Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bayrağımıza tepki!

ilker g.

Daimi Üye
Tepki
105
Geçen gün bir abimizden aldığım ve bugun ilk defa bisikletime taktığım bayrak direği ve TÜRK BAYRAĞIMIZLA orta uzunlukta hem gezi hemde iş için yol yaptım.(Bornova-Narlıdere).Öğleden sonra 4 gibi bornovadan çıkıp alsancak ordanda sahile vurup narlıdereye giderken birkaç grup bayrağı görüp alkışladı.Doğal olarak hoşuma gitti.İşim biraz geç bitince 23.15 gibi narlıdereden yola çıktım.24 dolaylarında alsancak çimlerinin yanındaki bisiklet yolunda yol alırken çimlerde içen 3 kişiden biri "Lan bizim olduğumuz yerden TÜRK BAYRAĞI ile geçemezsin" cümlesini sarfedince ilk olarak afalladım.Çimlerde 3 kişiye yakın oturan birçok grup ve yürüyüş yapan gruplar olmasına rağmen bir Allahın kulu bile sesini çıkarmadı tek başıma olduğum için duramadım yoluma devam ettim.Daha uzaklaşmadan aynı gruptan birde kürtçe slogan duydum.Yaşamımda tanıştığım ve gerçekten insan olarak değer verdiğim kürt kökenli arkadaşlarım olmasına rağmen bu olayda o kadar canım acıdı ki sizinle paylaşmak istedim.Alsancaktan sonra çok yavaş geldim.Türkiye Cumhuriyetinde kendi bayrağımızı taşıyamayacak mıyız sorusundan insanların böyle hassas konulara tepkisiz kalmasından tutun birçok şey düşündüm.Geleli yarım saat oluyor hala aklım orada hala orada...Sağlıcakla kalın dostlarım...

Scudo
Zaten kaybettiğimiz tepki verme yetimiz nedeniyle bu hallerdeyiz. Eğer ki her ülke gibi, düzgün vatandaşının tepki verme alışkanlığını baskılamak yerine korumayı ve yüceltmeyi hedeflemiş olsaydık bunlar yaptıklarını düşünmekten bile çekineceklerdi. Ülkemizde düzen öyle ki, diyelim siz yakın dövüş teknikleri bilin ve bunları oracıkta iyice pataklayın. Sonuç ne olurdu? Bu sorunun cevabını herkesin kendisine bırakıyorum.

@Hacı Murat ŞAHİN

Acı olan zaten tepki almayınca özgüvenlerinin artması dövsen ne olur vursan ne olur tepki göstereceksin.Aramızda yurtdışına çıkmış birçok arkadaşımız var.Hangisi sevsede sevmesede o ülkenin bayrağını görünce yüksek sesle tepkisini gösterdi.Yazık ya İzmire hep güvendim bu şehir bile bu durumdaysa...

Etraftan pek duyulmamış olabilir diyorum yoksa o insanımsı orada linç edilirdi sanırım,halk bu kadar da tepkisiz değildir inanamıyorum artık... :eek:

Gerçekten yazık öyleyse :( Ben orda olsam istesemde tepkisiz kalamazdım bu duruma bir İzmirli olarak! Yazık diyorum sadece o insanlara,içimden çok şey geçiyorda forumda yazılacak türden değiller...

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
Yazının ilk girişini okuyunca yani alkışlama olayını çok sevinmiştim...Devamını okuyunca bi o kadar üzüldüm...Nasıl olurda bağırırlar...:boese157: Cebinde Türkiye Cumhuriyetine ait kimlik taşı, suyunu iç ekmeğini ye, bütün kurum ve kuruluşlarından yararlan, Şanlı TÜRK bayrağımızın dalgalandığı okullarda okuma yazma öğren sonra gel böyle vasıfsızca bir davranış göster...Yine şu soruyu kendime sormadan edemiyorum...Nereye gidiyoruz ?

sopa lazım o 3 kişiye
onların kürt veya türk olması onemli diil bizdede lan bizim olduumuz yerde kürtçe konuşma diyenler çıkabiliyor krolukla bazı şeyleri karıştırmayalım kafayada fazla takmayalım:(

İzmir Diyarbakır oldu dediğimde kızanlara bu yazıyı ve olayı aktarmak lazım.

Rezalet...

Yakında Türk olmak suç olur, zamanında Turancılık suç sayıldığı gibi... Hatta ölen teroristler için tek tek özür dileriz. Çanakkale Şehitleri yerine onları hatırlarız belki...

Kendini bilmez bir takım insanlar Anadolu insanının kalitesini düşürüp hayatı daha da çekilmez kılıyorlar.

Bence insanlar tepki göstermişlerdir sen oradan ayrıldıktan sonra! hem güzel bir ders de vermişlerdir :) ama ayyaş oldukları için akılları başlarında olmamaları dolayısıyla insanlar tepki göstermekten kaçınabilirler, sonuçta alkolun etkisiyle sarfedilen bir söz olabilir ama üzücü olan bu vatan üzerine oynanan oyunların sonucunu daha sık rastlar olduk :( Kardeş kardeşe düşürülüyor ne kadar acı!

aklımdan neler neler geçiyor ama söyleyemiyorum maalesef.öyle kansız, öyle şerefsiz insanlar var ki dünyada, kimi zaman insan olduğumuzdan bile utanabiliyoruz.sarhoş olmaları asla bahane olarak gösterilemez.bir direğe baş aşağı asıp ölene kadar salladırmak lazım böyle kansızları

medeniyet tarlasından geçmeyen cahil kısımların aklı yerinde olmayan insanlardır onlar insan doğduğu büyüdügü ekmegini yedigi suyunu içtiği belkide dedeleri nineleri canları pahasına bu vatan bu toprak için canlarını verdiği bir ülkede oldukların farkında değillerdir Allah ıslah etsin böylelerini...

Böylelerini BMX le , bisikletten inmeden döveceksin. Böyle bir tepki İzmir gibi bir yerde karşılıksız kalmazdı. Sana pasif insanlar denk gelmiş. Zira ülkemizde böyle durumlar genelde linç nedenidir. Oda yanlış tabi.
En yakın polis merkezine gidip bire bin katıp olayı anlatmakta var da. Delikanlıya yakışmaz.

Böyle insanlar ne yazık ki var ve her zaman olacak.
Kürt-Türk kardeştir. Sadece Kürt-Türk değil aslında bütün insanlar kardeştir. Ayrımlar olmasa dünya cennet olurdu. Vatan haini olmak sadece dağ'a çıkmakla olmuyor. Nice yetim hakkı yiyen insan, ortalıkta ben milliyetciyim, müslümanım diye dolaşıyor. Yazık çok yazık.

Ülkenin çimi, yolu, ağaçları, oksijeni haram bunlara.

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
bu olaya şöyle bir tepki verebiliriz. senin bayrak biraz büyük gerçi ama devamlı taksak da bizi etkilemeyecek bayraklar yaptırıp her zaman bisikletlerimizde türk bayrağı ile gezelim. hem belki "hello" ları da engeller bu bayraklar::) bu da bisikletçiler olarak güzel bir mesaj olur diye düşünüyorum. olaylara sinirlenmek yerine ne yapabilirizi düşünmek daha anlamlı olur kanısındayım.

Ben rüzgarda performansımı çok az olumsuz yönde etkilemesine rağmen hiç çıkarmıyorum.Perşembe akşamı turcuları ile dünde bayrakla çıktım.Göztepeye giderken alsancak iskelesinde 2 çocuklu yanında bayan olan bir kişi yanımdan geçerken çekemeyenler anten takıyor dedi.Bir alakaya bağlayamadığım için birşey diyemedim :)

@İlkerGel

İstanbul, İzmir fark etmiyor. Bu tür mağara kaçkınlarından artık her köşebaşında mevcut. Pıtırak gibi çoğalıp memleketin her köşesini zapt etmeye niyetlenmişler. Bunun sonu ne olacak bilmiyorum.

Olayı hiç bir şekilde anlayamıyorum ve bütün benliğimle kınıyorum. Fakat bu tür olaylara genel olarak insanların yaklaşımlarını da doğru bulduğum söylenemez. Nedense genelde gizli yada açıktan uçlarda hareket etme eğilimindeyiz. Bu sadece bizim memleketimize has bir olay değil yani en medeni görülen ülkelerde de böyle. Bu tip problemli olaylar bireysel veya kitlesel de olabilir fakat insanların doğrularını etkilememli.

Bizim memleketimiz bütün toplumuna anayasasında ve kuruluşunda toprakları üzerindeki bütün insanlara eşit uzaklıkta olacağını söylememişmidir ki. Evet bu ve benzeri şahsiyetlerin veya grupların yaptığı yanlıştır. Bu tip durumlar insanların canını da yakıyor. Fakat bence her bunun gibi bir olay olduğunda insanların bunu yapan gruba sanki verilen hakların anayasal ve toplumsal bir amaçtan ziyade bir tevazuu gibi davranması olayları hep daha da uçlara taşıyor. İçten içe aslında yazılı veya sözde olanla toplumsal gerçeklerin çakıştığını gösteriyor.

Amerikada siyahi bir cumhurbaşkanı olması bütün dünyada vede Amerikada siyah beyaz sorunlarının dindiğine mi delalettir. Hayır. Ben bunu birebir gözlemleyebiliyorum. Gerçekler hiç de öyle değil. İnsanların içlerini açabileceği ortamlara girdiğinizde olayların böyle olmadığı görülüyor. Bunun sosyal yapıdaki yansımaları da çok rahat gözlemlenebiliyor zaten.

Her zaman aklı selimi koruyup insanlık olarak doğrularımızdan ayrılmamak bence daha mutlu bir geleceğe götürecektir. Konu bizim ülkemiz haricinde ve dahilinde önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
Geri