğim yönde de karsıdan benim üzerime doğru gelen bi otomobil ben hızlı gidiyorum oda hızlı geliyor tam fren arka ön derken vurdu bana Araba sol tampondan devirdi beni.bi sinirle kalkıp tam kapıyı açip vurmaya yeltendim bi bakdım bayan bi sürücü dedim ne yapmaya çalişiyorsunuz bana bunu diyor ortadan nie geçmedin die çikişiyor abla dedim bu yolda oyun oynanmiyor ne ortadan geçmesi sonrasında bişeyiniz varmı dedi yok dedim ablam Biraz dikkatli olun kendi seridinizi kullanın yeter dedim iş yerine geldikten sonra farkında oldum Sol bacağimda sürtünme ile yara ve şişlik oluşmus ve birazda ağri ... verilmiş sadakamız varmıs Trafikte Lütfen Dikkat edelim Özellikle bayan sürücülere hayırlı Forumlar...

ibrahim ozan
sene 2010 ,,,,

evet 3 yıl geçmiş bu mesajın üzerinden,trafikte olayı insan faktörü olarak ele alırsak , kadın erkek ayrımındanda kaçmış oluruz kadın hata yapar erkekde hata yapar
ben çok gördüm hatalı araç süren erkek,
aynı zamanda kadın ,farketmiyor benim için,
her iki cinste kesin hata yapar ,

@Mehmet Levent

Bir arkadaş var. Of manyak araba kullanıyor. Ona kalırsa çok iyi şofer 30 dakika onunla git. Arabadan çıktığında sanırsın günlerdir arabada yolculuk yaptın. Arabanın içinde silkelenmekten bir hal oluyor. Kahvaltı yapıyorum geldi. Dedim arabada yiyeyim. alışmışın Almanya'ya giderken arabanın içinde bir şeyler içmeye. Bu biraz deli kullanıyor diye. Duble bardakı yarısına kadar doldurdum. Yarım bardakı 30 saniye olmadı döktüm. Çeyreği kaldı onu biledöktürtü. Yuh dedim bu kadar mı dengezi araba kullanılır. İİçmeyi bırak bardağı elimde tutamadım. Mehmet Levent kardeşe aynen katılıyorum.

@Mehmet Levent

"İnceden" , kıyıdan , köşeden çaktırmadan :D

@Mehmet Levent
Bakın bu tespitin atına imzamı atarım. En azından beyinlerinin çalışan kısmı ancak bezelye kadar.
Trafikte insanların hayatını tehlikeye atıp kendni iyi şoför zannedenler çok malesef.

• Beğen
hata yapıp üstüne arabadan çıkıp saldıranlar bile var.

kaldırılması bence de uygun olur... böyle cinsiyet ayrımı içeren bi başlığın bisiklet forumda olması çok acı...

(ayrıca, kızdırmayın beni, alırım anahtarınızı :D )

Geri