Almışsınız hayırlı olsun, umarım kazasız belasız keyifli sürüşler yaparsınız çocuğunuzla beraber,
ileride alacak olan arkadaşlar için ufak bir bilgilendirme yapayım;
şu an piyasada iki adet kaliteli üretim yapan firma var birincisi hamax diğeri ise htp
benim gördüğüm 3 tipte bağlantı yapılan çocuk koltukları var;
1- SÜrücünün önüne monte edilen tip; bu tip ilk başta çocuk gözümün önünde dursun daha güvenli olur diye düşünülse de çocuk sürekli rüzgar börtü böcek gibi şeylere mağruz kalacağı için çok da güvenli ve çocuk için uygun değiller. Sağlamlık açısından pek bi sıkıntıları yok.
2- Bisikletin kadrosuna bağlanan tip; bu tip koltuklar sele borusunun girdiği boruya bağlanan bir aparat yardımıyla bisikletinize montajlanıyor çocuk arkanızda duruyor ve koltuk istenildiğinde söküp takılabiliyor, bağlanılan borudaki ön aktarıcı kablocusu bazen bağlantı sorunu yaşamanıza neden olabiliyor ama genel olarak bağlantı tipi nedeniyle daha konforlu.
3- Arka bagajın üstüne bağlanan tip; bisikletinize arka bagaj bağlanabiliyorsa bu alet de o bagajın üstüne bağlanabiliyor, güvenli ve kullandığınız arka bagaja bağlı olarak daha fazla yük taşıyabiliyor, ön aktarıcı kablosu izin vermeyenler için tek çare bu olarak görünüyor. 2. maddede anlattığım kadar konforlu değil ama fazlasıyla iş görür.
Genellikle kaliteli bagajlar 25 kg ye kadar taşıma kapasitesi izni veriyor.
Çocuğunuz da mutlaka kask takmalı. Kasklı set şeklinde satılan modeller mevcut
Çocuğunuza mutlaka rüzgar engelleyici kıyafetler giydirin
Bilinmedik markalardan uzak durun
Çocuğunuzu mutlaka vücudundan ve ayaklarından koltuğa emniyet kemerleri ile bağlayın, göğüs kemeri kadar ayak kemerleri de çok önemli çocuğunuz ayağını olmadık yerlere sokabilir.
Çocuğunuzun ayağını tekere doğru sokabileceği bölgelerde mutalaka koruma olmalı.
Koltuğun montajını mutlaka uzman birine yaptırın.
Koltuğu sele borusuna bağlamayın
(link)
ben kardeşime buradan hamax marka olan kasklı seti hediye ettim, yeğenimle birlikte şu an çok memnunlar. Çok sağolsun Ayten hanım da alışveriş öncesi telefonda çok yardımcı oldu ve bilgilendirdi.
Benim deneyimlerim ve tavsiyelerim bunlar.